HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#6341 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 31. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: NoP - Dátum: 2011. 05. 31. 17:51

...
2. Valószínűleg minden driver-t fel fog tenni, igen.

Ez tuti, a "helyreállított" rendszer egy full működő, mintha a boltból jött volna ki.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#6342 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 31. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 05. 31. 18:11

Ez tuti, a "helyreállított" rendszer egy full működő, mintha a boltból jött volna ki.

Egyébként ehhez a driveres dologhoz. Találtam egy olyan cuccot aminek a neve Driver Finder. Ez a program hivatalosan bejegyzett - rá lehet keresni (googleba: Driver Finder)
No most én kipróbáltam. Rámentem, hogy search és hát elég sok drivert kellene letöltenem a géphez... :-) Kezdve az alaplaptól, a hangcuccig...
Jelenlegi konfigurációm (2003 augusztusában vásárolt):
Intel Pentium 4 HT 2,4 GHz
Abit IS-7 alaplap
512 MB memória (bővítve 1 GB-ra)
400W tápegység (bővítve Cooler Master 550W-ra)
Nvidia Geforce FX 5200 (bővítve Nvidia Geforce 7600GT-re)

#6343 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 17:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Nándor1990 - Dátum: 2011. 05. 31. 18:30

Egyébként ehhez a driveres dologhoz. Találtam egy olyan cuccot aminek a neve Driver Finder. Ez a program hivatalosan bejegyzett - rá lehet keresni (googleba: Driver Finder)
No most én kipróbáltam. Rámentem, hogy search és hát elég sok drivert kellene letöltenem a géphez... :-) Kezdve az alaplaptól, a hangcuccig...

Ez annyit jelent, hogy elérhető a gyári állapotúnál frissebb driver az eszközeidhez. Nem kell hozzá semmilyen program, kézzel is össze lehet vadászni ezeket, de az tény: így kényelmesebb. :)
i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

#6344 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 19:35

Remek... Kérhetek tőlletek segítséget és még el sem kezdődött a telepítés (-_(-_-)_-)

A helyzet ugyanis az, hogy miután kiválasztottam a billenytyűzetet, beadja, hogy biztos akarom e reinstallálni a windowst. Mondom igen. Eután fel tesz egy olyan kérdést, hogy van e windows telepítő lemezem. Mondom nincs. Ekkor újraindul a gép és bedja normálban a felhasználó felületet (-_(-_-)_-). a következő próbára az igenre kattintottam, de ekko azt írja, ki, hogy nem találja a telepítő lemezt vagy USB-t.
Az isten verje meg... Most mit csináljak akkor? Hogy kell készíteni gyári állapot visszaállítására telepítő lemezt? Windows 7 Home Premiumom van.

Istenem ennyi kínlódást egy újratelepítés miatt...

Szerkesztette: Nándor1990 2011. 05. 31. 19:37 -kor

Abit IS-7 alaplap

#6345 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 19:43

Sehogyan nem kell készíteni „gyári állapotára visszaállító" lemezt. Ott van a HDD első - rejtett - partícióján. Azt a partíciót kell egy - bármilyen ingyenes - partíciókezelő programmal AKTÍV állapotúra állítani, arról fog bootolni és újratelepíteni.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6346 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 05. 31. 20:43

Sehogyan nem kell készíteni „gyári állapotára visszaállító" lemezt. Ott van a HDD első - rejtett - partícióján. Azt a partíciót kell egy - bármilyen ingyenes - partíciókezelő programmal AKTÍV állapotúra állítani, arról fog bootolni és újratelepíteni.

1.) Meg tudod mondani, hogy melyik programmal és, hogyan tehetem ezt meg? És mit tegyek mikor láthatóvávált? Állítsam be a BIOS-ban, hogy arról bootoljon?

