HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5221 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 10. 20:45

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 07. 10. 20:07

Nlite progival próbálkoz, de a WAIK az kelleni fog ha jól tudom.

Azt írták a vlite nem tud minden frissítést integrálni. Az imagex-et egy pár szügséges fájllal pl megtaláltam külön. Kemény 630 kB. Csak sajna ugyanoda nem tették fel a másik kettőt...

#5222 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 12. 22:57

Megkérdem itt is, hátha....

Vasárnap óta a következő hibával van tele az eseménynapló :

Nem sikerült kibontani a külső féltől származó legfelső szintű listát az automatikus frissítési kabinetfájlból: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootstl.cab>. Hiba: Az aktuális rendszerórához vagy az aláírt fájl időbélyegéhez viszonyítva a tanúsítvány nincs az érvényességi idején belül.

Óránként jön belőle nyolc-tíz. Bootolás után is egyből.

Szombaton vagy előtte sosem volt ilyen, s nem is telepítettem semmit sem szombat óta. Megpróbáltam egyébként letölteni azt a tanusítványt amit belinkel az üzenetben, a cab file kicsomagolható, a benne lévő tanúsítvány megtekinthető, s tényleg olyan, mintha érvénytelen lenne.
Találkozott valaki hasonlóval ?

Az eseménynapló CAPI2 hibának írja.

#5223 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 12. 23:16

Hülye kérdés lesz, de: a számítógéped órája be van pontosan állítva? Nemcsak az óra:perc, de az év.hó.nap is.

#5224 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 12. 23:17

Igen, persze, ezt én is megnéztem.

#5225 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 20:23

Nos úgy határoztam, hogy feltelepítem normálisan, de a sallang mennyisége felülmúlta várakozásaimat. A 10 gigás partícióm egy pár driver, tool és a magyar nyelvi csomag telepítése után meg is telt.
Telepített windows 7 komponensek meg miegymás ami a vele jött eltávolítását hogy lehet megoldani? Esetleg van egy jó tool hozzá?
Pl. sok komponenst le lehet tiltani pl kézírás-felismerés meg egyéb dolgok amit soha nem fogok használni. De eltávolítani nem lehet és csak a helyet foglalják.

#5226 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 21:05

Üzenet megtekintéseIdézet: mzso - Dátum: 2010. 07. 13. 21:23

Nos úgy határoztam, hogy feltelepítem normálisan, de a sallang mennyisége felülmúlta várakozásaimat. A 10 gigás partícióm egy pár driver, tool és a magyar nyelvi csomag telepítése után meg is telt.
Telepített windows 7 komponensek meg miegymás ami a vele jött eltávolítását hogy lehet megoldani? Esetleg van egy jó tool hozzá?
Pl. sok komponenst le lehet tiltani pl kézírás-felismerés meg egyéb dolgok amit soha nem fogok használni. De eltávolítani nem lehet és csak a helyet foglalják.

Jobban jársz ha egy nagyobb partícióra telepíted pl. 40gb méretűre, a komponenseit meg nem piszkálgatnám, fente tudja, hogy mi és mikor kell a rendszernek és ha nincs meg akkor meg jönnek a hibák, utána meg így meg úgy sz*r ez a Windows szöveg pedig nem is az oprendszer a hiba forrása, hanem a user.
Mai winyó méretek mellett már nem gond ha 40gb egy rendszer partíció mérete, nem szabad elfelejteni ez már nem Xp és így nem elég neki egy 10 éves oprendszer helyfoglalásának még megfelelő partíció.
Buherált Windows használatát meg nem javasolnám.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#5227 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 00:16

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 07. 13. 22:05

Jobban jársz ha egy nagyobb partícióra telepíted pl. 40gb méretűre, a komponenseit meg nem piszkálgatnám, fente tudja, hogy mi és mikor kell a rendszernek és ha nincs meg akkor meg jönnek a hibák, utána meg így meg úgy sz*r ez a Windows szöveg pedig nem is az oprendszer a hiba forrása, hanem a user.

Én tudom szidni így is a windows-t, mert sok szempontból szar is. Amúgy meg milyen hibát okoznának olyanok amiket soha nem használok. Mint a fax baromságok, media player/center, szövegfelismerés. nem hinném, hogy hirtelen igényem támadna rájuk.

