HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#7061 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 15. 07:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 01. 15. 01:03

Hát milyen programmal próbáltad ?

A win saját Disk Management-jével.

#7062 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2013. 01. 14. 22:58

Sziasztok

A rendszer partícióm szeretném megnövelni. A vinyó két részre van felosztva, a nagyobb részből zsugorítással felszabadítottam 30 GB-t. majd C partícióra jobb gomb, de az "Extend Volume" inaktív maradt. A D meghajtóhoz gond nélkül vissza tudom csatolni. Mit csinálok rosszul?

A választ köszönöm előre is.

Persze, mert ha az "utolsó" partíciót zsugorítod, akkor nem lehet, hogy a szabad hely a "végén" keletkezik a disknek? Akkor pedig, ha az utolsó partíciót nem "tolod fentebb", nem tudod növelni az "előtte" lévőt. Remélem világosan írtam. Nézz valami partícionáló programot, a saját disk management nem mindig jó.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#7063 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2013. 01. 15. 21:56

Persze, mert ha az "utolsó" partíciót zsugorítod, akkor nem lehet, hogy a szabad hely a "végén" keletkezik a disknek? Akkor pedig, ha az utolsó partíciót nem "tolod fentebb", nem tudod növelni az "előtte" lévőt. Remélem világosan írtam. Nézz valami partícionáló programot, a saját disk management nem mindig jó.

Igen érthető és ez volt a gond. Végül úgy oldottam meg, hogy szerencsére a D partíciót teljesen szabaddá tudtam tenni (értsd üres volt), töröltem a partíciót s így már engedte csatolni a C-hez. Természetesen megadhattam, hogy mennyit szeretnék csatolni, a maradékot meg visszacsináltam D-nek.

#7064 Felhasználó inaktív   fornit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 23. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 12. 24. 17:45

Hát igen, a HDD felpörgése esetén is csak pár másodpercet (akár 7-8 ) fog késni a rendszer, de itt lehet, hogy nem ez a jelenség?

Meg végül a "rendszeresen lefagy" a kezdő paraméter. Ha magára hagyott rendszernél fordul elő, akkor a kérdező kolléga azt írta volna, s nem lenne rendszeres. :smoker:

Pontosan így van, és már totál megőrjít ez a jelenség!! :(
Nem az történik, hogy késlekedik, hanem egyszerűen kifagy adott program.
Mindig olyan esetben, amikor HDD-hozzáférés lenne - file megnyitás, mentés. Kikészít, ha mondjuk megírok egy mail-t, majd próbálok mellékletet csatolni és akkor is kifagy a browser, rossz esetben írhatom is újra. TC-ből file indításkor sosem jelentkezik. Egy módon tudom csak kivédeni, ha mondjuk elindítok egy film-lejátszást (folyamatos file-olvasás), akkor a tallózó ablak behívása nem fagy ki. Biztos van vmi energia-gazdálkodás, amire nem gondoltunk. Már az SSD-re is gyanakszom, pedig az képtelenségnek tűnik, gyors elérésű, nincs benne mozgó alkatrész...

#7065 Felhasználó inaktív   fornit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 18:23

Máris rámcáfolt a gép, most folyamatos file-művelet mellett is kifagyott a ConvertX to DVD progi, mikor be akartam adagolni neki egy videó file-t. Kb.tizedik próbálkozásra tudtam berakni neki file-t...

#7066 Felhasználó inaktív   fornit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 19:22

Találtam egy thread-et a problémámról:
Windows 7 - File|Open & File|Save As does not work

Nálam nem jelzett hibát a sfc/scannow 100%-os lefuttatása sem.
Viszont az érdekes felvetés, hogy a 32-bites progik okozzák, ez könnyen lehet, de attól még nem vagyok előrébb :)

#7067 Felhasználó inaktív   akg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 11. 20:54

hello en egy lany vagyok... amivel nincs is gond:)
bar rendszergazdak stb... kozott eltem neha....ebben az lehet a hiba esetleg odaig jutsz a kerdesben:
"legyszi csinald meg"Kép
azonban jelenleg nem igy van es csupan csak felhasznalo szinten ertek a szamitas technikahoz.
rendszer telepitessel kapcsolatos kerdesben szeretnek segitsget kb tanacsot kerni.
ha vki hajlando lenne ra azt megkoszonnem ha irna...,,,..
elore is thx...,,,akg..