2.) Mindenesetre ha már itt járok készítek rendszer helyreállító lemezt. Van két különbség.
Az, hogy két fajtát lehet készíteni. Az egyik-et a vezérlőpultban lehet a rendszer és biztonságnál, azon belül a biztonsági mentés és visszaállítás fülnél. Ez a készítés kb 2 percet vesz igénybe.
A másik pedig, az az, hogy az Acer feldobál ilye ablakot, hogy ''Ace gyári állapot szerint lemez készítése'' (Acer eRecovery Managemant). Ha rámegyek akkor egy új ablak fogad ahol 2 írási lehetőség van. Az egyik a gyári állapot lemez készítése (ez több mint 8 giga és 3 lemez szükséges), illetve az illesztőprogramokat és alkalmazásokat tartalmazó lemez készítése (ez olyan 1,7 giga és 1 lemez szükséges). No most mi a különbség a két lemezkészítés között, hogy az egyik variáció kb 2 perc alatt elkészül míg a másikhoz 3-4 DVD kell?

Szerkesztette: Nándor1990 2011. 05. 31. 20:06 -kor

Abit IS-7 alaplap

#6347 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Nándor1990 - Dátum: 2011. 05. 31. 20:54

1.) Meg tudod mondani, hogy melyik programmal és, hogyan tehetem ezt meg? És mit tegyek mikor láthatóvávált? Állítsam be a BIOS-ban, hogy arról bootoljon?

2.) Mindenesetre ha már itt járok készítek rendszer helyreállító lemezt. Van két különbség.
Az, hogy két fajtát lehet készíteni. Az egyik-et a vezérlőpultban lehet a rendszer és biztonságnál, azon belül a biztonsági mentés és visszaállítás fülnél. Ez a készítés kb 2 percet vesz igénybe.
A másik pedig, az az, hogy az Acer feldobál ilye ablakot, hogy ''Ace gyári állapot szerint lemez készítése''. Ha rámegyek akkor egy új ablak fogad ahol 2 írási lehetőség van. Az egyik a gyári állapot lemez készítése (ez több mint 8 giga és 3 lemez szükséges), illetve az illesztőprogramokat és alkalmazásokat tartalmazó lemez készítése (ez olyan 1,7 giga és 1 lemez szükséges). No most mi a különbség a két lemezkészítés között, hogy az egyik variáció kb 2 perc alatt elkészül míg a másikhoz 3-4 DVD kell?

A laptopnak nincs kezelési útmutatója? Mert az 1-es kérdést meg lehet játszani, de nem árt némi jártasság, inkább szakemberre bíznám a helyedben, de ezzel szemben elképzelhető, hogy van a laptopnak erre szolgáló beépített funkciója. Pl. Lenovo notiknál a Lenovo Care gomb, amit ha indításkor lenyomnak, akkor ilyesmire is lehetőséget ad (újratelepíti a rendszert a rejtett partícióról)

2: A gyári állapot lemez tartalmazza a rendszert, azaz a belőtt windowst, és a gyári programokat, azaz mindent.
A másik nem tartalmazza a windowst, csak azt amit a gyártó tett hozzá, és akkor veszed hasznát, ha van saját külön vásárolt windows lemezed.

#6348 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 20:11

A másik pedig, az az, hogy az Acer feldobál ilye ablakot, hogy ''Ace gyári állapot szerint lemez készítése'' (Acer eRecovery Managemant). Ha rámegyek akkor egy új ablak fogad ahol 2 írási lehetőség van. Az egyik a gyári állapot lemez készítése (ez több mint 8 giga és 3 lemez szükséges), illetve az illesztőprogramokat és alkalmazásokat tartalmazó lemez készítése (ez olyan 1,7 giga és 1 lemez szükséges). No most mi a különbség a két lemezkészítés között, hogy az egyik variáció kb 2 perc alatt elkészül míg a másikhoz 3-4 DVD kell?

