HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5681 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 17. 23:56

Üzenet megtekintéseIdézet: mexel - Dátum: 2010. 11. 17. 18:34

Clock?  :think:

Igen, Clock. Ez a monitor DVI-ről van hajtva azért nem aktív a Clock, de analógon az. A legtöbb monitoron van lehetőség az állítására.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: zka67 2010. 11. 17. 23:57 -kor

#5682 Felhasználó inaktív   moyirto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 18. 19:45

Hali!
Ha van 3 particióm, ezekből kettőn "a" rendszer van (egyiken win 7, másikon ubuntu 1010) a harmadik tárolónak használt particiót tudom e írni/olvasni mindkét os-ből? :unsure:
Köszi!

#5683 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 19:58

Üzenet megtekintéseIdézet: moyirto - Dátum: 2010. 11. 18. 19:45

Hali!
Ha van 3 particióm, ezekből kettőn "a" rendszer van (egyiken win 7, másikon ubuntu 1010) a harmadik tárolónak használt particiót tudom e írni/olvasni mindkét os-ből? :unsure:
Köszi!

Fájlrendszer függvénye... Nyilván, ha valami linuxosra formázod, azt nem látod windows-ból (alapesetben), pl. FAT32, NTFS viszont nem jelenthet gondot.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5684 Felhasználó inaktív   moyirto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 20:24

Köszi! :)

#5685 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 19. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2010. 11. 17. 23:56

Igen, Clock. Ez a monitor DVI-ről van hajtva azért nem aktív a Clock, de analógon az. A legtöbb monitoron van lehetőség az állítására.

Sajna a régi samumon még nincs ilyen, de megoldódott a dolog. ( marad az xp a hangkimenet problémák miatt. Más is szenved ilyennel, így nem erőltetem)

#5686 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 20. 13:43

Olyan problémám van, hogy a windows 7 nem látja berakott lemezeket, legyen az adattal teli, vagy üres. Magát a meghajtót látja a bios, és az eszközkezelő is. Nem lehet kiírni egy dvdt sem, mert kiírja, hogy tegyek be dvd-t amikor már bent van.

#5687 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 20. 15:07

Jó eséllyel megdöglött a meghajtód optikai része. Javasolt kezelés: új ODD vásárlása (esetleg egy másik kábellel is kipróbálhatod, de ritka, hogy ettől meggyógyulna).

#5688 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 20. 17:09

Valóban lehet ez a probléma? Kicsit több, mint egy hónapos laptop.......letiltottam, újratelepítettem a drivert, de semmi

#5689 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 09:34

Érdekes problémába futottam: tettem egy win7-et új meghajtóra, a régi vinyót meg szintén rákötöttem a gépre, hogy az újra másoljam róla a fontosabb dolgokat. Néhány file esetében viszont nem jártam sikerrel: nem engedi megnyitni őket a rendszer az istennek se.
Próbáltam már magamat átírni ownernek, de semmi nem változott tőle, amitől erősen meglepődtem, továbbra is access denied mindenféle megnyitási kísérletre. Az explorerben is más színnel jelennek meg ezek az állományok (egy album 9 számáról van szó egyébként mp3-ban, egy netes ismerős bandájától, de ez végülis mindegy, csak az a vicces, hogy a tizedik szám viszont másolható, hallgatható...) - előtte xp alól viszont semmi gondom nem volt velük (tény, hogy azt mindig admin jogokkal használtam) :blink:
Mi a fenét lehet még csinálni ezekkel? :-s
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#5690 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: critical_source - Dátum: 2010. 11. 20. 13:43

Olyan problémám van, hogy a windows 7 nem látja berakott lemezeket, legyen az adattal teli, vagy üres. Magát a meghajtót látja a bios, és az eszközkezelő is. Nem lehet kiírni egy dvdt sem, mert kiírja, hogy tegyek be dvd-t amikor már bent van.

