HWSW Informatikai Kerekasztal: Netbookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Netbookok Eee PC és társai Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 14:50

Mások is, Explorerhez még a 6-os időkben csináltunk telepítőt, ami semmit nem kérdezett, felment, reboot, kész. Aztán céges logós ablakkeret, egyedi beállítások, satöbbi. Ott sem csak a kezdőlap változott meg. Utolsó szál menüt pipáját is bele tudod gyúrni az exébe, vagy amit szeretnél.

Az IEAK (Internet Explorer Administration Kit) az megint egy másik eszköz, saját Licensz és disztribúciós szerződéssel.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1562 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:25

jok ezek az infok, de tenyleg kivancsi lennek, hogy miert is kulonbozik ez az nLite hasznalatatol? mindketto testreszabja a rendszert. az egyikrol azt mondjatok, hogy jogosan hasznalom, azaz jogosan szedek ki a windows-bol nekem nem kello reszeket, hogy egy uj telepitot hozzak letre, mig a masikat nem hasznalom jogosan.

de hat mi a kulonbseg? tenyleg nem ertem.

az nem lehet, hogy az egyiket a microsoft keszitette, hiszen a windows licence szerzodeset nem irhatja felul, hogy konkretan milyen programmal nyulok is bele a telepitobe! max, ha a szerzodes ezt explicite felsorolja, mint kivetelt, de hat ilyen gyanitom nincs benne.

Szerkesztette: bogdan 2008. 11. 05. 14:27 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1563 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:31

Idézet: glugi - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 3:38

:offtopic: én csak annyit tennék hozzá, hogy általánosságban,
1. ha elfogadtad az EULA-t, akkor magadra vess, ha nem tartod be-ez a licensz egyik értelme

jaja. ha az eula billgéccre hagyatékolja az ezüst és arany marhám, akkor az billgéccé lesz. ha az eula eccer azt írja.

Idézet

ja és nem, a szerzői jogi védelem alatt álló DVD-ről NEM lehet a szabad felhasználás (magáncél) keretein belül másolatot készíteni.

muhaha. sőt, nemzetvédelem alatt álló személyről meg fotót sem. tícsmí másztör.... tícsmí. amire te gondolsz, az a műszaki védelem, vagy mifene... amit megkerülni nem lehet. északon meg még azt is engedik. működő védelmet nem lehet megkerülni. viszont, ha megkerülöd, az nem működik. :múkoggy:  :Đ vagy esetleg arra gondoltál, h a másolatot nem lehet készíteni programról. hát, van ahol lehet ám...

emberek... úgy látom a szarrágás magasb fokaira azért bogdan nélkül is el tudnátok jutni  :Đ . ha az ms ellenezné az nlite használatát, akkor tűzzel-vassal pusztítaná, íróját máglyahalálra ítélné, használóit pedig tömlöcbe vetné.
nézzük már a gyakorlati oldalát, ahogy tyumor is mondta. ki és hogyan megy oda, mire fel és deríti ki, h te az adott oprencert kiherélte a progival. áhhh. haggyuk már.

Szerkesztette: avman 2008. 11. 05. 14:40 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1564 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:34

meg hogy nelkulem? kikerem magamnak! folyamatosan locsolgatom ezt a tuzet olajjal.. :D
a forum ma:

#1565 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 15:25

jok ezek az infok, de tenyleg kivancsi lennek, hogy miert is kulonbozik ez az nLite hasznalatatol? mindketto testreszabja a rendszert. az egyikrol azt mondjatok, hogy jogosan hasznalom, azaz jogosan szedek ki a windows-bol nekem nem kello reszeket, hogy egy uj telepitot hozzak letre, mig a masikat nem hasznalom jogosan.

az nem lehet, hogy az egyiket a microsoft keszitette, hiszen a windows licence szerzodeset nem irhatja felul, hogy konkretan milyen programmal nyulok is bele a telepitobe! max, ha a szerzodes ezt explicite felsorolja, mint kivetelt, de hat ilyen gyanitom nincs benne.