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 07. 13. 22:05

Mai winyó méretek mellett már nem gond ha 40gb egy rendszer partíció mérete, nem szabad elfelejteni ez már nem Xp és így nem elég neki egy 10 éves oprendszer helyfoglalásának még megfelelő partíció.
Buherált Windows használatát meg nem javasolnám.

Én azért tudnék mit kezdeni azzal a 30 gigával. Az ubuntu friss operációs rendszer és vígan elvan 10 gigabájton egy rakat programmal együtt is.

#5228 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 06:32

Üzenet megtekintéseIdézet: mzso - Dátum: 2010. 07. 13. 21:23

500GB a legkisebb HDD, amit lehet kapni (van persze kisebb is, de WD-ből pl. már olcsóbb egy 500-as, mint egy 160-as), miért szenvedsz itt 10GB-os rendszerpartícióval?

Nálam a pagefile hol kell, hol nem, ha kell, akkor a rendszermemóriával azonos méretet állítok be. Használom a hibernálást is, ami szintén annyi, mint a memóriám. Ez a kettő együtt máris 8GB.
A windows frissítései, restore pontjai, uninstalljai hajlamosak szintén GB-os méretűre duzzadni ha sokáig nem telepíti újra az ember a rendszert, már pedig én nem szeretem havonta újrahúzni.

Korábban egy komplett DOS elfért 1-2 FDD-n, most meg csak a vírusirtó egymagában több száz MB-os adatbázis tölt le.
A linuxot is fel lehet hozni, hogy felférhet 1GB-ra, de egy akár FDD-re is, de felesleges. Más van benne és kész.

#5229 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2010. 07. 14. 07:32

500GB a legkisebb HDD, amit lehet kapni (van persze kisebb is, de WD-ből pl. már olcsóbb egy 500-as, mint egy 160-as), miért szenvedsz itt 10GB-os rendszerpartícióval?

Nálam a pagefile hol kell, hol nem, ha kell, akkor a rendszermemóriával azonos méretet állítok be. Használom a hibernálást is, ami szintén annyi, mint a memóriám. Ez a kettő együtt máris 8GB.
A windows frissítései, restore pontjai, uninstalljai hajlamosak szintén GB-os méretűre duzzadni ha sokáig nem telepíti újra az ember a rendszert, már pedig én nem szeretem havonta újrahúzni.

Korábban egy komplett DOS elfért 1-2 FDD-n, most meg csak a vírusirtó egymagában több száz MB-os adatbázis tölt le.
A linuxot is fel lehet hozni, hogy felférhet 1GB-ra, de egy akár FDD-re is, de felesleges. Más van benne és kész.

Attól hogy van hely nem érzem úgy hogy az egészet a windows-zal kéne felzabáltatni. Meg méretezgessem át a nyomorult partíciókat amikor a többi majdnem tele van. A windows-t azt alapból nem engedem frissíteni, csak manuálisan frissítek ha szükség van rá. A rendszer visszaállítás az első dolog ami kikapcsolok telepítés után, hasznavehetetlen erőforrás pocsékoló szar ami csak az ikonokat állítja vissza az asztalra. Lapozófájlra sincs szükség, legalább is nekem, gondolom neked kell ha a memóriával is annyira "spórolsz" mint a háttértárral. Hibernációs fájlnak sem veszem semmi hasznát, bírok várni +20 másodpercet bekapcsolásnál. Az Microsoft Installer a legszánalmasabb dolog a földön. Pocsékolja nekem a helyet fölöslegesen csak hogy el lehessen távolítani, sokszor ennek a baromságait is törlöm.

#5230 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: mzso - Dátum: 2010. 07. 14. 12:53

Attól hogy van hely nem érzem úgy hogy az egészet a windows-zal kéne felzabáltatni. Meg méretezgessem át a nyomorult partíciókat amikor a többi majdnem tele van. A windows-t azt alapból nem engedem frissíteni, csak manuálisan frissítek ha szükség van rá. A rendszer visszaállítás az első dolog ami kikapcsolok telepítés után, hasznavehetetlen erőforrás pocsékoló szar ami csak az ikonokat állítja vissza az asztalra. Lapozófájlra sincs szükség, legalább is nekem, gondolom neked kell ha a memóriával is annyira "spórolsz" mint a háttértárral. Hibernációs fájlnak sem veszem semmi hasznát, bírok várni +20 másodpercet bekapcsolásnál. Az Microsoft Installer a legszánalmasabb dolog a földön. Pocsékolja nekem a helyet fölöslegesen csak hogy el lehessen távolítani, sokszor ennek a baromságait is törlöm.

