HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • 321
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#6361 Felhasználó inaktív   Speper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 01. 15:31

Sziasztok!

Az lenne a gondom, hogy mikor bebootolom a dvd-t, amin a win7 telepítője van, gondolkozik a gép 1 percen át, majd megjelenik a kék win7es háttér, az egér, és ennyi. Nem történik semmi perceken át, így marad az egész. A gép erős, bőven elbírja a win7et. Mitévő legyek?
Enjoy your life . . .

#6362 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 15:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2011. 06. 01. 02:12

Az IE9 hiba, hogy ha bejön egy oldal, akkor pár másodpercig semmire se reagál?
Pl ha itt lapozok egyet, akkor ha bejön a következő oldal, várni kell. Nem tudok görgetni, nem tudok klikkelni, stb.
Másnál is van ilyen, vagy csak nálam ment szét valami?

Nézd meg a telepített bővítményeket, valami nem működik rendesen. Én első körben az Adobe termékeket (PDF link helper elsősorban), meg a Windows Live sign in helper-t vágnám nyakon - értelemszerűen csak ha telepítve vannak. :)
i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

#6363 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: NoP - Dátum: 2011. 05. 31. 21:41

Jó-jó, hogy bemásoltad, de minek? Leírtuk páran, hogy az eRecovery Management-tel hozd létre azt a három, gyári állapotot helyreállító DVD-t. Miután megírtad őket, tedd vissza az elsőt, és indítsd arról a rendszert (azaz kérd meg a BIOS-t, hogy arról boot-oljon). Maga az eRecovery Management nem fogja neked újrarakni az OS-t, a lemezek elkészítésénél véget ér a tudománya.

Ha már elkészítetted a helyreállító DVD-t, inkább ne piszkáld a partícióidat. Azzal a megoldással annyit nyersz, hogy - lévén a HDD gyorsabb adatforrás, mint az optikai meghajtó - egy picivel hamarabb végzel az újratelepítéssel. De a Win7 már nem XP, hogy a hosszú telepítési procedúra alatt le nem száll a lemezről. :] Egyszer felkopírozza a vinyóra a .WIM fájlt, aztán kéz'csók.

Ha mindenképpen a helyreállító partícióról akarod megcsinálni, akkor ásd elő a gépkönyvet, vagy guglizz kicsit, hogy melyik gombbal lehet rávenni az Acer laptop BIOS-át arra, hogy onnan indítsa a rendszert.
i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

#6364 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Speper - Dátum: 2011. 06. 01. 16:31

Sziasztok!

Az lenne a gondom, hogy mikor bebootolom a dvd-t, amin a win7 telepítője van, gondolkozik a gép 1 percen át, majd megjelenik a kék win7es háttér, az egér, és ennyi. Nem történik semmi perceken át, így marad az egész. A gép erős, bőven elbírja a win7et. Mitévő legyek?

1. várj türelemmel
2. tiltsd le a floppy meghajtót ha még van

néha előszokott fordulni ez a hiba
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#6365 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 15:39

Sziasztok!

A vinyód rendben van? Mi az oka az (újra?)telepítésnek? Az esetleges előző oprendszer él még?

szerk.: Bon javaslatával is egyetértek.

szerk-szerk: különösen a kettes ponttal. :)

Szerkesztette: NoP 2011. 06. 01. 15:49 -kor

#6366 Felhasználó inaktív   Speper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: NoP - Dátum: 2011. 06. 01. 15:39

A vinyód rendben van? Mi az oka az (újra?)telepítésnek? Az esetleges előző oprendszer él még?

szerk.: Bon javaslatával is egyetértek.

szerk-szerk: különösen a kettes ponttal. :)

Igen a vinyóval semmi gond nincs. Az ok egyszerű: szeretném lecserélni az XP-met Win7-re. Utolsó kérdésedre válaszolva igen, még él, csak már bolondul szegény, ezért váltok. A floppi meg azt hiszem le volt tiltva, de nem biztos. Az nem lehet gond, h az USB meg az egyéb bemenetű eszközöket meghagytam, és nem húztam ki őket?
Enjoy your life . . .

#6367 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 18:04

Sziasztok!

Én is megerősíthetem. Ahogy már írták, le kell tiltani a floppymeghajtót. Ha van, akkor 100%, hogy az az oka.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6368 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 02. 05:18

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni hogy milyen színprofillal lehet megcsinálni azt, hogy ne más színeket kezeljen a valósak helyett a windows a kép és faxmegjelenítőnél? Értem ezalatt azt, hogy fakóbbak a színek ott, mint a többi programnál(pl. ha webes felületen nyitom meg,vagy teljes képernyőn diavetítés módban,mert ezeken a helyeken a valós színeket mutatja már). Ezt gondolom egy másik színprofil beálíltása oldaná meg a színkezelésben, vagy ha az nem,akkor én kifogytam az ötletekből.

