HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5581 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 04. 07:10

Üzenet megtekintéseIdézet: lehella - Dátum: 2010. 10. 03. 23:03

Átbogarásztam a vezérlőpultot de kezdő Win7 userként nem találtam semmi erre vonatkozó engedélyezést. Win7 távoli asztal beállitásoknál sem :blink:

A sajátgép "tulajdonságainál" (rendszertulajdonságok) kell XP-hez hasonlóan a távoli asztalt engedélyezni, másrészt a tűzfalon kell engedélyezni a távoli asztalt és kész. Megnézem nemsoká, fejből én se tudom, mert már reflexből kattintom be, sok 7-es gépet távolizunk cégben. Amúgy is olyan elnevezések vannak a 7-ben, hogy abban nehéz elmenni.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5582 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 04. 10:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 04. 08:10

A sajátgép "tulajdonságainál" (rendszertulajdonságok) kell XP-hez hasonlóan a távoli asztalt engedélyezni, másrészt a tűzfalon kell engedélyezni a távoli asztalt és kész. Megnézem nemsoká, fejből én se tudom, mert már reflexből kattintom be, sok 7-es gépet távolizunk cégben. Amúgy is olyan elnevezések vannak a 7-ben, hogy abban nehéz elmenni.

Van egy olyan lehetőség a távsegítségnél hogy "csak olyan felkérések létrehozása, amelyek csak Vista vagy újabb rendszert futtató számítógépekről használatok" Ez a checkbox kivan pipálva, ha más nincs akkor mennie kéne szerintem.

#5583 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 04. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: lehella - Dátum: 2010. 10. 04. 11:04

Van egy olyan lehetőség a távsegítségnél hogy "csak olyan felkérések létrehozása, amelyek csak Vista vagy újabb rendszert futtató számítógépekről használatok" Ez a checkbox kivan pipálva, ha más nincs akkor mennie kéne szerintem.

Várjál már! (a "felkérés"-ről ugrott be)

Akkor most távoli asztal, vagy távsegítség? (mert te távoli asztalt írtál az elején.) A távsegítség más dolog: ott mindkét fél látja ugyanazt a képernyőt, s a konzol mindkettőnek ki van adva. A távoli asztalnál egy felhasználó bejelentkezik távolról, aztán onnantól kezdve az övé a konzol, s a helyi felhasználó(k)tól elveszi a rendszer (persze ha be volt jelentkezve valaki). Igaz ez utóbbi mondat akkor, ha külön terminál szerver nincs telepítve az adott gépre. Akkor ugyanis a konzol 1 usernek lehet kiadva egyszerre (mindegy, hogy helyi, vagy távoli - szerver oprendszerek kivéve).

Konzol = (egér, billentyűzet, monitor).

Tehát, gyakorlatiasra fordítva: ha valakinek segíteni akarsz, azaz mintha megfognád az egerét, billentyűzetét, stb., akkor felkér téged távsegítségre, bejelentkezel, mindketten egyszerre kezelitek a konzolt.
Ha pedig csak akárki nevében (akár saját néven) távolról akarsz bejelentkezni egy gépre, s ott dolgozni, akkor távoli asztal kell.

Szerkesztette: Warrior 2010. 10. 04. 13:40 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5584 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 04. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 10. 02. 22:41

Windows 7-et szeretném USB-ről feltelepíteni, de nagyon nem akar sikerülni, már próbáltam sok mindent, rengeteg ilyen programot is leszedtem és megnéztem, de nem sikerül, valahogy a pendrive "jónak" tűnik xp-ből nézve, de ha bootolni akarok róla akkor hibát ír rá mind 2 gép.
(~1 éve volt ilyen gondom, de akkor találtam egy programot ami megoldotta, csak ezt nem találom, elfelejtettem mi volt a neve :/ )

erre v.kinek ötlet? én már kifogytam belőlük :s
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#5585 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 05. 08:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 10. 02. 22:41

Windows 7-et szeretném USB-ről feltelepíteni, de nagyon nem akar sikerülni, már próbáltam sok mindent, rengeteg ilyen programot is leszedtem és megnéztem, de nem sikerül, valahogy a pendrive "jónak" tűnik xp-ből nézve, de ha bootolni akarok róla akkor hibát ír rá mind 2 gép.
...

