Idézet: bon - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 12:24
Honnét tudod, hogy nincs vírusod ha nem használsz vírusellenörző programot? Válasz: sehonnét, mert nem minden fertőzésnek van látható nyoma.
Észrevehető időveszteség meg nincs az ellenőrzés során, mert magától csinálja a háttérben és a gép erőforrását észrevehetően nem zaválja pár % proci idő a 100-ból nem érezhető
Újratelepítés, rendszerbeállítás meg sok idő.
Általában a folyamatokban látszik, ha egy nem odavaló dolog fut. Ha meg nem látszik, akkor más nyoma azért érezhető. Egyébként van on-line scanner, ha gyanúsnak találok valamit, akkor azt szoktam lefuttatni.
Időveszteség az van, és nem is kevés! Amikor minden egyes fájlt végignéz, amikor elindítok egy programot, az már dühíteni szokott. Mint mexel is írta, nekem is fontos, hogy ha kattintok, azonnal induljon a program, ne 3-5 mp múlva. Ha kiszámolod, hogy napi n*5 mp mennyi idő és összeveted egy újratelepítéssel ami max. 1 óra, akkor már meggondolandó, hogy a sebességet választom vagy az esetek 99.999%-ában felesleges várakozást. Ma már ~6 percet megspóroltam, ezek szerint 10 napi nem használat után már megtérül időben a vírusbasztató mellőzése.
Persze, ki lehet kapcsolni a folyamatos figyelést, csak akkor megint mi értelme van? Levelezéshez kizárólag web-es felületet használok és max. képeket küldök és fogadok, programot semmiképp. Programok küldésének megintcsak megvan a saját módja, én ftp-n küldök és fogadok.
A másik amiért utálom őket az az, hogy általában azt a vírust nem ismerik fel, amelyiket éppen beszopom.