HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5561 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 29. 17:30

Ma reggel updatelt a winem, de úgy hogy majdnem megfeküdt tőle :)
Jövök haza, kapcsolom be a vasat, aztán az ilyenkor megszokott configuring updates ablakocskát dobta az arcomba a bootlogo után. A baj csak ott volt hogy percekig 0%-on állt, aztán reboot. Innentől a win nem akart elindulni. (megjegyzem szinte friss telepítés)
nyomtam neki egy last good configot, így hál isten életet tudtam bele lehelni.
Remélem egyedi probléma, de azért leírtam hogy nehogy más is megszívja (illetve akkor ez a megoldás)

#5562 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 18:21

Tényleg nincs kizárva, hogy teljesen egyedi...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5563 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 18:55

Remélhetőleg.
Mindegy, azóta müxik az a lényeg.

#5564 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 19:07

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2010. 09. 29. 18:30

Ma reggel updatelt a winem, de úgy hogy majdnem megfeküdt tőle :)
Jövök haza, kapcsolom be a vasat, aztán az ilyenkor megszokott configuring updates ablakocskát dobta az arcomba a bootlogo után. A baj csak ott volt hogy percekig 0%-on állt, aztán reboot. Innentől a win nem akart elindulni. (megjegyzem szinte friss telepítés)
nyomtam neki egy last good configot, így hál isten életet tudtam bele lehelni.
Remélem egyedi probléma, de azért leírtam hogy nehogy más is megszívja (illetve akkor ez a megoldás)

Hasonló fogadott engem is. Tegnap este shutdown-kor frissítés települt, ma bekapcsoláskor újrakezdte és befagyott 0%-on.
Reset után újrakezdte a telepítést, de be is fejezte rendesen.

#5565 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 19:10

Akkor Te szerencsésebb voltál :)

#5566 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 20:26

Mitől tűnnek el az ikonok amikor föléjük viszek a kurzort? Ha ablakot váltok visszakerülnek az ikonok.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Primary 2010. 09. 29. 20:27 -kor

#5567 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 30. 15:44

Nekem egy olyan kérdésem lenne win 7-el kapcsolatban, hogy hamarosan esélyes lesz a gépbővítés...
Alaplap + proci + ram lesz első körben lecserélve, a meglévő gigabyte ga-ma74gm-s2h lapom fogom lecserélni a ga-ma770t-ud3p típusú lapra, procinak meg egy amd phenom x2 955 lesz,ramnak pedig ddr3as corsair ramok. Nos,a kérdésem az, hogy meg lehet-e úszni azt valahogy, hogy újrategyem a windows 7-et? (tehát csak frissíteni kelljen,és az összes rendszerbeállítás,programok,stb. megmarad?)

#5568 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 30. 17:12

Nem hinném, hogy újra kell raknod emiatt. Végülis "ugyanannak" a cuccnak erősebb változatát rakod a gépbe.

#5569 Felhasználó inaktív   Nightquest 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 30. 20:42

Sziasztok!

Előző bekapcsolásnál még semmi gond nem volt a Windowszal, de ma amikor elindítottam volna, kékhalál (0x0000007b 0xFFFFF880009A9928 0xffffffffc0000034 stb.). Újraindítottam, bejön az indítási menü, de nem látszik belőle semmi. Azaz ha billentyűvel lejjebb megyek és Enter, akkor más módot indít el, de mindezt vakon csináltam. Csökkentett módban ugyanaz a kékhalál volt. Ha a rendszerhelyreállító módot választom, akkor az betöltődik, de semmire nem reagál, se egér, se billenyűzet (pedig az PS/2-es), sőt, még ha nyomogatom a Caps Lockot, nem is villog a lámpája, szóval teljesen használhatatlan minden. Ha telepítő CD-ről indítom, akkor szintén ez a fagyás jelenség van.
Nem tudom, ez a három dolog összefügg-e, de elég reménytelen így a helyzetem. Lehet, hogy valami hardveres hiba? Elvileg volt áramszünet, amíg nem volt bekapcsolva a gép, de van áramingadozás védő elosztó bekötve. Lehúztam a vinyót is és úgy se megy a telepítő CD. CMOS reset is volt. Teljesen tanácstalan vagyok, remélem, valaki tud segíteni. (Emlékeim szerint nem állítottam semmi különöset a legutóbbi használatkor, de most sokáig nem voltam itthon és már nem emlékszem pontosan.)

Nightquest

#5570 Felhasználó inaktív   Nightquest 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 30. 23:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Nightquest - Dátum: 2010. 09. 30. 22:42

Sziasztok!

Előző bekapcsolásnál még semmi gond nem volt a Windowszal, de ma amikor elindítottam volna, kékhalál (0x0000007b 0xFFFFF880009A9928 0xffffffffc0000034 stb.). Újraindítottam, bejön az indítási menü, de nem látszik belőle semmi. Azaz ha billentyűvel lejjebb megyek és Enter, akkor más módot indít el, de mindezt vakon csináltam. Csökkentett módban ugyanaz a kékhalál volt. Ha a rendszerhelyreállító módot választom, akkor az betöltődik, de semmire nem reagál, se egér, se billenyűzet (pedig az PS/2-es), sőt, még ha nyomogatom a Caps Lockot, nem is villog a lámpája, szóval teljesen használhatatlan minden. Ha telepítő CD-ről indítom, akkor szintén ez a fagyás jelenség van.
Nem tudom, ez a három dolog összefügg-e, de elég reménytelen így a helyzetem. Lehet, hogy valami hardveres hiba? Elvileg volt áramszünet, amíg nem volt bekapcsolva a gép, de van áramingadozás védő elosztó bekötve. Lehúztam a vinyót is és úgy se megy a telepítő CD. CMOS reset is volt. Teljesen tanácstalan vagyok, remélem, valaki tud segíteni. (Emlékeim szerint nem állítottam semmi különöset a legutóbbi használatkor, de most sokáig nem voltam itthon és már nem emlékszem pontosan.)

