HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#3381 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 08. 20:35

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 20:50

Úgy tudom itthon nem lesz elérhető ez a family pack. Az upgrade verzió (és telepítő média) miatt ugyan kell valaminek lenni a gépen a telepítéshez, viszont annak az eredetiségét nem hinném hogy ellenőrizné a frissítés során. Elvileg megoldható a tiszta telepítés (üres gépre) az upgrade médiával, de ennek legalitásáról megoszlanak a vélemények.

szerk: természetesen a vista miatt egy példányt illegálisan fogsz használni, hiába fizettél érte, és az egyetemi XP licenc megszűnésekor pedig egy másodikat is...

pedig ennyit megért volna .....nagyon sok családnak. :(
az meg, hogy ámerikából veszem, (vettem volna), érdekelhet valakit? én lenni from Cleveland, de élni most itten.  :D
Business as usual. We fucked up everything.

#3382 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 20:48

Idézet: perzecutor - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 20:35

pedig ennyit megért volna .....nagyon sok családnak. :(
az meg, hogy ámerikából veszem, (vettem volna), érdekelhet valakit? én lenni from Cleveland, de élni most itten.  :D

Igen, megért volna, nem tudom miért nem jutott ide belőle. Veheted bárhonnan, de mivel ebben az országban nem forgalmazott termék, azaz már az EULA-t "elfogadva" meg is sérted azt, kb ott vagy eredetiségügyileg mintha warez verziót használnál... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3383 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 20:50

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 20:48

Igen, megért volna, nem tudom miért nem jutott ide belőle. Veheted bárhonnan, de mivel ebben az országban nem forgalmazott termék, azaz már az EULA-t "elfogadva" meg is sérted azt, kb ott vagy eredetiségügyileg mintha warez verziót használnál... :)

Az egészben ráadásul az a legérdekesebb, hogy az Office már régen kapható "otthoni" verzióban.

#3384 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 20:54

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 20:50

Az egészben ráadásul az a legérdekesebb, hogy az Office már régen kapható "otthoni" verzióban.

Ja, nem tudom milyen üzleti megfontolásból maradtunk ki a szórásból, egy ilyen árérzékeny piacon szvsz is jól jött volna egy ilyen lehetőség, hiába csak upgrade.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3385 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 21:07

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 20:50

2. Már megoldottam. De kicsit fura volt... egy rakás jogot megadtam. Full control volt a Creator Owner-nek, az Administrators csoport tagjainak és a user hiába volt tagja, ill. azzal installáltam a cuccot, jogom sehogy nem lett vele.

Szóval van valami általános megoldás arra, hogy ne kelljen állandóan jogosultságokkal játszanom?
A program files-okra jogot adtam a useremnek, de további kényelmetlenségek is előfordulnak:

Felinstallálok valamit máshova, ugyanúgy adhatom rá külön a jogot.
USB-re rádugtam egy külső vinyót, az azon lévő file-oknál nem ritkán szól, hgoy nem tudom törölni csak adminisztrátorként. Talán volt ilyen eset olyan file-lal is, amit a Win7-es userrel töltöttem le netről, törlésnél mégis beszólt.

Másik kérdés, ami láttam, hogy volt már, de választ nem találtam rá:
A taskbaron lévő ikonoknál ha elindítom akkor jó lenne, ha nem az ikon helyén jelenne meg a program. Megoldható?

#3386 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 22:36

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 19:30

Kb. esélytelen, már Vista alatt is halálra volt ítélve ez a kártya. Én is kettőt dobtam ki belőle...

szerk: Bár ahogy látom, most szoftver és driver is van hozzá W7-es, lehet kipróbálom. :D

Nekem Vista alatt tökéletesen müxik mind a TV mind a rádió

Én is letöltöttem hozzá a W7-es drivert és a szoftvert is, de nem megy sajna  :confused:

Szerkesztette: Balin 2009. 11. 08. 22:40 -kor

#3387 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 04:46

Azt olvastam. Folynak tárgyalások az itthoni MS képviselet és az anya cég között, hogy itt is forgalomba kerüljön a családi pack. Amit nem tartanak odkint lehetetlennek. De, mikor? Azt senki nem tudja jelenleg. Ebben az évben biztos nem!

Idézet

A hivatalos út mellett azonban néhány leleményes felhasználó rájött, hogy miként játszható ki a rendszer, s hogyan lehet olcsóbban egy teljes értékű Windows 7-hez jutni. A trükk egyszerű, mivel az operációs rendszer upgrade telepítői nem nézik, hogy van-e a gépen már egy telepített, legális operációs rendszer. Így egy úgynevezett "tiszta telepítés" során akár egy teljesen üres partícióval is megelégednek, vagyis a Windows 7 frissítő lemezeivel a felhasználók egy "majdnem" teljes értékű operációs rendszerhez juthatnak.

Idézet

"A technikailag megoldható nem minden esetben jelenti azt, hogy az legális is" - reagált Eric Ligman, a Microsoft képviseltében a napokban gombaszámra megjelent azon blogbejegyzésekre, amelyek a Windows 7 Upgrade telepítőjének a kijátszását tanácsolják a felhasználóknak.

RaidX

#3388 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 07:01

Idézet

A hivatalos út mellett azonban néhány leleményes felhasználó rájött, hogy miként játszható ki a rendszer, s hogyan lehet olcsóbban egy teljes értékű Windows 7-hez jutni. A trükk egyszerű, mivel az operációs rendszer upgrade telepítői nem nézik, hogy van-e a gépen már egy telepített, legális operációs rendszer. Így egy úgynevezett "tiszta telepítés" során akár egy teljesen üres partícióval is megelégednek, vagyis a Windows 7 frissítő lemezeivel a felhasználók egy "majdnem" teljes értékű operációs rendszerhez juthatnak.

