HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#641 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:07

És most látom, ez az ikon eltakarja a hangerőszabályzó ikonját.

#642 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:17

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 14:29

Kicsit ontopic: találtam egy bugot, ha valaki hivatalos tesztelő, leadhatja :).

Aki ebben a fázisban kapott kulcsot, nyugodtan visszajelezhet... "hivatalos" tesztelő. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#643 Felhasználó inaktív   _Geri_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:25

Az első gondolatok: hatalmas 439 megás memóriahasználat, sima egyszerű ablakok is szaggatva méreteződnek át, olyan alaphardverek alapból fel nem ismerete, mint az FX5200 (a 9800pro-t viszont simán felismeri), vagy a több éves integrált intel ethernet kontrollerek fel nem ismerete,  amik már win nt alatt is azonnal mentek driver installálgatás nélkül, szabványos, már win95 alatt is pöccre működő game portok használhatatlansága, sound blaster live fel nem ismerete alapból, de tegyük fel, hogy a driverek hiányát pótolják majd, hisz ez csak egy béta (amit őszintén szólva kétlek, mert a vistában sem tették ezt meg a béta után). Amire nem mentség a béta állapot az az, hogy a vinyót folyamatosan villogtatja, véletlen szerűen hozzányúlkál, holott a használt 439 megánál több ramom van (1 giga). Meg eleve a nevetséges 439 megás memóriahasználat. Miért kell egy operációs rendszerhez annyi memória, mint a doom3-hoz, ahhoz, hogy betöltsön pár drivert meg kirajzoljon pár áttetsző felületet? Ez nem feature. Ezt szánalomnak hívják. Persze a vistában is ekkora volt már. Ráadásul mindezért 7 giga? Nevetséges. Így első ránézésre pont akkora kudarc lesz belőle, mint amilyet a Vista esetében is láthattuk, bár talán egy picit jobb elfogadtatásra fog lelni, mert a gépek azóta már tovább gyorsultak. A probléma az az, hogy egy operációs rendszernek nem az a dolga hogy megegye a gép teljes erőforrásait, hanem az, hogy a programok számára brutális módon kisarkallja az utolsó csepp teljesítményt is a hardverből, multitasking rendszert biztosítson, és biztosítja a kényelmes programhasználathoz és fejlesztéshez szűkséges alapvető layereket, apikat, alapdrivereket. A microsoftnak ez soha nem is sikerült, és úgy fest, ezúttal sem fog.
Ha a memóriahasználatot 300 mbyte alá csökkentenék, bátran ajánlanám mindenkinek, hogy próbálja ki, de így nincs semmi értelme. Meddő fejlesztgetés volt az egész. Elkeseredett és hiábavaló próbálkozás arra, hogy növeljék az emberek függőségét a windows megoldásoktól.

#644 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:39

Áh, az Explorer ikonja a szerint változik, hogy mi a könyvtár/meghajtó ikonja, amin épp áll az ember. Ez eléggé megnehezíti a superbar használatát (alapbeállításban). Mondjuk ha van egy programom, amit CD-ről indítok, akkor az Explorernek, és magának a programnak is ugyan az lesz az ikonja.

#645 Felhasználó inaktív   _Geri_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 15:08

Gondolj bele, mi van akkor, ha elindítassz mondjuk 5 olyan programot, aminek nincs is ikonja. Na az a ciki. Zogorázhatod végig.

#646 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 15:30

Idézet: _Geri_ - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 15:08

Gondolj bele, mi van akkor, ha elindítassz mondjuk 5 olyan programot, aminek nincs is ikonja. Na az a ciki. Zogorázhatod végig.

En nem tudom, de az elmult 10 evben nem nyitottam meg olyan alkalmazasat aminek ne lett volna ikonja  :eek: ...
macbook air 2014

#647 Felhasználó inaktív   _Geri_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 15:33

Bocsi, kisarkított példa volt, tudom, de azért valós esély van rá ;) Példának okáért az általam használt mplayernek sincs ikonja, bár a frisebb verzióknak már biztos van, de a lényeg hogy ez egy létező probléma.

#648 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 15:33

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 9:43

Közben persze, hogy van. 2009 január 7-es. Még nem volt időm tesztelni, de kíváncsi leszek mit csinál a kódekcsomag és a WMP együtt az ASS formázott feliratokkal.  :D
Raktam fel még 64 bites Java-t (azt se tudtam van már olyan), 64 bites Gimpet (csak mert elöbb találtam meg, mint a DotNet Paint-et), meg 64 bites Tűzrókát. No meg valami 64 bites defrag progit is.

64 bites java már régóta van, viszont firefoxból csak béta van. Böngészésre nem ajánlott, mivel még mindig nincs 64 bites flash, így érdekesen nézhetnek ki a weblapok. Tehát én a sima ff-et és hozzá sima java-t ajánlom inkább.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#649 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 16:28

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 15:33

64 bites java már régóta van, viszont firefoxból csak béta van. Böngészésre nem ajánlott, mivel még mindig nincs 64 bites flash, így érdekesen nézhetnek ki a weblapok. Tehát én a sima ff-et és hozzá sima java-t ajánlom inkább.

Mar vagy 1-2 honapja van 64 bites flash. Viszont java plugin nincs meg a bongeszokhoz 64bitre.

Szerkesztette: evone 2009. 01. 14. 16:28 -kor

macbook air 2014

#650 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 14. 16:28

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 13:56

Ez nem video driver hiba, egyszerűen kétszer jeleníti meg a rendszer az ikont. Mindkettő klikkelhető, aktív. Konfigom pedig az aláírásomban van.

