HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5601 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 11. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 11. 13:20

:offtopic: ...ééés ha csak picit frissebb? :)

... és ha csak egy bitet írtak át benne, amitől már nem fagy a gép merevre tőle? :rolleyes2:

#5602 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 15:53

Eleanor: köszönöm az elérhetőséget. (Az XP drivert amint tehetem ki is próbálom. :))

SityiSXT: Az, amivel te próbálkoztál, hasonló kártya, sőt még újabb is, mint amiről szó van. Úgy tűnik, kénytelen leszek megfogadni a tanácsodat, és maradni az XP mellett.

Egyébként te anno próbáltad az Eleanor által ajánlott helyen feltett 9.7-es Catalyst-ot Windows 7 alá?

Esetemben, még ha jó is lenne a driver, a 64 MB video RAM az, ami nagyon kevés lenne? (Az 1 GB alaplapi RAM mellett, ami eleve nehézkessé tenné pl. az XP mód alkalmazását is.)

#5603 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 15:59

Én az AMD oldalán próbáltam drivert keresgélni, de az ottani legrégebbi Win7-kompatibilis Catalyst sem ismerte a kártyát. Innentől meg feladtam, mivel az ügyfél felé valamiféle felelősséget vállalnunk kell, hogy megy a rendszer, így a tákolt-mókolt driverek kiesnek. És én a rendszermemóriáról beszéltem: 1 GB Win7 alá nagyon kevés, értelmes sebesség 2 GB-nál kezd megmutatkozni a többi hardware függvényében (az egymagos procikat sem komálja annyira, bár jó részükkel még stabilan működik, viszont többmagosokon megtáltosodik). Ezért is írtam, hogy bár régebbi gépeken is működhet a Win7, de jobban érzi magát a relatíve friss, többmagos rendszereken.

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 10. 11. 15:59 -kor

#5604 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 16:08

Megpróbáltam feltenni a mostani rendszerre az Eleanor által ajánlott helyről az ATI Catalyst 9.7 for Windows XP 32-bit-et, először az express, majd csak a custom módban, ez utóbbinál úgy, hogy csak a drivert tegye fel. Megdöbbenésemre mindkét esetben leállt a telepítő, azzal a hibaüzenettel, hogy nincs megfelelő driver a videokártyához vagy az operációs rendszerhez. Pedig a videokártya (ATI RADEON 8500 LE) és az operációs rendszer (Windows XP Professional 32 bit) is megegyezett. Hát ha már az XP-re sincs működő gyári driver, akkor azt hiszem a Windows 7-et még inkább fel kell, hogy adjam. (Hagyom az Xp által hozzárendelt drivert.)

#5605 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 16:11

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 10. 11. 15:59

1 GB Win7 alá nagyon kevés, értelmes sebesség 2 GB-nál kezd megmutatkozni a többi hardware függvényében (az egymagos procikat sem komálja annyira, bár jó részükkel még stabilan működik, viszont többmagosokon megtáltosodik).

Világos. Esetemben így - még ha lenne is megfelelő VGA driver - vélhetően egy lassabb rendszert kapnék Windows 7-el, mint amilyen most Windows XP-vel, ha jól sejtem...

#5606 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 16:27

Pontosan. Arra a rendszerre a WinXP való, ha Windows-ban gondolkozol.

#5607 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 10. 11. 17:27

Pontosan. Arra a rendszerre a WinXP való, ha Windows-ban gondolkozol.

Így van; csak azért feltenni, hogy legyen egy másik oprendszered, felesleges. A kérdés, hogy mit futtatsz alatta, s azoknak mi kell. Ha megy xp-n a jelenlegi vason, akkor szintén felesleges.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5608 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 20:25

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2010. 10. 11. 15:11

... és ha csak egy bitet írtak át benne, amitől már nem fagy a gép merevre tőle? :rolleyes2:

És ha csak egy bitet (vagy többet) írtak át benne, amitől a népszerű PopCap-játékok fagynak merevre...? :-)
(Valós helyzet a 10.7-es driver óta)
Sajna ilyen is van.

