HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5281 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 26. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2010. 07. 24. 12:48

két kérdésem volna:
- a readyboost mennyivel gyorsítja a rendszer felállítását?
- még nincs meg a (használt) notim, de mivel nincs benne kártyaolvasó így vennék egy pcmcia-s kártyaolvasót. Viszont ennek csak 16.6 Mb/s a max sávszélessége. Elég ez a readyboost-hoz?

Hogy mennyivel gyorsítja vagy nem is gyorsítja, az a gépben lévő rendszermemória (RAM) mennyiségétől (és sebességétől?), a merevlemez sebességétől (pl fordulatszám, laptopokba a lassabb 5400rpm-esek szoktak lenni a kisebb fogyasztás miatt), valamint a readyboostra használt eszköz tulajdonságaitól függ, amivel szemben a minimális követelmények:
"2.5 MB/sec throughout for 4 KB random reads and 1.75 MB/sec throughout for 512 KB random writes" tehát maga a pcmcia-s kártyaolvasó sávszélessége elég hozzá, a kérdés az hogy az olvasóba rakott eszköz mit tud (az olvasási és írási sebességen kívül pl a késleltetés/latency is számít), ill hogy mekkora méretű tárhelyet adsz a readyboost számára. Sok eszköznek eleve a dobozára rá is írják hogy readyboost compatible, recommended for readyboost, enhanced for readyboost.
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#5282 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 27. 10:44

Valami miatt tegnap este óta nem tudom az IPv4 beállításaimat megváltoztatni, mert az történik, ami a csatolt képen van. IPv6 megy, ha bedugom az USB-s WLAN-t, megy mind az IPv4, mind az IPv6, az alaplapi NIC-re viszont haragszik a Win7. Hol lehet a gond? 

Csatolt fájl:

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 07. 27. 10:46 -kor

#5283 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 27. 11:16

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 07. 27. 11:44

Valami miatt tegnap este óta nem tudom az IPv4 beállításaimat megváltoztatni, mert az történik, ami a csatolt képen van. IPv6 megy, ha bedugom az USB-s WLAN-t, megy mind az IPv4, mind az IPv6, az alaplapi NIC-re viszont haragszik a Win7. Hol lehet a gond? 

Esetleg egy driver újratelepítés, ja és mivel visszahívták a Realtek/JMicron certificate-eket érdemes a legfrissebbekkel próbálkozni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#5284 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 27. 13:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 07. 27. 10:16

Esetleg egy driver újratelepítés, ja és mivel visszahívták a Realtek/JMicron certificate-eket érdemes a legfrissebbekkel próbálkozni...

Köszi, meló után kipróbálom. Driverfrissítés volt, de nem a legújabbra (eddig a Microsoft beépítettet használtam, azt cseréltem le egy Realtek-esre, amim volt így hirtelen).

#5285 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 27. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 07. 27. 14:12

Köszi, meló után kipróbálom. Driverfrissítés volt, de nem a legújabbra (eddig a Microsoft beépítettet használtam, azt cseréltem le egy Realtek-esre, amim volt így hirtelen).

Ha volt driver újrakalapálás, és nem javult meg akkor lehet az újabbtól sem fog, érdemes lenne kipucolni minden az alaplapi adapterhez kapcsolódó beállítást/kötést. Csak azért írtam hogy érdemes/kell a legfrissebbet használni mert a régebbiek digitális aláírását már nem eszi meg telepítéskor, így olyan helyeken (jellemzően x64) ahol kritérium az aláírt driver, ebből gond lehet...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#5286 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 27. 14:31

Hogy pucoljam ki és mit is pontosan? Minden default-on van, és csak annyit akartam csinálni, hogy ne a DHCP-től kapja a DNS címeket, hanem legyenek a Google-éi (sajna azok a DNS server IP-k, amiket kapok, nem mindig érhetőek el). A hálózat eleve egy nagy rakás ..., de ebbe semmi befolyásom nincs. Ezért is fura, hogy pont ezt nem tudom megváltoztatni.

