HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#6921 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 03. 06:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 06. 03. 08:32

Valahogy meg kell sasolni, milyen processz/szolgáltatás fut akkor, amikor ez van (valami diszkkel kapcsolatos lesz nyilván), esetleg automata defrag, az szokott futni, de az időzítését be lehet állítani, mikor fusson.

Hiába gyors a proci/memória, a diszk a szűk keresztmetszet (amúgy ez gyk. mindenütt igaz, de nálad talán jobban).

Nem ártana a lapozófájlt is kisebb méretűre állítani és ha van rá lehetőség akkor másik merevlemezre átteni.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6922 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 05. 31. 15:27

Fölösleges, mert erre való a DOSBox. DOS emulátor. XP alatt is megy, stb.

Azért csak megadta valaki a jó választ.:)
Köszönöm, ezzel működik.
Csak tudnám, miért 0.74?

#6923 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 06. 03. 07:46

Nem ártana a lapozófájlt is kisebb méretűre állítani és ha van rá lehetőség akkor másik merevlemezre átteni.

Szerintem nem memória-fogyás lesz annak az oka, mindenesetre a lapfájl fixálása (ajánlom nem a kisebb, hanem a FIX méretet, mert lefoglalja előre), áthelyezése segít. Ott valami intenzív diszkművelet megy a háttérben, nem tűnik lapozásnak, vagy ha mégis, akkor irdatlan mennyiségű memóriára van igény, azt írta volna a kérdező kolléga.

ps.: ja, bocsi, lényeget kihagytam: diszkművelet idején meg kell nézni mennyi az előjegyzett memória (taskmgr), aztán onnan kiderül, hogy kicsi-e relatíve a lapozófájl vagy nem.

ps/2.: attól, hogy a lapozófájlt még kisebbre állítod, mi lesz jobb? Hisz ha alapjaiban kicsi, akkor a még kisebb még több diszkműveletet fog eredményezni egyfelől, miközben másfelől talán javulhat a helyzet, mert a kevesebb fájl jobb elérést jelent. Gondold csak át: a kisebb lapfájl esetén nem fog gyorsulni a rendszer.

Szerkesztette: Warrior 2012. 06. 03. 18:07 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#6924 Felhasználó inaktív   fornit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 03. 19:03

Köszi a válaszokat! Memória fogyás nem lehet, mert a 2 GB-ból 1,2 GB szabad szokott lenni ilyenkor. A lapozófile-t a rendszer 2046 MB-ra állította be, és ő kezeli. Próbáltam fixre venni 3 GB-ra, de újraindítás után a rendszer visszakapcsolta magának automatikusra, ezt furcsállom (rendszergazda vagyok).
Feladatütemezőben csak a Flash Player Update van feladatként.
Akkor jön elő ez a dolog, ha magára hagyom a gépet, pl.csak egy utorrent kliens vagy ftp fut, semmi erőforrás-igényes, vagy akár film-nézés, ekkor kezdi el tekerni a hdd-t.
Most csak egy hdd-t használok, egy külsőt szoktam néha rákötni csak archiváláshoz.
Az erőforrás-figyelő szerint ilyenkor az svchost.exe végzi a legtöbb lemez-műveletet...

#6925 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: fornit - Dátum: 2012. 06. 03. 20:03

... Próbáltam fixre venni 3 GB-ra, de újraindítás után a rendszer visszakapcsolta magának automatikusra, ...

Aha, "OK"-t nyomtál "Beállítás" helyett mi? :) Nem mindegy, az OK-t csak utána kell nyomni! :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#6926 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 19:24

...
Az erőforrás-figyelő szerint ilyenkor az svchost.exe végzi a legtöbb lemez-műveletet...

Esetleg automata frissítő szolgáltatás. Ha nincs megfrissítve, akkor frissítsd manuálisan, aztán nézd meg, mit változik.

#6927 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 19:27

Akkor jön elő ez a dolog, ha magára hagyom a gépet, pl.csak egy utorrent kliens vagy ftp fut, semmi erőforrás-igényes, vagy akár film-nézés, ekkor kezdi el tekerni a hdd-t.

Hát igen, filmnézés közben szokta az ember magárahagyni a gépet… és hát torrent nem is szokott semmit pörgetni, se egyéb fájlművelet.

Az svchost.exe pedig egy általános futtató rutin, meglehetősen sokminden meghívhatja.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6928 Felhasználó inaktív   PaboSzepi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 14:01

Hello! Egy kis segítségre lenne szükségem.
Néhány napja a Windows 7 intézőjében létrehozott új könyvtárakban a Tulajdonság-->Biztonság alatt -- az eddigiek mellett -- új felhasználók jelentek meg:
- Létrehozó tulajdonos
- KÖTEGELT
- INTERAKTÍV
- SZOLGÁLTATÁS
- WMPNetworkSvc

A problémám ezzel, hogy az új könyvtárak számos program (pl. FreeCommander, DoubleCommander, Photoscape, stb.) számára láthatatlanok, csak az Intéző látja.
Akkor is láthatatlanok maradnak, ha ezeket a felhasználókat törlöm és újra csak a korábbi, normál felhasználókat rakom be, a megszokott jogosultságaikkal.
Érdekesség: egy korábban létrehozott, de időközben átnevezett könyvtár normálisan viselkedik.
Ha pl. a DoubleCommanderrel hozok létre új könyvtárat, akkor az a korábban megszokott felhasználókat és jogosultságokat tartalmazza.
Norton 360 teljes ellenőrzés se talált semmi problémát.

Ötlet? Előre is köszi a segítséget!

#6929 Felhasználó inaktív   K3Ny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 12. 20:48

Nem jön elő a facebook.com, de mitől?

Az internetkapcsolat tökéletes, facebook-on kívül minden oldal bejön, kb. 2 hete hogy ezt csinálja a gép, más gépeken is teszteltem itt a hálózatban és csak itt van ez a probléma. Van hogy nagy ritkán előjön de olyankor is lassú, több böngészővel próbáltam és ugyanaz az eredmény. Valakinek valami ötlete mitől lehet? CCleaner segítségével végeztem tisztítást a Firefoxban is, nem oldotta meg a problémát viszont 500mb felesleges adatot törölt. Szerencsére nem vagyok facebook függő, tehát emiatt nem fogom újratelepíteni a win7-et.
Előre is köszönöm a tanácsokat, ötleteket.

Ui.: Remélem jó helyre írtam.

#6930 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 12. 21:12

Kovetkezo nyugom van: notebook gyari os-sel, hdd elkezdett dogleni alatta (meg mukodik, csak nonek az athelyezett szektorok).
Klonozas utan az uj hdd-vel felallva nem legalisnak mondja magat a gep, de nem a megszokott asztal sarkaba kirakom modon, ha ranyomok, hogy aktivalja, kiirja, hogy mar aktivalva van, siman csak nem megy fel pl. a security essentials, mert neki mar nem legal, meg a webes genuine checken is elhasal.
Mondom jo, akkor reinstall, annyira nincs belakva. A meg mukodo rendszerrol recovery lemezek letrehozasa, uj hdd-be, install, erre fos a telepitolemez :reklamacio: , elso felallasnal hibauzenet, hogy nem tudott valamit felrakni es inditsam ujra a telepitot. Bitrolbitre clone-t meg nem tudok, mert az uj hdd kisebb mint az eredeti (koszi kartellezo hdd gyartok).
Mivel probalkozzam?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#6931 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 12. 21:12

Aztán felsorolsz 2 erőforrásigényes dolgot.
Make love not Wor.

#6932 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 14. 21:21

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 05. 30. 09:49

van egy NAS-om, amin W7 van, és szimplán meg vannak osztva hálózatban a cuccok.
ezt a W7 gépemről, illetve notebookomról mindig gond nélkül elérem.

viszont barátnőm OSX Macbookjával csomószor nem látni, illetve néha hálózati médialejátszó se látja. ilyenkor reboot után jó szokott lenni. (bár gondolom valami service újraindítása elég lenne)

van valami tippetek mi lehet a gond?
(melyik service amit újra kell indítani, hogy ne full reboot kelljen mindig...)

senki?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#6933 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 14. 22:06

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 06. 14. 22:21

senki?

Próbáld meg pl ezt újraindítani, oszt meglássuk...

Csatolt fájl:

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#6934 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 15. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 06. 14. 23:06

Próbáld meg pl ezt újraindítani, oszt meglássuk...

lelőttem, de nem engedi újraindítani.

Windows could not start the Server service on Local Computer.

Error1130: Not enough server storage is available to process this command.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#6935 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 15. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 06. 15. 20:38

lelőttem, de nem engedi újraindítani.

Windows could not start the Server service on Local Computer.

Error1130: Not enough server storage is available to process this command.

Ilyet akkor tapasztaltam amikor nem a legjobb minőségű volt volt a hálókártya, vagy a drivere, vagy a 3rd party tűzfal komponense, és mivel ez egy desktop oprendszer ezek elég gyorsan kimaxolják a hálózati szolgáltatásokat, még akkor is ha nincs is komoly gond a fentiekkel csak több hostról intenzív hálózati forgalom generálódik. Lehet hangolni ezeket, ha guglizol akkor az IRPStackSize, PagedPoolSize meg egyebek jönnek fel amikkel hellyel-közzel lehet javítani a dolgon...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#6936 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 06. 12. 22:12

Kovetkezo nyugom van: notebook gyari os-sel, hdd elkezdett dogleni alatta (meg mukodik, csak nonek az athelyezett szektorok).
Klonozas utan az uj hdd-vel felallva nem legalisnak mondja magat a gep, de nem a megszokott asztal sarkaba kirakom modon, ha ranyomok, hogy aktivalja, kiirja, hogy mar aktivalva van, siman csak nem megy fel pl. a security essentials, mert neki mar nem legal, meg a webes genuine checken is elhasal.
Mondom jo, akkor reinstall, annyira nincs belakva. A meg mukodo rendszerrol recovery lemezek letrehozasa, uj hdd-be, install, erre fos a telepitolemez :reklamacio: , elso felallasnal hibauzenet, hogy nem tudott valamit felrakni es inditsam ujra a telepitot. Bitrolbitre clone-t meg nem tudok, mert az uj hdd kisebb mint az eredeti (koszi kartellezo hdd gyartok).
Mivel probalkozzam?
Hátőő, MS support nem tudja megfejteni? Ilyesmiket el lehet rendezni velük.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#6937 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 11:39

Ms supportot nem hittam, merugye a gep gyartoja a toshiba, ok raktak ra az oem os-t, ennek okan a supportot nekik kell biztositaniuk. De lehet, hogy beprobalom, max elhajtanak.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#6938 Felhasználó inaktív   fornit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 06. 12. 23:12

Aztán felsorolsz 2 erőforrásigényes dolgot.

OK, ezt kár volt említenem, mert félrevitte a megoldás-keresést :)
Normál esetben a torrent kliensem (max.1-2 torrent van benne) rendszeres, de nem intenzív lemez-műveletet generál.
Amit én említek, az filmnézés és torrent futás nélkül is jelentkezik, és nagyon intenzív a lemez-művelet, mintha egy kávédaráló indulna be (kicsit erős seek-hanggal rendelkező WD winyó van a rendszerben).
A jelenlegi ismert HDD árak mellett egyhamar nem lesz lecserélve...

De sztem lezárhatjuk ezt a témát, most kérlek abban segítsetek, miért nem jelzi ki a Windows 7 a WDC WD4000AAJS-22TKA típusú 400 GB-os winyóm hőmérsékletét?
XP alatt simán mutatta HD Tune és AIDA64 is, most a WIN7 nem érzékeli sajnos...

#6939 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: fornit - Dátum: 2012. 06. 17. 18:55

OK, ezt kár volt említenem, mert félrevitte a megoldás-keresést :)
Normál esetben a torrent kliensem (max.1-2 torrent van benne) rendszeres, de nem intenzív lemez-műveletet generál.
Amit én említek, az filmnézés és torrent futás nélkül is jelentkezik, és nagyon intenzív a lemez-művelet, mintha egy kávédaráló indulna be (kicsit erős seek-hanggal rendelkező WD winyó van a rendszerben).
A jelenlegi ismert HDD árak mellett egyhamar nem lesz lecserélve...

De sztem lezárhatjuk ezt a témát, most kérlek abban segítsetek, miért nem jelzi ki a Windows 7 a WDC WD4000AAJS-22TKA típusú 400 GB-os winyóm hőmérsékletét?
XP alatt simán mutatta HD Tune és AIDA64 is, most a WIN7 nem érzékeli sajnos...

Feladatkezelőben a folyamatok fülön nyomj egy nézetet, oszlopok kiválasztása és I/O írt, olvasott bájtok. aztán lássuk, mi növekzik nagyon, amikor darál. Ha svchost az illető, akkor process explorer megmondja, kihez tartozik. A vinyó hőmérsékletét nem a W7 olvassa ki, hanem a HDTune sakját illesztőprogramjával.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#6940 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 22. 09:00

Az Office ikonjai eltűntek a hozzárendeléseknél.
Helyre kellene hozni őket.

Már próbálkoztam vele, de semmilyen netes okosság nem segített, sőt inkább rontott a helyzeten:

1. Iconcache.db kézi törlése.
2. Vmi Icon menedzser progi letöltése.
- Van benne iconcache törlés, nyilván az ugyanúgy nem segített.
- Volt benne repair, ami szépen megtalálja pl. az Excel ikon bejegyzését, de apply után semmi nem történik, marad a fehér ikon.
3. Nézelődtem a Windows\Installer dir-ben is, ott megtaláltam a bejegyzéseket.
4. Microsoft-ról vmi fixit-et leszedtem, de ahogy láttam az is max a cache-t törölte.

Valamelyik fenti módszerrel egyébként tovább romlott a helyzet, beregisztrált exe-k ikonjai is eltűntek végérvényesen. Utána bármilyen cache ürítés, stb nem segített. Csak egy system restore-os visszaállás hozta vissza az eltűnt ikonokat. Az office ikonok nélkül nyilván, mivel azok már korábban eltűntek...

Szóval wtf? Office újratelepítés biztos segítene rajta, de most már érdekel a téma, mert nem igazán tudom elhinni, hogy egyszer beszarik a hozzárendelés és onnantól kuka az egész vagy lehet mindenre kompletten reinstallt nyomni.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.