HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#3341 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 06. 20:55

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 16:53

Milyen fájlokat kéne ott látnod? Nekem hiberfil.sys és pagefile.sys van, és ennyi. Ezeket szeretnéd látni?

Nálam ezeken kívül van még 'bootmgr', 'BOOTSECT.BAK', 'autoexec.bat' és 'config.sys' is.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#3342 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 21:02

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 15:55

Még mindig nem derült ki hogyan lehet elérni, hogy lássam a C:\-be levő fájlokat?

Ahogy XP és Vista esetében is, rejtett fájlok elrejtésének kikapcsolása, operációs rendszer által védett fájlok megjelenítése és stb.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3343 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 21:57

Idézet: HookR - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 20:55

Nálam ezeken kívül van még 'bootmgr', 'BOOTSECT.BAK', 'autoexec.bat' és 'config.sys' is.

Na igen, csak ha üres részre telepíted a rendszert, akkor létrehoz még egy 100 megás fel nem mountolt partíciót, azon van a bootloader, nem a c:-n

#3344 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 08:02

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 15:55

Még mindig nem derült ki hogyan lehet elérni, hogy lássam a C:\-be levő fájlokat?

Talán nincs ott semmi. Próbálj ott létrehozni file-t és rendszerattribútumokkal ellátni (system, readonly, hidden).

Ahogy szucsati írja, vszeg a rejtett 100MB-os system partíció miatt szívsz, mert üres vinyóra telepítetted a rendszert. Ezt a rejtett partíciót sehogy sem lehet elérni, csak egy másik rendszer alól (pl. LiveCD).

Normálisan eltávolítani csak reinstallal lehet. Részletek itt.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3345 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 08:48

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 8:02

Ezt a rejtett partíciót sehogy sem lehet elérni, csak egy másik rendszer alól (pl. LiveCD).

Dehogy nem lehet elérni! Csak hozzá kell rendelni egy meghajtó betűjelet :)

#3346 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 10:13

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 8:02

Normálisan eltávolítani csak reinstallal lehet. Részletek itt.

De miért akarnád eltávolítani? Nyilván nem viccből találták ki.

#3347 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 16:32

Létezik olyan laptop amihez Windows 7-es drivereket adnak CD-n? Vagy még egyénileg kell összeszedegetni a drivereket?

Tavaly ősszel vettem a laptopomat és XP-s drivereket nem is adtak hozzá csak Vistásat.

#3348 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 16:56

Mitől van, hogy bizonyos programok installálásnál nem tesznek ki ikont a desktopra és/vagy start menübe? (Amik XP alatt tettek)

Mi a jó *****-t kell átállítani, hogy legyen jogom az újonnan létrehozott program files alatti könyvtárakhoz (lehetőleg további, rendszeres állítgatás nélkül). Pl. Totalcmd dir, semmi jogom alapból hozzá, már minden szart átállítottam, de továbbra sem enged írni.

#3349 Felhasználó inaktív   nando42 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 07. 17:25

A következő lenne a problémám, miután feltelepítettem a win7-et, komoly problémám van a hálózattal. Egy idő után az utorrent teljesen meghülyíti a routeremet, s totál befagy tőle, csak ha újraindítom, az után lehet egyáltalán internet és hálózat közelbe kerülni. Érdekes módon ilyen problémám nem volt XP alatt, vagyis volt, de ott sikerült megoldanom valahogyan. A rendszer egy win7+cfosspeed 4.5, illetve 5.0+utorrent 1.8.2, illetve 2.0B.  cfosspeed eredeti licenc-szel van meg. Tudtommal ez akkor következik be, ha túlterhelem a TCP portot, de állítólag a win7-nél már nincs  korlátozás...? Esetleg valakinek valami ötlete.

(spd.exe ki van engedve a tűzfalon. de ha már itt tartunk, én win7 alatt még nem láttam se a folyamatok, de a szolgáltatások között, lehet, hogy valamiért blokkolták a kulcsomat, s ez okozza a hálózati gondokat?)

Olvastam az e havi (?) PC GURU-ban, hogy win7 alatt lehet profil szerint is tiltani/engedélyezni programokat. Ezt merre találom?

#3350 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 17:27

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 16:56

Mitől van, hogy bizonyos programok installálásnál nem tesznek ki ikont a desktopra és/vagy start menübe? (Amik XP alatt tettek)

Mi a jó *****-t kell átállítani, hogy legyen jogom az újonnan létrehozott program files alatti könyvtárakhoz (lehetőleg további, rendszeres állítgatás nélkül). Pl. Totalcmd dir, semmi jogom alapból hozzá, már minden szart átállítottam, de továbbra sem enged írni.

