HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#4701 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 13. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: idanka - Dátum: 2010. 03. 13. 10:23

Vajon miért baj az hogy eddig naponta megcsinálta a háttérben, most meg a heti 1x vagy havi 1x frissítésekkel együtt akarja – amit nem vagyok hajlandó auto állítani, mert
1x ne egerésszen állandóan a háttérben.
2x nem akarok minden feltelepíteni (van amit elrejtek inkább) pl: nagytudásu Böngésző választó
..stb

ui: ezt a híresztelős dolgot nem értem, így van, volt nem?

Windows update is naponta frissít, magától, de célszerűbb úgy beállítani, hogy értesít ha frissítés van és te döntheted el, hogy mit raksz fel.
A legjobb választás volt, hogy Windows updaten keresztül frissül ez a program is mint annyi más Microsoft termék.

A Vista fagyás meg biztos felhasználói hiba, mert nálam elég sok gépen üzemel több ismerősömnél is és nincs gond vele. Ja és igen jobban járnál vele ha megvásárolnád és használnád a Windows 7-et is. Pláne, hogy létezik kipróbálható verzió is belőle és így nem érhet meglepetés.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#4702 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: bosco2002 - Dátum: 2010. 03. 13. 11:19

Hello
Honnan tudok letölteni Intel Extreme Graphic 2 vga drivert windows 7 re?de ne az intel hivatalos weboldaláról:S

Pedig onnét kellene ami ott van az biztos jó, már ha van.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#4703 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 13. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 03. 13. 11:43

Windows update is naponta frissít, magától, de célszerűbb úgy beállítani, hogy értesít ha frissítés van és te döntheted el, hogy mit raksz fel.
A legjobb választás volt, hogy Windows updaten keresztül frissül ez a program is mint annyi más Microsoft termék.

A Vista fagyás meg biztos felhasználói hiba, mert nálam elég sok gépen üzemel több ismerősömnél is és nincs gond vele. Ja és igen jobban járnál vele ha megvásárolnád és használnád a Windows 7-et is. Pláne, hogy létezik kipróbálható verzió is belőle és így nem érhet meglepetés.

huu:)

*Ez bajom, igen én is agy állítottam be az updatet * jelez ha van frissítés - de pl: eddíg tökéletesnek tűnt az hogy a vírus definíciós listát auto frissítette
*és nem, felhasználói hiba * Xp, Seven Beta, RC ..stb nem fagyott sosem telepítéskor

Ez a frissen telepített rendszer tapasztalatai, ha az én hibám légyszi írd már meg nekem hol hibáztam!
http://idanka.tarhel...rt-megerdemlem/
http://idanka.tarhel...sta-start-menu/

Szerkesztette: idanka 2010. 03. 13. 12:29 -kor

#4704 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: idanka - Dátum: 2010. 03. 13. 12:28

huu:)

*Ez bajom, igen én is agy állítottam be az updatet * jelez ha van frissítés - de pl: eddíg tökéletesnek tűnt az hogy a vírus definíciós listát auto frissítette
*és nem, felhasználói hiba * Xp, Seven Beta, RC ..stb nem fagyott sosem telepítéskor

Ez a frissen telepített rendszer tapasztalatai, ha az én hibám légyszi írd már meg nekem hol hibáztam!
http://idanka.tarhel...rt-megerdemlem/
http://idanka.tarhel...sta-start-menu/

No meg egy notinál mit lehet elrontani telepítés során?
Rossz bios beállítás? (ez sztem kimerülhet abban, hogy a vganak 16 vagy 64 mb shared memória jusson)
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#4705 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 13. 12:42

1x Megvettem a Vistát (itt figyel a polcon)
2x használni nem tudtam szinte sosem, Dell GX 520-ba olyanokat belefagy a telepítéseb (szinte csattan) - Biztos szar gép a DELL is

40 ilyen gépem van, gyári recoveryt nem sokat telepítgetem, de 3-on működött, többin volt OEM Vista is, vaamint mennyiségi licenszes, 32 és 64 bites. Nekem működik.
Make love not Wor.

#4706 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 12:45

Simán:)

1x Megvettem a Vistát (itt figyel a polcon)
2x használni nem tudtam szinte sosem, Dell GX 520-ba olyanokat belefagy a telepítéseb (szinte csattan) - Biztos szar gép a DELL is
3x szerinted vegyem meg a Sevent is kitegyem azt is a polcra? Majd gyűjtöm őket!

Eddig a háttérben szinte észrevétlen frissítette az adatbázist, hogy miért baj az ha nem teszi – szerintem ekkor baromságot nem lehet kérdezni – de gondolom te nem vagy sötét ?

