HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#3261 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 30. 13:55

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 13:49

Hülye kérdés, de nem találom sehol: Hogy lehet az alapból böszme ikonokat normális méretre kicsinyíteni?

Az asztalon? Jobb gomb az asztalon Nézet -> Kis ikonok. Vagy kijelölöd az egyik (esetleg több) ikont, nyomva tartod a Ctrl-t és közben tekered az egér görgőjét.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3262 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 14:38

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 13:49

Hülye kérdés, de nem találom sehol: Hogy lehet az alapból böszme ikonokat normális méretre kicsinyíteni?

Először nekem is furcsa volt, azóta viszont a kis ikonok "furcsák" :D

#3263 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 30. 18:06

udv

ocsem gepere feltettem a win7-et.
kicsit regi mar (1.6 ghz proci, 1 gb ram).
mukodik siman, azzal nincs baj.
amivel bajom van, az az, hogy cak a primary master vinyot ismeri fel.
bootolasnal, eszkozkezeloben megjelenik, de a sajatgep nem listazza ki.
ide vinyo mindketto, a pm egy 80as, a ps pedig egy 320as lenne.
atraktam masik kabelre a 320as slave vinyot, de ugysem jelenik meg.

mi lehet a gond, vagy mit csinalok rosszul?
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#3264 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 18:20

Adj neki betűjelet. Start->Futtatás->diskmgmt.msc->Enter
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#3265 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 30. 18:51

Idézet: potyo - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 18:20

Adj neki betűjelet. Start->Futtatás->diskmgmt.msc->Enter

koszi. :D

van meg egy szomorusagom: az sb live! kartyat nem tamogatja es az 5.1 se akar nagyon mukodni.
de ez mar a legkevesebb.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#3266 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 19:46

Idézet: kukac7 - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 19:51

koszi. :D

van meg egy szomorusagom: az sb live! kartyat nem tamogatja es az 5.1 se akar nagyon mukodni.
de ez mar a legkevesebb.

:offtopic: A 16 biteseket nem is fogja, még ha van hozzá wdm driver, akkor sem. Én ezért nem raktam még fel, az emu10k1-et használom. alaplapiaknak odaver - nem hangzásban, szolgáltatásokban, "huzalozhatóságban", ASIO-kompatibilitásban. Nem akarok 25 rugót kiadni egy ASIO-s karira, amikor ez ingyen van... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3267 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 21:12

Az audigy megy vele?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3268 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 21:23

Nem hivatalos SB driverek, régebbi hangkártyákhoz!

Idézet

This software/driver pack is unofficial, not supported by Creative Labs. Use it at your own risk.

SB Audigy Series Support Pack 3.5 (10/11/2009)

Idézet

Supports any model of the following Sound Blaster cards (based on Emu10kx DSP):
- Audigy
- Audigy 2
- Audigy 2 ZS
- Audigy 4

Operating systems supported: 32-bit and 64-bit editions of Windows 7 RTM / Vista SP2 / XP SP3

SB P17X Series Support Pack 2.0 (07/31/2009) - AudigySE/Value/LS_Live24bit_X-Fi XtremeAudio_SB5.1VX

Idézet

Supports any model of the following Sound Blaster cards (based on the P17X audio controller):
- Audigy Value
- Audigy SE
- Audigy LS
- Audigy 2 LS
- Live! 24-bit
- SB 5.1 VX
- X-Fi Xtreme Audio

Operating systems supported: 32-bit and 64-bit editions of Windows 7 / Vista SP1 & SP2 / XP SP3

SB Live! series Support Pack 1.5 (08/09/2009)

Idézet

Supports any model of the following Sound Blaster cards (based on Emu10kx DSP):
- Live! (4.1) - all models
- Live! 5.1 - all models
- PCI 512

Operating systems supported: 32-bit and 64-bit editions of Windows 7  / Vista SP1 & SP2 / XP SP3

Host-based Live! 24-bit card is not supported, -> SB P17X Series Support Pack 2.0 (07/31/2009)

WARNING: The included driver supports up to 2Gb of RAM on Windows 7 / Vista

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3269 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 21:33

Idézet

WARNING: The included driver supports up to 2Gb of RAM on Windows 7 / Vista

Applies to both 32-bit and 64-bit editions of Windows 7 / Vista.

