HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#4621 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 02. 22:30

Idézet: MajaG - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 22:23

Az autoplay menüt néztem. ;) De ezt írtam is.

Az oké, hogy veszélyes az autoplay ha beállítod hogy milyen fájlokkal mit csináljon, de ha bedobok 1 cd-t legalább az ablakot dobja fel, hogy mit akarok a tartalommal csinálni. Nekem ez hiányzik. Services.msc-be lehet gondolom valami tiltva. Csak nem tudom/találom melyiket kéne visszakapcsolni.

Azzal a menüvel az a gond, hogy azt sokkal könnyebb piszkálni, mint a teljesen kikapcsolt autorun-t, és ha úgy hiszi a windows, hogy csak egy féle műveletet lehet végrehajtani az adott lemezzel, akkor azt végre is hajtja.

#4622 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 08:24

Idézet: Sityi - Dátum: 2010. febr. 26., péntek - 14:07

No, ezek már jó értékek. Majd szólj, hogy mi lett a tesztelgetés vége!

Nos, csak most értem rá újra nekikezdeni a tesztelésnek. Hőfokok már jók, 40 fok körül dolgozik a CPU, de továbbra is belassul a rendszer időnként.

Egyéb ötletek?
Programmers don't die! They just gosub without return...

#4623 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 09:06

Idézet: Moha7 - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 7:24

Nos, csak most értem rá újra nekikezdeni a tesztelésnek. Hőfokok már jók, 40 fok körül dolgozik a CPU, de továbbra is belassul a rendszer időnként.

Egyéb ötletek?

Tegyél fel egy ProcessLasso-t, és nézegesd, melyik process akarja lenyúlni magának a komplett rendszerteljesítményt. Esetleg vírus-/malwarekeresés.

#4624 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 09:11

Idézet: MisterY - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 22:30

Azzal a menüvel az a gond, hogy azt sokkal könnyebb piszkálni, mint a teljesen kikapcsolt autorun-t, és ha úgy hiszi a windows, hogy csak egy féle műveletet lehet végrehajtani az adott lemezzel, akkor azt végre is hajtja.

Oké, köszönöm a figyelmeztetést.  :respect:  De mostanában MINDENKÉPPEN szükségem van rá.
Várom az ötletet a bekapcsolásra másoktól is.

#4625 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 11:16

Hát nem tudom, lehet, hogy tényleg a proci hőfok volt a gond. Azóta sokkal ritkábban lassul be.
Azelőtt 10-20 percenként belassult pár másodpercre. Most itt nyúzom 3 órája és mindössze 1x fordult elő.
Biztonság kedvéért ráküldtem egy DrWeb-et, nem talált semmit, meg most az ajánlott Process Lasso-val nézegetem.

#4626 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 14:44

Hmmm... találtam egy pár ilyet az eseménynaplóban:
Napló neve:    Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance/Operational
Forrás:        Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance
Dátum:         2010.03.03. 11:29:52
Eseményazonosító:500
Feladatkategória:Asztali ablakkezelő figyelése
Szint:         Figyelmeztetés
Kulcsszavak:   Eseménynapló
Felhasználó:   HELYI SZOLGÁLTATÁS
Leírás:
Erős versengés folyik az asztali ablakkezelő erőforrásaiért. 
    Helyzet	:	Az Asztalablak-kezelő válaszsebessége csökkent.

Ahogy látom, kevesebb ilyen figyelmeztetés van a naplóban, mint ahányszor spontán megakadt a gép (sőt, a legtöbb akkor jött, mikor szándékosan leterheltem a procit és a memóriát is 100%-ra), de talán mégis lehet valami összefüggés. M$ oldalán próbáltam rákeresni az eseményre, de nem kaptam találatot.
Opcode címén "videómemória teljesítménycsökkenés"-re hivatkozik az esemény. Elképzelhető, hogy a videókártya memóriájával van a gond? Ha igen, akkor azt mivel tudom tesztelni? (nem hiszem, hogy ezzel volna a baj, mivel a megjelenítéssel az égvilágon semmi probléma nincs).