1:  Win7 és Vista eltérő jogosultságkezelése, Win9x-ről örökölt és XP alatt már csak pofozgatott telepítók lehet, hogy nem mennek tökéletesen.

2: **** = jogosultságok. Ha elmondod mi minden sz@rt állítottál át, akkor segíthetünk, mi hiányzik, mert elméletileg mindössze annyi kellene, hogy a userednek legyen írás joga is azokra a mappákra. Adhatnál az egész Program Files-nak is, de azzal csak rontanád a rendszered biztonságát, praktikusabb épp csak annyi jogosultságot magadra venni, amennyi feltétlenül szükséges.
A Totalcmd mappa pl. alapból a normál usernek csak olvasható és ez praktikus is, hiszen a beállításokat érdemes  user saját mappájában tárolni.

#3351 Felhasználó inaktív   Arrakis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 17:58

Sziasztok!

Nem találtam jobb helyet ezért gondoltam ide irom a problémámat...kb3-4 napja folyamatosan romlik a Win 7-em állapota,először az IE kezdett csak lassulni,kifagyogatott meg nem nyitotta meg rendesen a lapokat..aztán ezután jöttek a hibaüzenetek "A Randszer nem tud több szálat létrehozni " meg "Ennek az alkalmazásnak a futtatásához nincs elég jogosultsága"holott Rendszergazda vagyok ha minden igaz..ma pedig újra is indult a gép,csak úgy spontán...mi lehet a gond?Nem szeretném újrarakni a rendszert csak a legvégső esetben...Win 7 Ultimate 32 Bit-es Oprendszerem van és a 30 napos trial kulcsot használom amig 7 nap múlva lejár.Ha valaki tud valami okosat azt pls ossza meg velem.Előre is köszi! :respect:

#3352 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 18:50

Idézet: Arrakis - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 17:58

Sziasztok!

Nem találtam jobb helyet ezért gondoltam ide irom a problémámat...kb3-4 napja folyamatosan romlik a Win 7-em állapota,először az IE kezdett csak lassulni,kifagyogatott meg nem nyitotta meg rendesen a lapokat..aztán ezután jöttek a hibaüzenetek "A Randszer nem tud több szálat létrehozni " meg "Ennek az alkalmazásnak a futtatásához nincs elég jogosultsága"holott Rendszergazda vagyok ha minden igaz..ma pedig újra is indult a gép,csak úgy spontán...mi lehet a gond?Nem szeretném újrarakni a rendszert csak a legvégső esetben...Win 7 Ultimate 32 Bit-es Oprendszerem van és a 30 napos trial kulcsot használom amig 7 nap múlva lejár.Ha valaki tud valami okosat azt pls ossza meg velem.Előre is köszi! :respect:

Gondoltal mar arra hogy virusirtot hasznalj?
macbook air 2014

#3353 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 19:07

Idézet: nando42 - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 17:25

A rendszer egy win7+cfosspeed 4.5, illetve 5.0+utorrent 1.8.2, illetve 2.0B...

1. cfost felejts el.
2. A utorrentben korlátozd a feltöltési sebességedet a feltöltési sávszélességed kb. 80%-ára. Pl. 256 kbit-nél 25 kBájtra állítsd és nem lesz gondod vele.

#3354 Felhasználó inaktív   nando42 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 07. 19:20

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 19:07

1. cfost felejts el.
2. A utorrentben korlátozd a feltöltési sebességedet a feltöltési sávszélességed kb. 80%-ára. Pl. 256 kbit-nél 25 kBájtra állítsd és nem lesz gondod vele.

Ne haragudj, de ilyen ostoba ötleteket ne adj se nekem, se másnak!

Azt már tudom, hogy a win7 a ludas (router azért nem, mert xp alatt tökéletesen működött), cfosspeednek semmi köze a problémához.

Szerkesztette: nando42 2009. 11. 07. 19:21 -kor

#3355 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 19:33

Idézet: Arrakis - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 18:58

Sziasztok!

reinstall + normális tűzfal/vírusírtó és megoldódik a problémád ;)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3356 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 20:00

Idézet: nando42 - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 19:20

Ne haragudj, de ilyen ostoba ötleteket ne adj se nekem, se másnak!

Azt már tudom, hogy a win7 a ludas (router azért nem, mert xp alatt tökéletesen működött), cfosspeednek semmi köze a problémához.

Drága barátom! Ha alapszinten tisztába lennél a hálózat működésével, akkor nem ostobáznál le! Javaslom kipróbálni és utána elnézést kérni!