Amit két perc alatt megcsinál a rendszer, az olyan is! Komolyra fordítva: azzal "csak" parancssort tudsz kérni, ilyesmik. Teljes oprendszer újratelepítésére az nem alkalmas. Amit az Acer eRecovery Management ajánlgat... nos, az lesz a te barátod, méghozzá a "gyári állapot lemez", nem pedig az illesztőprogramokat és alkalmazásokat tartalmazó! (Utóbbira SZVSZ kár lemezt pazarolni, egy részük baromi hamar elavul, a másik meg kell a fenének. :))

A másik lehetőséged, amit itt említettek: a Start menü keresés mezőjébe beírod, hogy diskmgmt.msc, majd ott értelemszerűen a HDD megfelelő partícióján jobb gombbal kattintasz, és a menüben az aktívvá tétellel megegyező értelmű lehetőséget választod, ezt követően újraindítod a vasat.
i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

#6349 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: NoP - Dátum: 2011. 05. 31. 18:50

Ez annyit jelent, hogy elérhető a gyári állapotúnál frissebb driver az eszközeidhez. Nem kell hozzá semmilyen program, kézzel is össze lehet vadászni ezeket, de az tény: így kényelmesebb. :)

Viszont azért nem árt a dolgot meggondolni. Én egyszer kipróbáltam, és valóban feltette a legfrissebb angol drivereket, amik ugyan nem jelentettek gondot nekem, de másoknak igen. Leginkább a Canon Pixma nyomtató drivere okozott kellemetlenséget, mert az elég kiadós kezelőfelülettel rendelkezik...

#6350 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 20:24

Köszönöm, mostmár kezdem érteni :) Egyébként nem tudom, de ahogy olvasgattam ezt a management, úgy arra gondoltam, hogy lehet, hogy nem is a vezérlőpultból kell inditani az újratelepítést hanem innen az Acer eRecovery Managementből.
Bocsánat, hogy hosszú, de bemásolom az Acer eRecovery Management súgóját. A furcsa paramétereket hagyjátok figyelmen kívül :)

1.)Az első lépések
Az Acer eRecovery Management használatakor személyes adatainak biztonsága érdekében megadhat egy jelszót.<0} {0>To create your own password, select Settings then click the Create a New Password button.<}0{>A jelszó megadásához kattintson a Beállítások elemre, majd az Új jelszó létrehozása gombra.<0} {0>It will direct you to set your password.<}0{>Az útmutatást követve állítsa be a jelszót.<0}

{0>When you restore the system, you will be prompted to enter the password if password exists.<}70{>A rendszer visszaállítása ezt követően csak a jelszó megadásával végezhető el.<0}

{0>The utility includes the following options:<}100{>A segédprogram a következő szolgáltatásokat nyújtja:<0}

{0>· Backup<}0{>· Biztonsági mentés<0}

(1) {0>Create Factory Default Disc.<}0{>Gyári állapot szerint lemez készítése.<0}

(2) {0>Create Drivers and Applications Backup Disc.<}98{>Az illesztőprogramokat és az alkalmazásokat tartalmazó biztonsági mentési lemez készítése.<0}

{0>· Restore:<}0{>· Visszaállítás:<0}

(1) {0>Completely Restore System to Factory Defaults.<}98{>A rendszer teljes visszaállítása gyári állapotba.<0}

(2) {0>Partially Restore System to Factory Defaults.<}98{>Operációs rendszer visszaállítása és a felhasználói adatok megőrzése.<0}

(3) {0>Reinstall Drivers and Applications.<}75{>Az alkalmazások és az illesztőprogramok újratelepítése.