#4627 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:13

Kezd elegem lenni a Win7-ből. Néha fogja magát és csak úgy minden figyelmeztetés nélkül lekapcsol a gép. XP alatt soha nem csinálta.
Javasolták, hogy a Biosba kapcsoljam ki a HPET Supportot de ez sem segített.

#4628 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 22:15

Idézet: Grass - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 20:13

Kezd elegem lenni a Win7-ből.

Én 7 hónapja használom 3 gépen, ebből egy non-stop megy 2-3 áramszünetet leszámítva megállás nélkül. Nekem mért nincs bajom velük? Komolyan, egyetlen fagyás, minden hiba nélkül mennek 7 hónapja. Pedig dolgozok a gépeken, naponta telepítek rá mindenféle programokat, törlöm le őket és mégis. És nem a MS-nak nyalok.

#4629 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 22:35

Sziasztok!

Nos a hibajelenségem a linkben olvasható:
http://pcforum.hu/hirek/11320/Ket+orankent...ndows+7+RC.html

Azért tettem be a linket, mert sokan vírust írnának, meg el indulnának más irányba.

Tehát: van megoldás /vásárláson kívül/ , hogy ne indulgasson újra a win7?

Köszi!

#4630 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 23:43

Idézet: Grass - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 21:13

Kezd elegem lenni a Win7-ből. Néha fogja magát és csak úgy minden figyelmeztetés nélkül lekapcsol a gép. XP alatt soha nem csinálta.
Javasolták, hogy a Biosba kapcsoljam ki a HPET Supportot de ez sem segített.

véletlen nem RC-t használsz?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#4631 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 00:00

Nem:

Kép

#4632 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 04. 07:52

Idézet: zka67 - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 23:15

Én 7 hónapja használom 3 gépen, ebből egy non-stop megy 2-3 áramszünetet leszámítva megállás nélkül. Nekem mért nincs bajom velük? Komolyan, egyetlen fagyás, minden hiba nélkül mennek 7 hónapja. Pedig dolgozok a gépeken, naponta telepítek rá mindenféle programokat, törlöm le őket és mégis. És nem a MS-nak nyalok.

Sajnos nincs igazad, én is 3 gépem teszteltem 1évig a Sevent szinte probléma nélkül.
Kijött a végleges és detto Vista színvonal ugyanazok a Tipikus hibák.
Pl: nem látja a PenDrivokat, lassú a fájlrendszer, lasú fájlműveletek ..stb.
M$ taktika, majd kijön az SP2 addigra lesz olyan fasza mint a Beta vagy az RC.

#4633 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 09:13

Ma az indításkor ismét meglepi: kis hangszóró áthúzva: Az audioszolgáltatás nem fut. :)
Néha a vírusirtó ikonját, vagy a hálózati ikont felejti el kirakni, elindítani. Talán ha ma lesz időm akkor szecskázom a gépről :)

#4634 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 09:50

Idézet: mexel - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 9:13

Néha a vírusirtó ikonját...

Mért használsz vírusbasztatót? Azért, hogy lassítsd a gépedet? :D

Én elég sok programot telepítek/törlök a gépeimen és utoljára ~4 éve kaptam el egy vírust. Pedig csak "bizonytalan" forrásból valóakat teszek fel, kipróbálom őket aztán mennek a szemétbe (többnyire).

Ha kiszámolod, hogy mennyi időt vesztesz az állandó viruskereséssel és ezt összehasonlitod egy újratelepítés idejével, meglepő eredményt fogsz látni!

Nekem eddig bevált a 7-es UAC-je, egyetlen programnak sem engedem meg, hogy első indításkor a rendszerbe akarjon piszkálni (nem telepítéskor, hanem utána). Az ilyet látatlanba törlöm. 7 hónapja mennek a 7-esek nálam 3 gépen és semmi bajom velük.

#4635 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 10:42

Idézet: mexel - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 8:13

Ma az indításkor ismét meglepi: kis hangszóró áthúzva: Az audioszolgáltatás nem fut. :)
Néha a vírusirtó ikonját, vagy a hálózati ikont felejti el kirakni, elindítani. Talán ha ma lesz időm akkor szecskázom a gépről :)

Néha előfordul, hogy késve indul az audioszlgáltatás, de magához tér általában. Amúgy egy jó trükk, ha nem kikapcsolod a gépet, hanem leküldöd alfába és onnan hozod vissza.

