HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#2861 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 20. 15:37

Idézet: djculture - Dátum: 2009. szept. 20., vasárnap - 13:48

Note: AMD’s DirectX 9 ATI Radeon graphics accelerators are not officially supported under Windows 7.   If the user chooses to, they can install the ATI Catalyst Windows Vista graphics driver under Windows 7.   Please be aware that none of the new Windows 7 graphics driver (WDDM 1.1) features are supported (as the Windows Vista level graphics driver is limited to WDDM 1.0 level support).  Using the ATI Catalyst Windows Vista driver under Windows 7 is not officially supported by AMD, and as such AMD will not provide any form of customer support for users running in this configuration

Hát ez szép. :D

Szerkesztette: Breakbeat 2009. 09. 20. 15:43 -kor

#2862 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 15:44

Idézet: djculture - Dátum: 2009. szept. 20., vasárnap - 14:48

Note: AMD’s DirectX 9 ATI Radeon graphics accelerators are not officially supported under Windows 7.   If the user chooses to, they can install the ATI Catalyst Windows Vista graphics driver under Windows 7.   Please be aware that none of the new Windows 7 graphics driver (WDDM 1.1) features are supported (as the Windows Vista level graphics driver is limited to WDDM 1.0 level support).  Using the ATI Catalyst Windows Vista driver under Windows 7 is not officially supported by AMD, and as such AMD will not provide any form of customer support for users running in this configuration

Ez megint azért van, hogy aki játszik, az tessék elmenni a boltba, oszt' vegyen új VGA-t... Nincs a régi karesznek semmi baja, megy azon minden, csak nem garantálunk rá semmit, mert különben ki venné az új terméket... Jah, laptoposok is vannak? Bocsi, így jártatok... :Đ  :omg:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2863 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 16:45

Ez piszok jó, most telepítettem (frissítettem) egy Vista Home Premiumra, felment kb. baromi lassan (közben megebédeltem, megnéztem egy filmet), és... fut. Szép, gyors, e öröm e bódottá.

Kb. pont olyan, mint a Vistának kellett volna lennie. Minden hardvert felismert (nv-hez még le is töltött vga és chipset drivereket), szimpatikus.

Ha (legális) Vistára telepítve aktiválom, mi történik, felrobban?

#2864 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 18:17

Érdemes még várni MSDNAA-s W7 Enterprise-ra? :think:  :Đ

#2865 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 19:14

Idézet: djculture - Dátum: 2009. szept. 20., vasárnap - 14:48

Elmegy az AMD a p.... Sok embernek van még ilyen kártyája.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2866 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 21:01

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 20., vasárnap - 20:14

Elmegy az AMD a p.... Sok embernek van még ilyen kártyája.

Attól még a WDDM 1.1-hez DX10-es vas kell, ez van...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2867 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 17:15

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. szept. 20., vasárnap - 15:50

Szerintem meg kib.ttul megéri lecserélni. A driverrel meg ne foglalkozz, van a 7-ben hozzá. Nekem pl. nvidia kártyáim vannak, ahhoz ugyan van 7-es driver, mégsem használom minden gépen.

na de pont ezt kérdeztem, miért éri meg ******ul lecserélni.... részletezed akkor....

#2868 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 18:09

Amelyik kartya nem tudja  DX10-et azon nem fog menni az Aero Glass?

Szerkesztette: evone 2009. 09. 21. 18:23 -kor

macbook air 2014

#2869 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 18:47

Idézet: pauz - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 17:15

na de pont ezt kérdeztem, miért éri meg ******ul lecserélni.... részletezed akkor....

Mert a 7-es egyszerűen jó lett!

