HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#4601 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 13:31

A Microsoft Store-ban ( http://store.microsoft.com/microsoft/Windo...-7/category/102 ) úgy is vásárolhatsz, hogy letöltöd a telepítőkészletet. Mai középárfolyammal számítva 44 ezerért megkapod az upgrade verziót, ha kell, akkor a magyar nyelvet is ingyen telepítheted a vezérlőpulton keresztül. Ez nem jó alternatíva?

#4602 Felhasználó inaktív   benojeno75 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 13:47

Idézet: debaj - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 13:31

A Microsoft Store-ban ( http://store.microsoft.com/microsoft/Windo...-7/category/102 ) úgy is vásárolhatsz, hogy letöltöd a telepítőkészletet. Mai középárfolyammal számítva 44 ezerért megkapod az upgrade verziót, ha kell, akkor a magyar nyelvet is ingyen telepítheted a vezérlőpulton keresztül. Ez nem jó alternatíva?

Hali!
A gond az, hogy ahol most vagyok, ott a net nagyon lassú, meg korlát van a letöltésre. Ráadásul azt sem tudom már, hogy elég-e az Upgrade, mivel OEM Vistára telepítettem az RC Windows 7-et már vagy harmadjára, nincs telepítő- vagy backup-lemezem a Vistához...
Szóval egyszerűbb lenne megvennem az Ultimate-ot itt, már ha biztos lehetek benne, hogy a jövőben Magyarországon is újratelepíthetem, ha szükséges.

#4603 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 13:58

Én ilyen területi korlátozásokról csak a Windows 7 Home Basic esetén hallottam, de ha erre jár Flowm@n, őt kéne megkérdezni, ő van leginkább otthon ezekben a licenszelési kérdésekben.

SZERK.: Visszavonom, ez alapján minden verziónak van korlátozott kiadása: http://www.microsoft.../howtotell/geo/

Ha tehát rajta van a dobozon az a jelzés, akkor csak Bhután és India területén aktiválhatod a szoftvert.

Szerkesztette: debaj 2010. 03. 01. 14:03 -kor

#4604 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 15:02

Üdvözletem!
Egészen idáig egy beta (RC1) verziójú Windows7 Ultimate-et használtam, aminek annak módja, rendje szerint ma le is járt a "szavatossága", és figyelmeztetett, hogy talán telepítsek egy fel másik, végleges verziót.
Ennek a megszerzése meg is történt egy Win7 Prof x64 személyében, feltelepíteni azonban már sehogy sem tudom.
A telepítő indulása után röviddel az alábbi hibaüzenetet kapom:
A required CD/DVD driver device driver is missing. If you have a driver floppy disc, CD/DVD, or flash drive, please insert is now.
Ezután ahol megadok neki egy útvonalat ott ő keres, majd nem talál.
Kissé hasonló, mint amiko anno XP-vel kellett a SATA-vezérlőket megetetni, csakhogy ez s gyakorlatilag lehetetlen, semmiféle drivert nem fogad el. Mindemellett hogy a poén teljes legyen, természetesen lát is minden meghajtót a keresett driver nélkül is.
Google-ön körbenézve rengetegen beleftottak már a problémába, általános megoldás azonban nem született rá. Volt akinek BIOS-ban kellett átállítani a vezérlőt AHCI-ről Native-ra (próbáltam), volt akinek azzal sikerült hogy átjumperelte a DVD-meghajtót masterről slave-re. Notebookot használva utóbbit nem igazán tudom kipróbálni, amd-től letöltött drivert szintén próbáltam vele megetetni, semmiféle sikerrel.

Mondanom sem kell, az alfa-béta-gamma etc. verziókkal semmi probléma nem volt, csak a végleges, dobozossal.

Van valakinek valamiféle tippje hogy esetleg használhassam is, vagy inkább szerezzek cracket, és használjak tört verziót, mert az legalább működik minden probléma nélkül. :rolleyes:

Konfig:
ASUS F5Z noti
AMD 780G chipkészlettel
QL-60-as procival
3GB RAM
Win7 Prof. 64 bit.

Szerkesztette: AViD 2010. 03. 01. 15:03 -kor

#4605 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 15:11

Idézet: benojeno75 - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 13:56

Sziasztok!

Jelenleg a Windows 7 Ultimate build 7100-as próbaverzióját használom, és váltani szeretnék a fizetős változatra. Szeretném a segítségeteket kérni, mert egyvalami nem világos.
Jelenleg Indiában dolgozom szociális munkásként, nem tudok Magyarországon vett szoftverhez hozzájutni.
Megnéztem egy itteni műszaki boltban, 47000 forintnyi rúpiáért árulják az Ultimate-ot. Ez sokkal jobb ár, mint az otthoni. Jó lenne ezen az áron hozzájutni!
Csakhogy a doboz oldalán azt is olvasom, hogy az OS-t Indiában kell aktiválni.
Ez most nem is lenne gond, mivel itt vagyok, de mi történik, ha a jövőben, immár Magyarországon élve szeretném a dobozos Windows 7-et újra telepíteni, akár egy másik gépre. Létezik, hogy az Indiában vett OS-t Magyarországon már nem tudnám még egyszer telepíteni és aktiválni?

