HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#3021 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 12. 14:52

Idézet: potyo - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 14:36

Mint friss win 7 használó azt vettem észre, hogy állandóan valamit csinál a merevlemezzel. Ez mi lehet? Azt se tudom, hogy keressek rá a dologra. Nagyon utálom az ilyeneket, lapozófájlt is letiltom inkább és ramot rakok bőven, mint hogy nekem állandóan csesztesse a lemezt...

Adataidnál: "Athlon XP1800+@2GHz, 256+512MB Kingston" - ugye nem ezt gondoltad bő RAM-nak?  :think:  :nevet2:
 aláírás
Spoiler

#3022 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 14:55

Idézet: bon - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 15:28

Azért van a winyó, hogy használja a számítógép, ennyi erővel vedd ki a gépből és tedd az asztalra, úgy biztos nem használja. De amit csinálhat az pl. indexelés, töredezetségmentesítés, vírusirtás.
Ja alapozófájlra meg szüksége lehet attól a programnak, hogy van bőven memóriád.

Na ez pontosan az a válasz, amit totál felesleges volt beírnod. :omg: Nagyfiú vagyok már, akkor csináljon valamit, ha én azt akarom :reklamacio: Indexelés kikapcsolva, majd töredezettségmentesítek meg vírust irtok akkor, amikor nekem tetszik. Ez a nekem tetszik akkor lesz, amikor nem használnám a gépet, olyankor majd én elindítom ezeket kézzel. De amikor dolgoznék a gépen, akkor nekem ne tartson valaminek az elindítása kétszer annyi ideig, mert most jut eszébe valami. 2000/XP/Server2003 simán el tud úgy lenni, hogy nem nyúl a merevlemezhez, akkor ez minek csörgeti állandóan?

Köszönöm a javaslatot, továbbra sem fogom a lapozófájlt visszakapcsolni. Majd ha nagyon kell valaminek, akkor visszakapcsolom, de addig nem...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#3023 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 15:00

Idézet: worxland - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 15:52

Adataidnál: "Athlon XP1800+@2GHz, 256+512MB Kingston" - ugye nem ezt gondoltad bő RAM-nak?  :think:  :nevet2:

Nem mondtam, hogy arról a gépről van szó, de amúgy igen, csak azóta 2GB RAM van benne, meg pár dolog változott, csak elfelejtettem átírni.

Amúgy meg nem lehetne a problémára szorítkozni? Ha kevés a ram és ki van kapcsolva a lapozófájl, az nem abban nyilvánul meg, hogy csörgeti a lemezt másodpercenként, hanem abban, hogy elfogy a memória (erről a windows is szól), programok összeomlanak, stb.

Szerkesztette: potyo 2009. 10. 12. 15:02 -kor

#3024 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 17:01

Idézet: potyo - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 16:00

Nem mondtam, hogy arról a gépről van szó, de amúgy igen, csak azóta 2GB RAM van benne, meg pár dolog változott, csak elfelejtettem átírni.

Amúgy meg nem lehetne a problémára szorítkozni? Ha kevés a ram és ki van kapcsolva a lapozófájl, az nem abban nyilvánul meg, hogy csörgeti a lemezt másodpercenként, hanem abban, hogy elfogy a memória (erről a windows is szól), programok összeomlanak, stb.

2 giga se sok már az a baj pláne win7 nek...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3025 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 17:25

Idézet: djculture - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 18:01

Komolyan nem lehet arra szorítkozni, ami kérdezve lett? :omg:  Majd ha nem lesz elég a ram neki, akkor szól érte...

#3026 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 17:39

Idézet: potyo - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 18:25

Komolyan nem lehet arra szorítkozni, ami kérdezve lett? :omg:  Majd ha nem lesz elég a ram neki, akkor szól érte...

Mit hőzöngsz itt? Már régen megkaptad a választ a kérdésedre:

"De amit csinálhat az pl. indexelés, töredezetségmentesítés, vírusirtás."
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3027 Felhasználó inaktív   Stewe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 12. 18:44

Idézet: potyo - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 16:25

Nekem vistám van, az az esetek 90%-ában system restore miatt csörgeti a winyót. Engem is zavart.