Vajon miért baj az hogy eddig naponta megcsinálta a háttérben, most meg a heti 1x vagy havi 1x frissítésekkel együtt akarja – amit nem vagyok hajlandó auto állítani, mert
1x ne egerésszen állandóan a háttérben.
2x nem akarok minden feltelepíteni (van amit elrejtek inkább) pl: nagytudásu Böngésző választó
..stb

ui: ezt a híresztelős dolgot nem értem, így van, volt nem?

Ha megvetted a Vistát a gépeddel együtt, akkor annak mennie is kellene. Ha nem megy, akkor az általad használt egyéb programok okozzák a gondot, nem a gép és nem a vista. A dell nem gyárt rossz gépeket és a microsoft-tal is jó a kapcsolata, hogy alapvető problémáik ne legyenek.

Ha Windows7-et szeretnél használni, akkor vedd meg!
Azt senki nem mondja, hogy halálos bűn lenne a megvétel előtt kipróbálni, hogy azt nyújtja-e amire szükséged van, de ha illegális forrásból származó anyagot használsz, akkor ne a szoftver vagy a hardver gyártóját szidd a problémák miatt!

Ha ki akarod kapcsolni a windows és komponenseinek automatikus frissítését, az a szívet joga, de akkor később ne panaszkodj a biztonsági vagy inkompatibilitási problémákra.
Akármit is mondanak egyes nagytudású fórumozók, az MS rendszereinek is szüksége van az állandó foltozgatásra. Hetente, sőt havonta azért nem érdemes állítani a frissítést, mert ha valami kritikus rést foltoznak a rendszeren, akkor hiába "majdnem" naprakész a géped a frissítésekkel, akár 2-3 hétig is ott lehet a rés a rendszeredben.
Persze ez még mindig jobb, mint azok a mániákusok, akik WinXP SP0-t használnak, mert szerintük csak az volt a tökéletes, de attól még lehetne jobb is.

#4707 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 13:15

Látom sokan ráugrottak a témára!

*Nem kacsoltam ki soha a Windows Updatet!
*Nem a Dell GX 520-al vettem a Vistát.
*Igazság szerint nem tudja a Vista ebben a konfigban kezelni a nVidia GeForce 6200 vga karit rendesen, így a Vista telepítése vagy 3 fagyással jár.
*az SP2 is több fagyással, tud csak felmenni, de végül is felment
*Ekkor még semmilyen felhasználói programot nem tettem fel csak a rendszer próbáltam meg telepíteni és frissíteni!
*A Start menü vacakolását hasonlóképpen jellemezném, még nem tettem fel semmilyen egyéb programot és NEM KAPCSOLTAM ki a WINDOWS UPDATE-t.
*az hogy nem látja az USB eszközöket, nem a többi program hibája, mert még nem tettem fel semmit sem
*megvettem a Vistát
*Sevent meg lefogom törölni a problémák elkerülése végett
*Ha már megvettem a Vistát, akkor a Sevent nem fogom - majd használok valami Linux-ot.

Nem mellesleg a Seven Beta/ RC nem fagyott, és rendben látta az összes Usb eszközt. Vagy 3 gépen használtam roppant nagy megelégedéssel közel ugyan azon környezetben. Szinte dettó ugyanazon programok telepítettem fel.

Ennyi vita után sem tesz boldogá az a tudat, hogy ezentúl minden nap manuálisan kell elindítanom a vírus definíciós lista, fájl telepítését.

#4708 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 13:37

Jól értem, hogy semmilyen dirvert nem tettél fel? Mert ha ez így van akkor telepísd a legújabb drivereket pl. nvidia driver van a vga-hoz a gyártó oldalán.

#4709 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 03. 13. 13:37

Jól értem, hogy semmilyen dirvert nem tettél fel? Mert ha ez így van akkor telepísd a legújabb drivereket pl. nvidia driver van a vga-hoz a gyártó oldalán.

Jól, telepítéskor nem lehet max utánna.
Befejezés után persze feltettem amit update felajánlott ha problémám volt vele akkor feltettem a nvidia aktuális verzióját.
De már nem próbálkozom a Vistával, hanyagolhatjuk szerintem :)

#4710 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: idanka - Dátum: 2010. 03. 13. 13:15

Látom sokan ráugrottak a témára!