Köszönöm a válaszaitokat!
Üdv!
Jenő

Szerintem az első aktiválás számít, így ha az Indiában történik, akkor jó vagy, de az MS ügyfélszolgálat az igazán illetékes ... Vagy vegyél OEM-et, az olcsóbb, s csak arra a gépre jó, amihez először aktiváltad (kivéve a garanciális problémákat), vagy az upgrade is lehetséges, ha a Vista kódja megvan, nem a telepítő lemez kell...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#4606 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 15:20

Idézet: debaj - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 14:58

Én ilyen területi korlátozásokról csak a Windows 7 Home Basic esetén hallottam, de ha erre jár Flowm@n, őt kéne megkérdezni, ő van leginkább otthon ezekben a licenszelési kérdésekben.

SZERK.: Visszavonom, ez alapján minden verziónak van korlátozott kiadása: http://www.microsoft.../howtotell/geo/

Ha tehát rajta van a dobozon az a jelzés, akkor csak Bhután és India területén aktiválhatod a szoftvert.

Na most ezt így ebben a formában nem értem. Teszem azt hazahozza a delikvens a korlátozott telepítőt, majd telefonon aktivál, honnan a búsból döntik el, hogy hol aktivál az illető. Teszem azt rejtett számmal hívom őket a gép pedig nem férhet internethez. Majd a következő csatlakozásnál ha akadékoskodnak közöljük hogy az aktiválás még a megadott területen történt. Az ilyesfajta korlátozást nem nagyon értem.

#4607 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 15:41

Idézet: Xero - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 15:20

Az ilyesfajta korlátozást nem nagyon értem.

Igazából szerintem nem a végfelhasználó szopatása a cél, hanem azt akarják megakadályozni, hogy szemfüles emberek felvásárolják az olcsó vindózt Kuala Lumpurban, aztán szürkén árulják a világ másik felén. Így a fejlődő piacokon olcsóbban tudják adni a szoftvert anélkül, hogy nepperek vásárolnák fel a készlet nagyját.

Meg azért lássuk be, hogy a kolléga által leírt szituáció eléggé ritka, az emberek nagy része ugyanabban a régióban él, ahol a szoftvert vásárolta.

#4608 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 16:22

Idézet: debaj - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 16:41

Igazából szerintem nem a végfelhasználó szopatása a cél, hanem azt akarják megakadályozni, hogy szemfüles emberek felvásárolják az olcsó vindózt Kuala Lumpurban, aztán szürkén árulják a világ másik felén. Így a fejlődő piacokon olcsóbban tudják adni a szoftvert anélkül, hogy nepperek vásárolnák fel a készlet nagyját.

Meg azért lássuk be, hogy a kolléga által leírt szituáció eléggé ritka, az emberek nagy része ugyanabban a régióban él, ahol a szoftvert vásárolta.

Ok ezt megértem, de a mai mobil világban számomra akkor is kissé visszás ez a dolog. :) Részemről mondjuk édes mind1 nem zavartatnám magamat a helyében.

#4609 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 16:32

Idézet: Xero - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 16:22

Ok ezt megértem, de a mai mobil világban számomra akkor is kissé visszás ez a dolog. :)

Megveheted korlátozás nélkül is, csak drágábban. Lehet, hogy nem abban a műszaki boltban, ahol a kolléga nézte, hanem másikban, elképzelhető, hogy ott csak korlátozottat tartanak, mert mellette úgyse venné senki a másikat, akkor meg kár polcon tartani.

#4610 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 18:42

Idézet: AViD - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 15:02

A required CD/DVD driver device driver is missing. If you have a driver floppy disc, CD/DVD, or flash drive, please insert is now.
Ezután ahol megadok neki egy útvonalat ott ő keres, majd nem talál.

Annyi kiegészítés, hogy természetesen a 32bites verzióval sem működik.
Ezen igazából meg sem lepődök, csak nem értem mi a a ráció abban hogy hogy valamit, ami már működött, elb*sszanak.
Külföldi fórumokon mindenki azt ajánlja, inkább töltsünk le törtet, mert ez működni úgysem fog.
kiegészítés #2: külső meghajtóval a "Press any key to boot from CD/DVD drive" felirat után örökkévaló sötétség.
Azt hiszem tényleg marad a feketebiznisz, és megpróbálom egy törttel kihúzni azt a pár évet, amíg MS képes lesz egy olyan oprendszert írni, amit adott esetben fel is lehet telepíteni.