4.)Biztonsági mentés

A Biztonsági mentés funkció kiválasztásakor a következő lehetőségek érhetők el:<0}

· {0>Create Factory Default Disc<}100{>Gyári állapot szerinti lemez készítése<0}

(1) {0>Acer strongly recommends that you backup factory default image to disc before starting to use your system.<}0{>Az Acer javasolja, hogy a rendszer használatbavétele előtt készítsen biztonsági mentést lemezre a gyári alapértelmezett rendszerképről.<0} {0>If you do not burn it, you will see an exclamation icon on this page.<}0{>Ha nem végzi el a lemezre írást, akkor ezen az oldalon egy felkiáltójelet ábrázoló ikon jelenik meg.<0}

(2) {0>If you want to recover your system using this disc, please use the 1st disc you burned to boot.<}0{>Ha a lemez segítségével vissza szeretné állítani a számítógépet, akkor a rendszerindításra használja az elsőként megírt lemezt.<0}

· {0>Create Drivers and Applications Backup Disc<}100{>Az illesztőprogramokat és az alkalmazásokat tartalmazó biztonsági mentési lemez készítése<0}

(1) {0>You can also have your own copy of system utilities provided by Acer.<}0{>Az Acer által mellékelt rendszer-segédprogramokról saját másolatot is készíthet.<0} {0>Please prepare blank discs for burning drivers and applications suitable for your system.<}0{>A számítógéphez tartozó illesztőprogramok és alkalmazások tárolására készítsen elő üres lemezeket.<0}

(2) {0>If there is more than one disc, each of them will have its own content.<}0{>Ha több lemez is készül, akkor mindegyikre egyedi tartalom kerül.

3.)Visszaállítás

A Visszaállítás funkció kiválasztásakor a visszaállítási lap nyílik meg, amelyről az alábbi lehetőségek érhetők el.<0} {0>Before starting the restore process, you will need to enter your password (if set).<}0{>A visszaállítási művelet elindítása előtt meg kell adnia a jelszót (amennyiben beállított korábban ilyet).<0} {0>Then confirm your password to prevent any unintentional action.<}0{>Ezt követően erősítse meg a jelszót – így elkerülheti, hogy véletlenül hajtson végre bármilyen műveletet.<0} {0>It will restart your computer and enter the restoration environment.<}0{>Az alkalmazás újraindítja a számítógépet, majd belép a visszaállítási környezetbe.<0}

· {0>Completely Restore System to Factory Defaults<}100{>A rendszer teljes visszaállítása gyári állapotba<0}

{0>This option will return your computer to its factory default settings.<}0{>Ezzel a funkcióval visszaállíthatja a számítógép gyári, alapértelmezett beállításait.<0} {0>After the restore process, all files and settings, and all updates or software installed since the computer was first used will be deleted.<}0{>A visszaállítási folyamat végére minden olyan fájl, beállítás, frissítés és szoftver, amelyet a számítógép használatbavétele óta készített, adott meg és telepített, törlésre kerül.<0}

{0>We recommend this recovery if your computer is infected by a persistent virus or malware, or if other recovery options fail.<}0{>Javasoljuk, hogy ezt a visszaállítási módot csak akkor használja, ha eltávolíthatatlan vírus vagy rosszindulatú program fertőzi meg a számítógépet, illetve az egyéb visszaállítási módok használata sikertelenül zárul.<0}

· {0>Partially Restore System to Factory Defaults<}100{>Operációs rendszer visszaállítása és a felhasználói adatok megőrzése<0}

{0>This option will return Windows to the same state as when purchased, but will transfer files from user accounts to C:\backup.<}0{>Ezzel a funkcióval a Windowst a vásárláskori állapotba állíthatja vissza, de a felhasználói fiókokban található fájlok a C:\backup könyvtárba kerülnek.<0} {0>Updates and software installed since the computer was first used will be deleted or will not function until reinstalled.<}0{>A számítógép használatbavétele óta telepített frissítések és szoftverek törlésre kerülnek, illetve csak az újratelepítésüket követően lesznek ismét használhatók.<0} {0>Please note this option will not remove persistent viruses or malware.<}0{>Felhívjuk a figyelmét arra, hogy ezzel a funkcióval nem távolíthatók el a vírusok és a rosszindulatú programok.<0}