*Nem kacsoltam ki soha a Windows Updatet!
*Nem a Dell GX 520-al vettem a Vistát.
*Igazság szerint nem tudja a Vista ebben a konfigban kezelni a nVidia GeForce 6200 vga karit rendesen, így a Vista telepítése vagy 3 fagyással jár.
*az SP2 is több fagyással, tud csak felmenni, de végül is felment
*Ekkor még semmilyen felhasználói programot nem tettem fel csak a rendszer próbáltam meg telepíteni és frissíteni!
*A Start menü vacakolását hasonlóképpen jellemezném, még nem tettem fel semmilyen egyéb programot és NEM KAPCSOLTAM ki a WINDOWS UPDATE-t.
*az hogy nem látja az USB eszközöket, nem a többi program hibája, mert még nem tettem fel semmit sem
*megvettem a Vistát
*Sevent meg lefogom törölni a problémák elkerülése végett
*Ha már megvettem a Vistát, akkor a Sevent nem fogom - majd használok valami Linux-ot.

Nem mellesleg a Seven Beta/ RC nem fagyott, és rendben látta az összes Usb eszközt. Vagy 3 gépen használtam roppant nagy megelégedéssel közel ugyan azon környezetben. Szinte dettó ugyanazon programok telepítettem fel.

Ennyi vita után sem tesz boldogá az a tudat, hogy ezentúl minden nap manuálisan kell elindítanom a vírus definíciós lista, fájl telepítését.

Nos, én inkább csak a sértődött duzzogást érzem a szavaid mögött, mint a probléma megoldásának a keresését, de elnézést, ha tévednék!

Telepítéskori fagyás általában hardware hibára (vagy telepítőlemez sérülésre) utal. Ritka az op. rendszer hiba. Viszont, ha jól láttam, s jól azonosítottam a konkrét gépet, a Dell az OptiPlex GX520-re win2k és XP drivereket ajánl fel, azaz nem biztos, hogy hivatalosan is támogatja a Vistát, ebből fakadhatnak problémák... Nem kerested meg a Dell supportját a problémáddal? (Ezért vannak ugyanis, főleg a support miatt vásárolunk általában márkás gépet, nem a felirat miatt.)

Azt sem teljesen értem, hogy ha a Vista nem fut jól gépen, viszont az 7 RC igen, akkor miért is zárkózol el teljesen egy esetleges Vista -> 7 ugrade elől? (Az upgrade licensz olcsóbb, de persze mást is választhatsz.)

Aztán felvetődik a BIOS frissítés is. (Vannak gépek, laptopok, amelyekre pl. eltérő BIOS verzió kell XP vagy Vista op. rendszer esetén.)

Driverek. Nagyon fontos, hogy a Dell-féle telepítési sorrendet kell tartani, s elsőkörben CSAK és KIZÁRÓLAG a tőlük letöltött drivereket szabad telepíteni. Ha a konkrét alkatrész gyártójának van frissebb drivere, akkor azt meg lehet próbálni telepíteni, de előfordulhat, hogy csak a DELL-es driver lesz a jó.

Szerkesztette: StSanya 2010. 03. 13. 14:14 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#4711 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 03. 13. 13:37

Ha a telepítés során elszáll neki, akkor hiába tesz drivert később, ott más lesz a gond.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#4712 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 14:39

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2010. 03. 13. 14:10

Nos, én inkább csak a sértődött duzzogást érzem a szavaid mögött, mint a probléma megoldásának a keresését, de elnézést, ha tévednék!
*még jó, eddíg működött minden a Beta/RC-n - a véglegesen meg nem működnek dolgok (pl USB, a fájlrendszer teljesítmény s visszaesett - de ezt gondolhajta mindenki városi legendának)
*De túltettem magam rajta, feltettem mellé egy openSuse x64 Linux-ot az kész (ezért nem kell fizetni, de nem is lehet elvárni hogy minden tökéletesen működjön).
*Erre most nem frissűl auto a MSE ez verte ki a biztosítékot.

Azt sem teljesen értem, hogy ha a Vista nem fut jól gépen, viszont az 7 RC igen, akkor miért is zárkózol el teljesen egy esetleges Vista -> 7 ugrade elől? (Az upgrade licensz olcsóbb, de persze mást is választhatsz.)
*Ha lesz upgrade, akkor gondolkodom rajta =re Microsoft ügyfélszolgálat is csak húzta a száját, vegyek teljes válltozatot! - nem egészen vagyok bolond. Magyarországon az upgraden az OEM-t értik. Ami szerintem nem upgrade és nem is családi csomag. Pedíg lassan minden háztartásban van 3-4 PC.