#5609 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 05:41

Sziasztok!
Olyan kérésem lenne hogy szeretném win 7 ultimate alá utorrent gadget-et feltenni csak sehol nem találok normális magyar leírást róla hogy miként kellene feltelepíteni és működére bírni!
Szeretném ha vki leírná hogy honnan tudom letölteni és beállítani!
A segítséget előre is köszönöm szép napot mindenkinek!

#5610 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 06:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Ironjesus - Dátum: 2010. 10. 12. 06:41

Sziasztok!
Olyan kérésem lenne hogy szeretném win 7 ultimate alá utorrent gadget-et feltenni csak sehol nem találok normális magyar leírást róla hogy miként kellene feltelepíteni és működére bírni!

Attól még nem fogsz választ kapni, hogy kétnaponta beírod több helyre is a kérésed.

#5611 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Ironjesus - Dátum: 2010. 10. 12. 06:41

Sziasztok!

Beállítod a WebUI-t: http://asva.info/fal...ui-2010-05.html

De gyakorlatilag ez ennyi, amit a képen látsz alul...

Majd letöltöd a sidebart és a fentieknek megfelelően beállítod:

http://forum.utorren...hp?id=23068&p=1

Mondjuk nálam a gépem fix IP-t kap a routertől, az van beírva a gadget-be, s nem kell használni a másodlagos portot sem, hanem a Beállítások -> Kapcsolat fülön lévő port számot adom meg...

Csatolt fájl:

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5612 Felhasználó inaktív   AnarchoiD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: MadWhite - Dátum: 2010. 10. 11. 14:35

Kedves Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában:
Rendszer újrarakás miatt Windows XP Professional helyett Windows 7 Ultimate felrakásán tanakodom.

Hardver:
Processzor: Intel Pentium 4 2.00 GHz
Memória: 1,0 GB
Alaplap: Asrock P4i65G
Winchester: csere lesz 1 vagy 1,5 TB (Seagate vagy WD) - tervezett rendszer partíció: 80-100 GB (esetleges későbbi gép csere [lehet, hogy 64 bit] esetén a hdd megmaradna)
Videokártya: ATI RADEON 8500 LE 64 MB

A - nem éppen a legmodernebb - videokártya a bibi. A „Windows 7 Upgrade Advisor – jelentés” számára ismeretlen, és úgy tűnik, másnak is beletört a bicskája ebbe.

A kérdésem: van -e tapasztalat a fenti videokártyával kapcsoltban olyan driver-ről, ami megfelelő a Windows 7 számára. Ha igen, hol lehet elérni? (Az, hogy a videokártya divX 8.1-es, és emiatt a Windows 7 aero funkciója nem működne, számomra még tökéletesen megfelelő lenne.)

A válaszokat köszönettel várom.

Faternak ilyen gepre gyotortem fel a win7 -et ... egy honapja, tegnap szolt hoogy rakjak neki ossze uj gepet 4gig rammal mert rettenet lassu a winje ... (raadasul a vidkari csak felgozzel ment win7 alatt, mert csak olyan regi driver volt hozza ;( )

Amugy mindenkinek kosz a valaszt az en kerdesem,re sokat segitett, csak a vidkarinak fogok felrakni drivert , valszeg referenciadrivert
(\__/)
(o'.'o)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him gain world domination.

#5613 Felhasználó inaktív   Iwanski 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 14. 15:47

Hello nem tudom, hogy ebbe a topciba kellene írnom, de mivel ide már írtam és elég hamar választ és jótanácsot kaptam miért ne. Szóval adott egy laptop, ami egy Toshiba L300. Intel X3100 kari van benne, win 7 ultimatel. A kérdésem a kövtkező: Olvasgattam arról, hogy intelék dolgoznak a "Hardware Transform and Lightning" technológián és jutottak is valameddig, ugyanis elvileg Xp-re kidobták azt a drivert amivel elérhető a H TnL. 1.kérdés.: Ha az xp-set felteszem a gépre akkor mi lessz. 2.kérdés.: Win 7 -re is megvan e a driver, mert égen földön nem találok semmit róla. Nagyon megköszönném aki tud nekem ebben a témában segíteni. Jó lenne mert a hTnL eléggé kéne nekem egy két game-hez, de gondolom ezt mondanom sem kell. Előre is köszi. Iwanski ( Azt is olvastam hogy pl.oblivion,cod4, stb. játékok igen jól elmennek vele.Nos ezért lenne érdekeltségem ebbben, PLESEEE HELP NEKEM)