#4636 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 10:58

Idézet: zka67 - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 9:50

Mért használsz vírusbasztatót? Azért, hogy lassítsd a gépedet? :D

Legalább ne terjeszd a hülyeséget. :omg:
 aláírás
Spoiler

#4637 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 11:30

Nod van fönn, de nagyrésze kikapcsolva. Érdekes módon így nem lassít annyira, de mégis szól ha nem tetszik neki valami. Én sem szeretem amikor annyira fogja a gépet, hogy alig lehet használni (nekem legalábbis, nem szeretek várni kattintások között)
Hetente elindítom a nodot is meg néha a Spybot - Search & Destroy-t. Egyébként ha a juzer huje akkor mit sem érnek a bekapcsolt funkciók, úgyis mindent megengednek. Hiába mondom néhány korosabb ismerősömnek hogy ha fiatal lányok ingyenszexet kínálnak mailban akkor nem muszáj végigkattintaniuk az elérési útvonalakat a telepítendő fájlokig. Ennek ellenére mindig rínak hogy van valami a gépükkel. Pedig tűzfaltól kezdve a bekapcsolt védelmekig mindent beállítottam nekik. Még telefonkártya feltöltőt is vesznek hogy visszahívja őket a jány  :Đ
Tehát atomtámadás ellen nem véd.

#4638 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 11:43

Idézet: worxland - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 10:58

Legalább ne terjeszd a hülyeséget. :omg:

Tán gyorsítja?

#4639 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 12:24

Idézet: zka67 - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 9:50

Én elég sok programot telepítek/törlök a gépeimen és utoljára ~4 éve kaptam el egy vírust.

Honnét tudod, hogy nincs vírusod ha nem használsz vírusellenörző programot? Válasz: sehonnét, mert nem minden fertőzésnek van látható nyoma.

Észrevehető időveszteség meg nincs az ellenőrzés során, mert magától csinálja a háttérben és a gép erőforrását észrevehetően nem zaválja pár % proci idő a 100-ból nem érezhető
Újratelepítés, rendszerbeállítás meg sok idő.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#4640 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 13:03

Idézet: bon - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 12:24

Honnét tudod, hogy nincs vírusod ha nem használsz vírusellenörző programot? Válasz: sehonnét, mert nem minden fertőzésnek van látható nyoma.

Észrevehető időveszteség meg nincs az ellenőrzés során, mert magától csinálja a háttérben és a gép erőforrását észrevehetően nem zaválja pár % proci idő a 100-ból nem érezhető
Újratelepítés, rendszerbeállítás meg sok idő.

Általában a folyamatokban látszik, ha egy nem odavaló dolog fut. Ha meg nem látszik, akkor más nyoma azért érezhető. Egyébként van on-line scanner, ha gyanúsnak találok valamit, akkor azt szoktam lefuttatni.

Időveszteség az van, és nem is kevés! Amikor minden egyes fájlt végignéz, amikor elindítok egy programot, az már dühíteni szokott. Mint mexel is írta, nekem is fontos, hogy ha kattintok, azonnal induljon a program, ne 3-5 mp múlva. Ha kiszámolod, hogy napi n*5 mp mennyi idő és összeveted egy újratelepítéssel ami max. 1 óra, akkor már meggondolandó, hogy a sebességet választom vagy az esetek 99.999%-ában felesleges várakozást. Ma már ~6 percet megspóroltam, ezek szerint 10 napi nem használat után már megtérül időben a vírusbasztató mellőzése.

Persze, ki lehet kapcsolni a folyamatos figyelést, csak akkor megint mi értelme van? Levelezéshez kizárólag web-es felületet használok és max. képeket küldök és fogadok, programot semmiképp. Programok küldésének megintcsak megvan a saját módja, én ftp-n küldök és fogadok.

A másik amiért utálom őket az az, hogy általában azt a vírust nem ismerik fel, amelyiket éppen beszopom.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.