{0>After recovery, you may create new user accounts and transfer retained files from old user accounts (found in C:\backup).<}0{>A visszaállítás után új felhasználói fiókokat kell létrehoznia, majd a C:\backup könyvtárból vissza kell másolnia a régi fiókok megőrzött fájljait.<0}

{0>If this option fails to repair your computer, please select Completely Restore System to Factory Defaults and recover the system again.<}0{>Ha ezzel a funkcióval nem sikerül a számítógép helyreállítása, akkor válassza A rendszer teljes visszaállítása gyári állapotba funkciót, és ismét végezze el a rendszer visszaállítását.<0}

· {0>Reinstall Drivers and Applications<}97{>Az alkalmazások és az illesztőprogramok újratelepítése<0}

{0>If you choose Reinstall Drivers and Applications, Acer eRecovery Management opens a new page that contains a list of available software and/or drivers for your model.<}0{>Ha Az alkalmazások és az illesztőprogramok újratelepítése funkciót választja, az Acer eRecovery Management egy új lapot nyit meg, amelyen megjelenik az adott típushoz tartozó szoftverek és/vagy illesztőprogramok listája.

4.)Megjegyzések

Az Acer eRecovery Management csak Windows rendszergazdai jogok birtokában indítható el.<0}

{0>If you restore the system from CD/DVD to the original hard disk without any re-configuration, the hidden partition will be retained.<}0{>Ha a rendszert az eredeti merevlemezre, annak újrakonfigurálása nélkül állítja vissza DVD-lemezről, akkor a rejtett partíció megmarad.<0} {0>If you recover on a brand new hard disk instead of the old one, the Acer eRecovery Management partition will no longer exist.<}0{>Ha új merevlemezre végzi a visszaállítást, akkor az Acer eRecovery Management partíciója többé nem lesz elérhető.<0}

{0>The backup discs created by Acer eRecovery Management will work better with the optical drive that came with your machine.<}0{>Az Acer eRecovery Managementtel készített mentési lemezek a számítógéphez eredetileg tartozó optikai meghajtóval használhatók a legjobban.<0} {0>They may not work as well in other optical drives.<}84{>Előfordulhat, hogy más optikai meghajtóban a lemezek nem használhatók.<0}

Abit IS-7 alaplap

#6351 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 20:24

Köszönöm, mostmár kezdem érteni :) Egyébként nem tudom, de ahogy olvasgattam ezt a management, úgy arra gondoltam, hogy lehet, hogy nem is a vezérlőpultból kell inditani az újratelepítést hanem innen az Acer eRecovery Managementből.
Bocsánat, hogy hosszú, de bemásolom az Acer eRecovery Management súgóját. A furcsa paramétereket hagyjátok figyelmen kívül :)
Az angol szöveg nem tudo, hogy került ide :-s A súgóban nem volt... :-s Szóval csak a magyar szöveget olvassátok!
1.)Az első lépések
Az Acer eRecovery Management használatakor személyes adatainak biztonsága érdekében megadhat egy jelszót.<0} {0>To create your own password, select Settings then click the Create a New Password button.<}0{>A jelszó megadásához kattintson a Beállítások elemre, majd az Új jelszó létrehozása gombra.<0} {0>It will direct you to set your password.<}0{>Az útmutatást követve állítsa be a jelszót.<0}

{0>When you restore the system, you will be prompted to enter the password if password exists.<}70{>A rendszer visszaállítása ezt követően csak a jelszó megadásával végezhető el.<0}

{0>The utility includes the following options:<}100{>A segédprogram a következő szolgáltatásokat nyújtja:<0}

{0>· Backup<}0{>· Biztonsági mentés<0}

(1) {0>Create Factory Default Disc.<}0{>Gyári állapot szerint lemez készítése.<0}

(2) {0>Create Drivers and Applications Backup Disc.<}98{>Az illesztőprogramokat és az alkalmazásokat tartalmazó biztonsági mentési lemez készítése.<0}

{0>· Restore:<}0{>· Visszaállítás:<0}

(1) {0>Completely Restore System to Factory Defaults.<}98{>A rendszer teljes visszaállítása gyári állapotba.<0}

(2) {0>Partially Restore System to Factory Defaults.<}98{>Operációs rendszer visszaállítása és a felhasználói adatok megőrzése.<0}

(3) {0>Reinstall Drivers and Applications.<}75{>Az alkalmazások és az illesztőprogramok újratelepítése.