#5614 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 16:57

XP-s drivert nem fogsz tudni felrakni Win7-re. Ha minden igaz, neked ezek közül kell valamelyik Intel driver: 32 bit vagy 64 bit

#5615 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 16:42

epitettem egy htpc-t. egy butitott win7+xbmc parost hasznalok programkent. az lenne a kerdesem hogy, win7 alatt, hogy lehet beallitani a win 7-t ugy, hogy amikor az oprendszer felall akkor automatikussan inditsa el az xbmc-t? udv: hori

#5616 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 16:54

Parancsikon elhelyezése a Start menü Indítópult mappájába?

#5617 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 10. 16. 16:54

Parancsikon elhelyezése a Start menü Indítópult mappájába?

Koszi muxik. mar probaltam en is csak akkor az exet masoltam oda ugy nem ment,elfelejtettem atirni az eleresesi utat. a parancsikonnal mar megy.

#5618 Felhasználó inaktív   Lorenzo2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 17. 07:09

Sziasztok. A problémám az, hogy a számítógépem, amin win7 fut, több partícióra van felosztva, és az egyik partíció mindig "magától" megtelik. Tehát az "E = 104 GB" -ról törlök mondjuk 670 MB-ot(marad tehát 670 MB szabad hely), és néhány óra múlva felugrik egy figyelmeztetés, hogy a partíció megtelt(szabad hely = 4KB). Hogyan tudom kideríteni, mi írja tele az E-t?

Lehet ez esetleg vírus? Hogyan állítsam be a PERFMON-t, hogy meg tudjam nézni a fájlműveleteket, hogy hova és mi kerül?

Köszönöm a válaszokat.

#5619 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 17. 09:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Lorenzo2 - Dátum: 2010. 10. 17. 08:09

Sziasztok. A problémám az, hogy a számítógépem, amin win7 fut, több partícióra van felosztva, és az egyik partíció mindig "magától" megtelik. Tehát az "E = 104 GB" -ról törlök mondjuk 670 MB-ot(marad tehát 670 MB szabad hely), és néhány óra múlva felugrik egy figyelmeztetés, hogy a partíció megtelt(szabad hely = 4KB). Hogyan tudom kideríteni, mi írja tele az E-t?

Lehet ez esetleg vírus? Hogyan állítsam be a PERFMON-t, hogy meg tudjam nézni a fájlműveleteket, hogy hova és mi kerül?

Persze 100GB-hoz képest 670MB nem olyan sok, de azért csak tutod, hogy mi van a merevlemezeden.

... de ha mégsem:

Első körben talán egyszerűbb lenne, ha megnéznéd, minek nem kellene ott lennie.
Kezdheted ott, hogy mennyi a tényleges helyfoglalás, mert lehet, hogy a rendszervisszaállítás, shadow copy viszi vagy csak valamelyik programod a kukába üríti a szemetét.
Megnézheted továbbá, mik a frissen létrejött állományok, mert ha csak nem valami különleges program ír a gépedre, az új fájlok aktuális dátummal fognak létrejönni.
Ha ezekből még nem derül ki semmi, töltsd le a Process Monitort és figyeld folyamatosan, ki ír az E meghajtóra!

#5620 Felhasználó inaktív   Lorenzo2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 20:25

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2010. 10. 17. 10:25

Persze 100GB-hoz képest 670MB nem olyan sok, de azért csak tutod, hogy mi van a merevlemezeden.

... de ha mégsem:

Első körben talán egyszerűbb lenne, ha megnéznéd, minek nem kellene ott lennie.
Kezdheted ott, hogy mennyi a tényleges helyfoglalás, mert lehet, hogy a rendszervisszaállítás, shadow copy viszi vagy csak valamelyik programod a kukába üríti a szemetét.
Megnézheted továbbá, mik a frissen létrejött állományok, mert ha csak nem valami különleges program ír a gépedre, az új fájlok aktuális dátummal fognak létrejönni.
Ha ezekből még nem derül ki semmi, töltsd le a Process Monitort és figyeld folyamatosan, ki ír az E meghajtóra!

Köszi az ötleteket, spekulállok a dolgon. Szia...

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.