#6369 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 02. 06:46

Üzenet megtekintéseIdézet: indipendent - Dátum: 2011. 06. 02. 06:18

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni hogy milyen színprofillal lehet megcsinálni azt, hogy ne más színeket kezeljen a valósak helyett a windows a kép és faxmegjelenítőnél? Értem ezalatt azt, hogy fakóbbak a színek ott, mint a többi programnál(pl. ha webes felületen nyitom meg,vagy teljes képernyőn diavetítés módban,mert ezeken a helyeken a valós színeket mutatja már). Ezt gondolom egy másik színprofil beálíltása oldaná meg a színkezelésben, vagy ha az nem,akkor én kifogytam az ötletekből.

Rájöttem a megoldásra. Színkezelésben kivettem a pipát saját beállítások használata az eszközökhöz és egyből a valós színeket adja.
Mikor monitor drivert frissítettem valszeg átállítódhatott ez a színkezelés.

#6370 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 02. 12:31

Tudnátok nekem egy jó gyorsindító eszköztárat ajánlani win7-hez? Sajátját hanyagolnám... Nem kel semmi extrát tudnia, max ízléses animáció, automatikus elrejtés, de legyen letisztult és működjön rendesen :-)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#6371 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 02. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 06. 02. 13:31

Tudnátok nekem egy jó gyorsindító eszköztárat ajánlani win7-hez? Sajátját hanyagolnám... Nem kel semmi extrát tudnia, max ízléses animáció, automatikus elrejtés, de legyen letisztult és működjön rendesen :-)

Lehet neki csinálni egészen minimális hackeléssel, letöltés nélkül olyan Gyorsindítást, mint az XP-ben is volt.

Én is kérdeznék egyet: a Win7 bejelentkező képernyőjének képét hogyan lehet lecserélni? Émelyít az a babakék háttér azzal a buzis, világoszöldes, magyar népmesés motívummal :boa:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6372 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 02. 13:45

Idézet

Sajátját hanyagolnám...

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 06. 02. 14:35

Lehet neki csinálni egészen minimális hackeléssel, letöltés nélkül olyan Gyorsindítást, mint az XP-ben is volt.

:look:

#6373 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 02. 13:55

Jól van na Kép. Nem kell a cemeket mereszteni. Sajátja alatt azt értettem, amivel alapból jön hackelés nélkül. Minek kell neked amúgy "ízléses animáció", "automatikus elrejtés", "letisztult"-ság, Benderke?

#6374 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 02. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 06. 02. 14:55

Minek kell neked amúgy "ízléses animáció", "automatikus elrejtés", "letisztult"-ság, Benderke?

Figyejjémá Hakapeszi... :kma: Mondtam, elég ha működik. Ha a kőkorszak 1.0-t meghaladja akkor onnan nagyjából minden fícsör. :Đ

#6375 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 02. 15:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 06. 02. 14:35

...
Én is kérdeznék egyet: a Win7 bejelentkező képernyőjének képét hogyan lehet lecserélni? Émelyít az a babakék háttér azzal a buzis, világoszöldes, magyar népmesés motívummal :boa:

Bár a véglegesen nem próbáltam, elvileg ez működik.

#6376 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 03. 18:11

Üzenet megtekintéseIdézet: NoP - Dátum: 2011. 05. 31. 21:41

Jó-jó, hogy bemásoltad, de minek? Leírtuk páran, hogy az eRecovery Management-tel hozd létre azt a három, gyári állapotot helyreállító DVD-t. Miután megírtad őket, tedd vissza az elsőt, és indítsd arról a rendszert (azaz kérd meg a BIOS-t, hogy arról boot-oljon). Maga az eRecovery Management nem fogja neked újrarakni az OS-t, a lemezek elkészítésénél véget ér a tudománya.

