HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#3181 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 27. 00:40

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 22:49

Ezt mond meg te hogy miért.

Na álljunk meg egy pillanatra! Nem valami olyasmi lesz a dolog mögött, hogy neked létrehozott egy külön partíciót a rendszernek?

Számítógép ikon az asztalon, jobb klikk - Kezelés - (bal oldali menü)
Lemezkezelés: Kiválasztod a "Rendszer számára fenntartott" nevű, 100 MB méretű partíciót,
és jobb gombbal kiválasztod a"Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása" lehetőséget.
Rákattintasz a "Hozzáadás" gombra, majd hozzárendelsz egy tetszőleges betűjelet.
Elmented, kilépsz.

#3182 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 07:56

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 21:38

Nekem ez a speedcommaner is ugyanazt látja mint a tc, ill ugyanazt nem.

Akkor csakt azt tudom elképzelni, hogy az uac más szintre van állítva (itt 4 fokozat van).  :confused:

Egyelőre amúgy lehúztam a win7-es vinyót a gépről és visszadugtam a vista64-es vinyót. Használni akarom a gépet nem napi szinten problémákkal foglalkozni, amikor meg lesz időm/kedvem, akkor majd tovább hegesztem a win7-et, hátha egyszer beérik abba az állapotba, hogy kiérdemelje, hogy fő rendszerré váljon.
My photos

#3183 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 08:42

Adott egy W7 professional corporate. Van valamilyen hivatalos lehetőség a magyarosításra?
Angolról kellene magyarra.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#3184 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 09:14

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 0:40

Na álljunk meg egy pillanatra! Nem valami olyasmi lesz a dolog mögött, hogy neked létrehozott egy külön partíciót a rendszernek?

Számítógép ikon az asztalon, jobb klikk - Kezelés - (bal oldali menü)
Lemezkezelés: Kiválasztod a "Rendszer számára fenntartott" nevű, 100 MB méretű partíciót,
és jobb gombbal kiválasztod a"Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása" lehetőséget.
Rákattintasz a "Hozzáadás" gombra, majd hozzárendelsz egy tetszőleges betűjelet.
Elmented, kilépsz.

És annak mi köze ehhez? Mégegyszer mondom, létezik az etc könyvtár a tartalma is ugyanaz mint nálad, csak éppen nem jelenik meg a listában. De ha beírom a parancssorba, hogy cd etc akkor belelép.

#3185 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 10:06

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 9:14

És annak mi köze ehhez? Mégegyszer mondom, létezik az etc könyvtár a tartalma is ugyanaz mint nálad, csak éppen nem jelenik meg a listában. De ha beírom a parancssorba, hogy cd etc akkor belelép.

Ez a könyvtárasdi biztos win7 gond? Nekem XP alatt is van 1-2 dir, ami nem látszik TC-ben és nem jövök rá miért. Tipikusan 1-2 játék által létrehozott spec (pl. ikonos - de abból is van, ami látszik, tehát más specialitása is van a nem látszóaknak) könyvtárak. Valami attrib, amit nem kezel a TC?

:think:

#3186 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 10:08

Idézet: Dr. Freeman - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 0:40

Ez jó ötlet talán, csak az a baj h nincs floppy meghajtó a gépemben, csak az előzőben....

Free

Éppen azért. A biosos alapbeállítás viszont az 1.44-es szokott lenni. Nézd meg, hogy mi a beállítás, és ha be van állítva, akkor kérem kaccsójja ki. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3187 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 10:48

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 8:42

Adott egy W7 professional corporate. Van valamilyen hivatalos lehetőség a magyarosításra?
Angolról kellene magyarra.

Hivatalosan nincs.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3188 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 10:51

vista volt eddig gépemen, csináltam egy új partíciót erre ment fel win7

vistás partíciót törölni szeretném, de az az aktív, azon van a bootmanager stb...
hogy tudom a bootmanagert áttenni a win7 partícióra, és a másikat felszabadítani, törölhetővé tenni?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3189 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 11:57

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 10:14

Bocs lehet, hogy válaszoltál már, de UAC milyen szintre van beállítva?
Meg esetleg érdekes lehet, hogy a telepítő DVD honnan van? Torrenten van pár érdekes darab, ami fura hibákat produkál.

#3190 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 12:05

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 7:56

Akkor csakt azt tudom elképzelni, hogy az uac más szintre van állítva (itt 4 fokozat van).  :confused:

2. fokozatban van, vagyis a kikapcsolás felett 1-el. Már ha a kikapcsolás valóban kikapcsolás.

#3191 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 12:20

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 9:14

És annak mi köze ehhez?

Hogyhogy miköze ehhez? Gondolom azért van külön partíción, hogy ne férj hozzá. Egyébként tényleg elárulhatnád, hogy milyen windows van a gépeden, megnézhetnéd azt is, hogy valóban rendszergazda vagy-e. Ja, meg azért ránézhetnél, hogy van-e "rendszer számára fenntartott" partíciód. Tudom, neked fölösleges dolognak tűnik, de baromira nehéz látatlanban megmondani, hogy mi baj lehet a gépeddel. Az uac-nak meg semmi köze a fájlok elrejtéséhez, az csak "írásvédetté" teszi őket.