#7068 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: akg - Dátum: 2013. 02. 11. 21:54

bar rendszergazdak stb... kozott eltem neha....ebben az lehet a hiba esetleg odaig jutsz a kerdesben:
"legyszi csinald meg"Kép
azonban jelenleg nem igy van es csupan csak felhasznalo szinten ertek a szamitas technikahoz.
rendszer telepitessel kapcsolatos kerdesben szeretnek segitsget kb tanacsot kerni.
elore is thx...,,,akg..

Mi a probléma a telepítésnél ?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#7069 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: akg - Dátum: 2013. 02. 11. 20:54

"legyszi csinald meg"Kép
elore is thx...,,,akg..

:boa:

Mondatkezdő nagybetűk, írásjelek, ékezetek hiánya...
:boa:
De ő felhasználói szinten ért a "számítás technikához"...
Hát képzelem...
Jó "rendszer telepítést" kívánok!
Szánalom. :down:

#7070 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 18:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 02. 12. 14:42

Mi a probléma a telepítésnél ?

Nem akar minket felesleges információkkal terhelni.

#7071 Felhasználó inaktív   Rubyra1n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 19:46

Sziasztok olyan problémám van, hogy adott egy Samsung Series 3-as típusú notbook amely 2012. Január 19-én lett véve és azóta azzal a windows 7-el megy. A gondom az az hogy mitől lehet az hogy amikor rádugom az egeret akkor szakadozva megy az egér, illetve amikor a windows 7 betölt kissé fakóbb a fény majd amikor már mindent betöltött újra visszaáll a színére amilyennek kell lenni. Mi lehet az ok, és a másik kérdésem az az, hogy milyen időközönként kell újratenni a windows 7-et, illetve hogy ha két vagy több partíció van a winchester-en akkor csak a C: meghajtót elég ha megformázom? Még annyi kérdésem volna, hogy ha két-több partíció van azt milyen időközönként kell leformázni azokat is és nem csak a C: meghajtót?! Előre is köszönöm a segítségeteket!!!

Processzor Intel® Celeron™ Processor B800, 1,5 GHz, 2 MB-os gyorsítótárral Kijelző 15.6"-es, 1366 x 768 pixel felbontású LED-es HD kijelző, 16:9-es képarány, matt kijelző Memória (RAM) 3 GB 1333 MHz-es DDR3 RAM Merevlemez mérete, bővíthetősége 320 GB (5.4RPM SATA) Optikai meghajtó DVD - Super Multi Dual Layer (SATA) Operációs rendszer Windows® 7 Home Premium (64-bit) Kamera, mikrofon 0,3 megapixeles kamera, sztereó hangszóró, mikrofon, minijack fülhallgató-csatlakozó Grafikus vezérlő Intel HD Graphics Méretek, tömeg 36,9 cm x 24,3 cm x 2,71-3,3 cm, 2,3 kg Egyéb HDMI csatlakozó, három USB 2.0 port, DSUB csatlakozó, 4in1 kártyaolvasó (SD/SDHC /MMC /SDXC), Wifi (802.11bgn), Bluetooth 3.0 vezeték nélküli technológia.

#7072 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 20:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Rubyra1n - Dátum: 2013. 02. 12. 19:46

Sziasztok olyan problémám van, hogy adott egy Samsung Series 3-as típusú notbook amely 2012. Január 19-én lett véve és azóta azzal a windows 7-el megy. A gondom az az hogy mitől lehet az hogy amikor rádugom az egeret akkor szakadozva megy az egér, illetve amikor a windows 7 betölt kissé fakóbb a fény majd amikor már mindent betöltött újra visszaáll a színére amilyennek kell lenni. Mi lehet az ok, és a másik kérdésem az az, hogy milyen időközönként kell újratenni a windows 7-et, illetve hogy ha két vagy több partíció van a winchester-en akkor csak a C: meghajtót elég ha megformázom? Még annyi kérdésem volna, hogy ha két-több partíció van azt milyen időközönként kell leformázni azokat is és nem csak a C: meghajtót?! Előre is köszönöm a segítségeteket!!!