Nem lehet összehasonlítani az XP-vel, mert ... más. Én is mindig fenntartásokkal kezeltem az új oprendszereket. Az XP-re a 98-ról tértem át, jóval azután, hogy kijött az SP 1. Persze azt is kipróbáltam (sima XP), úgy volt szar ahogy az illik. A 98-ra viszont az elsők között, nekem nagyon sokáig az angol első 98 volt fent, azzal nem volt semmi bajom, miközben a magyarral küzködött mindenki. Az összes többi OS-t is kipróbáltam és nem láttam értelmét váltani. Az SP1-re is tképp kényszerből tértem át, mert már nem voltak olyan programok/játékok, amik ne követelték volna meg. Az SP2-ig nekem szenvedés volt...

Így volt ez a 7-essel is, gondoltam felteszem próbára. Az első percben beleszerettem. Áttekinthető, könnyen kezelhető és gyors. Az én gépemen jóval gyorsabb a merevlemez és a hálózat kezelése. Meg szebb. Sokkal, de sokkal szebb, mint az XP. Gondolom hasonlít a vistához, azt öt perc után iktattam a szemetesbe az elbaszott UAC miatt, tképp ki se próbáltam, hogy igazak-e a hírek, miszerint lassú is.

Nem próbállak meggyőzni, hogy használj 7-est, ez a te dolgod, hogy kipróbáld és eldöntsd, maradsz-e a "jól bevált" xp-nél vagy továbblépsz egy "bizonytalanba". Annyit még elmondok, hogy 3 gépen használom a 7-est, kettőnél semmilyen drivert nem tettem fel hozzá külön, mert nem csináltak hozzá a gyártók, de nem is kell, mert tökéletesen megy a MS-éval. Amikre nem tettem drivert: Asus P5B és P5B-MX alaplapok, 2GB rammal, 7300 és 8400-as kártyákkal, amire tettem, mert volt hozzá: Asus P5QL-E, 4 GB rammal, 9-es nvidia kártyával.

#2870 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 19:02

Idézet: evone - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 19:09

Amelyik kartya nem tudja  DX10-et azon nem fog menni az Aero Glass?

Dehogynem, csak annyi, hogy WDDM 1.0-át fog használni, aminek a memóriaigénye nagyobb. De nem tragédia...

#2871 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 20:13

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 20:02

Dehogynem, csak annyi, hogy WDDM 1.0-át fog használni, aminek a memóriaigénye nagyobb. De nem tragédia...

...ettől a néhány dologtól eltekintve, ami szintén WDDM 1.1 only:

* Return of 2D GUI hardware acceleration in DXGI 1.1 for use by GDI and Direct2D/DirectWrite
          o BitBlt, StretchBlt, TransparentBlt
          o AlphaBlend, ColorFill
          o ClearType font support
    * DXVA-HD DDI
    * Hardware video overlay DDI
    * Optional AES 128 encryption
    * Optional decoding of encrypted video content
    * Support multiple drivers in a multi-adapter, multi-monitor setup

Forrás.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2872 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 09. 22. 11:45

Még nem próbáltam, csak megakadt a szemem az alábbi kép "Taskbar appearance / Disable window previews (thumbnails)" pontján. Meg úgy tűnik tud egyet, s mást ez a progi.

<Ultimate Windows Tweaker v2.0>

Csatolt fájl:

Szerkesztette: HookR 2009. 09. 22. 11:56 -kor

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2873 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 16:50

Srácok!
Valaki ha tud dobjon egy helpet!
Adott 1 laptop, és van benne 250GB vinyó.
Ami 3 felé (-4 a 100MB partíció miatt) van formázva.
Mind NTFS rendszerű. Az alaphelyzet:
Gép+33Gb partíció(ezen Win7)+150GB Adat + 48GB érintetlen.
Kérdés:
Fel tudok e rakni a 3. 48GB-os partícióra egy Win_XP_SP2-t úgy, hogy ne legyen gebasz a 7-el, és az XP-vel sem? Tehát legyen szépen választómenü alapból a Win7-el, s második lehetőségként legyen ott az XP indítása.
Köszik előre is.:)

:respect:

