HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#4831 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 09. 09:20

Na igen. Így volt eddig. A linkeden felajánlott lépéseket tettem meg, aszerint lettek a gépek beállítva a legelején, és hónapokon át rendesen működött. De egyik napról a másikra az otthoni csoportban megszűnt a 2 gép láthatósága. Mint írtam, a diagnosztika illetve a hálózati térkép ismeretlen hibát észlel. Csak kerülőúton tudok eljutni a másik géphez, igaz, úgy működik a dolog.
Kép

#4832 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 11:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2010. 04. 06. 08:22

ntoskernel.exe-vel száll ki :mad2:

Kép

Azota sem tudom megoldani.
Valaki, otlet?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#4833 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2010. 04. 09. 12:04

Azota sem tudom megoldani.
Valaki, otlet?

Ha nem vagy túlhúzva, még mindig lehet memóriahiba, érintkezés... és valamilyen frissen telepített driver.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4834 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 14:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 04. 09. 12:37

Ha nem vagy túlhúzva, még mindig lehet memóriahiba, érintkezés... és valamilyen frissen telepített driver.

Laptop, nincs huzva. Semmilyen drivert nem telepitettem, mar mindent leszedtem.
Csakis es kizarolag a BlackBerry es a Vodafone-os modem (mindketto USBs) csatlakoztatasanal csinalja, barmi mast csatlakoztatok, USB pendrive, HDD eger/bill. minden megy. Csakis es kizarolag ennel a kettonel. Mar probaltam az USB gyokerhubokat uninstallalni, leszedni az eszkozok szoftvereit, de semmi.
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#4835 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2010. 04. 09. 15:07

Csakis es kizarolag a BlackBerry es a Vodafone-os modem (mindketto USBs) csatlakoztatasanal csinalja, barmi mast csatlakoztatok, USB pendrive, HDD eger/bill. minden megy. Csakis es kizarolag ennel a kettonel. Mar probaltam az USB gyokerhubokat uninstallalni, leszedni az eszkozok szoftvereit, de semmi.

Pedig azok meghajtója látszik innen sárosnak... de nem tudom.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4836 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 08:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2010. 04. 09. 15:07

esetleg egy új chipset driver ha még nem próbáltad? lehet frissítené az usb drivert is...

http://downloadcente...=18494&lang=eng

Asszem ez a legújabb...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#4837 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2010. 04. 10. 09:36

esetleg egy új chipset driver ha még nem próbáltad? lehet frissítené az usb drivert is...

:)

Idézet

The Intel Chipset Device Software does not install drivers for AGP or USB. DO NOT DOWNLOAD THIS UTILITY IF YOUR DEVICE MANUFACTURER IS RECOMMENDING IT TO CORRECT AN "AGP DRIVER," "AGP GART," OR "USB DRIVER" ISSUE; IT WILL NOT CORRECT YOUR ISSUE.

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4838 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 04. 10. 11:27

:)

Láttam, de én úgy emlékszem mintha amikor a laposra tettem fel, akkor mintha usb drivert is tett volna fel, persze lehet, hogy rosszul emlékszem, de egy próbát megér.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#4839 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 14:21

Aki megmondja nekem mi a megfejtés az alábbi hibára, vendégem egy karton sörre :happy:
win7 64bit.random jön elő a hiba, egyszercsak kép megáll, és csak restart segít.van hogy filmezés közben, van hogy játék közben, van hogy egy nap kétszer, de olyan is hogy két hétig semmi baja...

Kép

Szerkesztette: dani83 2010. 04. 10. 14:21 -kor

Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#4840 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 14:47

Ez így nehéz lesz. Esetleg egy memtest86-ot futtatnék.

#4841 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2010. 04. 10. 15:21

Aki megmondja nekem mi a megfejtés az alábbi hibára, vendégem egy karton sörre :happy:
win7 64bit.random jön elő a hiba, egyszercsak kép megáll, és csak restart segít.van hogy filmezés közben, van hogy játék közben, van hogy egy nap kétszer, de olyan is hogy két hétig semmi baja...

Kép

Hasonlóan kezdte nekem is a sz@rakodást a gép...aztán kiderült, hogy behalt a vga. :glare:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#4842 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 15:10

:blink:
hogy bír akkor néha több óra (3-4-5) játékot, amik zabálják a vga-t rendessen? :) Van hogy 3 hétig semmi baj, pont hogy elfelejtem erre meg befagy meignt.Ma pl kétszer játszotta el, ezelőtt egy hete asszem.És azért játszok elég sokat.
Régebben kerestem a hiba okát, de belefáradtam, sehol sem mutattak rá a hiba pontos okára+megoldásra.
Van ahol az alaplapom+cpu+win7 kombo nem megfelelő itt például, vagy itt.Valahol hangkártya update-et írnak, van ahol pedig azt mondták hogy ez a Gigabyte lap nem szereti a win7-et, energiagazdálkodást amit lehet ki kell kapcsolni.Bejártam már az összes utat de nem jó egyik sem, és elég szopás játszani vele mert nem tudom letesztelni hogy valóban megjavult-e vagy sem, mert a fagyások tök random jönnek..:(
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#4843 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 16:15

Biztos, hogy minden energiagazdálkodást kikapcsoltála a BIOS-ban?! :confused: C1, C3, EIST ilyesmiket keress és kapcsold ki az összeset! Ilyennel már találkoztam és csak ez volt a megoldás, illetve másik, a BIOS frissítés. :sleep: Ez utóbbival célszerű kezdeni. :)

Szerkesztette: Csokis 2010. 04. 10. 16:17 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4844 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 13:18

Sziasztok

Most egy tiszta win7 32bit van a gépemen. Elégedett vagyok vele, csak a memoria kérdése zavar.

Mi a helyzet a 64bites verzioval? Mennyire igazak még azok a dolgok, hogy fagynak vele a játékok és hogy nincs hozzá driver?

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#4845 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 04. 10. 17:15

Biztos, hogy minden energiagazdálkodást kikapcsoltála a BIOS-ban?! :confused: C1, C3, EIST ilyesmiket keress és kapcsold ki az összeset! Ilyennel már találkoztam és csak ez volt a megoldás, illetve másik, a BIOS frissítés. :sleep: Ez utóbbival célszerű kezdeni. :)

Ha nem nagy kérés, le tudnád írni pontossan miket kell kikapcoslni, illetve hol találom őket? :)
Érik a söröcske :cool2:
köszi előre is!

#4846 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 14:39

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2010. 04. 11. 14:43

Ha nem nagy kérés, le tudnád írni pontossan miket kell kikapcoslni, illetve hol találom őket? :)
Érik a söröcske :cool2:
köszi előre is!

Sorolom miket kapcsolj ki. :)

MB Intelligent Tweaker (M.I.T.) -> Advanced Frequency Settings -> Advanced CPU Core Features menűben ezeket kapcsold ki (Disabled):

• CPU Enhanced Halt (C1E)
  • C3/C6/C7 State Support
  • CPU EIST Function

Power Managment Support menűben pedig ezeket kapcsold ki (Disabled):

• PME Event Wake Up
  • Power On by Ring
  • Resume by Alarm
  • Power On by Mouse
  • Power On by Keyboard

#4847 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2010. 04. 10. 16:10

:blink:
hogy bír akkor néha több óra (3-4-5) játékot, amik zabálják a vga-t rendessen? :) Van hogy 3 hétig semmi baj, pont hogy elfelejtem erre meg befagy meignt.Ma pl kétszer játszotta el, ezelőtt egy hete asszem.És azért játszok elég sokat.
Régebben kerestem a hiba okát, de belefáradtam, sehol sem mutattak rá a hiba pontos okára+megoldásra.
Van ahol az alaplapom+cpu+win7 kombo nem megfelelő itt például, vagy itt.Valahol hangkártya update-et írnak, van ahol pedig azt mondták hogy ez a Gigabyte lap nem szereti a win7-et, energiagazdálkodást amit lehet ki kell kapcsolni.Bejártam már az összes utat de nem jó egyik sem, és elég szopás játszani vele mert nem tudom letesztelni hogy valóban megjavult-e vagy sem, mert a fagyások tök random jönnek..:(

Nekem detto ugyanezt csinálta, mehetett a crysis is vagy akármelyik komolyabb játék, de még FurMark alatt is stabil volt a rendszer, aztán szépen elkezdte a benchmarkokban majd a játékokban is a kékhalált.
Végül kiderült, hogy a GPU nem bírja a gyári órajelét ami 750Mhz volt, ehelyett csak 680Mhz-en volt stabil. :s

Én megnézném egyesével a cuccokat másik gépben. ;)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#4848 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 16:49

köszi Csokis, örök hálám :sleep: Megcsinálom amiket írtál, aztán ha nem jelentkezik a hiba 1-2 hétig akkor áll az ajánlatom :closedeyes:
Trebron Neked is köszi, ha Csokis ötlete nem sikerül, akkor jön a Te verziód :D Azért nem azzal kezdem, mert az sokkal bonyolultabb egyenként kipróbálni más gépben a cuccokat, sajna arra nem lenne időm :)

#4849 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 21:09

Csatolt fájl  winFOS7.jpg (40,53K)
Letöltések:: 33Következő eset történt velem: letöltöttem a Windows 7 Enterprise verziót a hivatalos Microsoft weblapról.

Feltelepítettem, egy VirtualBoxba egy 2.8-as X3 Phenomra, melyben a Virtuális Gép kapott két procit és 1 giga ramot.

Minden ment is rendben amíg fel nem telepítettem a VirtualBox drivereket, majd az első újraindítás után feldobta a rendszervisszaállító panelt

és egy végtelenciklusba került, folyamatos újraindítások jöttek.

(Semmi, azaz 0, tehát zéró külső, felhasználói, vagy bármilyen más third party program NEM futott le a virtuális Windows 7-ben a SUN Microsystems VirtualBox driverein kívül)

Majd az egészet előlről kezdtem: Win7 telepítés, VirtualBox driverek, RÓKASÁGBÓL MÉG EGY RENDSZERVISSZAÁLLÍTÁSI PONTOT IS LÉTREHOZTAM
majd az eredmény ugyanaz : Stratup Repair és újraindulgatások... viszont itt megadtam a felhasználó jelszavát, és megpróbáltam nyomni egy Rendszervisszaállításti pontot , és kiírta, hogy NINCS RENDSZERVISSZAÁLLÍTÁSI FÁJL (!) pedig direkt készítettem egyet !

A következő a kérdésem: most tényleg ennyire sz*r ez a Windows 7 , vagy csak nekem tűnik annak? :boa:

Csatolt fájl  winshit7.jpg (32,87K)
Letöltések:: 23
Csatolt fájl  winFOS7.jpg (40,53K)
Letöltések:: 33

#4850 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 22:00

Azért a rendszervisszaállítási pont és a rendszervisszaállítási image file közt vannak különbségek.
Mielőtt nekiállsz valamit mocskolni, először tisztában kellene lenni alapfogalmakkal.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.