In case more memory is installed, you will experience sound issues and your system will crash randomly.

Egyszer ki kéne próbálnom, de akkor meg memóriát kéne kivenni a gépből... Sehogy sem jó a fene vigye el.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3270 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 22:12

Izé, csak mert a vista alapból keni/vágja, eltekintve a gameporttól, de attól én is el tudok tekinteni. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3271 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 09:30

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. Oct. 30., Friday - 22:12

Izé, csak mert a vista alapból keni/vágja, eltekintve a gameporttól, de attól én is el tudok tekinteni. :)

NFS mountnak hogy lehet megadni uid-t es gid-et?

cmd-ben nincs iilyen opcio, de ha siman csak mountolom kiirja h o defaultba mivel mountolta. Ezekszerint kene tudni allitani is nem?
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#3272 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 12:49

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 23:12

A 16 bites Value-t nem! Nekem olyan vanik (4.0-s, azaz 2 sztereó kimenet van, kvadro tulajdonképpen), vistán sajnos a hangok mintha vödörből szólnának, valamit elsz@rtak a dsp filterei körül, úgyhogy ez van. A hivatalos wdm driverrel néztem, jópár környezetben. A kari működik természetesen.
Amúgy elismerték, tehát hivatalosan nem támogatott device (érdekes, pedig a 24 bites is meg az audigy-k is emu10k1-es csipszetesek, szóval nem tudom, mi a fenéért nem támogatják).

Az más kérdés, hogy ott a KX driver, amivel megy, de annak más hibái vannak sajnos, de azért kezeli az emu10k1-et. A KX ugyanis nem teljesen directx kompatibilis, játékokkal bizony van gondja rendesen.

Vistán hallottál szólni 16 bites Live Value-t? Szerintem kizárt. Vagy valami későbbi, 24 bites típus mondjuk, ill. az 5.1-esek. Mert azok valóban támogatottak, bárhonnan is.

S a gameport még szóba sem került.

Próbáltam én ezt már eleget sajnos. Csak tényleg az zavar, hogy ugyanaz a csipszet van ezekben a karikban, oszt mégis egyik supportált, másik nem (pedig még wdm driver is van hozzá). De a creative is elismerte, hogy a Value-t nem támogatja, akkor mi a fenéért adnak ki egyáltalán wdm drivert?  :confused:

Szerkesztette: Warrior 2009. 10. 31. 13:02 -kor

#3273 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 12:56

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 10:30

NFS mountnak hogy lehet megadni uid-t es gid-et?

cmd-ben nincs iilyen opcio, de ha siman csak mountolom kiirja h o defaultba mivel mountolta. Ezekszerint kene tudni allitani is nem?

:offtopic: Nem biztos, mert meglehet, hogy a távoli fájlrendszer jogosultságait "örökli", azaz felül nem hinném, hogy bírálható távolról. Azt javasolják, hogy használjunk egységes jogosultságokat a megosztásokra, ha jól veszem ki. Meg hogy más NFS verziók más jogokat tartalmaznak, azaz mások a kódok, amik a jogosultságokat reprezentálják, szóval pl. bitmaszkkal csak óvatosan.

NFS mount UUID és GID

#3274 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 13:44

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 13:49

A 16 bites Value-t nem! Nekem olyan vanik (4.0-s, azaz 2 sztereó kimenet van, kvadro tulajdonképpen), vistán sajnos a hangok mintha vödörből szólnának, valamit elsz@rtak a dsp filterei körül, úgyhogy ez van. A hivatalos wdm driverrel néztem, jópár környezetben. A kari működik természetesen.
Amúgy elismerték, tehát hivatalosan nem támogatott device (érdekes, pedig a 24 bites is meg az audigy-k is emu10k1-es csipszetesek, szóval nem tudom, mi a fenéért nem támogatják).

Az más kérdés, hogy ott a KX driver, amivel megy, de annak más hibái vannak sajnos, de azért kezeli az emu10k1-et. A KX ugyanis nem teljesen directx kompatibilis, játékokkal bizony van gondja rendesen.