Az egészet rászánni? 40-50GB bőven elég neki, vagyis egy ma kapható HDD-nek mondjuk a 10%-a. És ez nem azt jelenti, hogy ennyit el is foglal, de ezt biztosan nem fogja kinőni.

Csak egy gyors kérdés: Ha kijön majd az SP1 a Win7-hez, azt sem teszed fel majd, csak ha majd "szükség lesz rá"?
WinXP-ből is SP0-t használtál és csak az általad válogatott patch-eket tetted fel?

Egyáltalán, mi alapján állapítod meg, hogy egy security patch-re mikor van szükséges? Hetente olvasod a security bulletineket és válogatsz, melyik kell, melyik nem kell?

#5231 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: mzso - Dátum: 2010. 07. 14. 10:53

A rendszer visszaállítás az első dolog ami kikapcsolok telepítés után, hasznavehetetlen erőforrás pocsékoló szar ami csak az ikonokat állítja vissza az asztalra.

Kipróbáltad már, vagy csak wintw34ker fórumokon olvastad? Szervízes tapasztalatom alapján nem biztos, hogy ez így, ebben a formában megállja a helyét. Vírus ellen nem véd, de ha az egyszeri user elbarmolja a rendszerét, sok esetben ezzel visszaállítható egy működőképes állapot. Nem csodafegyver, de még mindig egyszerűbb, mint újrahúzni a rendszert.

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 07. 14. 12:49 -kor

#5232 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 12:51

A windows-t azt alapból nem engedem frissíteni, csak manuálisan frissítek ha szükség van rá.

Aztán ilyenkor jön az, hogy szar a vindóz, mert egy mocskos WPA2 hálózatra se tud fellépni, meg öt másodperc alatt telemászik trójaival.

#5233 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 14. 13:17

A rendszer visszaállítás az első dolog ami kikapcsolok telepítés után, hasznavehetetlen erőforrás pocsékoló szar ami csak az ikonokat állítja vissza az asztalra.

Nem csak ennyit csinál. Bár amit még utána halandzsáztál, asszem megkaptad a strigulát a VérPistike halmazba, aztán kész. Kár a világért, hogy lassan csak a megmondóemberes hülyék képviselnek tömegeket, akik értenek is valamit hozzá, azok meg el vannak nyomva.

Aztán csodálkozunk, ha nem megy. Beteges.
Make love not Wor.

#5234 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 13:29

"A rendszer visszaállítás az első dolog ami kikapcsolok telepítés után, hasznavehetetlen erőforrás pocsékoló szar"

Én is az elsők között szabadulok meg tőle!

Egy lemezkép sokkal megbízhatóbb és tudom mikor készítettem, mi fog visszaállításra kerülni. Mivel a Win 7 képes maga alól kimenteni a lemezképet, még kényelmes is. Na meg valamire van használva a korábban vett de már nem létszükséglet USB-s HDD. ;)

A biztonsági frissítéseket én is manuálisra állítom! Nem szeretem mikor zaklat az újraindítással amikor elvagyok foglalva. A szervernél meg pláne nem lehet rábízni! Ráadásul szinte mindég ujraindítást akar! Na meg, mivel a Win 7-nél is volt gondom frissítés miatt (előző gépem VGA driverét akarta mindig frissíteni ami fagyáshoz vezetett, ha hagytam! Inkább először átbogarászom mit is akar felpakolni/lecserélni.

RaidX

#5235 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 13:53

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 07. 14. 12:29

Egy lemezkép sokkal megbízhatóbb és tudom mikor készítettem, mi fog visszaállításra kerülni. Mivel a Win 7 képes maga alól kimenteni a lemezképet, még kényelmes is. Na meg valamire van használva a korábban vett de már nem létszükséglet USB-s HDD.  ;)

Céges környezetben az, otthon már nem vagyok benne biztos. Mi lesz a töménytelen képpel, videóval, zenével? A rendszervisszaállítás azokat nem bántja... Otthoni átlagos felhasználó pedig nem szokott külön partíciót kreálni ezeknek, külön HDD-t meg pléne nem vesz.

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 07. 14. 12:29

A biztonsági frissítéseket én is manuálisra állítom! Nem szeretem mikor zaklat az újraindítással amikor elvagyok foglalva. A szervernél meg pláne nem lehet rábízni! Ráadásul szinte mindég ujraindítást akar! Na meg, mivel a Win 7-nél is volt gondom frissítés miatt (előző gépem VGA driverét akarta mindig frissíteni ami fagyáshoz vezetett, ha hagytam! Inkább először átbogarászom mit is akar felpakolni/lecserélni.

