HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5261 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 18. 16:15

VMware SVGA 16MB elég neki... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#5262 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 07. 18. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 07. 18. 16:56

Szerintem nincs semmi igénye ilyen szempontból, a kedvesem ősöreg laptopján (HP nx6110) az integrált GMA 900 kártyára gond nélkül felkúszott. Ha nem egy 800 forintos S3 Triót veszel, hanem valami értelmesebbet, akkor nem lesz gond.

Hivatalos minimum: "GPU: 128 MB DirectX 9, WDDM 1.0 Compatible Video Card"

úgy tudom 16 mega alatt nem mászik fel.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#5263 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 18. 18:36

azert az S3 Trio es a DirectX 9 kozott van egy-ket nem is apro lepcsofok...
a DX9 egyebkent nem csak az Aerohoz kell?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#5264 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 02:00

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ha már volt erről szó, de gondom akadt a sleep módból való visszatéréssel.

A jelenség röviden a következő: a gép a beállított idő után szépen elrakja magát alvó állapotba, majd amikor újra szükségem lenne a gépezetre a power gombal indul is a rendszer, csakhogy fekete képernyő fogad. Természetesen nem tudok csinálni semmi egyebet, csak újraindíthatom a gépet (reset vagy a ki-be kapcsolás is megy). Amikor újraindítom a gépet, akkor viszont nem teljes boot zajlik le, hanem onnan folytatja a munkát a win ahol az alvó állapotba került..

Namost amit próbáltam eddig a probléma megoldásában:

powercfg -h on parancs alkalmazása
biosban s1 s3 állapotok variálása
usb energiagazdálkodásának ki-be kapcsolása
több ati driver kipróbálása

Most hírtelen ennyi jutott eszembe, feltúrtam már a fél internetet és ami kapcsolódott a problémához azt kipróbáltam, de eddig semmi sem segített.

A rendszerem fő alkotóelemei:

I7-es proci
Asus P6TD alaplap
12Gb ram
5970-es videókari.
win7 64bit

Ami érdekes, hogy a korábbi C2Q + 5870-es kombóval is ez volt a probléma, viszont egy általam karbantartott gépezetnél, ahol szintén asus alaplap + C2D meg egy egyszerűbb 4xxx-es ati kari van, ott ugyan ezzel az oprendszerrel gond nélkül megy az alvó módból való visszatérés. És a két oprendszer beállítása is ugyan olyan, tehát nem telepítettem másképp mint a sajátomat...Első körben arra gyanakodtam, hogy esetleg az ati kártyával van összefüggésben, de akkor a "külsős" gépben miért megy gond nélkül?

Ha valakinek lenne megoldása rá azt megköszönném!

#5265 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: pojzon - Dátum: 2010. 07. 19. 03:00

Ami érdekes, hogy a korábbi C2Q + 5870-es kombóval is ez volt a probléma, viszont egy általam karbantartott gépezetnél, ahol szintén asus alaplap + C2D meg egy egyszerűbb 4xxx-es ati kari van, ott ugyan ezzel az oprendszerrel gond nélkül megy az alvó módból való visszatérés. És a két oprendszer beállítása is ugyan olyan, tehát nem telepítettem másképp mint a sajátomat...Első körben arra gyanakodtam, hogy esetleg az ati kártyával van összefüggésben, de akkor a "külsős" gépben miért megy gond nélkül?

Ha valakinek lenne megoldása rá azt megköszönném!

Megoldásom nincs... de videokártyára hajaz.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5266 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 08:43

Nekem is volt korábban hasonló gondom és sokat bogarásztam a netet miatta.

Amit a találtakból letudtam szűrni! Alvó/Hibernált állapotoknál lekapcsol a videókártya és visszatérés utánn nem tud visszakapcsolni (a Win nem tudja, hogy lekapcsolt). Miutánn egy rebootot eszközlünk a feketeség megszüntetése miatt, a bios feléleszti a hardverelemeket (bekapcsol a videókari is), a Win érzékeli a korábbi mentett állapotot és onnan próbálja folytatni legtöbbször sikerrel.

Próbáltam a Win 7 energiabeállításainál mahinálni, de eredménytelenül. Megoldás akkor született mikor a D201GLY alaplap Lecserélésre került egy D501M0 alaplapra. Ugyan mindkettő Inteles MiniITX de a VGA más rajtuk!

Fentiek alapján, keresztfiam új gépébe  kicseréltette a Videókarit és megszünt a probléma! A bolt szervizese szerint ugyanazon márkanevű kártyák között is előfordul mind két eset.