Felügyeleti eszközök/feladatütemező/system restore/Indítás

Minden nap, ezenfelül minden rendszerindításkor visszaállítási pontot gyártana default beállítások szerint. Na azért ezt már egy kicsit sokalltam.

Szintén vistánál a Feladatkezelő/Teljesítmény/Erőforrás figyelő/Lemez, na itt meg tudod nézni, épp milyen file-okat zörget éppen a hdd-n.

Gondolom win7 esetén is hasonló a helyzet.

Szerkesztette: Stewe 2009. 10. 12. 18:57 -kor

#3028 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 18:47

Idézet: djculture - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 17:01

Csak ramigényes játékokhoz kevés. :)

Szerkesztette: Breakbeat 2009. 10. 12. 18:47 -kor

#3029 Felhasználó inaktív   Aljas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 15. 08:50

sziasztok.

Windows 7 RC1 -et hasznalok meg.
olyan problemam van, h feltettem a Security Essential -t a Microsoft oldalarol. s telepites kozben lefagyott. ujrainditas utan lefutott a telepito.
viszont azota a halozatom ugy indul, h bejelentkezek a gepre, akkor meg kb 1-2 percet kell varnom mire elindul a halozatom(pl a WiFi kapcsolodas) az ipconfig /all alatt sem szerepel sem a LAN sem a WIFI sem a Bluetooth device. 1-2 utan pedig frankon uzemel. amig nem indul addig a WiFi bar csatlakozik, de IP-m nincs meg aztr irja h Limited Access.
a service-ek kozott neztem h miket indit el a win, de nem tudok rajonni, h mi nem akar idoben elindulni. az event logban talaltam egy-ket bejegyzest mikor csatlakozik a gep a halora, s amiket ott ir service-et be is tettem automatic indulasra. de nem valtozott. a virusirtot leszedtem, de szinten nem valtozott semmi.

vmi 5let?
Ez volt Aljas...

#3030 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 15. 09:43

Idézet: Aljas - Dátum: 2009. okt. 15., csütörtök - 8:50

sziasztok.

Windows 7 RC1 -et hasznalok meg.
olyan problemam van, h feltettem a Security Essential -t a Microsoft oldalarol. s telepites kozben lefagyott. ujrainditas utan lefutott a telepito.
viszont azota a halozatom ugy indul, h bejelentkezek a gepre, akkor meg kb 1-2 percet kell varnom mire elindul a halozatom(pl a WiFi kapcsolodas) az ipconfig /all alatt sem szerepel sem a LAN sem a WIFI sem a Bluetooth device. 1-2 utan pedig frankon uzemel. amig nem indul addig a WiFi bar csatlakozik, de IP-m nincs meg aztr irja h Limited Access.
a service-ek kozott neztem h miket indit el a win, de nem tudok rajonni, h mi nem akar idoben elindulni. az event logban talaltam egy-ket bejegyzest mikor csatlakozik a gep a halora, s amiket ott ir service-et be is tettem automatic indulasra. de nem valtozott. a virusirtot leszedtem, de szinten nem valtozott semmi.

vmi 5let?

Rendszervisszaállítás.

#3031 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 15. 10:12

Hasznalat kozben (akar intranet akar internet) kozben sokszor leall az Internet Explorer 8.
Egyszeruen csak "Stoppen working" majd fel perc utan megy ujra. Ugyan visszaallitja a tabokat, de nagyon idegesito. Nem letezik meg ra vaalmilyen hibajavitas?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#3032 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 15. 10:29

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. okt. 15., csütörtök - 11:12

Hasznalat kozben (akar intranet akar internet) kozben sokszor leall az Internet Explorer 8.
Egyszeruen csak "Stoppen working" majd fel perc utan megy ujra. Ugyan visszaallitja a tabokat, de nagyon idegesito. Nem letezik meg ra vaalmilyen hibajavitas?