Semmilyen lemezt nem lát? CD, CD-RW, DVD, DVD-R, DVD-RW, stb...
DVD-ről tudsz bootolni (Windows install, Live Linux, Recovery DVD, stb...)?

#5691 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 10:18

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2010. 11. 23. 09:34

Érdekes problémába futottam: tettem egy win7-et új meghajtóra, a régi vinyót meg szintén rákötöttem a gépre, hogy az újra másoljam róla a fontosabb dolgokat. Néhány file esetében viszont nem jártam sikerrel: nem engedi megnyitni őket a rendszer az istennek se.
Próbáltam már magamat átírni ownernek, de semmi nem változott tőle, amitől erősen meglepődtem, továbbra is access denied mindenféle megnyitási kísérletre. Az explorerben is más színnel jelennek meg ezek az állományok (egy album 9 számáról van szó egyébként mp3-ban, egy netes ismerős bandájától, de ez végülis mindegy, csak az a vicces, hogy a tizedik szám viszont másolható, hallgatható...) - előtte xp alól viszont semmi gondom nem volt velük (tény, hogy azt mindig admin jogokkal használtam) :blink:
Mi a fenét lehet még csinálni ezekkel? :-s

DRM?

(Másik gépben másolod...)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5692 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: critical_source - Dátum: 2010. 11. 20. 13:43

Olyan problémám van, hogy a windows 7 nem látja berakott lemezeket, legyen az adattal teli, vagy üres. Magát a meghajtót látja a bios, ...

Akkor bootoljál be egy live linuxot, azonnal kiderül, olvas-e a maghajtó! :smoker:

ps.: lehet mást is, ami bootol, érdemes full rendszert, talán "jobb" teszt.

Szerkesztette: Warrior 2010. 11. 23. 10:20 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5693 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 10:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 11. 23. 10:18

DRM?

(Másik gépben másolod...)

Ezt kifejtenéd bővebben? Soha nem akarok találkozni ilyesmivel, de jó tudni róla... egy sima zipben volt szerintem, leszedtem, kipakoltam, játszottam foobarral. Hogy jöhetett itt bármilyen DRM a képbe? :blink:

#5694 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2010. 11. 23. 10:25

Ezt kifejtenéd bővebben? Soha nem akarok találkozni ilyesmivel, de jó tudni róla... egy sima zipben volt szerintem, leszedtem, kipakoltam, játszottam foobarral. Hogy jöhetett itt bármilyen DRM a képbe? :blink:

Hát... ha nem te telepítettél W7-t, akkor sehogy.

#5695 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 10:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 11. 23. 10:30

Hát... ha nem te telepítettél W7-t, akkor sehogy.

De a W7-et én raktam föl, meg előtte az XP-t is. A zene volt zipben...

#5696 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 11:54

Namost el kell dönteni, hogy magához a fájlhoz nem enged hozzáférni, vagy annak a tartalmát nem engedi lejátszani. Az utóbbi inkább utal(hat) valami DRM-re. Ha magát a fájlt sem sikerül elérni, akkor nincs is mit kikódolnia, nincs is minek alapján "kijelentenie" a rendszernek, hogy "ezt nem fogom lejátszani". Az tehát fájlrendszer-hiba. Meg lehet nézni live linux-szal... :tudom, gonosz vagyok, de mégis:

ps.: nem valami nagyon régi commander-rel nézed? (4.x-szel volt hasonló gond, ill. bizonyos ékezetes, ill. egyéb, "spec." karaktereket tartalmazó név, valamit ma is jellemzően piszok hosszú full elérési út/név bizony okozhat elérhetetlenséget)
Tehát el kéne nevezni sima latin karakteresre (ékezeteket levenni), aztán ha esetleg a meghajtó gyökerétől számítva "hosszú" a teljes elérési útja, akkor azon a szülő könyvtárak nevének rövidítésével faragni. Hosszú elérési út esetén még ma is találkozom XP alatt nyithatatlan fájlokkal, amik hirtelen nyithatóvá válnak, ha a felettük levő könyvtár(aka)t átnevezzük, rövid nevűekre. De azok szumma 256 karakter felé mennek már, szóval nem igazán otthoni, bár nem látunk oda... :)

Szerkesztette: Warrior 2010. 11. 23. 11:58 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5697 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 11. 23. 11:54

Meg lehet nézni live linux-szal... :tudom, gonosz vagyok, de mégis:

Nem mondasz hülyeséget. Lehet, hogy a PING linuxa is elég erre, az meg van otthon. Ki fogom próbálni.

