HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#4611 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 22:41

Itt valamelyik nap arról volt szó.hogy szintén nem tudott valaki lemezről telepiteni és neki ajánlották a pendrivról való telepitést állitólag ez már akinél lehetséges bevált.Van is hozzá egy progi ami feteszi az iso-t a penre és lehet telepiteni a megfelelő bios beállitás után.Olvass kicsit vissza megtalálod és lehet segit neked. :up:
Dell Inspiron 9300

#4612 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 23:05

Idézet: AViD - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 18:42

Külföldi fórumokon mindenki azt ajánlja, inkább töltsünk le törtet, mert ez működni úgysem fog.

Aham, az biztos megy, annak a telepítője is teljesen más ugye? :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#4613 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 23:10

Mondjuk esetleg gyártó cégtől recovery  cd-t kérni? :) Bár az Asusnál nem tudom hogy megy...
"Légy szerény mint én..."

#4614 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 02. 01:39

Idézet: AViD - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 18:42

Külföldi fórumokon mindenki azt ajánlja, inkább töltsünk le törtet, mert ez működni úgysem fog.

Biztos tudok mutatni olyan külföldi fórumot, ahol azt ajánlják, hogy egy bombával összekötözve sétálj be a tömegbe. Akkor az most jó?
Make love not Wor.

#4615 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 08:34

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 23:05

Aham, az biztos megy, annak a telepítője is teljesen más ugye? :)

Erre csak annyit tudok mondani, hogy igen, az jó, az ugyanis rendben települ. :Đ
Csak ha már van lehetőségem jogtisztát használni, akkor azt tenném. Próbáltam az alfa, és RC verziókat Ultimate-ből, azok gond nélkül mentek, szintúgy mint a nem túl jogtiszta változatok is. Prolémám az, hogy  az egyetemtől csak a Prof-hoz kapok serialt. :mad:

Idézet

Itt valamelyik nap arról volt szó.hogy szintén nem tudott valaki lemezről telepiteni és neki ajánlották a pendrivról való telepitést állitólag ez már akinél lehetséges bevált.Van is hozzá egy progi ami feteszi az iso-t a penre és lehet telepiteni a megfelelő bios beállitás után.Olvass kicsit vissza megtalálod és lehet segit neked.

A leírást már megtaláltam, csak még 4GB-os PenDrive-ot nem sikerült beszereznem.

Idézet

Biztos tudok mutatni olyan külföldi fórumot, ahol azt ajánlják, hogy egy bombával összekötözve sétálj be a tömegbe. Akkor az most jó?

A második kiírt Windows lemez után már nem voltam tőle messze a tegnapi nap folyamán. :D

Szerkesztette: AViD 2010. 03. 02. 08:37 -kor

#4616 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 09:18

Idézet: AViD - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 8:34

A második kiírt Windows lemez után már nem voltam tőle messze a tegnapi nap folyamán. :D

Aham, akkor még mindig lehet hibás a letöltött telepítőkészlet (amúgy honnan származik?) egy MD5/SHA ellenörzés megmondja. Ha pedig van egy kis időd, akkor picsogás helyett összelapátolsz egy telepítőt pl az RC telepítő és a végleges install.wim-ből, ha már állítod, hogy más... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#4617 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 19:49

Most vettem észre, hogy vettem 1 usb-s racket, hogy nem működik az autoplayem. Se cd-nél se pendrivenál, semminél. Hol tudnám ezt visszakapcsolni? start-> alapértelmezett programoknál be van kapcsolva. Kipróbáltam már mindenféle felállásban ott, de semmi. Valakinek van valami ötlete?

#4618 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 20:46

Idézet: MajaG - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 19:49

Most vettem észre, hogy vettem 1 usb-s racket, hogy nem működik az autoplayem. Se cd-nél se pendrivenál, semminél. Hol tudnám ezt visszakapcsolni? start-> alapértelmezett programoknál be van kapcsolva. Kipróbáltam már mindenféle felállásban ott, de semmi. Valakinek van valami ötlete?

Örülj neki, hogy nem te akarod visszakapcsolni.
Szinte minden biztonsági fórumon az autoplay teljes kiiktatását javasolják az USB-s eszközökön terjedő kártevők miatt.
Amit mindenképpen autoplay jelleggel kellene megoldani, arra biztosan van más megoldás is.

#4619 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 21:06

Idézet: MajaG - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 19:49

Vezérlőpult\Automatikus lejátszás
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#4620 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 22:23

Az autoplay menüt néztem. ;) De ezt írtam is.

Az oké, hogy veszélyes az autoplay ha beállítod hogy milyen fájlokkal mit csináljon, de ha bedobok 1 cd-t legalább az ablakot dobja fel, hogy mit akarok a tartalommal csinálni. Nekem ez hiányzik. Services.msc-be lehet gondolom valami tiltva. Csak nem tudom/találom melyiket kéne visszakapcsolni.

#4621 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 22:30

Idézet: MajaG - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 22:23

Az autoplay menüt néztem. ;) De ezt írtam is.

Az oké, hogy veszélyes az autoplay ha beállítod hogy milyen fájlokkal mit csináljon, de ha bedobok 1 cd-t legalább az ablakot dobja fel, hogy mit akarok a tartalommal csinálni. Nekem ez hiányzik. Services.msc-be lehet gondolom valami tiltva. Csak nem tudom/találom melyiket kéne visszakapcsolni.