#5287 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 27. 14:50

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 07. 27. 15:31

Hogy pucoljam ki és mit is pontosan? Minden default-on van, és csak annyit akartam csinálni, hogy ne a DHCP-től kapja a DNS címeket, hanem legyenek a Google-éi (sajna azok a DNS server IP-k, amiket kapok, nem mindig érhetőek el). A hálózat eleve egy nagy rakás ..., de ebbe semmi befolyásom nincs. Ezért is fura, hogy pont ezt nem tudom megváltoztatni.

Egy backup után pl a registry megfelelő eszközosztály ágában NET (4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002bE10318) megkeresni a kártyát (GUID alapján menni fog ha több van), és eltávolítani a hozzá tartozó bejegyzéseket...

#5288 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 28. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 07. 27. 13:50

Egy backup után pl a registry megfelelő eszközosztály ágában NET (4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002bE10318) megkeresni a kártyát (GUID alapján menni fog ha több van), és eltávolítani a hozzá tartozó bejegyzéseket...

Mire hazaértem, a fórum lement alfába, mint a józsefvárosi hajléktalan a harmadik feles után... :-D A drivert azért lefrissítettem a Realtek aktuális legújabbjára, eredmény nélkül. Viszont egy txt file-ba szépen elpakoltam a javaslatod, így kb. 8 óra múlva megkísérlem a javítást (előtte egy rendszervisszaállítási pontot létrehozok azért), aztán beszámolok az eredményről. Köszi szépen a segítséget. :Đ

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 07. 28. 11:44 -kor

#5289 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 29. 10:10

Csak nem jött össze. A csatolmányon látszik, hogy a registry melyik részét bántottam. Ha töröltem az Ndi-t, semmi változás. Ha kompletten töröltem a 0007-et, nem volt net. A Linkage-ben pedig csak 3 sor van (Export, RootDevice, UpperBind, ez utóbbi értéke cFosSpeed). Akkor hogyan tovább? :Đ

Csatolt fájl:

#5290 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 29. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 07. 29. 11:10

Csak nem jött össze. A csatolmányon látszik, hogy a registry melyik részét bántottam. Ha töröltem az Ndi-t, semmi változás. Ha kompletten töröltem a 0007-et, nem volt net. A Linkage-ben pedig csak 3 sor van (Export, RootDevice, UpperBind, ez utóbbi értéke cFosSpeed). Akkor hogyan tovább? :Đ

Upeprbindet próbáld meg törölni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5291 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 29. 11:29

Hazaérek, megteszem. Aztán jöhet a cFosSpeed reinstall, gondolom. De sebaj. :Đ

#5292 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 29. 22:34

Töröltem. Hiba ugyanaz. Újraindultam. A törölt rész visszagyógyult. Igazából annyira nem fontos, egy hónap múlva már a WLAN kártyámat fogom újra használni, azzal meg minden rendben. A windowsreference.com-on meg megtaláltam a megoldást, hogyan tudom a parancssorból megmókolni a DNS server címeit a netsh interface ipv4 add dnsserver name="Local Area Connection" address=8.8.8.8 index=1 paranccsal (a teljesség kedvéért 2-es indexbe ment a 8.8.4.4). Azért hálásan köszönöm a segítséget.

Szerk.: No igen, azt elfelejtettem írni, hogy eredetileg ennyit akartam tenni: megváltoztatni a DNS server címét, hogy azt ne a DHCP-től kapjam, mert azok hol elérhetőek, hol nem. A vicces az benne, hogy én innen Reykjavíkból nem tudtam megpingelni, egy haver Magyarországról meg igen. Viszont a net maga működött. Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez a hálózat nagyon nem az igazi, a router szerintem mindenképp cserére, de legalább egy firmware-frissítésre szorul, de ebbe nekem nincs beleszólásom.

