HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#4851 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 11. 23:26

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2010. 04. 11. 22:00

Azért a rendszervisszaállítási pont és a rendszervisszaállítási image file közt vannak különbségek.
Mielőtt nekiállsz valamit mocskolni, először tisztában kellene lenni alapfogalmakkal.

Tisztában vagyok vele. De sajnos ez a lényegen nem változtat ! Úgyis mondhatjuk, hogy aprólék.

A lényeg itt az, hogy egy FULL zsír gépre a feltelepítés után felpakolt Windows 7 az első újraindítás után

MEGHALT ! és semmilyen formációban nem volt hajlandó többet elindulni, és mindezt 2x egymás után is előadta
a fent leírt forgatókönyv szerint.

Tesztelni szerettem volna mielőtt feltelepítem a normál gépre, de így már megkaptam a választ, és nem fogom rá feltenni.

#4852 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 23:28

Helyes.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#4853 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 15:50

Sziasztok!

Szerintetek mi történik, ha a jól belőtt windows home premium OEM rendszeremet aktiválás nélkül leghostolom, hazaviszem, otthon pedig a torrenteken keringő windows 7 loaderrel, hát, khm, úgymond, crackelem.
Szerintetek kiszűri az MS az eredeti, tényleg megvásárolt wint, hogy valaki lemásolta?
Vagy van már Win7-re is newsid forma megoldás?

Köfi!

#4854 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2010. 04. 12. 16:50

Sziasztok!

Szerintetek mi történik, ha a jól belőtt windows home premium OEM rendszeremet aktiválás nélkül leghostolom, hazaviszem, otthon pedig a torrenteken keringő windows 7 loaderrel, hát, khm, úgymond, crackelem.
Szerintetek kiszűri az MS az eredeti, tényleg megvásárolt wint, hogy valaki lemásolta?
Vagy van már Win7-re is newsid forma megoldás?

Köfi!

Nem foglalkozik vele.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#4855 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 16:00

Sziasztok!

Eltüntettem a tálcáról a Mediaplayer ikont (kék alapon narancssárga gomb,fehér 3szög)közvetlenül az intéző mellett.
Az ezköztárakban nem találom. Drag & Drop-al nem tudom a tálcára pottyantani. Hiába oldom föl a tálca zárolást.
Tud valaki segíteni?
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#4856 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 04. 12. 15:00

Nem foglalkozik vele.

Köfi a gyors választ!
Kipróbálom.

Egyébként próbálta már valaki az XP-s newsid programot Win7-tel?
Vagy legalább a Ghostwalkot?

#4857 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2010. 04. 12. 17:30

Egyébként próbálta már valaki az XP-s newsid programot Win7-tel?
Vagy legalább a Ghostwalkot?

Megszüntették a newsid támogatását (vista-nál okozott is problémát), bővebb információ itt: link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#4858 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 20:53

Üzenet megtekintéseIdézet: yogibear974 - Dátum: 2010. 04. 12. 17:00

Sziasztok!

Eltüntettem a tálcáról a Mediaplayer ikont (kék alapon narancssárga gomb,fehér 3szög)közvetlenül az intéző mellett.
Az ezköztárakban nem találom. Drag & Drop-al nem tudom a tálcára pottyantani. Hiába oldom föl a tálca zárolást.
Tud valaki segíteni?

Visszaállítást nem próbáltad?
"Légy szerény mint én..."

#4859 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 20:53

Mc Afee Total Protection vírusírtó megy a gépen. Ma azt tapasztaltam, hogy konzolprogram az értesítési területen eltűnt és a program összeomlott és leállt,a Windows 7 feldobrtaa szokásos hibaüzenet ablakot: Újraindítás után is ez történt. A feledatkezelőben úgy látszott, hogy az állandó védelem fut, csak az xtray állt le. Bár végülis újratelepítettem, és ez megoldotta a problémát, de mi lehetett ennek az oka?

#4860 Felhasználó inaktív   beta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 02:10

Üzenet megtekintéseIdézet: yogibear974 - Dátum: 2010. 04. 12. 17:00

Sziasztok!

Tud valaki segíteni?

elinditod -> jobb gomb talcan az ikonjan -> rogzites a talcan

#4861 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 20:36

Üzenet megtekintéseIdézet: beta - Dátum: 2010. 04. 13. 03:10

elinditod -> jobb gomb talcan az ikonjan -> rogzites a talcan

háát, nem igazán müxik. A windows szolgáltatások ki-bekapcsolásoknál módosításoknál tűnt el.
médiakezelési szolgáltatások->windows media player pipa ki. újraindít és eltűnt az ikon.
újra bejelöltem, de az ikon nem "jött vissza"

az általad leírtnál az ablakban a gyakori,feladatok és a bezárás lehetősége jön elő.
Valahogyan szerintem a szolgáltatás kezelőnél kikerülhetett a registryből a quick launch
ikon.
Már próbáltam a task bar mappába is beletenni parancsikonnal ,de semmi.

C:\Users\xxx\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#4862 Felhasználó inaktív   Csákány 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 13. 23:28

Tud arra valaki megoldást, hogy a 64 bites W7-em tálcája(automatikus elrejtésen van), alvó állapotból való ébredés után vagy automatikus képernyő kikapcsolás után van úgy hogy fél percig sem hajlandó előjönni? Sőt már olyan is előfordult, hogy alvó állapotból való visszatérésnél a monitorom nem volt hajlandó bekapcsolni!
Ezeket nem mindig, csak néha csinálja-de sajnos csinálja :s

#4863 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 17:47

Pár hónap win7 nyüstölés után tegnap visszakerült az xp a gépemre. Valamiért a hetes nagyon belassult 1-2 hónap után. Nem tudtam megszüntetni a zenehallgatás alatt lévő kattogásokat, és bármit csináltam, bármilyen kodeket felraktam, a filmek indítása előtt mindig várt egy kis ideig (kezdetektől)
Xp alatt minden azonnal ugrik, és ami érdekes: vettem egy sztereó erősítőt amin van digitális bemenet, azzal akarom hallgatni a fejhallgatómat. Win7 alatt sajnos mindig át kellett kapcsolnom, hogy a kis hangszórókat vagy a digit kimenetet akarom-e hallgatni. Xp alatt mindkettő megy egyszerre. Ez most eldöntötte a kérdést :)

#4864 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 22:03

Van egy oldal, amit egyszer emlékeim szerint megkérdezés után megbízhatónak minősített az Internet Explorer 8, így nem védett módban töltődik be. Eltávolítani nem lehet a megnízható helyek közül, mivel nem szerepel ott. Az a kérdésem, hogy miért nem látom a megbízható helyek listájában, illetve a rendszer hol tárolja az ilyen oldalakat?

#4865 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: mexel - Dátum: 2010. 04. 14. 18:47

...vettem egy sztereó erősítőt amin van digitális bemenet, azzal akarom hallgatni a fejhallgatómat. Win7 alatt sajnos mindig át kellett kapcsolnom, hogy a kis hangszórókat vagy a digit kimenetet akarom-e hallgatni. Xp alatt mindkettő megy egyszerre. Ez most eldöntötte a kérdést :)
Nálam is döntő tényező volt ez a dolog, csak épp fordítva. Én elég sokat nézek filmet és HDMI-n megy a tévére a jel, a hifi meg a PC-be van bedugva az analóg kimenetre. XP alatt állandóan le kellett halkítanom a hifi-t ha tévézni akartam, most a 7 alatt hál' istennek már külön lehet őket vezérelni. De érdekes amit mondasz, hogy belassult a 7-esed... nekem tavaly augusztus óta van fent és egyáltalán nem lassul. Pedig amit a gépeim kapnak... Naponta telepítek rá programokat és többnyire törlöm is le őket, mert szarok és mégse lassul. Talán azért, mert nem használok vírusbasztatót? (Mielőtt valaki beszólna, hogy dehát... ezt a témát már kitárgyaltuk).

#4866 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 16:52

Bocsi de nem olvastam végig mind a 244 oldalt.

Vista 32bitem beszopott egy durva vírust amit nem lehet levakarni (ha leszedem akkor kék képernyot dob az oprendszer és ropi - csak restorolni lehet) ezért feltettem a Win7 64bitet. Két vinyóm van, mindketto 250GB-os NTFS-re formázva (még anno XP alatt ha minden igaz). Az egyik ketté van particionálva. Legyen ez C és D. A másik vinyó meg E (a 250GB egyben hagyva).
C-n volta Vista 32bit, leformáztam és feltettem rá a Win7 64bitet. Most a C-t és D-t látja (ugyebár egy vinyóról van szó, a C-t a Win7 lemezzel formáztam) viszont az E eltunt. Eszkozkezelo látja, BIOS is látja. Ez most mi? Kép
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#4867 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 04. 15. 17:52

Ez most mi?
Keresesbe beirod: diskmgmt.msc
Ha itt is latszik, akkor jobb eger gomb a particion es beallitod betujelet.

Szerkesztette: Miki 2010. 04. 15. 18:16 -kor

#4868 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:51

siker :up:

Jó kezdés, szeretni fogom a Win7-et már látom :Đ
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#4869 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 19:37

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2010. 04. 15. 15:28

Talán azért, mert nem használok vírusbasztatót? (Mielőtt valaki beszólna, hogy dehát... ezt a témát már kitárgyaltuk).

Szerintem nekem is az új nod volt a ludas, de nekem alapból nem tűnt túl gyorsnak a hetes. Majd valamikor visszarakom, most marad az ikszpé. :)

#4870 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: mexel - Dátum: 2010. 04. 15. 20:37

...nekem alapból nem tűnt túl gyorsnak a hetes. Majd valamikor visszarakom, most marad az ikszpé. :)
Ezt is megbeszéltük már, de azért mégegyszer... XP nem bírta a 20mbit-es feltöltés közben kicsomagolni de még csak átmásolni sem a fájlokat ugyanazon vinyón. 7 meg simán viszi. XP gondba volt a 30/20-as net full használatánál, egyszerűen nem bírta. 7 simán viszi. Azért szeretném tudni, hogy neked az ablakok felvillanásán kívül mi az, ami lassúnak tűnik a 7-ben?

A másik, én már elképzelni sem tudnám az XP-t egyik gépemen sem. A cégnél csak nekem van fent 7-es és csak nekem nincs gondom vele, mindenki másnak igen. A minap is kolléganőm gépével volt valami, hát már nem is találtam meg a dolgokat, annyira elszoktam tőle :D

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.