4.)Biztonsági mentés

A Biztonsági mentés funkció kiválasztásakor a következő lehetőségek érhetők el:<0}

· {0>Create Factory Default Disc<}100{>Gyári állapot szerinti lemez készítése<0}

(1) {0>Acer strongly recommends that you backup factory default image to disc before starting to use your system.<}0{>Az Acer javasolja, hogy a rendszer használatbavétele előtt készítsen biztonsági mentést lemezre a gyári alapértelmezett rendszerképről.<0} {0>If you do not burn it, you will see an exclamation icon on this page.<}0{>Ha nem végzi el a lemezre írást, akkor ezen az oldalon egy felkiáltójelet ábrázoló ikon jelenik meg.<0}

(2) {0>If you want to recover your system using this disc, please use the 1st disc you burned to boot.<}0{>Ha a lemez segítségével vissza szeretné állítani a számítógépet, akkor a rendszerindításra használja az elsőként megírt lemezt.<0}

· {0>Create Drivers and Applications Backup Disc<}100{>Az illesztőprogramokat és az alkalmazásokat tartalmazó biztonsági mentési lemez készítése<0}

(1) {0>You can also have your own copy of system utilities provided by Acer.<}0{>Az Acer által mellékelt rendszer-segédprogramokról saját másolatot is készíthet.<0} {0>Please prepare blank discs for burning drivers and applications suitable for your system.<}0{>A számítógéphez tartozó illesztőprogramok és alkalmazások tárolására készítsen elő üres lemezeket.<0}

(2) {0>If there is more than one disc, each of them will have its own content.<}0{>Ha több lemez is készül, akkor mindegyikre egyedi tartalom kerül.

3.)Visszaállítás

A Visszaállítás funkció kiválasztásakor a visszaállítási lap nyílik meg, amelyről az alábbi lehetőségek érhetők el.<0} {0>Before starting the restore process, you will need to enter your password (if set).<}0{>A visszaállítási művelet elindítása előtt meg kell adnia a jelszót (amennyiben beállított korábban ilyet).<0} {0>Then confirm your password to prevent any unintentional action.<}0{>Ezt követően erősítse meg a jelszót – így elkerülheti, hogy véletlenül hajtson végre bármilyen műveletet.<0} {0>It will restart your computer and enter the restoration environment.<}0{>Az alkalmazás újraindítja a számítógépet, majd belép a visszaállítási környezetbe.<0}

· {0>Completely Restore System to Factory Defaults<}100{>A rendszer teljes visszaállítása gyári állapotba<0}

{0>This option will return your computer to its factory default settings.<}0{>Ezzel a funkcióval visszaállíthatja a számítógép gyári, alapértelmezett beállításait.<0} {0>After the restore process, all files and settings, and all updates or software installed since the computer was first used will be deleted.<}0{>A visszaállítási folyamat végére minden olyan fájl, beállítás, frissítés és szoftver, amelyet a számítógép használatbavétele óta készített, adott meg és telepített, törlésre kerül.<0}

{0>We recommend this recovery if your computer is infected by a persistent virus or malware, or if other recovery options fail.<}0{>Javasoljuk, hogy ezt a visszaállítási módot csak akkor használja, ha eltávolíthatatlan vírus vagy rosszindulatú program fertőzi meg a számítógépet, illetve az egyéb visszaállítási módok használata sikertelenül zárul.<0}

· {0>Partially Restore System to Factory Defaults<}100{>Operációs rendszer visszaállítása és a felhasználói adatok megőrzése<0}