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 07. 29. 22:39 -kor

#5293 Felhasználó inaktív   donee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 16:49

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy valamelyik Windows 7 frissítés után van bejelentkezési képernyőm. Eddig nem volt. Most amikor bekapcsolom a gépet csak a bejelentkezésig tölt be, ilyenkor meg nyomnom kell egy Entert, vagy rákattintani a nevemre.
Más felhasználó nincs létrehozva, és jelszó sincs megadva a nevemnél. Ennek ellenére megpróbáltam létrehozni egy vendég felhasználót, majd töröltem is, de továbbra is van bejelentkezési képernyőm.

Tudnátok segíteni, miként tudom kikapcsolni a bejelentkezési képernyőt, hogy minden gépindításkor magától betöltődjön a teljes rendszer?

Előre is köszönöm!
"A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság." (Robert Schumann)

#5294 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 18:23

Start menü -> Futtatás -> "control userpasswords2" -> felül pipa ki (meg látni fogod, hogy nem csak egyedül vagy user, legfeljebb a bejelentkezési képernyőn)

#5295 Felhasználó inaktív   donee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 18:23

Közben megkaptam a segítséget, bocs a fölös beírásért.

Na, ebben a pillanatban meg SityiSXT-től is. :) Köszönöm szépen! ;)

Szerkesztette: donee 2010. 07. 31. 18:24 -kor

"A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság." (Robert Schumann)

#5296 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 09:21

Lehet, hogy router kérdés, de hátha mégsem...
Adott két gép egy router mögött. mindkettőn bekapcsolva az RDP.
Az egyik gépen a default (3389) porton megy, a másikon átállítottam a portot 3399-re.
Látszólag a beállítás sikeres, mert LAN-on be tudok lépni a két belső ip-re (és portra) mindkét gépre.
Viszont routeren kívülről nem megy.

A port forward is be van állítva, a megfelelő port a megfelelő belső ip-re van forwardolva, de mégis csak a 3389-es, tehát a default porttal rendelkező gépre tudok bejelentkezni.
A windows firewall-ban is beraktam a 3399-et.

Írtam, hogy talán a router beállítás lehet gond, de ebben sem vagyok biztos, hisz a másik megy normálisan, ha be van állítva a port forward.

#5297 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 13:12

Az elérés IP_címem:3399 ? vagy csak IP_címem?

A peortforwardnál egyértelműen külömböznek a nevek? Például Gép1_RDP, Gép2_RDP?

Érdemes megnézni!

Ezt is!

Szerkesztette: RaidX 2010. 08. 03. 13:21 -kor

RaidX

#5298 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 08. 03. 14:12

Az elérés IP_címem:3399 ? vagy csak IP_címem?

A peortforwardnál egyértelműen külömböznek a nevek? Például Gép1_RDP, Gép2_RDP?

Érdemes megnézni!

Ezt is!

Persze, porttal együtt próbálok konnektálni.
A forwardnál is el vannak választva a nevek.

Ja és próbáltam úgy is, hogy mindkét gépen a default, 3389 volt a port, és a portf forward úgy volt belőve, hogy a külső 3389-et a belső IP1:3389-re, a külső 3399-et pedig az IP2:3389-re forwardolja.
Úgy sem ment.

#5299 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 17:42

A regisztribe is átállítottad a "HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Control > TerminalServer > WinStations > RDP-Tcp" értékét az egyik gépnél 3399-re? Lehet egy reboot sem árt az átállított gépen. Sok mindent előre kiolvas a regisztriből a Win és konzekvensen azt használja.
RaidX

#5300 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 08. 03. 18:42

A regisztribe is átállítottad a "HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Control > TerminalServer > WinStations > RDP-Tcp" értékét az egyik gépnél 3399-re? Lehet egy reboot sem árt az átállított gépen. Sok mindent előre kiolvas a regisztriből a Win és konzekvensen azt használja.

Igen, de mint írtam LAN-on belül tudok is konnektálni rá a 3399-en, tehát ez rendben van.
Vagy a port forward nem megy... amin csodálkoznék.
Vagy valami más portot is engedélyezni kéne a routerben... esetleg az adott portot másol (a win tűzfalban engedélyezve van)

Másra nem nagyon tudok gondolni...

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.