Aszondod neki, hogy nem most Géza, akkor csöndben marad egy jó darabig. Szervereknél az ilyet meg ütemezni szokás, valamilyen kellően csendes éjszakai/hajnali időpontra. Problémás frissítésnél pont jól jön a rendszervisszaállítás, aztán a kérdéses frissítést le is lehet tiltani. Azzal viszont egyetértek, hogy nem árt megnézni, mit is akar patkolni.

Félre ne érts, nem feltétlen kritizálni akarom a gyakorlatodat, csak nem vagyok benne biztos, hogy ami nálad szerinted jól működik, az mindenkinél hasonlóan jól fog működni...

#5236 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 14:37

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 07. 14. 14:29

A biztonsági frissítéseket én is manuálisra állítom!

A frissítések utáni restart és teljesen kikapcsolt update ég és föld.

Mellesleg én már az idejét nem tudom, mikor jött az arcomba olyan update, ami menet közben követelt restartot. Win7 alatt mindig leállításkor teszi fel ezeket, azt az egy 1-5 percet meg kibírom valahogy.

#5237 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2010. 07. 14. 13:08

Az egészet rászánni? 40-50GB bőven elég neki, vagyis egy ma kapható HDD-nek mondjuk a 10%-a. És ez nem azt jelenti, hogy ennyit el is foglal, de ezt biztosan nem fogja kinőni.

Csak egy gyors kérdés: Ha kijön majd az SP1 a Win7-hez, azt sem teszed fel majd, csak ha majd "szükség lesz rá"?
WinXP-ből is SP0-t használtál és csak az általad válogatott patch-eket tetted fel?

Egyáltalán, mi alapján állapítod meg, hogy egy security patch-re mikor van szükséges? Hetente olvasod a security bulletineket és válogatsz, melyik kell, melyik nem kell?

Mert szerinted annyira érdekel. Sp2-t feltettem valamikori biztonsági frissítésekkel és használtam addig míg úgy gondoltam, hogy áttérek win-7-re hogy legalább az összes memóriámat tudja kezelni.

#5238 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 17:00

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 07. 14. 13:48

Kipróbáltad már, vagy csak wintw34ker fórumokon olvastad? Szervízes tapasztalatom alapján nem biztos, hogy ez így, ebben a formában megállja a helyét. Vírus ellen nem véd, de ha az egyszeri user elbarmolja a rendszerét, sok esetben ezzel visszaállítható egy működőképes állapot. Nem csodafegyver, de még mindig egyszerűbb, mint újrahúzni a rendszert.

Egy párszor szenvedtem vele xp-nél. Ott rájöttem, hogy fölösleges. Újrahúzni, nem sűrűn szoktam. Nem barmolom el, vagy ha igen kijavítom, ha lehet.

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 07. 14. 13:51

Aztán ilyenkor jön az, hogy szar a vindóz, mert egy mocskos WPA2 hálózatra se tud fellépni, meg öt másodperc alatt telemászik trójaival.

Ne fárassz már. Szerinted én vagyok a "láma júzer"? Szerinted az olyanok egyáltalán eszükbe jut eltávolítani komponenseket? Szerintem csak örülnek hogy milyen csili-vili az aero.

Szerkesztette: mzso 2010. 07. 14. 17:02 -kor

#5239 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 14. 17:03

Üzenet megtekintéseIdézet: mzso - Dátum: 2010. 07. 14. 18:00

Ne fárassz már. Szerinted én vagyok a "láma júzer"?

Aki különösebb ok nélkül megmagyarázza, hogy nem kell SP3 meg a többi frissítés, arra mit mondjunk?
Make love not Wor.

#5240 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 17:05

Üzenet megtekintéseIdézet: mzso - Dátum: 2010. 07. 14. 18:00

Ne fárassz már. Szerinted én vagyok a "láma júzer"?

Én nem tudom, mi vagy, én csak a frissítésektől való beteges félelemről nyilatkoztam. Nem kell ahhoz láma júzernek lenned, végzős villamosmérnök cimborám is magyarázta már nekem komoly arccal, hogy a Windows Update biztonsági kockázat. Nincs ebben semmi szégyellnivaló.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.