Vistán hallottál szólni 16 bites Live Value-t? Szerintem kizárt. Vagy valami későbbi, 24 bites típus mondjuk, ill. az 5.1-esek. Mert azok valóban támogatottak, bárhonnan is.

S a gameport még szóba sem került.

Próbáltam én ezt már eleget sajnos. Csak tényleg az zavar, hogy ugyanaz a csipszet van ezekben a karikban, oszt mégis egyik supportált, másik nem (pedig még wdm driver is van hozzá). De a creative is elismerte, hogy a Value-t nem támogatja, akkor mi a fenéért adnak ki egyáltalán wdm drivert?  :confused:

Nekem is ilyen hangkártya van a régi gépemben, amire most Win7 ment, hogy odaadtam a lányomnak. Szerencsére csak 2 GB RAM van bent, így a SB Live! Support Pack 1.5 korlátjába nem ütközünk, annyi csak a csel, hogy a konfigban 4 hangszórósra kell mindenképpen állítani, különben torz lesz a hang... Hogy ez miért van!?  :confused:  Amúgy ASUS P4C800-E az alaplap, s az integrált SoundMAX hangkarijára még annyi support sincs, mint Sound Blasterekre, ami azért nagy szó...  :(  :bolond:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3275 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 13:59

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 13:44

Amúgy ASUS P4C800-E az alaplap, s az integrált SoundMAX hangkarijára még annyi support sincs, mint Sound Blasterekre, ami azért nagy szó...  :(  :bolond:

A Microsoft megmondta, hogy az Windows minden eddignél több hardverrel kompatibilis.*

* a kompatibilitás kizárólag az 1 hónapnál nem régebben vásárolt és a Microsoft Hardver Kompatibiltási Listán szereplő eszközökre vonatkozik.

#3276 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 15:12

:offtopic: Ez a bajom a 7-tel: ha fel akarnám tenni, ki kéne dobni a régi, jól működő Live Value-t, plusz egy régi Hauppauge TV-kártyát, amit szintén nem támogat (természetesen kipróbáltam szintén), ill. ahhoz, hogy legalább a hangkütyüt használhassam, ki kéne venni RAM-ot. Szóval nekem ne mondja senki, hogy a linux kínlódás... :) Ott legalább a régi eszközök támogatottabbak maradnak a jövőben is.

#3277 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 15:28

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 14:59

A Microsoft megmondta, hogy az Windows minden eddiginél több hardverrel kompatibilis.*

* a kompatibilitás kizárólag az 1 hónapnál nem régebben vásárolt és a Microsoft Hardver Kompatibilitási Listán szereplő eszközökre vonatkozik.

Hát igen, ez a Májkroszoft. :up:

:Đ  :omg:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3278 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 16:28

rengeteg regi alaplapot (s478, socket A-s) uzemeltem be, csak annyit kell hogy a Vista-s drivereket ki kell bontani es ramutatni.

esetek 90%ban mukodik.
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#3279 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 17:41

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. Oct. 31., Saturday - 12:56

:offtopic: Nem biztos, mert meglehet, hogy a távoli fájlrendszer jogosultságait "örökli", azaz felül nem hinném, hogy bírálható távolról. Azt javasolják, hogy használjunk egységes jogosultságokat a megosztásokra, ha jól veszem ki. Meg hogy más NFS verziók más jogokat tartalmaznak, azaz mások a kódok, amik a jogosultságokat reprezentálják, szóval pl. bitmaszkkal csak óvatosan.

NFS mount UUID és GID

Hat a tavolie 1002/1004, ehhez kepest a Win -2, -2-t allit be nekem (amit mondjuk nem tudom mit jelent). Az biztos, hogy emiatt nem tudom irni. (Masik linuxos laptopban uid/gid-et megadva, minden tovabbi nelkul mukodik az iras.)

A linket koszi, de nem jutottam elobbre.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#3280 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 21:28

Vaaa az Ultimate aze jo draga :eek:
Kar erte, megvennem kb felaron.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162