Mit írnak ki?

#5586 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 05. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 04. 14:29

Akkor most távoli asztal, vagy távsegítség?

Bocs, jogos az észrevétel, simán távoli asztal, én lépek be valahonnan a saját gépemre otthon :)

#5587 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 05. 22:19

Üzenet megtekintéseIdézet: lehella - Dátum: 2010. 10. 05. 14:43

Bocs, jogos az észrevétel, simán távoli asztal, én lépek be valahonnan a saját gépemre otthon :)

Egyrészt a számítógép tulajdonságainál a távoli beállításoknál (rendszertulajdonságok) a távoli asztal szekcióban (ablak alsó fele) a középső rádiógombot kell választani, azaz a távoli asztal bármely verzióját futtató gép részére engedélyezni a csatlakozást. Másrészt a tűzfalon meg kell nézni, hogy a távoli asztal be van-e engedve.

#5588 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 05. 22:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 05. 23:19

Egyrészt a számítógép tulajdonságainál a távoli beállításoknál (rendszertulajdonságok) a távoli asztal szekcióban (ablak alsó fele) a középső rádiógombot kell választani, azaz a távoli asztal bármely verzióját futtató gép részére engedélyezni a csatlakozást. Másrészt a tűzfalon meg kell nézni, hogy a távoli asztal be van-e engedve.

Home Premium esetén is kell lennie ilyennek? Adminként használom de nem találtam;
Kép

#5589 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 06. 00:33

Üzenet megtekintéseIdézet: lehella - Dátum: 2010. 10. 05. 23:29

Home Premium esetén is kell lennie ilyennek? Adminként használom de nem találtam;
...

Alapból nem tartalmazza, de van patch, elvileg nem hivatalos. Google-ben remote desktop-ként keresd, nem linkelhetem, mert nem hivatalos.

Szerkesztette: Warrior 2010. 10. 06. 00:33 -kor

#5590 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 06. 07:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 06. 01:33

Alapból nem tartalmazza, de van patch, elvileg nem hivatalos. Google-ben remote desktop-ként keresd, nem linkelhetem, mert nem hivatalos.

Csak, hogy egyértelműsítsük: az a patch warez, hiszen olyan szolgáltatást aktivál a windows-ban, amit az MS szándékosan egy másik termékbe tett csak bele.
Ha fontos, hogy a gépen minden teljesen legális legyen, akkor más módszerrel kell ezt megoldani.

#5591 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 06. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 06. 01:33

Köszi a segítséget ;)

#5592 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 11:16

Sziasztok!
Olyan kérésem lenne hogy szeretném win 7 ultimate alá utorrent gadget-et feltenni csak sehol nem találok normális magyar leírást róla hogy miként kellene feltelepíteni és működére bírni!
Szeretném ha vki leírná hogy honnan tudom letölteni és beállítani!
A segítséget előre is köszönöm szép napot mindenkinek!

#5593 Felhasználó inaktív   AnarchoiD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 02:02

Egy kerdest szeretnek feltenni, ami most "gyotor" Win7 ugye felismeri priman a gepet minden kutyut .. namost erdemes felrakni az alaplap /videokartya gyari drivereit , vagy inkabb hagyni azokat amiket a win7 magatol huzott fel ?
(\__/)
(o'.'o)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him gain world domination.

#5594 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 05:28

Üzenet megtekintéseIdézet: AnarchoiD - Dátum: 2010. 10. 11. 03:02

Egy kerdest szeretnek feltenni, ami most "gyotor" Win7 ugye felismeri priman a gepet minden kutyut .. namost erdemes felrakni az alaplap /videokartya gyari drivereit , vagy inkabb hagyni azokat amiket a win7 magatol huzott fel ?