De de :) Pedig újrarakná a programból is! Most próbáltam ki, csak kiléptem a windows telepítőből. Azthiszem inkább DVD-ről csinálom.
Ha véletlen angolul rakná fel vagy nem tudom, akkor tudok szerezni windows 7 magyarosítást?
Jelenlegi konfigurációm (2003 augusztusában vásárolt):
Intel Pentium 4 HT 2,4 GHz
Abit IS-7 alaplap
512 MB memória (bővítve 1 GB-ra)
400W tápegység (bővítve Cooler Master 550W-ra)
Nvidia Geforce FX 5200 (bővítve Nvidia Geforce 7600GT-re)

#6377 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 03. 19:15

Na csodálatos a a telepítőnél problémákba ütközök. Kétféle telepítőt indítottam el.
Az első:
Vezérlőpult --> Helyreállítás --> Speciális helyreállítási módok --> Gyári állapot szerinti helyreállítás
Telepítő lépésről lépésre:
1.) A windows betölti a fájlokat
2.) System recovery option ablakba az alábbit kell kiválasztani:
-Select language: English (US) - megjegyzem, hogy ez halványan van kiemelve, tehát nem választhatok semmilyen nyelvet.
-Select a keyboard input method - Hungarian
3.) Next
4.) Are you sure you want to reinstall windows? (stb, stb...)
5.) Yes
6.) Do you have a windows installation disc? (stb, stb...)
7.) Yes
8.) No vaild windows installation disc can be detected (Retry vagy Cancel - cancelnél, kilép és retrynél kéne CD vagy valami, de az nincs ugye)

A második:
Az Acer eRecovery Managemant-ben kiirt 3 DVD-ről bootolok.
Telepítő lépésről lépésre:
1.) Windows is loading files...
2.) Starting Windows
Innentől egy Acer eRecovery Managemant ablakban vannak a dolgok!
3.) Please wait a moment
4.) Please select language in which to view the instuction - sok szép nyelv közül választhatok, ami között ott virit a Magyar.
5.) Kiválasztom a Magyar-t, majd continue
6.) Egy apró ablakban sárga felkiáltójellel:
''Megjegyzés
Please complete operating system setup process before doing system recovery''
7.) OK
8.) Please wait a moment...
9.) Újraindul, majd kezdhetem előlről megint aminek a vége hogy megint újraindul.

Próbáltam azt, hogy marad az angol nyelv kiválasztva de akkor is újraindul.

Na erre varjatok gombot! :) :) :D :D
Mi lehet a gond? Még megpróbálom innen a a windowsból az Acer eRecovery Managmemant programból inditani a cúrmot. Ha itt sem lehet, akkor lényegében nem tudom újrarakni a gépet, ami jó hír mert ha elszáll, akkor vihetem drága pénzért a szervízbe. Köszönöm Windows 7. Én így szeretlek :) Ezért vagyok még mindíg XP barát :)
Abit IS-7 alaplap

#6378 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 03. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Nándor1990 - Dátum: 2011. 06. 03. 19:11

De de :) Pedig újrarakná a programból is! Most próbáltam ki, csak kiléptem a windows telepítőből. Azthiszem inkább DVD-ről csinálom.
Ha véletlen angolul rakná fel vagy nem tudom, akkor tudok szerezni windows 7 magyarosítást?

Enterprise és Ultimate változathoz igen, többihez hivatalosan nem.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#6379 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 03. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Nándor1990 - Dátum: 2011. 06. 03. 20:15

Ha itt sem lehet, akkor lényegében nem tudom újrarakni a gépet, ami jó hír mert ha elszáll, akkor vihetem drága pénzért a szervízbe. Köszönöm Windows 7. Én így szeretlek :)

Szerintem túlbonyolítod a dolgot, van Windows 7 matrica a gépen alján? Ha van akkor gyalú a rendszer (pláne, hogy egyik beépített "újratelepíts" se megy) majd csinálsz egy tiszta telepítést egy Windows 7 telepítő lemezről. Amúgy is a gyári telepítés sok felesleges cuccot szokot tartalmazni.

#6380 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 04. 09:02

1.) Nem értem ezt a magyarosdi dolgot. Ha jelenleg magyar a rendszer és ha én gyári állapot szerinti helyreállítást csinálnám akkor már nem lenne magyar? Miért vagy hogy, ha eddig magyar volt?
(Ugye még mindig eredeti a cúrmó. Az Intel Core i3 és a Windows 7 matrica itt virít a billentyűzet alatt felragasztva).
Hogy hogy nincs hivatalos magyarosítás? Ennyi idő után?

2.) De ez az, hogy honnan szerezzek Windows 7 telepítőt? Meg kell vennem újból? Elvégre mikor megvettem a laptopot, akkor én elvileg kifizettem a Windows 7-et is és most itt tartok, hogy újratelepíteni sem lehet. Istenem, de túlbonyolítják ezzel a merevlemezes operációs rendszerrel a dolgot... Adtak volna egy telepítőt és kész - mint régen - s nincs gond és baj.

Elnézést, hogy itt ''őrjöngök'', de remélem megérthető bajom illetve kérdéseim.
Abit IS-7 alaplap

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • 321
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.