Szerkesztette: AViD 2010. 03. 01. 19:11 -kor

#4611 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 22:41

Itt valamelyik nap arról volt szó.hogy szintén nem tudott valaki lemezről telepiteni és neki ajánlották a pendrivról való telepitést állitólag ez már akinél lehetséges bevált.Van is hozzá egy progi ami feteszi az iso-t a penre és lehet telepiteni a megfelelő bios beállitás után.Olvass kicsit vissza megtalálod és lehet segit neked. :up:
Dell Inspiron 9300

#4612 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 23:05

Idézet: AViD - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 18:42

Külföldi fórumokon mindenki azt ajánlja, inkább töltsünk le törtet, mert ez működni úgysem fog.

Aham, az biztos megy, annak a telepítője is teljesen más ugye? :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#4613 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 23:10

Mondjuk esetleg gyártó cégtől recovery  cd-t kérni? :) Bár az Asusnál nem tudom hogy megy...
"Légy szerény mint én..."

#4614 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 02. 01:39

Idézet: AViD - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 18:42

Biztos tudok mutatni olyan külföldi fórumot, ahol azt ajánlják, hogy egy bombával összekötözve sétálj be a tömegbe. Akkor az most jó?
Make love not Wor.

#4615 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 08:34

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 23:05

Aham, az biztos megy, annak a telepítője is teljesen más ugye? :)

Erre csak annyit tudok mondani, hogy igen, az jó, az ugyanis rendben települ. :Đ
Csak ha már van lehetőségem jogtisztát használni, akkor azt tenném. Próbáltam az alfa, és RC verziókat Ultimate-ből, azok gond nélkül mentek, szintúgy mint a nem túl jogtiszta változatok is. Prolémám az, hogy  az egyetemtől csak a Prof-hoz kapok serialt. :mad:

Idézet

Itt valamelyik nap arról volt szó.hogy szintén nem tudott valaki lemezről telepiteni és neki ajánlották a pendrivról való telepitést állitólag ez már akinél lehetséges bevált.Van is hozzá egy progi ami feteszi az iso-t a penre és lehet telepiteni a megfelelő bios beállitás után.Olvass kicsit vissza megtalálod és lehet segit neked.

A leírást már megtaláltam, csak még 4GB-os PenDrive-ot nem sikerült beszereznem.

Idézet

Biztos tudok mutatni olyan külföldi fórumot, ahol azt ajánlják, hogy egy bombával összekötözve sétálj be a tömegbe. Akkor az most jó?

A második kiírt Windows lemez után már nem voltam tőle messze a tegnapi nap folyamán. :D

Szerkesztette: AViD 2010. 03. 02. 08:37 -kor

#4616 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 09:18

Idézet: AViD - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 8:34

A második kiírt Windows lemez után már nem voltam tőle messze a tegnapi nap folyamán. :D

Aham, akkor még mindig lehet hibás a letöltött telepítőkészlet (amúgy honnan származik?) egy MD5/SHA ellenörzés megmondja. Ha pedig van egy kis időd, akkor picsogás helyett összelapátolsz egy telepítőt pl az RC telepítő és a végleges install.wim-ből, ha már állítod, hogy más... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#4617 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 19:49

Most vettem észre, hogy vettem 1 usb-s racket, hogy nem működik az autoplayem. Se cd-nél se pendrivenál, semminél. Hol tudnám ezt visszakapcsolni? start-> alapértelmezett programoknál be van kapcsolva. Kipróbáltam már mindenféle felállásban ott, de semmi. Valakinek van valami ötlete?

#4618 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 20:46

Idézet: MajaG - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 19:49

Most vettem észre, hogy vettem 1 usb-s racket, hogy nem működik az autoplayem. Se cd-nél se pendrivenál, semminél. Hol tudnám ezt visszakapcsolni? start-> alapértelmezett programoknál be van kapcsolva. Kipróbáltam már mindenféle felállásban ott, de semmi. Valakinek van valami ötlete?

Örülj neki, hogy nem te akarod visszakapcsolni.
Szinte minden biztonsági fórumon az autoplay teljes kiiktatását javasolják az USB-s eszközökön terjedő kártevők miatt.
Amit mindenképpen autoplay jelleggel kellene megoldani, arra biztosan van más megoldás is.

#4619 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 21:06

Idézet: MajaG - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 19:49

Vezérlőpult\Automatikus lejátszás
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#4620 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 22:23

Az autoplay menüt néztem. ;) De ezt írtam is.

Az oké, hogy veszélyes az autoplay ha beállítod hogy milyen fájlokkal mit csináljon, de ha bedobok 1 cd-t legalább az ablakot dobja fel, hogy mit akarok a tartalommal csinálni. Nekem ez hiányzik. Services.msc-be lehet gondolom valami tiltva. Csak nem tudom/találom melyiket kéne visszakapcsolni.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.