Szerkesztette: RaidX 2010. 07. 19. 08:45 -kor

RaidX

#5267 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 09:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 07. 19. 09:20

Megoldásom nincs... de videokártyára hajaz.

Igen nekem ez a gyanum, csak nem értem a miértjét..

#5268 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 09:38

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 07. 19. 09:43

Nekem is volt korábban hasonló gondom és sokat bogarásztam a netet miatta.

Amit a találtakból letudtam szűrni! Alvó/Hibernált állapotoknál lekapcsol a videókártya és visszatérés utánn nem tud visszakapcsolni (a Win nem tudja, hogy lekapcsolt). Miutánn egy rebootot eszközlünk a feketeség megszüntetése miatt, a bios feléleszti a hardverelemeket (bekapcsol a videókari is), a Win érzékeli a korábbi mentett állapotot és onnan próbálja folytatni legtöbbször sikerrel.

Próbáltam a Win 7 energiabeállításainál mahinálni, de eredménytelenül. Megoldás akkor született mikor a D201GLY alaplap Lecserélésre került egy D501M0 alaplapra. Ugyan mindkettő Inteles MiniITX de a VGA más rajtuk!

Fentiek alapján, keresztfiam új gépébe kicseréltette a Videókarit és megszünt a probléma! A bolt szervizese szerint ugyanazon márkanevű kártyák között is előfordul mind két eset.

Igen a jelenség az pont ilyennek írható le, csak korábban ilyen problémám még sose volt, igaz nvidia kártyákat használtam zömével...Lehet feltúrom a vésztartalék karimat (az egy régebbi quadro) és ha azzal megy az alvóka, akkor tuti a videókártya a ludas, kérdés, hogy ez garanciális téma-e?

#5269 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 10:07

BIOS-ban nincs olyan opció az ACPI beállításoknál, hogy "Repost video on resume" (ASRockéknál így hívják) vagy valami hasonló? Esetleg HPET be van kapcsolva?

#5270 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 07. 19. 11:07

BIOS-ban nincs olyan opció az ACPI beállításoknál, hogy "Repost video on resume" (ASRockéknál így hívják) vagy valami hasonló? Esetleg HPET be van kapcsolva?

De van ilyen beállítás, most amúgy ott tartok, hogy első körben kicseréltem egy régebbi quadro-ra és ott ugyan azt a jelenséget produkálta, szal a videó kártya ilyen téren nem lehet probléma tényező.

Ezt követően default beállításokra raktam a biost és fokozatosan állítgatom a cuccokat vissza az eredeti beállításaimra, és nagyon úgy fest, hogy valami az acpi körül lesz, mert gyakorlatilag csak ahoz nem nyúltam még hozzá, és működik az ébredés rendesen. majd délután, ha a munkából hazaértem folytatom a dolgot, de nagyon úgy fest, hogy az acpi 2 support az ami keresztbe tesz.

#5271 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Waveson - Dátum: 2010. 07. 18. 15:25

Na tök jó, amire kell arra pont jó volt...
Nem lehet 1 ipcímről 2x belépni oda aztán csak ennyi kellett volna, ezer köszönet!
wave*

Én ezt használom, ha youtube kiírja, hogy olyan országba lakom, hogy még a videót se nézhetem meg... :angry:

http://www.hidemyass.com/
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5272 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 16:27

Noh kiderült mi okozta a sleep-ből való visszatérést. Miután sorba visszaállítottam a default bios beállításokat a korábbi megszokottakra, a végére a repost video on resume vagy micsoda okozta a problematikát. Azt kikapcsolva megy ahogyan kell neki. :)

Köszönöm mindenkinek aki próbált segíteni!

#5273 Felhasználó inaktív   punkarichard 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 19. 19:43

Hello! Valaki nem tudja, hogy miert van az Windows 7 alattt, hogy nem tudok semmit messengeren kuldeni, sem emailhez csatolni?

A problema az, hogy a folyamatjelzo sav egybol feltoltodik, tehat nem menedekesen, ahogy tolti fel. hanem egybol felfut, es ki irja 100%, s azzal megszakad, hibaval meg is all a kuldes/feltoltes. Valaki erre nem tud valami magyarazatot adni? hogy mitol lehet ez a hiba? ez hol kell kijavitani?

Mar tobb gepen is probaltam, de sehol semmi.....:-s ugyanez a hiba laptopon es szemelyi szamitogepen egyarant.

