HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#721 Felhasználó inaktív   rhapsody 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 20. 21:37

Comodo Firewall nekem nem hajlandó frissíteni ahogyan a BOClean sem.
Az meg a hab a tortán hogy az Internet Exproler nem kapcsolódik (Firefox igen), kikapcsoltam a Win tűzfalat meg amit csak tudtam, akkor sem.

#722 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 22:09

Idézet: Mtbsrác - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 21:12

Nah jelentem simán megy az MSN 8.5 (Offline telepítős ver.) rajta minden szarozás nélkül.
Most is az van fennt! És hiba nélkül müxik.  :)  :Đ

Na, ez jó hír. Majd én is felrakom, csak még mindig nem volt erőm helyrerakni az Ati drivert. Meg közben az XP-met elszúrtam, úgyhogy lehet, azt vissza kéne ghostolni, 7-et meg újrahúzni. Vagy kipróbálni a varázs recovery opcióit.
Az aktivált 7-esből le lehet menteni valahogy az aktiváló fájlokat? Mint XP esetén, ami mellesleg nekem soha, de soha nem működött.

#723 Felhasználó inaktív   dscerror 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 20. 23:45

Sziasztok!

Conexant AC-Link (AC 97)-es hangkártyával szaggadt a hang. Windows 7 saját driverjét rakta fel.
Másnál is van ilyen probléma?
Mi lehet a megoldás?

Üdv,
dscerror

#724 Felhasználó inaktív   Mtbsrác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 00:09

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 21:09

Na, ez jó hír. Majd én is felrakom, csak még mindig nem volt erőm helyrerakni az Ati drivert. Meg közben az XP-met elszúrtam, úgyhogy lehet, azt vissza kéne ghostolni, 7-et meg újrahúzni. Vagy kipróbálni a varázs recovery opcióit.
Az aktivált 7-esből le lehet menteni valahogy az aktiváló fájlokat? Mint XP esetén, ami mellesleg nekem soha, de soha nem működött.

Ezt szedtem le

Nekem ezzel müxik a hd 2600 xt flottul. Minden game megy Open Gl is kira  :Đ

#725 Felhasználó inaktív   Mtbsrác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 07:59

Nah most a realtek (Karajan HD audijó 8.1) hangkártyának a microfonja recseg folyamatosan vissza a hfülesbe, de az este még nemvolt semmi gond most reggelre már sistereg meg recseg mintha muszályvolna. Ha volt ez a gond linkeljétek légyszi. Köszi

Szerkesztette: Mtbsrác 2009. 01. 21. 08:12 -kor

#726 Felhasználó inaktív   Kriszbacsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 21:10

Csak tapasztalatszerzés céljából feltettem a Windows 7-et egy HP nx5000 típusú laptopra. Tudtam, hogy a gépben a szűk keresztmetszet a videokártya lesz, mert egy integrált Intel 82852/82855 GM/GME kártya van, talán 64 MB RAM-ot kap a rendszermemóriából (ami viszont 1 GB).
Nos nem csalódtam, valóban a VGA miatt húzta a száját a Win7, VISZONT! Telepítéskor 5 hardvert nem ismert fel: hangkártya, videokártya, kártyaolvasó, WiFi, infravörös port. Azonban ezek közül is a hanghoz, infrához és a WiFi-hez egyből húzott magának drivert az Update-ről.
És hogy mindezt miért írom le? Hát azért, mert a gépen ott egy Designed for Windows XP matrica, azonban az XP alapból 8 hardvert nem ismer fel (a Win7-es lista + bluetooth, modem, LAN), és mindent nekem kell letöltenem a HP oldaláról...
Ja, és nem mellékesen a Win7 telepítése 6 perccel rövidebb volt.

Szerkesztette: Kriszbacsi 2009. 01. 21. 21:11 -kor

Gigabyte GA-P35-D53L, DualCore Intel Pentium E2180, 4 GB 1066 MHz Kingston DDR2 RAM, Gigabyte Nvidia 8600GT 512 MB, Samsung HD502IJ 500 GB, Samsung SP2514N 250 GB, LG GSA-H22NS30, Gigabyte Hybrid TV Card, Samsung 2243BW

#727 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 21. 21:58

Idézet: rhapsody - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 21:37

Comodo Firewall nekem nem hajlandó frissíteni ahogyan a BOClean sem.
Az meg a hab a tortán hogy az Internet Exproler nem kapcsolódik (Firefox igen), kikapcsoltam a Win tűzfalat meg amit csak tudtam, akkor sem.

A comodo update, nekem csak az updater (cfpupdat.exe) kompatibilitásának állításával ment.
De az update után nem indult el, csak manuálisan a telepítő letöltésével.