Nightquest

Kipróbáltam egy Win 7 Live CD-t és teljesen fekete kép volt megint, töltött, meg minden, de nem láttam semmit, hiába vártam. Aztán egy XP Live CD-t is és az működött. Viszont csak 4bites volt a szín, a videókártyámat egyáltalán nem ismerte fel és rájöttem, hogy a Win 7 rendszerhelyreállítás és a telepítő is csak 4bites volt. Akkor lehet, hogy valami videókártya hiba? A vinyóm rendben van.

#5571 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 08:07

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 30. 18:12

Nem hinném, hogy újra kell raknod emiatt. Végülis "ugyanannak" a cuccnak erősebb változatát rakod a gépbe.

hát annyi a különbség,hogy 770es a chipset az alaplapon. Mostani az 740es

#5572 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2010. 09. 28. 13:13

Van egy olyan jelenség, hogy Windows 7 alatt ha újraindítom a gépet akkor leállnak a winchesterek, mintha lekapcsolnám a gépet, de mondom, csak egy sima újraindításról van szó. XP alatt nem csinálja ezt, multibootos a rendszerem és mind az xp mind a win 7 eleve ahci driverrel lett telepítve és ahci módban használom a hdd-ket. Egyszer már cseréltem chipset és ahci drivert windows 7 alatt, de nem segített, ugyanúgy leállnak a hdd-k sima restart-kor. Van valami megoldás erre, hogy ne csinálja ezt? Ja igen, és BIOS-t is frissítettem az alaplapomon, ez talán még fontos lehet, konfigom az aláírásomban.

Bocs hogy idézem saját magamat:), de nem érkezett rá válasz és azóta sem találtam megoldást erre. Még reménykedem, hátha valakinek van valami ötlete vagy megoldása. :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#5573 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 02. 21:41

Windows 7-et szeretném USB-ről feltelepíteni, de nagyon nem akar sikerülni, már próbáltam sok mindent, rengeteg ilyen programot is leszedtem és megnéztem, de nem sikerül, valahogy a pendrive "jónak" tűnik xp-ből nézve, de ha bootolni akarok róla akkor hibát ír rá mind 2 gép.
(~1 éve volt ilyen gondom, de akkor találtam egy programot ami megoldotta, csak ezt nem találom, elfelejtettem mi volt a neve :/ )
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#5574 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 06:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 10. 02. 22:41

Windows 7-et szeretném USB-ről feltelepíteni, de nagyon nem akar sikerülni, már próbáltam sok mindent, rengeteg ilyen programot is leszedtem és megnéztem, de nem sikerül, valahogy a pendrive "jónak" tűnik xp-ből nézve, de ha bootolni akarok róla akkor hibát ír rá mind 2 gép.
(~1 éve volt ilyen gondom, de akkor találtam egy programot ami megoldotta, csak ezt nem találom, elfelejtettem mi volt a neve :/ )

Az itt lévő progi nálam bevált: link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#5575 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 10. 03. 07:22

Az itt lévő progi nálam bevált: link

Igen ezt próbáltam, szépen meg is csinálja a pendrive-ot, csak boot-nál nem jó. :-o
.-= Vasak =-.

#5576 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 14:03

Pontosítanék (boot megáll): Már annyira sem kezd el bootolni hogy beleírjon a bootlogba... még a logo előtt leáll. Nem újdonság, de mostanában 3+ restart kell hogy elinduljon... Tippek hogy hogy tudnám csekkolni? Ha egyszer beindult utána megy az újraindulás is.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#5577 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 14:19

Sziasztok! Az a problémám lenne hogy WinXP alól a beépített távoli asztal klienssel szeretném távirányítani LAN-on keresztül a Win7-es gépemet, de az XP nem tud csatlakozni a Win7-hez, ez természetes, és keressek más szoftvert az irányításhoz? Hálózat természetesen működik a két gép között. Interneten keresztül Logmein-t használok, LAN-on keresztül mit ajánlanátok? Köszönöm szépen,üdv.

Szerkesztette: lehella 2010. 10. 03. 14:21 -kor

#5578 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: lehella - Dátum: 2010. 10. 03. 15:19

Sziasztok! Az a problémám lenne hogy WinXP alól a beépített távoli asztal klienssel szeretném távirányítani LAN-on keresztül a Win7-es gépemet, de az XP nem tud csatlakozni a Win7-hez, ez természetes, és keressek más szoftvert az irányításhoz? Hálózat természetesen működik a két gép között. Interneten keresztül Logmein-t használok, LAN-on keresztül mit ajánlanátok? Köszönöm szépen,üdv.

Én a TeamViewer-t használom ilyen célokra. :)
.-= Vasak =-.

#5579 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: lehella - Dátum: 2010. 10. 03. 15:19

... de az XP nem tud csatlakozni a Win7-hez, ez természetes, ...

Természetesen LEHET csatlakozni a win7-hez távoli asztallal XP alól, csak a 7 alap hálózati és biztonsági beállításai ezt tiltják... :)

Szerkesztette: Warrior 2010. 10. 03. 20:05 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5580 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 03. 21:05

Természetesen LEHET csatlakozni a win7-hez távoli asztallal XP alól, csak a 7 alap hálózati és biztonsági beállításai ezt tiltják... :)

Átbogarásztam a vezérlőpultot de kezdő Win7 userként nem találtam semmi erre vonatkozó engedélyezést. Win7 távoli asztal beállitásoknál sem :blink:

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.