Nem kell semmit felraknod, nekem már több mint 1 éve fenn van az utlimate és lazán felismer mindent és én sem raktam fel semmit hozzá!
Ezért szeretjük!

#5595 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 06:03

Üzenet megtekintéseIdézet: AnarchoiD - Dátum: 2010. 10. 11. 03:02

Attól függ, mi pl a videokártya "gyári drivere". Ha megjelent egy jelentősen frissebb WHQL driver, amit a w7 nem pakol fel, akkor igen.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5596 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 10. 11. 07:03

... Ha megjelent egy jelentősen frissebb WHQL driver, amit a w7 nem pakol fel, akkor igen.

:offtopic: ...ééés ha csak picit frissebb? :)

#5597 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 13:35

Kedves Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában:
Rendszer újrarakás miatt Windows XP Professional helyett Windows 7 Ultimate felrakásán tanakodom.

Hardver:
Processzor: Intel Pentium 4 2.00 GHz
Memória: 1,0 GB
Alaplap: Asrock P4i65G
Winchester: csere lesz 1 vagy 1,5 TB (Seagate vagy WD) - tervezett rendszer partíció: 80-100 GB (esetleges későbbi gép csere [lehet, hogy 64 bit] esetén a hdd megmaradna)
Videokártya: ATI RADEON 8500 LE 64 MB

A - nem éppen a legmodernebb - videokártya a bibi. A „Windows 7 Upgrade Advisor – jelentés” számára ismeretlen, és úgy tűnik, másnak is beletört a bicskája ebbe.

A kérdésem: van -e tapasztalat a fenti videokártyával kapcsoltban olyan driver-ről, ami megfelelő a Windows 7 számára. Ha igen, hol lehet elérni? (Az, hogy a videokártya divX 8.1-es, és emiatt a Windows 7 aero funkciója nem működne, számomra még tökéletesen megfelelő lenne.)

A válaszokat köszönettel várom.

#5598 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 11. 13:20

:offtopic: ...ééés ha csak picit frissebb? :)

Mindig rajtad áll, hogy mi, mennyit ér meg... :)

#5599 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: MadWhite - Dátum: 2010. 10. 11. 14:35

Kedves Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában:
Rendszer újrarakás miatt Windows XP Professional helyett Windows 7 Ultimate felrakásán tanakodom.

Hardver:
Winchester: csere lesz 1 vagy 1,5 TB (Seagate vagy WD) - tervezett rendszer partíció: 80-100 GB (esetleges későbbi gép csere [lehet, hogy 64 bit] esetén a hdd megmaradna)

A - nem éppen a legmodernebb - videokártya a bibi. A „Windows 7 Upgrade Advisor – jelentés” számára ismeretlen, és úgy tűnik, másnak is beletört a bicskája ebbe.

A kérdésem: van -e tapasztalat a fenti videokártyával kapcsoltban olyan driver-ről, ami megfelelő a Windows 7 számára. Ha igen, hol lehet elérni? (Az, hogy a videokártya divX 8.1-es, és emiatt a Windows 7 aero funkciója nem működne, számomra még tökéletesen megfelelő lenne.)

A válaszokat köszönettel várom.

Számomra az 1 GB memória neccesebbnek tűnik... de próbálkozni lehet.

http://driverscollec...208500LE&By=ATI

#5600 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: MadWhite - Dátum: 2010. 10. 11. 12:35

Hardver:

Hasonló gépre én is próbáltam felgyötörni Win7-et, de sok köszönet nem volt benne (abba egy 9200-as radírpók volt). Driver nincs (én legalábbis nem találtam), ez már annyira legacy VGA. Standard VGA driverrel működik, de csigalassú, bár ebben lehet, hogy némi szerepe van a kevés RAM-nak is. Ha rám hallgatsz, nem erőlteted, és inkább maradsz az XP-nél. Vannak vasak, amire nem érdemes Win7-et felpakolni...

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.