{0>This option will return Windows to the same state as when purchased, but will transfer files from user accounts to C:\backup.<}0{>Ezzel a funkcióval a Windowst a vásárláskori állapotba állíthatja vissza, de a felhasználói fiókokban található fájlok a C:\backup könyvtárba kerülnek.<0} {0>Updates and software installed since the computer was first used will be deleted or will not function until reinstalled.<}0{>A számítógép használatbavétele óta telepített frissítések és szoftverek törlésre kerülnek, illetve csak az újratelepítésüket követően lesznek ismét használhatók.<0} {0>Please note this option will not remove persistent viruses or malware.<}0{>Felhívjuk a figyelmét arra, hogy ezzel a funkcióval nem távolíthatók el a vírusok és a rosszindulatú programok.<0}

{0>After recovery, you may create new user accounts and transfer retained files from old user accounts (found in C:\backup).<}0{>A visszaállítás után új felhasználói fiókokat kell létrehoznia, majd a C:\backup könyvtárból vissza kell másolnia a régi fiókok megőrzött fájljait.<0}

{0>If this option fails to repair your computer, please select Completely Restore System to Factory Defaults and recover the system again.<}0{>Ha ezzel a funkcióval nem sikerül a számítógép helyreállítása, akkor válassza A rendszer teljes visszaállítása gyári állapotba funkciót, és ismét végezze el a rendszer visszaállítását.<0}

· {0>Reinstall Drivers and Applications<}97{>Az alkalmazások és az illesztőprogramok újratelepítése<0}

{0>If you choose Reinstall Drivers and Applications, Acer eRecovery Management opens a new page that contains a list of available software and/or drivers for your model.<}0{>Ha Az alkalmazások és az illesztőprogramok újratelepítése funkciót választja, az Acer eRecovery Management egy új lapot nyit meg, amelyen megjelenik az adott típushoz tartozó szoftverek és/vagy illesztőprogramok listája.

4.)Megjegyzések

Az Acer eRecovery Management csak Windows rendszergazdai jogok birtokában indítható el.<0}

{0>If you restore the system from CD/DVD to the original hard disk without any re-configuration, the hidden partition will be retained.<}0{>Ha a rendszert az eredeti merevlemezre, annak újrakonfigurálása nélkül állítja vissza DVD-lemezről, akkor a rejtett partíció megmarad.<0} {0>If you recover on a brand new hard disk instead of the old one, the Acer eRecovery Management partition will no longer exist.<}0{>Ha új merevlemezre végzi a visszaállítást, akkor az Acer eRecovery Management partíciója többé nem lesz elérhető.<0}

{0>The backup discs created by Acer eRecovery Management will work better with the optical drive that came with your machine.<}0{>Az Acer eRecovery Managementtel készített mentési lemezek a számítógéphez eredetileg tartozó optikai meghajtóval használhatók a legjobban.<0} {0>They may not work as well in other optical drives.<}84{>Előfordulhat, hogy más optikai meghajtóban a lemezek nem használhatók.<0}

Szerkesztette: Nándor1990 2011. 05. 31. 20:27 -kor

Abit IS-7 alaplap

#6352 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 20:29

Például ezzel, csak annyit kell, hogy ACTIVE legyen a legelső, rejtett partíció. Nem látható, nem más, csak aktív, vagyis bootolható. Arról fog bootolni a gép bekapcsoláskor.

EASEUS Partition Master

Idézet

Ezek közül az első nem lemezkészítés, hanem az operációs rendszer szolgáltatása, ha be volt kapcsolva, vissza lehet állítani egy korábbi állapotát a rendszernek.

A második pedig csak az, amit mond a kézikönyve „helyreállító" lemezeket lehet vele készíteni, különböző tartalommal. Ez általában függ a géptípustól, amiről talán te tudsz valamit.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6353 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Nándor1990 - Dátum: 2011. 05. 31. 21:24

...