Amúgy igen, annyira nem engedi megnyitni, hogy far-ban másolnám, vagy belenéznék a bitjeibe, és access denied a válasz.

#5698 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 11. 23. 11:54

Namost el kell dönteni, hogy magához a fájlhoz nem enged hozzáférni, vagy annak a tartalmát nem engedi lejátszani. Az utóbbi inkább utal(hat) valami DRM-re. Ha magát a fájlt sem sikerül elérni, akkor nincs is mit kikódolnia, nincs is minek alapján "kijelentenie" a rendszernek, hogy "ezt nem fogom lejátszani". Az tehát fájlrendszer-hiba. Meg lehet nézni live linux-szal... :tudom, gonosz vagyok, de mégis:

ps.: nem valami nagyon régi commander-rel nézed? (4.x-szel volt hasonló gond, ill. bizonyos ékezetes, ill. egyéb, "spec." karaktereket tartalmazó név, valamit ma is jellemzően piszok hosszú full elérési út/név bizony okozhat elérhetetlenséget)
Tehát el kéne nevezni sima latin karakteresre (ékezeteket levenni), aztán ha esetleg a meghajtó gyökerétől számítva "hosszú" a teljes elérési útja, akkor azon a szülő könyvtárak nevének rövidítésével faragni. Hosszú elérési út esetén még ma is találkozom XP alatt nyithatatlan fájlokkal, amik hirtelen nyithatóvá válnak, ha a felettük levő könyvtár(aka)t átnevezzük, rövid nevűekre. De azok szumma 256 karakter felé mennek már, szóval nem igazán otthoni, bár nem látunk oda... :)

Csakhát itt éppenhogy XP ---> W7 váltás volt.... :blush: és a második mondat már nem megy át... :)

#5699 Felhasználó inaktív   Ragnarock 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 12:55

Üdv!
Lenne némi problémám a Windows 7-tel. A telepítés rendben megvolt,semmi baj. Video,alaplap,minden ok. A felhasználói programoknál is megoldottam a túlzott biztonságot,de a hanggal nem boldogulok. Everesttel megnéztem,milyen hangkártya van a gépben. Leszedtem egy friss drivert,fel is tette rendben. De az 5.1es hangfalrendszer nem akar szólni. Filmek,netes videók,zenék nem szólnak vele. Viszont a hangfalteszt sikeres,vagyis a trillázás megvan. Megpróbáltam drivert frissíteni,de naprakész,átállítani az alapértelmezett eszközt,de úgy sem,az automatikus eszköztelepítést is próbáltam,de semmi. Nincs már ötletem,hogy mihez kezdjek vele :s
Bármi ötlet?

#5700 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 16:22

Nekem olyan problémám keletkezett, hogy sötét képernyőt kapok a bejelentkező képernyő helyett. Bejelentkezni csak vakon, emlékezetből tudok, ami elég röhejes.

Ez tegnap jött elő miután problémáim voltak egy darabolt rarral. Nem lehetett kibontani mert a második darabnál odafagyott minden program és a vinyó led átment folyamatosan világítósba. a chkdsk közben folyamatosan kevés memória figyelmeztetéseket kaptam majd egyszer csak az is megpusztult kiírt valami hibát és újraindult a windows. Ezután lett fekete a bejelentkezési képernyő. A kérdéses fájlt viszont tudtam törölni ezután.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.