Nem lehet,hogy valami bővítmény okozza a leállást, pl. flash, java vagy valami hasonló? Néha nálam is előfordul, de nem zavaró mennyiségben, de én még RC-t használok így ez miazz se furcsálom ha időnként leáll.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3033 Felhasználó inaktív   Aljas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 15. 11:41

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. okt. 15., csütörtök - 10:43

Rendszervisszaállítás.

ha mas 5lete nincs senkinek akkor megprobalom majd azt. de latszolag nincs semmi problemaja, csak annyi h sokat kell ra varni.
(nincs esetleg olyan free progi ami realtime megmutatna h melyik service mikor indul el? vmi konnyen atlathato formaban mutatna.... :confused: )
meg vmi otlet?
Ez volt Aljas...

#3034 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 10:41

Szasztok

Van egy kis problémo itt mifelénk,rem tudtok rá valami orvosolást!

Win 7 RTM ben csináltam a tálcán gyorsindito eszkoztarat  az itthoni gépemen jo is minden,de barátaimnál most már a második gépen csinálja azt hogy ujrainditás után visszaál az eredeti tálca!!
Van valami info ötlet erröl?
Köszi

Szerkesztette: 128bit 2009. 10. 16. 10:42 -kor

Ki érti ezt?

#3035 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 11:20

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. okt. 15., csütörtök - 11:12

Nálam a Skype bővítménye okozott bajt. Mióta letiltottam minden ok.

#3036 Felhasználó inaktív   Moonline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 11:59

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2009. okt. 16., péntek - 12:20

Nálam a Skype bővítménye okozott bajt. Mióta letiltottam minden ok.

A skype bővítmény törölhető is.

#3037 Felhasználó inaktív   Talánezjó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 12:57

Sziasztok!
Olyan problémám lenne a win7 rtm-mel, hogy raid-re szeretném telepíteni, ami látszólag hibátlanúl sikerül is, de a telepítés végén a nemtudom írni a mbr-t hibaüzenetet kapom aka: the boot sector can not be writen setup quit. Ha kinyomom a gépet a teljes struktúra ott a vinyón: windows, program files stb. tehát a partíciót tudja írni-olvasni. Ez előtt a win előtt egy xp-vista kombó volt ugyan ezen a meghajtón amelyek hibátlanúl települtek fel, igaz kb 2 éve :)
Az alaplapom egy Abit AI7 azthiszem ich6r intel chipes raiddel. A raid tömb 2*250Gb ez kétfelé van ösztva (85+ a maradék)
Amit még nem próbáltam, az az, hogy teljesen törölni a tömböt... ugyan is vagy 350gig cucc van rajta amit egyszerűen nem tudok hova rakni :think:
Nagyon sok topikot végig böngésztem javítottam már a bcd-t az mbr-t meg a jó ég tudja mit nem. Még az összes usb-s eszközt is lehúztam a lapról...
Remélem világosan sikerült leírnom a jelenséget, ha valakinek van ötlete dobjon pár sort.
Köszi!

#3038 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 07:44

Üdv az uraknak!

Olvasgatom visszafele a topicot, jó néhány hasznos infót találtam már. Viszont van egy kérdésem is.
Win7 ultimate x64-et pakoltam próbaként a gépre a hétvégén (vista 64-es vinyóm lehúztam a telepítésnél, hogy ne lássák egymást), konfigom aláírásban. A gondom, hogy számos program, illetve játék (alig pár címmel játszom) vagy nem indul el, vagy hiába megy stabil 70-80fps-el mégis szaggat a kép (vsync bekapcsolva). Ebben azt nem vágom, hogy 64bites vistan ezek mind hibátlanul és problémamentesen mennek, mi a fenéért ilyen béna a win7? Van erre megoldás, vagy várható itt javulás idővel a frissítésekkel?
My photos

#3039 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 09:44

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 8:44

Win7 ultimate x64-et pakoltam próbaként a gépre

Honnét van? :think:  :Đ

#3040 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 19. 10:00

Hogy szeretné a 7-es az alábbi konfigot?

HP laptop 1.6-os Celeron procival és 1 Gb memóriával. Csak web és levelezés menne rajta...  :think:
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.