Aztán felvetődik a BIOS frissítés is. (Vannak gépek, laptopok, amelyekre pl. eltérő BIOS verzió kell XP vagy Vista op. rendszer esetén.)
*XP elhagyása után természetesen frissítettem a A11-re

Szerkesztette: idanka 2010. 03. 13. 14:41 -kor

#4713 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: havri1 - Dátum: 2010. 03. 13. 10:50

Valami biztosan történt a dameonnal, mert tegnapelőtt raktam újra én is a rendszert, és kompatibilitási problémára hivatkozott a telepítő, pedig a legfrissebbet szedtem le a netről..
Mondjuk nekem felment, és nem kékhalálozik.

Másnál meg kékhalálozik. Nem veszitek észre, hogy a Daemon tools évek óta ezt csinálja? Túl sok vele a szopás, nem is értem miért teszitek fel.
Make love not Wor.

#4714 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 17:37

Bizony én még Win2k-val szenvedtem vele anno, video drivert újra kellett telepítenem.
"Légy szerény mint én..."

#4715 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2010. 03. 13. 17:37

Bizony én még Win2k-val szenvedtem vele anno, video drivert újra kellett telepítenem.

Azért is:

Laci üzenete (18:16):
Faszom.
Braktam az új VGA-t
Jahno üzenete (18:16):
Az hát.
el se indul vele a gép.
Elindul, elkezdi tölteni a windowst,
Csak nem szart adtam.
azt a win postscreenjénél újraindul vele a gép.
Vagy lehet, hogy az alaplapi pcie van megnyúvadva.
Majd még kipróbálom a harmadikkal is, amit először adtál, amin a rövi brukolólemez van.
de nem most.
az nem kellene, daemon tools meg ilyeneknél szokott, de Neked olyan nincs.
Van daemon tools,
Jahno üzenete (18:17):
Akkor egészség.
Laci üzenete (18:17):
de az meg eddig is vót.
Csökkentett módban elindul, ott fel is rakta magának az új VGA-hoz a drivert,
Ezt most fogom idézni HWSWre
Make love not Wor.

#4716 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 13. 18:24

Azért is:

Faszom.
Braktam az új VGA-t
Az hát.
el se indul vele a gép.
Elindul, elkezdi tölteni a windowst,
Csak nem szart adtam.
azt a win postscreenjénél újraindul vele a gép.
Vagy lehet, hogy az alaplapi pcie van megnyúvadva.
Majd még kipróbálom a harmadikkal is, amit először adtál, amin a rövi brukolólemez van.
de nem most.
az nem kellene, daemon tools meg ilyeneknél szokott, de Neked olyan nincs.
Van daemon tools,
Akkor egészség.
Laci üzenete (18:17):
de az meg eddig is vót.
Csökkentett módban elindul, ott fel is rakta magának az új VGA-hoz a drivert,

:up::D

Szerkesztette: zoli62 2010. 03. 13. 18:46 -kor

#4717 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 13. 18:24

:lol:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4718 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 13. 15:10

Másnál meg kékhalálozik. Nem veszitek észre, hogy a Daemon tools évek óta ezt csinálja? Túl sok vele a szopás, nem is értem miért teszitek fel.

Teljesen jogos.
Még béta korszakban, amikor nem ment a daemon, átszoktam egy másik programra (kövezzetek meg, de már nem melx a nevére..), és teljesen jó volt. AZtán mikor meglett a végleges 7, visszatértem a daemonra.
Talán azért, mert sok éve, mikor ez az egész virtuális meghajtós dolog elkezdődött, akkor ez volt a "divat program", és megszokottá vélt. Na meg ingyenes, ez sem egy utolsó szempont.

#4719 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 19:27

Én pl. a Virtualcd-t használtam.

#4720 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 10:10

Sziasztok!

Az alábbiakban kérném a segítségeteket, mint régebbi Ati kártyásokét. Adott egy GeCube X1950 Pro videókari. Ugye, már W7
RC(7.100) sem támogatta, de mégis jól működött vista32 catalyst 3.1-el. Most viszont feltettem a végleges W7-et (7.600) és
a világért sem megy föl a driver, állandóan hibaüzenetet ír ki. A sima 3.0 fel sem megy. a 3.1.1 (úgy tudom
ez az utolsó amiben még benne van az X1950 drivere is. A többi is föltelepül. akár a 10.2 legfrissebb is.
Legalábbis a naplófile szerint, de a következő indításnál, már hibát jelez. Fönt van a WDM drive is, az
adott verzióhoz.
Van itt valaki a topikban, akinek ilyen problémája volt/van és sikerült rá megoldást találni?
Vagy egyszerűen felejtsem el, hogy rendesen fog működni? Nem értem, hogy ami RC alatt működött, az
a véglegesnél meg nem :-o
Omega driver még nem próbáltam.

Üdv
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.