Próbáld az egeret nem csillogós/fényvisszaverő felületen/egéralátéten használni(persze csak ha lézeres egérről van szó)!
Az elfakuló képernyő nagy eséllyel a videókártya drivereinek és szoftvereinek lassabb betöltődése lehet az oka.
Windows7 újrarakásra nincs előírt szabály.
Ha már nem úgy működik, vagy lassabb, mint amilyen volt annó, érdemes megpróbálni újratelepítés előtt mondjuk egy ccleanert és azzal kipucolni a rendszert.
Formázni nemigen szükséges egyiket sem. Egy töredezettségmentesítés viszont sosem árt! ;)

Szerkesztette: chris77 2013. 02. 12. 20:52 -kor

#7073 Felhasználó inaktív   Rubyra1n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 02. 12. 20:48

Próbáld az egeret nem csillogós/fényvisszaverő felületen/egéralátéten használni(persze csak ha lézeres egérről van szó)!
Az elfakuló képernyő nagy eséllyel a videókártya drivereinek és szoftvereinek lassabb betöltődése lehet az oka.
Windows7 újrarakásra nincs előírt szabály.
Ha már nem úgy működik, vagy lassabb, mint amilyen volt annó, érdemes megpróbálni újratelepítés előtt mondjuk egy ccleanert és azzal kipucolni a rendszert.
Formázni nemigen szükséges egyiket sem. Egy töredezettségmentesítés viszont sosem árt! ;)

Nagyon szépen köszönöm a teljes körű felvilágosítást! Igen lézeres egérről van szó de nem úgy akad, hanem olyan mintha a gépet fogná valami! húzom és megy de szaggatva.

#7074 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 21:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Rubyra1n - Dátum: 2013. 02. 12. 21:04

Nagyon szépen köszönöm a teljes körű felvilágosítást! Igen lézeres egérről van szó de nem úgy akad, hanem olyan mintha a gépet fogná valami! húzom és megy de szaggatva.

Tehát ott van ahova húztad, csak te szaggatva látod az útvonalát?

#7075 Felhasználó inaktív   Rubyra1n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 21:21

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 02. 12. 21:16

Tehát ott van ahova húztad, csak te szaggatva látod az útvonalát?

Elkezdem húzni és ilyen beszaggatva megy az egér mutatója de persze akkor is ha lassan és akkor is ha gyorsabban, én arra gondolok hogy a annyira belassult a win 7 hogy ezért mert már nem olyan gyors, hisz 1 éve használom ezt soha nem volt újratéve...és a böngészőt is max 1-2 hónap után törlöm belőle az előzményeket, és mozzilát használok mert nem igen lehet eldönteni melyik a legjobb...

#7076 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 21:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Rubyra1n - Dátum: 2013. 02. 12. 21:21

Elkezdem húzni és ilyen beszaggatva megy az egér mutatója de persze akkor is ha lassan és akkor is ha gyorsabban, én arra gondolok hogy a annyira belassult a win 7 hogy ezért mert már nem olyan gyors, hisz 1 éve használom ezt soha nem volt újratéve...és a böngészőt is max 1-2 hónap után törlöm belőle az előzményeket, és mozzilát használok mert nem igen lehet eldönteni melyik a legjobb...

De ez most a betöltéskor csinálja csak, vagy folyamatosan?
Lehet, hogy a háttérben fut valami progi, ami fogja a gépedet...
A vinyó ledje nem pilákol folyamatosan?

#7077 Felhasználó inaktív   Rubyra1n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 21:25

Aztán még van egy olyan érdekes dolog. Beírok bár mit a keresőbe ami a google, és ekkor ugye ki kéne egyből dobni a találatokat de van úgy hogy semmit nem dob ki üres a képernyő de ha még egyszer entert nyomok amire kerestem akkor meg kiadja, ez mitől van avagy lehet?

#7078 Felhasználó inaktív   Rubyra1n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 21:28

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 02. 12. 21:25

Már régen betöltött a gép amikor ezt tapasztalom és van amikor többször. A vinyó nagyon pereg közben! De olyat is tapasztaltam hogy néztem egy játékot a youtube-on majd a másikfülre átmentem ahol online játszottam és vissza a youtube ra és akkor benne van a youtube ban az elöző oldal játék képe és hiába húzom az egeret eltűnik. Nah ez mitől lehet? Persze a vinyót akkor pont nem figyeltem. Ezért is gondolom hogy eléggé foghatja valami!

#7079 Felhasználó inaktív   Rubyra1n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 02. 12. 21:25

CCleaner 925MB-t távolított el, és igen gyorsabb lett kissé! :) köszi ez bejött!!!

#7080 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 21:41

Feladatkezelőben nézd meg mi futhat a háttérben.
Nézd meg processzorterheltség függvényében és memória függyvényében is!
A képen bejelölt részre kattintva CPU(proci)és Memóriahasználtsági sorrendbe teheted őket.
És alul látod, hogy mennyire terhelt abban a pillanatban a géped. Ha valamyik 100% körüli, akkor érthető a lassulás...

Csatolt fájl:

Szerkesztette: chris77 2013. 02. 12. 21:42 -kor

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • Utolsó »