Upgrade esetén korábban hol Windows első floppy-ját kereste, hol a win.com kellett neki a HDD-n, de magát a mechanizmust sose komplikálták túl.
A lényeg mindig is az volt, hogy a megvásárolt Windows valóban legális legyen a licensz szerint, az nem volt elég, ha fel tudott mutatni a user egy számlát, hogy ő vett egy valamilyen Windowst.

#3389 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 11:05

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 11:21

Messengerben vagy skypeban nézd meg az eszközök beállításában, hogy ad-e képet. Ha igen (s szerintem fog), akkor ennyi, nem kell drivert keresgélned tovább. Valahol olvastam, hogy egy laptop gyártó nem ad más támogatást a beépített kamerához, csak ennyit, hogy messenger + skype elérje, oszt' joccakat... Lehet ez lesz az általános...

Épp ez az.
A mikrofon megy. (skype-on legalábbis) kamera egyiken sem.
Csokis! Most jön le amit küldtél.
Írok minyá!
Örök hála gyöngyösi arcoknak. :D
Ha működik, ha nem. ;) :respect:

:cool:

szerk.:
Nemmegy.  :reklamacio:
"Webcam Driver open fail. Please restart camer or computer."
:suxx:

Szerkesztette: carr 2009. 11. 09. 11:10 -kor

#3390 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 11:55

Idézet: carr - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 11:05

Nemmegy.  :reklamacio:
"Webcam Driver open fail. Please restart camer or computer."
:suxx:

Hmm... :rolleyes: Azért nem adom fel, keresgélek még. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3391 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 12:10

Fanx. :D
Írtam nekik supportra... hátha. -.-

#3392 Felhasználó inaktív   us021 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 09. 14:20

A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)

Ezt dobja ki a Win7 eszközkezelője, bármelyik hangkártya driverét akarom telepíteni (pedig előzőleg ő húzza le az update szerveréről vagy honnan!). Többféle driverrel próbáltam manuálisan is feléleszteni a kártyákat, de az istennek nem akar összejönni. Valami javaslat esetleg? Egy Realtek AC97-es van az alaplapba integrálva, és van egy Creative AudioPCI valamim. Ha rámegyek, hogy keressen új illesztőprogramot, megállapítja, hogy az naprakész. Ha külön-külön letiltom a kártyákat, akkor se megy. Valakinek valami ötlete? :confused:

#3393 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 14:32

Nekem az AC97-hez a AUD_allOS_5.12.01.5500_PV_ADI_AC97.exe driver megy fel. Majd utánna frissíti. Először távolítsd el az Audigyot és a telepített drivereket.
Audigy most nincs a gépbe, mert sok gond volt vele driverileg és meguntam.
RaidX

#3394 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 14:40

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 20:48

az EULA-t "elfogadva" meg is sérted azt, kb ott vagy eredetiségügyileg mintha warez verziót használnál... :)

Akkor adja magát a megoldás  :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3395 Felhasználó inaktív   us021 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 09. 14:53

Idézet: RaidX - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 14:32

Nekem az AC97-hez a AUD_allOS_5.12.01.5500_PV_ADI_AC97.exe driver megy fel. Majd utánna frissíti. Először távolítsd el az Audigyot és a telepített drivereket.
Audigy most nincs a gépbe, mert sok gond volt vele driverileg és meguntam.

Ezzel sem megy, ugyanazt írja, 39-es hibakód.

#3396 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 16:54

@carr

Ha jól tudom, ezekbe többnyire Chicony webcamok vannak. Próbálj googlba rákeresni és XP SP2 kompatibilis módba telepíteni.

Esetleg Everest ha többet elárul a webcamról, könnyebb lenne a keresés.
RaidX

#3397 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 16:54

Valakinek volt már gondja a DMA móddal? Nekem, ha az energiagazdálkodást kiegyensúlyozottra, vagy takarékosra állítom, akkor állandóan lemegy pio-ba, vagy dma 2-be, a dma 6-al szemben.
Viszont most sehogy nem bírom 6-ra visszarakni. Próbáltam törölni az eszközöket, a vezérlőt, új intel drivert, de max dma2-ben van. Van valakinek valami tippje?

----atyuska----

#3398 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 16:56

Annó, én hibás kábel miatt szívtam hasonlót.
RaidX

#3399 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 18:15

Idézet: caratyuska - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 17:54

Valakinek volt már gondja a DMA móddal? Nekem, ha az energiagazdálkodást kiegyensúlyozottra, vagy takarékosra állítom, akkor állandóan lemegy pio-ba, vagy dma 2-be, a dma 6-al szemben.
Viszont most sehogy nem bírom 6-ra visszarakni. Próbáltam törölni az eszközöket, a vezérlőt, új intel drivert, de max dma2-ben van. Van valakinek valami tippje?

Nemtudom nekem ezaz eltávoltitás szokott működni.Kábel tényleg lehet vagy egy újabb bug.Nem az első ez már.

Szerkesztette: djculture 2009. 11. 09. 18:17 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3400 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 18:18

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 21:02

Ahogy XP és Vista esetében is, rejtett fájlok elrejtésének kikapcsolása, operációs rendszer által védett fájlok megjelenítése és stb.

Igen, pontosan azt bekapcsolom, a C:\ könyvtárat mégis töküresnek látom. És létrehozni se tudok ott fájlt, mert kiírja, hogy the client doesn't have the neccrssary privileges.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.