#728 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 09:07

Na,  jól sejtettem, hogy azért sötétült el a képernyőm az Ati driver telepítés után, mert nem 60Hz-en küldte neki a jelet a videókártyám. Legalábbis safe módban indítva, és kicsit állítgatva a felbontást megoldódott.
Viszont van egy olyan fura szokása most, hogy néha elmegy a kép 1-1 másodpercre. Azt hittem, a monitorom haldoklik, mert nemrég mozgattam kicsit, de XP alatt nem csinálja. Hmhmhm... Lehet, hogy továbbra sem 60hz-en megy, hanem 75-ön, és ezt nem bírja az öreg TFT? MAjd megnézem otthon..

#729 Felhasználó inaktív   Mtbsrác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 20:00

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 8:07

Na,  jól sejtettem, hogy azért sötétült el a képernyőm az Ati driver telepítés után, mert nem 60Hz-en küldte neki a jelet a videókártyám. Legalábbis safe módban indítva, és kicsit állítgatva a felbontást megoldódott.
Viszont van egy olyan fura szokása most, hogy néha elmegy a kép 1-1 másodpercre. Azt hittem, a monitorom haldoklik, mert nemrég mozgattam kicsit, de XP alatt nem csinálja. Hmhmhm... Lehet, hogy továbbra sem 60hz-en megy, hanem 75-ön, és ezt nem bírja az öreg TFT? MAjd megnézem otthon..

Nekem is elelmegy a kép 1-1 másodpercre de akkor csak ha az Mplayer videolejátszóval nézem a filmeket, az indításnál és a lezárásnál scinálja a képkikapcsolást. Azonkívül jó minden.

#730 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 10:42

Idézet: Mtbsrác - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 20:00

Nekem is elelmegy a kép 1-1 másodpercre de akkor csak ha az Mplayer videolejátszóval nézem a filmeket, az indításnál és a lezárásnál scinálja a képkikapcsolást. Azonkívül jó minden.

Ez valami más lehet... Eddig a FreeCommanderben vettem észre, hogy ha használom, akkor villog a kép. Most meg kaptam egy béta kulcsot a kvék lájvhoz, ami olyan, hogy böngészőben letölti a programot, és gyakorlatilag egy plug-in-ként működik. No, mikor töltögetett lefelé, akkor villogott, de mikor a Firefoxot a háttérbe tettem, és a desktopot néztem, akkor nem. Itt egy kis videó róla: http://pub.szucsati.net/MOV00034.3GP
Látszik, hogy a böngészőnél rögtön villog, a desktopnál nyugi van. Lehet, hogy fel kéne raknom az Intel Inf csomagját?

#731 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 25. 00:18

Hali!

Még eddig nem szántam rá magam, hogy feltegyem, de majd most! :)
Lenne néhány :lama: kérdésem, ugyanis a Vista kimaradt az életemből:

1. A vinyómon két partició van, C és D; a C-n ugye a rendszerpartició XP-vel, D-n adatok. Feltehetem az XP mellé a 7-et úgy, hogy nem cseszi el az XP-t? Magyarán csinálni fog egy multiboot képernyőt ahol választhatok a két oprencer közül?
2. Nem nagyon komálom az ATI CCC-t. Az Ati Tray Tools megy Vista alatt?(mert gondolom akkor a 7-tel is működni fog)
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#732 Felhasználó inaktív   _Geri_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 02:14

Abból ne indulj ki, hogy ami megy vista alatt az win7-el is fog, elvégre ami megy xp alatt annak vista alatt is mennie kellett volna. A win7 telepítéskor szépen csinál majd boot menüt, ahonnét majd indíthatod az xp-t majd. Hivatalosan. Gyakorlatilag már a windows 2000 is csinált. Csak a microsoftnak ez eddig soha sem működött. Legalábbis az esetek 90%-ban nem. Jó eséllyel ezúttal sem fog, de ha szerencséd van, lementi a régi boot rekordot valami fájlba, és kis bűvészkedés után képes leszel majd a boot loadernek megmondani, hogy az a mutymurutty ott az ikszpéj. Erre már nagyobb az esély, de ki tudja. Én annak a híve vagyok, hogy fogsz szépen két vinyót, mondjuk 2 db 20 gigás maxtort, úgyis ingyen vannak, aztán egyikre felteszed az xp-t, lehúzod, rádugod a másikat, arra a win7et, vagy akkor már inkább linuxot, ha valami értelmeset is akarsz az xp mellé, nem pedig ilyen britneyspears operációs rendszert, aztán attól függően, hogy épp melyik kell, kicseréled egy mobilracken keresztül, vagy pedig biosban belövöd hogy épp melyiket erőszakolja be 80h-nak, és imádkozol, hogy a boot során se zavarodjon be egyik operációs rendszer se egy olyan problémától, ami állítólag már 12 éve nem is létezik.