Ha valaki tud valamit kérem irjon.
Koszonom

Riky.

#5274 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 23. 16:16

Router, tűzfal szokott ilyen problémát okozni leginkább. Ha jól emlékszem akkor már megkérdezted ugyanezt egy másik topikban és ott válaszoltam is, de most nem találom.

Szerkesztette: Visormail 2010. 07. 23. 16:17 -kor

AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#5275 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 24. 11:48

két kérdésem volna:
- a readyboost mennyivel gyorsítja a rendszer felállítását?
- még nincs meg a (használt) notim, de mivel nincs benne kártyaolvasó így vennék egy pcmcia-s kártyaolvasót. Viszont ennek csak 16.6 Mb/s a max sávszélessége. Elég ez a readyboost-hoz?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#5276 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 24. 14:27

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2010. 07. 18. 18:01

úgy tudom 16 mega alatt nem mászik fel.

felmászott egy megára is. de lehet lemászik róla, mert lerugdalom...
nincs valakinek ötlete, miért nem tudok egyetlen egy rohadt particiót megosztani??? az összes megy, de egyet képtelenség. hálón látni, ha rákkattintok nincs hozzáférésem.
már kijelöltem mindenkit.
újratelepítettem. ugyanez. formáztam, sütöttem, szaggattam a rendszer és az rendetlenkedő meghajtót is. és nincs jogosultság más gépeken.
azt tapasztaltam, h a hálózatkezelés egy feleslegesen agyonbonyolított szörny a vista óta, h gyötörné halálra egy vagon aprómajom a kitalálóját, de eddig mindig meg tudtam oldani. most órák óta baszkurálom, de egyszerűen nem éri el semelyik gép sem azt az egy particiót. az adott gép a hálón belül saját magánál igen. a tulajdonságokban ekkor, ha a biztonság fülnél állítgatok és variálok ott is a jogosultságokkal a szerkesztés-engedélyezés részben, azt írja ki: hiba a biztonsági beállítás érvényesítésekor..... hozzáférés megtagadva. nem lehet menteni az engedélyek módosítását.

Szerkesztette: avman 2010. 07. 24. 14:29 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#5277 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 24. 14:44

Esetleg saját tulajdonba vétel?
RaidX

#5278 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 25. 08:58

Sziasztok!

Most egy olyan problémám lenne, hogy pár nappal ezelőtt összeomlott a Win7, amit a Win7 DVD-vel sikerült megjavítanom. Viszont azóta a Win7 boot képernyője megváltozott és nem azt az előbukkanó, színes Windows ablakot mutatja betöltéskor, amit azelőtt, hanem azt a zöld, futó csíkot, ami a Vista-ban volt az alapértelmezett töltőkép. Hogyan tudnám visszavarázsolni az eredeti Win7-es boot képernyőt?

Köszi!

#5279 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 25. 09:12

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 07. 24. 15:44

Esetleg saját tulajdonba vétel?

elvileg az is rendben volt, rendszergazdai jog. átraktam a másik lehetőségre. zongoráztam a jogosultságokon, nemjó. vissza, zongora és jó lett.
lehet sokszor elhangzott, de a felhasználók/doc-sett -be h a halálba tudok belépni? itt is variáltam már össze-vissza a jogosultsággal/biztonsággal, de nem enged be... egy db rohadt mappát kellene bemásolnom az inkr. mentésnek...
nem vagyok egy vérengző ember, de komolyan, fizikailag is tudnám azokat bántalmazni, akik ezt így... látszatbiztonságon kívül semmit nem ad, csak a szopás van vele.

#5280 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 25. 10:15

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2010. 07. 25. 10:12

elvileg az is rendben volt, rendszergazdai jog. átraktam a másik lehetőségre. zongoráztam a jogosultságokon, nemjó. vissza, zongora és jó lett.
lehet sokszor elhangzott, de a felhasználók/doc-sett -be h a halálba tudok belépni? itt is variáltam már össze-vissza a jogosultsággal/biztonsággal, de nem enged be... egy db rohadt mappát kellene bemásolnom az inkr. mentésnek...
nem vagyok egy vérengző ember, de komolyan, fizikailag is tudnám azokat bántalmazni, akik ezt így... látszatbiztonságon kívül semmit nem ad, csak a szopás van vele.

A megosztási központban, a hálózatod speciális tulajdonságai között bökd át a titkosítást a gyengébbikre. XP-s gépek csak így tudnak belenézni a mappáidba.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.