#2874 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 17:05

Idézet: carr - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 17:50

Srácok!
Valaki ha tud dobjon egy helpet!
Adott 1 laptop, és van benne 250GB vinyó.
Ami 3 felé (-4 a 100MB partíció miatt) van formázva.
Mind NTFS rendszerű. Az alaphelyzet:
Gép+33Gb partíció(ezen Win7)+150GB Adat + 48GB érintetlen.
Kérdés:
Fel tudok e rakni a 3. 48GB-os partícióra egy Win_XP_SP2-t úgy, hogy ne legyen gebasz a 7-el, és az XP-vel sem? Tehát legyen szépen választómenü alapból a Win7-el, s második lehetőségként legyen ott az XP indítása.
Köszik előre is.:)

:respect:

Elősször XP majd Windows 7 telepítése ajánlott. Fordítot sorrendbe telepítve a boot menüt kézzel kell megcsinálni ami meg nem biztos, hogy könnyű művelet lesz.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2875 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 17:06

Amennyiben a harmadik partíció Alaplemez státuszban van, akkor semmi akadálya. Mihelyst 2 MS oprendszer van a gépen, máris felajánlja a választási lehetőséget indítás előtt.

..................

Bon: biztos ez? Mert nekem Vista mellé lett feltéve utólag a Hetes, és jött szépen a boot menü magától. XP esetén más a helyzet?

Szerkesztette: 1966 2009. 09. 23. 17:07 -kor

Kép

#2876 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 17:10

Előbb az XP?
Hmmm...akkor lehet vmware lesz belőle...  :(  :confused:

1966: Hogy értve alaplemez státuszban? Formázatlanul?
Mert már elő van formázva NTFS-re a 7es telepítőjével.
Semmi más nincs rajta. (elvileg) 48.8-ból szabad 48.7G. beléve viszont töküres. :confused:  :think:

Szerkesztette: carr 2009. 09. 23. 17:12 -kor

#2877 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 17:24

Idézet: carr - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 18:10

Előbb az XP?
Hmmm...akkor lehet vmware lesz belőle...  :(  :confused:

Semmi más nincs rajta. (elvileg) 48.8-ból szabad 48.7G. beléve viszont töküres. :confused:  :think:

XP telepítő mindenképpen felülírja a meglébő bootszektort és beteszi a sajátját, ezt kell utána visszaállítani.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2878 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 17:35

Idézet: 1966 - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 18:06

Amennyiben a harmadik partíció Alaplemez státuszban van, akkor semmi akadálya. Mihelyst 2 MS oprendszer van a gépen, máris felajánlja a választási lehetőséget indítás előtt.

..................

Bon: biztos ez? Mert nekem Vista mellé lett feltéve utólag a Hetes, és jött szépen a boot menü magától. XP esetén más a helyzet?

Neked azért működhetett a vista utáni telepítés, mert a 2 op.rendszer boot megoldása szinte azonos, az XP-jé, pedig teljesen más, ezért kell előbb ezt feltenni, majd a 7-est.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2879 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 17:36

Idézet: carr - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 18:10

Nekem egy rendszer és egy mentés lemez van a gépben. A mentésből lecsíptem 30 gigát, hogy majd arra Hetes. Igen ám, de hiába az NTFS rendszer, ha egyszer a mentés lemez Dinamikus státuszban volt. Arra semmiképpen nem engedett oprendszert települni. Előbb mindent le kellett szednem róla, a 30 gigát visszatenni (egyesíteni újra), majd alaplemezzé konvertálni (ezt csak üres meghajtón lehet), akkor megint lecsípni a 30 gigát, így már az is Alaplemez státuszt kapott, és úgy fel az oprendszert. Dinamikusra nem települ MS rendszer.
Kép

#2880 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 17:37

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 18:35

Neked azért működhetett a vista utáni telepítés, mert a 2 op.rendszer boot megoldása szinte azonos, az XP-jé, pedig teljesen más, ezért kell előbb ezt feltenni, majd a 7-est.

Ahhha...értem akkor. :)
Kép

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »