HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 338
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#6781 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 20. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: INT21H - Dátum: 2012. 01. 20. 15:06

Sajnos más megoldást nem találtam, de fentit kipróbáltam. Működik, legalább 3 GB régi vackot kitakarított. Probléma még nem volt eddig belőle.
Ha csak biztonsági frissítéseket tesz fel az ember, valszeg nem is lesz.

Igen, viszont integrált SP1-el telepített Windows7-nél hatástalan.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6782 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 22. 21:56

Megoldódott már?
Ha nem, esetleg próbáld meg a
netsh w(insock) r(eset) 

parancssori futtatását.
Nekem egyszer bevált hasonló(!) gubancnál. Viszont mivel pontosan én sem tudom mit csinál a parancs (gugli után futottam bele én is, nekem nem volt veszíteni valóm), javaslom olvass utána.
Hátha.

Üdv!
L

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2012. 01. 16. 23:22

Köszi, de ennél valami precízebb megoldáson töröm a fejemet.
Csodaprogramok egyébkén nem futnak ezen a Windowson...
:mellow:

A rakoncátlankodó hálókártya adatait is bújtam a registryben, semmi extrát nem láttam.
Aztán próbálkoztam ezzel is: http://support.micro...om/kb/928233/hu - nem segített.

Ehh, találtam valamit.
A hálókártyán találtam egy ilyen protokollt, hogy Connectify LeightWeight Filter.
Na innen kivettem a pipát.
Most szép gyors lett újra a net!
Ezek szerint mégis volt egy csodaprogramom: Connectify.
Nem gondoltam volna, hogy ez okozza...

Köszi a hozzászólást!

"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#6783 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 23. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 17. 22:25

MÁS:

Amióta ez az új konfigurációm megvan, gyakran tapasztalom (átlag kb. minden 4. leállítás után), hogy a következő "hideg" indításkor nem indul el a Windows. Hibát ír ki ("A Windows nem tudott elindulni...."), majd betölti a javítási segédletet. (Ami amúgy soha nem oldja meg a problémát.)

A log fájlok között utánanéztem, és a hiba oka az, hogy az indítást megelőző előző leállításkor "túl gyorsan" kapcsol le a gép; a Windows7 nem tud minden futó alkalmazást, rendszerfájlt leállítani.

Ez ellen lehet/kell valamit tenni? Esetleg ne törődjek vele?

Ez egyébként ezeknek az új, nagyon gyors PC-knek a sajátja. Hogy maga a hardver gyorsabban "dolgozik", mint azt az operációs rendszer megkívánnák.
(Mert tény, hogy nem ritkán pár másodperc alatt teljesen lekapcsol a gép, miután Windows7-ben rákattintok a "leállítás"-ra, a "Start menü"-ben.)

Erről van szó? :think:

Kedves Piftuka, nekem sincsen az új gépemmel + Windows7 x64-el semmiféle hasonló problémám (és soha nem is volt), uh. talán Nálad nem kerek valami, esetleg... :omg:
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6784 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 18. 22:20

Azt honnan tudom meg, hogy ha az ACPI beállítás a ludas?

Megköszönöm, ha valaki válaszol erre a kérdésre!

Üzenet megtekintéseIdézet: KoLaMan - Dátum: 2012. 01. 19. 08:50

Nem igazán vannak ellentmondások.

Mint azt - többek között - Didyman válasza is mutajta, bizony vannak. :-)

Üzenet megtekintéseIdézet: KoLaMan - Dátum: 2012. 01. 19. 08:50

Mindig minden driverből a legfrissebbet (még úgy is, hogy egy esetleges bug még benne van a legújabban - javítják azt hamar).

Abszolút nem értek egyet ezzel a kijelentéssel. Az alaplapi drivereket nem szokás "bolygatni". Frissíteni is felesleges az esetek döntő többségében.

Még a videokártya driver-ét is jóval az adott driver megjelenése után szoktam frissíteni. (A korábbi konfigurációm videokártyája pl. egészen 2010-ig, egy több 2008-as driverrel működött jól.)

Az alaplapi driver mindenkori legfrissebb változatait jellemzően csak a Windows újratelepítésekor (tehát átlagosan 1-1,5 évente) telepítem.

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 20. 09:25

Ez igaz, de Piftuka gépe új, és nem hiszem, hogy PATA vinyókat madzagolt rá.

Jól látod. Az alaplapon nem is található IDE csatlakozó. :-)

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 20. 09:52

Én csak akor, ha telepítek, de olyankor sem mindig. A stabil, kiforrott, működő illesztőt nem kell megbolygatni, hacsak az új nem ígér 15% teljesítménynövekedést. [..]használni akarom a gépet, nem izgulni, hogy vajon az aktuális friss illesztőben milyen, addig nem ismert bug ugrik elő..

Ott a pont! :up:

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 20. 10:35

Aztán, ha böngészőnek vagy új játéknak kell az új driver?

Akkor a böngésző, vagy az a bizonyos új játék majd "szól". És én akkor feltelepítem az új drivert.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#6785 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 18. 22:20

Azt honnan tudom meg, hogy ha az ACPI beállítás a ludas?

Onnan, hogy telepíted a legújabb alaplapi drivert és elmúlik. A mai lapok és drivereik nem olyan dzsunkák, mint az AthlonXP-s korszakban, hogy vigyázgatni kelljen a legújabb telepítésével.

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 26. 13:41

Abszolút nem értek egyet ezzel a kijelentéssel. Az alaplapi drivereket nem szokás "bolygatni". Frissíteni is felesleges az esetek döntő többségében.

Esetedben viszont valami nem működik jól, tehát bolygatni kell.

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 26. 13:41

Még a videokártya driver-ét is jóval az adott driver megjelenése után szoktam frissíteni. (A korábbi konfigurációm videokártyája pl. egészen 2010-ig, egy több 2008-as driverrel működött jól.)

Az alaplapi driver mindenkori legfrissebb változatait jellemzően csak a Windows újratelepítésekor (tehát átlagosan 1-1,5 évente) telepítem.

Akkor a böngésző, vagy az a bizonyos új játék majd "szól". És én akkor feltelepítem az új drivert.

Nem, nem szól. A böngésző szép csendben sumákol, hogy nem megy a 3D-s gyorsítás (about:support lapon meg lehet nézni), a játék meg szépen nem/nem úgy jeleníti meg az érintett effekteket, meg nem annyi az fps.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6786 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 26. 14:23

Onnan, hogy telepíted a legújabb alaplapi drivert és elmúlik.

Köszi! :-) Igazából arra gondoltam, hogy létezik a Win7-ben valami "kapcsoló", "konzol", vagy bármilyen beállítási "panel", ahol ellenőrízni tudom mindezt? :think:

A mai lapok és drivereik nem olyan dzsunkák, mint az AthlonXP-s korszakban, hogy vigyázgatni kelljen a legújabb telepítésével.

Látom, nagy rutinod van a VIA chipset-es alaplapok terén. :-) Valóban... a KT chipset esetében nagyon nem volt mindegy, hogy a Hyperion drivercsomagot az ember hogyan, mikor (és miért) telepítette.

Nem volt szokás rendszeresen frissíteni, mert chipset-től, és az adott programcsomag verziójától függően hajlamos volt teljesen összeomlani a Windows. Én akkor szoktam rá arra, hogy az aktuális Win telepítésekor, az adott időszakban közzétett, legstabilabb működésű alaplapi illesztőprogramokat telepítettem.

(Ahogyan egyébként a BIOS-t sem "illik" frissíteni minden alkalommal csupán azért, mert kijött egy újabb verzió.)

Esetedben viszont valami nem működik jól, tehát bolygatni kell.

Tény. Erre mondtam azt, hogy ha már egyszer úgyis újratelepítem a Win7-et (ami tavaly január elején lett installálva), akkor természetesen a legutóbbi, működő alaplapi driverekkel együtt végzem el ezt a műveletet. ;-)

Nem, nem szól. A böngésző szép csendben sumákol, hogy nem megy a 3D-s gyorsítás (about:support lapon meg lehet nézni), a játék meg szépen nem/nem úgy jeleníti meg az érintett effekteket, meg nem annyi az fps.

Utóbbi jogos, de tényleg nem szerencsés idekeverni a videokártyák világát, mert ott eleve arról szól a havonta kiadott driverfrissítés, hogy - főként a konkurencia legyőzése céljából - folyamatosan "finomhangolják" a legnépszerűbb játékok alatti teljesítményt.

Tehát elsősorban nem működési hibák javításáról van szó.

Az alaplapi driverek esetében, nagy általánosságban viszont a fő cél a szigorú funkcionalitás. (Bugjavítások, megjelent újabb hardverek támogatása, stabil működés stb.)

(Egyébként a böngésző "alatt" rendszeresen cserélem a Java-t a legfrissebb változatra, de azért maga a Java szokott "csipogni" böngészés közben.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#6787 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 27. 13:00

Látom, nagy rutinod van a VIA chipset-es alaplapok terén. :-) Valóban... a KT chipset esetében nagyon nem volt mindegy, hogy a Hyperion drivercsomagot az ember hogyan, mikor (és miért) telepítette.

Nem, nincs rutinom, soha nem volt VIA-s lapom, hálazégnek. Viszont sokat olvastam akkoriban, miket szopnak vele, meg ugyanez volt a helyzet a korai Nf2-es lapoknál is. Ennek a korszaknak már rég vége, se VIA, se Nf nincs már sehol.

(Ahogyan egyébként a BIOS-t sem "illik" frissíteni minden alkalommal csupán azért, mert kijött egy újabb verzió.)

Ez igaz. Viszont hw bővítéskor kellhet.

Tény. Erre mondtam azt, hogy ha már egyszer úgyis újratelepítem a Win7-et (ami tavaly január elején lett installálva), akkor természetesen a legutóbbi, működő alaplapi driverekkel együtt végzem el ezt a műveletet. ;-)

Tény. Erre mondtam, hogy már újratelepítés előtt is meg lehet próbálkozni a legújabb alaplapi driverekkel, lehet tanulságos lesz, és vesztenivalód sincs.

Tehát elsősorban nem működési hibák javításáról van szó.

Az alaplapi driverek esetében, nagy általánosságban viszont a fő cél a szigorú funkcionalitás. (Bugjavítások, megjelent újabb hardverek támogatása, stabil működés stb.)

Valóban, általában csak bugokat küszöbölnek ki, de néha új funkció, API, segédprogram is bekerül.

(Egyébként a böngésző "alatt" rendszeresen cserélem a Java-t a legfrissebb változatra, de azért maga a Java szokott "csipogni" böngészés közben.)

A Java-t főleg biztonsági rések miatt célszerű frissen tartani. A Flasht pedig főleg teljesítményoptimalizáció miatt.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6788 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 23:09

eltoltam a viszonylag jól működő WIn7esemet a következő módon belerondítottam.
2 pata , 2 sata vinyó mellé beraktam az RMA-ból visszajövő új és üres sata-t.
xp felrak, win 7 felrak csaka kábeleket nem húztam le, hogy ne kavarja meg a meglévő sorrendet a partíciók között.
menü alakul, átírom a sorrendet mert nekem úgy tetszik.
A VÉGÉN persze bedöglik az xp, nem tetszett neki az alaplapi driver telepítés.
Újrarakom. csakhogy kinyírja az alap boot sorrendet, de az biztos hogy se a régi win7 et se az új win7et nem írja felül.
hogy a fészkes fenébe lehet (sys parancs rémlik a régi idők ből) újból hozzáférnem a régi win7hez???
meg van tudom helyreállító ..talán azzal megoldódik, felismeri hogy van win7ből kettő, de jelzi hogy bibis.

Na most egy harmadik is megjelent, ami az egyik régi patán lógott. Pfff. még jó hogy van laptop.

Nem lett jobb, mert még mindig van egy félig kész XP ami mindig indul bármely merevlemezt választom.

szerk: van 3 win7esem(ebből egy "helyreállított"), meg egy xp.

Szerkesztette: WEbshark 2012. 01. 27. 23:18 -kor

#6789 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 00:13

Üzenet megtekintéseIdézet: WEbshark - Dátum: 2012. 01. 27. 23:09

...[b]hogy a fészkes fenébe lehet (sys parancs rémlik a régi idők ből)...

Hát azok baromi régi idők voltak. :) Errefelé keresgélj!
i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

#6790 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: NoP - Dátum: 2012. 01. 28. 00:13

Hát azok baromi régi idők voltak. :) Errefelé keresgélj!

Részben megoldva....lásd feljebb.

Azért köszi.

#6791 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 13:04

Állítólag az legutóbbi patch kedd után valamelyik frissítéssel voltak problémák. Találkozott valaki ilyennel?
"Légy szerény mint én..."

#6792 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 13:07

Lassú volt a frissítés, de W7.x64-en végigment rendben.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6793 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 13:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 02. 17. 13:07

Nekem csak a jelszavam beírása utáni részen van, kicsit lassabban bootol a gép. De azt ki lehet bírni.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#6794 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 02. 17. 13:07

Kösz. Itt is W7 64 van. Google-n még nem voltak ilyen jellegű angol találatok.
"Légy szerény mint én..."

#6795 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 23:03

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2012. 02. 28. 21:54

Az mitől van, hogy Win7 64bit SP1 HUN MSDN Op rendszer úgy bootol be, hogy elöször kirajra az összes ikont, majd mindegyik ikon helyére fehér kis lapot tesz ki és utána szép lassan az összes ikont visszarakja?
Tök idegesítő!!!!!

Lassú, töredezett vinyótól is lehet, főleg ha a pagefile is a c-n van, mert akkor reszel mint az állat boot közben.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6796 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 10:50

Tök alaposan szétment a gépemen, az összes egy boot menüből elérhető operációs rendszerem, illetve nem indítható -de az hogy sem, az már eléggé kiakasztó. Van 2 WIN7, van egy recovery-vel hozzácsapott (helyreállított)Win7, egy XP, és semmi sem indul el.
Próbáltam a menüben található recovery-t, secure módokat, last conf-ot, minndel azt csinálja hogy elindul a a csík alul 3 mp ig aztán kész megáll, semmi merevlemez mozgás.Próbáltam átnézni a kábeleket- semmi siker.
Próbáltam Win7 dvdről adni neki egy helyreállítást, erre elindul az adatforgalom beolvasás a merevlemezről amikor a Dvdről való indulást választom és nyekk, ugyanaz mint fent. A poén az, hogy az asszony játszott/dolgozott vele utoljára. Amit látok, hogy a legnagyobb vinyómon, amelyíkről a legtöbbször dolgozom, nos ott szépen megnőtt a raw read error rate SMART szerint. Egy másik merevlemez ideiglenesen volt rákötve, na az meg SMart Errorral a bootkor kiszállt.Én meg csak néztem, hogy az asszony mit csinált, olyant, amig én aludtam ő szépen kinyírt 4 oprendszert, meg hardveresen a vinyó ami mentésen van nálam, szóval az hibát jelez.

#6797 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 11:48

Külső indulással rá tudsz nézni a lemezekre?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6798 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 23:21

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2012. 02. 28. 21:54

Az mitől van, hogy Win7 64bit SP1 HUN MSDN Op rendszer úgy bootol be, hogy elöször kirajra az összes ikont, majd mindegyik ikon helyére fehér kis lapot tesz ki és utána szép lassan az összes ikont visszarakja?
Tök idegesítő!!!!!

Egy kis utána járás a dolognak: win7-nél az alapértelmezett desktop icon cache 512 Kbyte, ami tényleg vicc.

Fogod a "regedit"-et és megkeresed a következőt: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Itt jobb klikk: Új --> Karakterlánc --> Max Cached Icons

Ha készvan, akkor rákattintasz --> Módosítás --> Azonosító értéke: 8096 legyen

8096 = 8MB
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6799 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 17:15

bár tuti ismeritek, de azért leírom:

boot idő minimálisra csökkentése:

Msconfig, Rendszerindítás, Nincs folyamatjelző pipál, Alkalmaz, újraindít.

SSDvel kb 3 másodperc. nincs MS logo, se semmi, POST után szinte azonnal asztal jelenik meg.

Szerkesztette: DGabor 2012. 03. 09. 17:15 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#6800 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 20. 14:55

Windows 7 64 bithez keresek debugging eszközt kékhalál minidump file elemzésére de nem találok. Vagy lehet, hogy nincs is külön 64 bites változat, hanem ami letölthető innen http://msdn.microsof...dware/gg463009/ az jó 32 és 64 bit W7-hez is?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 338
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.