Szerkesztette: _Geri_ 2009. 01. 25. 02:17 -kor

#733 Felhasználó inaktív   frisco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 08:02

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 0:18

Hali!

Még eddig nem szántam rá magam, hogy feltegyem, de majd most! :)
Lenne néhány :lama: kérdésem, ugyanis a Vista kimaradt az életemből:

1. A vinyómon két partició van, C és D; a C-n ugye a rendszerpartició XP-vel, D-n adatok. Feltehetem az XP mellé a 7-et úgy, hogy nem cseszi el az XP-t? Magyarán csinálni fog egy multiboot képernyőt ahol választhatok a két oprencer közül?
2. Nem nagyon komálom az ATI CCC-t. Az Ati Tray Tools megy Vista alatt?(mert gondolom akkor a 7-tel is működni fog)

Természetesen felteheted és semmi gondod nem lesz.
Csinálj egy  külön partíciót a W7-nek, adj neki helyet mondjuk 20 GB-tól felfelé annak függvényében, hogy mennyi programot akarsz feltenni.
Amikor bootol a rendszer akkor kiválaszthatod, hogy melyik op. rendszer töltődjön be.
Ha XP után rakod fel a W7-t akkor nem lesz gondod, én már életem során jópárszor telepítettem így és mindig tökéletesen működött. Most is fog.
Ati Tray Tools. Én nem próbáltam de más fórumon írták, hogy megy. Rendszergazda jogosultsággal futtatták és így nem volt gond.
A W7 tetszeni fog.

#734 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 10:19

Kösz, igy tettem. Tényleg működik.

Viszont lejátszók terén gondban vagyok.
A XP-n jól bevált BSPlayer + ffdshow +matroska splitter (az mkv.-hoz)  nem megy, a bsplayer fagy mint az állat, nem tudom XP kompatibiltás módban sem használni.
Letöltöttem a sokak által kedvelt KMplayert is. Van kép, felirat is van, viszont nincs hangja. Valami hibát jelez, pedig egyszerű mp3-as hangsávos divx-et próbáltam.
A mediaplayer + ffdshow subja talán, csak én nem igazán kedveltem sosem a MP-t. De lehet, hogy rászokom. :)

Hát eddig nem vagyok elragadtatva tőle.

Szerkesztette: Brett Shaw 2009. 01. 25. 10:24 -kor

ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#735 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 10:44

B+  :mad:  a MP és az ffdshow nem vesznek tudomást egymásról.  :(
Ajánljatok már valami működő lejátszót amivel tudok nézni Divx-et FELIRATTAL, még erre se képes ez hires w7 akkor jól kezdődik.  :down:

Szerkesztette: Brett Shaw 2009. 01. 25. 10:45 -kor

#736 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 11:06

Idézet: _Geri_ - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 2:14

Gyakorlatilag már a windows 2000 is csinált. Csak a microsoftnak ez eddig soha sem működött. Legalábbis az esetek 90%-ban nem. Jó eséllyel ezúttal sem fog, de ha szerencséd van, lementi a régi boot rekordot valami fájlba, és kis bűvészkedés után képes leszel majd a boot loadernek megmondani, hogy az a mutymurutty ott az ikszpéj.

Rajtad kívül szerintem mindenkinek tökéletesen működik az MS multibootja, de szóljon, ha valakinek még gondja volt vele!

#737 Felhasználó inaktív   frisco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 11:30

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 10:44

Ajánljatok már valami működő lejátszót amivel tudok nézni Divx-et FELIRATTAL, még erre se képes ez hires w7 akkor jól kezdődik.  :down:

Nálam a KMPlayer tökéletes, nem értem Nálad miért nem.
A másik nagy kedvencem ez, tégy próbát.

ZoomPlayer Pro

Ha ez sem akkor Media Player Home Cinema

#738 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 12:01

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 10:44

wow, neked már megvan a full verziós w7? nahát
JóSebesség

#739 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 13:05

Lehet a 7-es bétára Virtual PC programot telepíteni és azon esetenként XP-t futtattni? Ha igen, melyik verziót?
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#740 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 13:06

Idézet: dupi - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 14:05

Lehet a 7-es bétára Virtual PC programot telepíteni és azon esetenként XP-t futtattni? Ha igen, melyik verziót?

VMWare-t tuti hogy lehet..... Virtual PC-t nem teszteltem még..... gondolom mennie kell

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.