Azzal a menüvel az a gond, hogy azt sokkal könnyebb piszkálni, mint a teljesen kikapcsolt autorun-t, és ha úgy hiszi a windows, hogy csak egy féle műveletet lehet végrehajtani az adott lemezzel, akkor azt végre is hajtja.

#4622 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 08:24

Idézet: Sityi - Dátum: 2010. febr. 26., péntek - 14:07

No, ezek már jó értékek. Majd szólj, hogy mi lett a tesztelgetés vége!

Nos, csak most értem rá újra nekikezdeni a tesztelésnek. Hőfokok már jók, 40 fok körül dolgozik a CPU, de továbbra is belassul a rendszer időnként.

Egyéb ötletek?
Programmers don't die! They just gosub without return...

#4623 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 09:06

Idézet: Moha7 - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 7:24

Nos, csak most értem rá újra nekikezdeni a tesztelésnek. Hőfokok már jók, 40 fok körül dolgozik a CPU, de továbbra is belassul a rendszer időnként.

Egyéb ötletek?

Tegyél fel egy ProcessLasso-t, és nézegesd, melyik process akarja lenyúlni magának a komplett rendszerteljesítményt. Esetleg vírus-/malwarekeresés.

#4624 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 09:11

Idézet: MisterY - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 22:30

Azzal a menüvel az a gond, hogy azt sokkal könnyebb piszkálni, mint a teljesen kikapcsolt autorun-t, és ha úgy hiszi a windows, hogy csak egy féle műveletet lehet végrehajtani az adott lemezzel, akkor azt végre is hajtja.

Oké, köszönöm a figyelmeztetést.  :respect:  De mostanában MINDENKÉPPEN szükségem van rá.
Várom az ötletet a bekapcsolásra másoktól is.

#4625 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 11:16

Hát nem tudom, lehet, hogy tényleg a proci hőfok volt a gond. Azóta sokkal ritkábban lassul be.
Azelőtt 10-20 percenként belassult pár másodpercre. Most itt nyúzom 3 órája és mindössze 1x fordult elő.
Biztonság kedvéért ráküldtem egy DrWeb-et, nem talált semmit, meg most az ajánlott Process Lasso-val nézegetem.

#4626 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 14:44

Hmmm... találtam egy pár ilyet az eseménynaplóban:
Napló neve:    Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance/Operational
Forrás:        Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance
Dátum:         2010.03.03. 11:29:52
Eseményazonosító:500
Feladatkategória:Asztali ablakkezelő figyelése
Szint:         Figyelmeztetés
Kulcsszavak:   Eseménynapló
Felhasználó:   HELYI SZOLGÁLTATÁS
Leírás:
Erős versengés folyik az asztali ablakkezelő erőforrásaiért. 
    Helyzet	:	Az Asztalablak-kezelő válaszsebessége csökkent.

Ahogy látom, kevesebb ilyen figyelmeztetés van a naplóban, mint ahányszor spontán megakadt a gép (sőt, a legtöbb akkor jött, mikor szándékosan leterheltem a procit és a memóriát is 100%-ra), de talán mégis lehet valami összefüggés. M$ oldalán próbáltam rákeresni az eseményre, de nem kaptam találatot.
Opcode címén "videómemória teljesítménycsökkenés"-re hivatkozik az esemény. Elképzelhető, hogy a videókártya memóriájával van a gond? Ha igen, akkor azt mivel tudom tesztelni? (nem hiszem, hogy ezzel volna a baj, mivel a megjelenítéssel az égvilágon semmi probléma nincs).

#4627 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:13

Kezd elegem lenni a Win7-ből. Néha fogja magát és csak úgy minden figyelmeztetés nélkül lekapcsol a gép. XP alatt soha nem csinálta.
Javasolták, hogy a Biosba kapcsoljam ki a HPET Supportot de ez sem segített.

#4628 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 22:15

Idézet: Grass - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 20:13

Kezd elegem lenni a Win7-ből.

Én 7 hónapja használom 3 gépen, ebből egy non-stop megy 2-3 áramszünetet leszámítva megállás nélkül. Nekem mért nincs bajom velük? Komolyan, egyetlen fagyás, minden hiba nélkül mennek 7 hónapja. Pedig dolgozok a gépeken, naponta telepítek rá mindenféle programokat, törlöm le őket és mégis. És nem a MS-nak nyalok.

#4629 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 22:35

Sziasztok!

Nos a hibajelenségem a linkben olvasható:
http://pcforum.hu/hirek/11320/Ket+orankent...ndows+7+RC.html

Azért tettem be a linket, mert sokan vírust írnának, meg el indulnának más irányba.

Tehát: van megoldás /vásárláson kívül/ , hogy ne indulgasson újra a win7?

Köszi!

#4630 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 23:43

Idézet: Grass - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 21:13

Kezd elegem lenni a Win7-ből. Néha fogja magát és csak úgy minden figyelmeztetés nélkül lekapcsol a gép. XP alatt soha nem csinálta.
Javasolták, hogy a Biosba kapcsoljam ki a HPET Supportot de ez sem segített.

véletlen nem RC-t használsz?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.