Az X-fi-nél neked megjelenik a systrayen a Creative progija?

igen meg jelenik .
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#651 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 16:49

Idézet: evone - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 17:28

Mar vagy 1-2 honapja van 64 bites flash. Viszont java plugin nincs meg a bongeszokhoz 64bitre.

Én nem találtam. Csak egy ilyen infót: "Furthering Adobe's commitment to the Linux community and as part of ongoing efforts to ensure the cross-platform compatibility of Flash Player, an alpha refresh of 64-bit Adobe Flash Player 10 for Linux operating systems was released on 12/16/2008 and is available for download."

Lenne Windowsra is?

#652 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 16:52

Idézet: adax01 - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 17:28

igen meg jelenik .

És hogy telepítetted? Mert én leszedtem a honlapról a drivert, meg a programot, felraktam mindkettőt, de nem látszik. És nem is találok ilyen beállítási lehetőséget a programban.

#653 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 18:29

A Windows 7 x64 futtatásakor majdnem tíz fokkal hűvösebb a proci.

ps.:

A "böngészésre nem ajánlott" bétás Firefoxok meglehetősen széles választékával elég jól néznek ki a weblapok.

Ja, és mintha a Windows 7 is béta lenne. Szóval böngészésre nem ajánlott.  :smoker:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#654 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 19:21

Fel lehet ezt tenni vista mellé dualboot-ban vagy összevész vele? És igaz, hogy nem lehet tiszta telepítést csinálni, csak upgrade van? Ha így van akkor miről lehet upgradelni, csak vistáról?

#655 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 19:26

Nem csak upgrade lehet, van clean install.  Vistával dual boot-ba nem kavar be, de ezt feljebb írta is valaki ha jól emlékszem.
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#656 Felhasználó inaktív   zsolt160 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 19:33

Sziasztok!
Egy kérdésem van amire sehol nem találok választ. A sidebar nem indul a gépemen Win7 alatt, ha rákattintok, mint ha indulna és mégsem. Ugyan ez van a Gadget is! Egyszer elindult, de újra kellet rakni és utána már nem ment.
Valaki tud okosságot? Reboot nem segít!

Másik gond, hogy vezeték nélküli hálózatom van, telepítéskor kérte a jelszót, de nem fogadta el, skip, de később meg csak felhasználói név+jelszó párosítást kér, holott csak jelszó van. Más oldalakon (Angol nyelvű, nem igazán értem) is problémáznak ezzel, de nem pont ilyen problémával. USB-s antennám van egy Gigabyte GN-WB31N.
Kép

#657 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 19:35

Idézet: andrew-- - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 19:26

Nem csak upgrade lehet, van clean install.  Vistával dual boot-ba nem kavar be, de ezt feljebb írta is valaki ha jól emlékszem.

kösz.

#658 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 19:49

Idézet: zsolt160 - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 19:33

A sidebar nem indul a gépemen Win7 alatt, ha rákattintok, mint ha indulna és mégsem. Ugyan ez van a Gadget is!

A Win7-ben nincs már Sidebar. Közvetlenül a desktopra lehet tenni a gadgeteket. Jobb klikk, kiválasztod, hogy mi menjen, utána oda teszed, ahova akarod.

#659 Felhasználó inaktív   Mtbsrác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 20:27

Na sikerült feltenni a Win 7-et de egy kövi problémákba ütköztem.

Nincs internetem az alaplapi Marvell Yukon 2x1gbit-es kártyának a telepítője,
újraindítás után kiírja hogy bocs de vmi hibavan a driverrel.
Újratettem a win-t direkt és egy sima hétköznapi Realtek lankártyával se indult el az internet.
Kábelnetes vagyok semmit se kellene beállítani a működéséhez, de itt se csinál semmit se :reklamacio:
A másik dolog a Realtek HD audio driverrel adódott az is újraindítás után adta be a hibaüzit hogy én bocsi de nemfogok működni. Láttam másoknak ment.

Gép parái:
DFI Lanpary 925T-X2 (Realtek HD audio hang, Marvell Yukon 88e8053 PCI-E Gigabit Lan), 2gb ram, 2600xt.

#660 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 21:01

Idézet: Mtbsrác - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 20:27

Na sikerült feltenni a Win 7-et de egy kövi problémákba ütköztem.

Nincs internetem az alaplapi Marvell Yukon 2x1gbit-es kártyának a telepítője,
újraindítás után kiírja hogy bocs de vmi hibavan a driverrel.
Újratettem a win-t direkt és egy sima hétköznapi Realtek lankártyával se indult el az internet.
Kábelnetes vagyok semmit se kellene beállítani a működéséhez, de itt se csinál semmit se :reklamacio:
A másik dolog a Realtek HD audio driverrel adódott az is újraindítás után adta be a hibaüzit hogy én bocsi de nemfogok működni. Láttam másoknak ment.

Gép parái:
DFI Lanpary 925T-X2 (Realtek HD audio hang, Marvell Yukon 88e8053 PCI-E Gigabit Lan), 2gb ram, 2600xt.

Hülye kérdés, meg valszeg nem is menne, de nem véletlen 32bitest drivert próbáltál 64 bites rendszerre telepíteni? Esetleg próbáld meg Vista kompatibilis módban felrakni, bár az is inkább arra való, hogy ha amúgy működne, csak a Win verzió miatt tagadja meg a telepítést... Jobb ötletem nincs :(

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.