#3192 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 12:35

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 12:20

Hogyhogy miköze ehhez? Gondolom azért van külön partíción, hogy ne férj hozzá.

Azt magyarázd el, hogy mi köze annak, hogy van egy külön partíció ahhoz, hogy a c:\windows\system32\drivers\etc könyvtár (és egyebek) látható e.

#3193 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 12:50

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 12:35

Azt magyarázd el, hogy mi köze annak, hogy van egy külön partíció ahhoz, hogy a c:\windows\system32\drivers\etc könyvtár (és egyebek) látható e.

Nem tudom, nem én írtam a windows-t, de ha az elméletemre vagy kíváncsi, szívesen megosztom veled: mivel nincs neki külön betűjele (alapban), ezért gondolom, hogy valamilyen módon a C-hez tartozik, viszont mégsem. Remélem kielégítő magyarázatot tudtam adni, mindenesetre a helyedben most már megnézném, hogy van-e ilyen partíció, ha van, akkor adnák neki egy betűjelet és megnézném mi van benne. És ha benne vannak a keresett fájlok akkor meg is van oldva a problémád. De amíg csak azt hangoztatod, hogy te mennyire k..ra értesz hozzá és a hangoztatáson kívül nem teszel semmit, addig nem fogsz egyről a kettőre jutni!

#3194 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 13:58

egy ismerősöm felrakta a 64 bites w7-et, és nem látszanak az ata meghajtói (a sata igen)... az eszközkezelőben sem, csak a bios-ban. találkozott már valaki hasonló problémával?
GA-P35-DS3L - E6550 - HD5750 - 4 GB KLDD48F - WD1001FALS - HD502IJ - GH22NS40 - 485W - 2243SW

#3195 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 14:07

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 12:50

Nem tudom, nem én írtam a windows-t, de ha az elméletemre vagy kíváncsi, szívesen megosztom veled: mivel nincs neki külön betűjele (alapban), ezért gondolom, hogy valamilyen módon a C-hez tartozik, viszont mégsem. Remélem kielégítő magyarázatot tudtam adni, mindenesetre a helyedben most már megnézném, hogy van-e ilyen partíció, ha van, akkor adnák neki egy betűjelet és megnézném mi van benne. És ha benne vannak a keresett fájlok akkor meg is van oldva a problémád. De amíg csak azt hangoztatod, hogy te mennyire k..ra értesz hozzá és a hangoztatáson kívül nem teszel semmit, addig nem fogsz egyről a kettőre jutni!

Még ezer egyedszerre is leírjam? Nem hiányoznak a fájlok, és mappák OTT VANNAK A HELYÜKÖN csak éppen nem listázza őket.

Ha akarod csinálok én neked 60 partíciót amihez nem rendelek betűjelet.

De most komolyan kiváncsi vagyok mi az elméleted, mert szerintem se füle se farka.

Ha azt írnám, hogy igen van ilyen partíció rávágnád, hogy azért nem látszanak bizonyos dolgok a C meghajtón belül mert van egy partíció amihez nincs betűjel rendelve?

Nagyon remélem, hogy te is látod ez mekkora marhaság.

#3196 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 14:08

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 12:35

Ez az x64 és a virtualizáció következménye.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3197 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 14:23

Hali!

Tudom már milliószor elhangozhatott a kérdés: Win7 32 vagy 64 bit? De ez konfigfüggő is.
Az én konfigom elég régi (alaplap 5 éves), és a legnagyobb aggodalmam a hangkaresszal van. Még normális 32 bites Terratec driver sincs, (igaz át van moddolva a firmware-ja Prodigy 7.1-re, de azzal sem sokkal jobb a driver helyzet) félek, hogy 64 bit terén még szarabb a helyzet. Szal érdemes 64 bitest vennem? Látom majd valami előnyét?
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#3198 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 14:54

Vistáról upgrade-eltem Windows 7-re (64 bit) és a resource monitor szerint a system interrupts eszi a CPU-mat. Mi lehet ennek az oka? Minden drivert újratelepítettem (VGA, LAN, WLAN, Bluetooth, chipset, hang), és mégis... Nincs valami progi, amely részletesen megmutatja, mi is zajlik ezen a folyamaton belül pontosan?

#3199 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 14:54

Ha az álltalad használt programok 64 bites verzióban állnak rendelkezésedre, igen. Egyébként nem!
A 64 bites driver ellátottság még mindég elég hiányos! És állítólag közeleg a 128 bites rendszer! Ahhoz mire minden szükséges driver meg lessz már tuúljutunk a 256 bites rendszeren is. Vagy teljesen más felállást használunk!
RaidX

#3200 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 15:57

Ha van 2 ablakom es az felso takarja az also cimsorat, akkor hogyan tudom az also ablakot elmozgatni?
Linux alatt ez egyszeruen az alt + egerklikk es huzassal megoldhato volt, de win7 alatt sehogyse jottem ra. Tipp (biztos marha egyszeru, de 6 eve nemnyultam windowshoz)?

A masik, mi a raker nincsenek 64bites binarisok a nepszerubb programokbol? TC, VLC,  Firefox, Winamp stb. Kicsit komolytalan hogy minden a Program Files (x86) ala pakol.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.