Jó-jó, hogy bemásoltad, de minek? Leírtuk páran, hogy az eRecovery Management-tel hozd létre azt a három, gyári állapotot helyreállító DVD-t. Miután megírtad őket, tedd vissza az elsőt, és indítsd arról a rendszert (azaz kérd meg a BIOS-t, hogy arról boot-oljon). Maga az eRecovery Management nem fogja neked újrarakni az OS-t, a lemezek elkészítésénél véget ér a tudománya.

#6354 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 22:24

Akkor ezek szerint az is helyes megoldás amit Eleanor mondott?
Egyébként elkészítettem az illesztőprogramok és alkalmazások DVD-t is, azon nem múlt :)
Abit IS-7 alaplap

#6355 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 01:12

Az IE9 hiba, hogy ha bejön egy oldal, akkor pár másodpercig semmire se reagál?
Pl ha itt lapozok egyet, akkor ha bejön a következő oldal, várni kell. Nem tudok görgetni, nem tudok klikkelni, stb.
Másnál is van ilyen, vagy csak nálam ment szét valami?

#6356 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 08:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2011. 06. 01. 02:12

Az IE9 hiba, hogy ha bejön egy oldal, akkor pár másodpercig semmire se reagál?
Pl ha itt lapozok egyet, akkor ha bejön a következő oldal, várni kell. Nem tudok görgetni, nem tudok klikkelni, stb.
Másnál is van ilyen, vagy csak nálam ment szét valami?

AZ IE9 hiba lesz, nálam nem ilyen.

Ha már IE. Az IE9 hogyan vehető rá arra, hogy az utolsó munkamenetet automatikusan folytassa induláskor? Külön menüben lehet csak előhozni az előző munkamenet folytatását.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6357 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 09:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 06. 01. 09:01

AZ IE9 hiba lesz, nálam nem ilyen.

Ha már IE. Az IE9 hogyan vehető rá arra, hogy az utolsó munkamenetet automatikusan folytassa induláskor? Külön menüben lehet csak előhozni az előző munkamenet folytatását.

Ez engem is érdekelne.
Én azt szoktam, hogy new tab, ott reopen last season, megnyitja az oldalakat, aztán a két első new tabot törlöm.

#6358 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 11:35

Állítsd be kezdőlapnak: "about:tabs" akkor egy lépést megspórolsz
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#6359 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Visormail - Dátum: 2011. 06. 01. 12:35

Állítsd be kezdőlapnak: "about:tabs" akkor egy lépést megspórolsz

Az fasza. Kemény egy lépést :look: A neten is azt olvasom, hogy nem lehet megoldani az automatikus helyreállítást, csak kényelmesebbé tenné a kézit. Ha én lennék a programzók főnöke 30 percük lenne megoldani és másik 30 perc patcht gyártani mind a 32, mind a 64 bites verzióhoz, különben repülnének. Ez a májkrémfos 2011-ben. Tipikus, hogy az ő programjaik tele vannak korlátozással: ezt nem lehet, az csak amolyanra lehet beállítani, átállítani nem lehet, ennyit nem kezel le, de kell neki legalább amannyi :omg: Aztán fényezték sokan az IE9-et, hogy milyen király, beérte a többieket. Persze-persze.

Azok a M$ bérencek pedig külön a kedvenceim, akik fényezik a céget, hogy hőőő, piacvezető, meg 6 millió évvel a többiek előtt jár technológiailag és innovációban, bla-bla.

Szerkesztette: Raynes 2011. 06. 01. 12:23 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6360 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Munkásököl - Dátum: 2011. 06. 01. 13:30

...

Minek adsz luxusterepjárót Gizikének (vagy Lajos bácsinak, teljesen mindegy), ha utána kiszúrod a gumijait, hogy csak üldögélhessen a verdában? Meg miért rendszergazdai jogkörrel bíró fiókot csonkolsz? Ugye a registry-n is megcsinálod a teljes írási jogkör korlátozást?

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.