#3357 Felhasználó inaktív   nando42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 20:17

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 20:00

Drága barátom! Ha alapszinten tisztába lennél a hálózat működésével, akkor nem ostobáznál le! Javaslom kipróbálni és utána elnézést kérni!

:mad: Felhasználói szinten tisztában vagyok hálózat működésével, most hogy ez az alapszint alatt, vagy fölött van... lényegtelen!

Tudod, cfosspeedet nem azért használom, hogy kalibrálja a le- és feltöltésemet, mert arra tényleg jobb az, amit te javasolsz! Igazság szerint (közel) így is van beállítva az utorrent - cfosspeed mellett.
Viszont a programnak vannak egyéb jó tulajdonságai is: azt hiszem ezt nevezik "traffic sharping"-nak. Maximális le és/vagy feltöltés mellett is tökéletesen élvezhető marad a böngésző, tehát NINCS semmilyen belassulás, várakozás; tökéletesen lehet - le és/vagy feltöltés mellett - streamelni videókat, skypolni, stb. Ez pedig felbecsülhetetlen felhasználói élményt ad! Már ha csak böngészés közben megszüntetné az idegesítő lassulást, már az megérné! Plusz, ehhez még hozzájárul, hogy holtidőben maximálisan ki lehet használni az internetsebességedet. (ADSL  4M/0.25M)

Kérlek, ne adj ilyen ötleteket másnak! :(

szerk: maximális le- és feltöltést úgy értem, hogy beállítás szerint nincs korlátozás, nyilván a driver lényege az, hogy elveszi a sávszélességet az olyan progiktól, amiket hátrébb priorizálunk.

Szerkesztette: nando42 2009. 11. 07. 20:31 -kor

#3358 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 20:50

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 17:27

1:  Win7 és Vista eltérő jogosultságkezelése, Win9x-ről örökölt és XP alatt már csak pofozgatott telepítók lehet, hogy nem mennek tökéletesen.

2: **** = jogosultságok. Ha elmondod mi minden sz@rt állítottál át, akkor segíthetünk, mi hiányzik, mert elméletileg mindössze annyi kellene, hogy a userednek legyen írás joga is azokra a mappákra. Adhatnál az egész Program Files-nak is, de azzal csak rontanád a rendszered biztonságát, praktikusabb épp csak annyi jogosultságot magadra venni, amennyi feltétlenül szükséges.
A Totalcmd mappa pl. alapból a normál usernek csak olvasható és ez praktikus is, hiszen a beállításokat érdemes  user saját mappájában tárolni.

1. Azt sejtettem, hogy vmi ilyesmi... csak gondoltam UAC vagy hasonló szinten kezelhető: ha kikapcsolok valamit esetleg hajlandóak ugyanúgy installálódni, mint ahogy rég. Ezek szerint nem?

2. Már megoldottam. De kicsit fura volt... egy rakás jogot megadtam. Full control volt a Creator Owner-nek, az Administrators csoport tagjainak és a user hiába volt tagja, ill. azzal installáltam a cuccot, jogom sehogy nem lett vele.

#3359 Felhasználó inaktív   Arrakis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 22:04

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 19:33

reinstall + normális tűzfal/vírusírtó és megoldódik a problémád ;)

Outpost Firwall + Kaspersky AV + MSE van/volt folyamatosan,nem eredetiek hanem trial próbaverziós cuccok,de elvben védték a gépet...ha újrarakom akkor is csak ezek lesznek a gép védelmére,és ha eddig nem vettek észre semmit akkor valszeg ezután se fognak gondolom  :confused: .Esetleg valami utolsó esélyre használható ultrajó malware vagy virus kereső van,amit lefutassak még igy utoljára hátha talál valamit?  :respect:

#3360 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 22:12

Idézet: Arrakis - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 22:04

Outpost Firwall + Kaspersky AV + MSE van/volt folyamatosan,nem eredetiek hanem trial próbaverziós cuccok,de elvben védték a gépet...ha újrarakom akkor is csak ezek lesznek a gép védelmére,és ha eddig nem vettek észre semmit akkor valszeg ezután se fognak gondolom  :confused: .Esetleg valami utolsó esélyre használható ultrajó malware vagy virus kereső van,amit lefutassak még igy utoljára hátha talál valamit?  :respect:

Általában érdemes a kisebb, gyanús, futtatható file-okat feltölteni valamilyen antivirus oldalra, ahol 20+ antivirus szoftver átnézi. Ilyen pl a jotti: http://virusscan.jotti.org/en

Btw, és a Kaspersky helyett inkább avastolnék.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.