Az a különbség, hogy a sysprep, vagy a fejlesztőkészlet az MS gyártmány, az nLite meg nem, ahogy mondod, és ennyi. A windows licenszszerződésnek nem kell explcite kiemelnie, mint kivételt, elég ha annyit tesz, hogy csak a sajátjukkal nyúlhatsz bele, addig, ameddig az engedi, és pont.

Amugy, olyan dolgokon lovagolsz még mindig, amik egy gyereknek is evidensek. A törvényben nincs explicite felsorolva, hogy a polgárt nem szabad kanyaridomos, kóccal betekert fűtéscsővel fejbeverni, akkor azt lehet?

#1566 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:44

ha mar kerded, vannak taxativ felsorolasu torvenyek, ahol ha valami nincs felsorolva, hogy nem lehet, akkor azt valoban lehet.

no de on. es probalok epito modon hozzaallni. tehat azt mondod, hogy bizonyos szintig marpedig bele lehet nyulni, es a MS ezen software-ei tudjak, hogy mi ez a szint, az nLite viszont nem tudja, melyebben nyul bele, es ezert sertem meg a licence-et, ha hasznalom?

ha igy lenne, akkor az a kerdesem, hogy honnan tudjuk, hogy az nLite melyebben nyul bele? tovabba honnan lehet kideriteni, hogy milyen melyen nyulhat bele valaki? (a licence szerzodes bemasolt pontja biztos, hogy nem segit ebben!)

Szerkesztette: bogdan 2008. 11. 05. 14:44 -kor

a forum ma:

#1567 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 15:25

Ami megkérdőjelezheti az nLite jogosultságát, hogy olyan konfigurációs fájlokat is módosíthat, vagy olyan telepítési metódusokat használ amik nem támogatottak a rendszerépítők számára készült dokumentációban/szerződésben.

Ha jól láttam nem nyílt a forráskódja, tehát csak tippelni tudok hogy mit csinálhat, így ezek csak feltételezések, tessék úgy kezelni őket.

Egyszerű példa: OEM előtelepítő képfájl, vagy egyéb médium létrehozásakor csak úgy lehet a telepítési válaszfájlt megadni, hogy a telepítés során megjelenjen a végfelhasználói licencszerződés és azt a végfelhasználónak vagy annak aki a telepítést végzi el kell fogadnia a továbblépéshez. Ha ez kikerülhető, akkor az így készült előtelepítő készlet használata nem legális.
Hasonlóan problémás a komponensek olyan módon történő eltávolítása a telepítőkészletből, hogy nemcsak a telepítést vezénylő konfigurációs fájlból, hanem az adathordozóról is töröljük őket.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1568 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:52

én csak azt szeretném mondani, h én nem értek a lovakhoz.  :Đ
de, ha az ms-nek nem teccik, h beleintegráltam az sp3-at, drivert, termékkulcsot, miegymást a telepítőbe és onnan toltam fel a drága ikszpét, akkor gyüjjön ide és tilcsa meg a használatát. amire én csak annyit tudok mondani, h beveheti bő nyállal.
tett ellenlépéseket eddig az nlite ellen? nem? akkor hallgatólagosan elfogadta a buherálást, legfeljebb, ha valami elszúrsz vele, sírni nem mehetsz sem hozzá, sem a program írójához.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1569 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:54

Továbbá,  az XP installerbe csak olyan driver kerülhet be, amit az MS ellátott a logojával. Mivel ezt meg tudod tenni az nLite-al, amit viszont ilyen dolog nem köt, innentől kezdve, nem logozott driver kerülHET a telepitőkészletbe, amit nem szabad csinálni papirforma szerint.

Bizonyos szintig bele lehet nyúlni, persze, az MS Powertoy is tud pl win alatt érdekességeket, de van program, ami annak is a többszörösét tudja. De az ugyanabba a kategóriába esik, mint az nLite.

Taxativ felsorolású törvény, igen, létezik, persze. Csak ott kiemelik, hogy az.
Mégegyszer mondom, attól, hogy nincs kiirva bold italic caslonnal 47es méretben, hogy az nLite, vLite, kutyafaszaLite az pfuj, az nem azt jelenti hogy az ok, mert az viszont ott van, hogy nem szabad belenyúlni SEMMIVEL.

#1570 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:57

Idézet: avman - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 15:52

én csak azt szeretném mondani, h én nem értek a lovakhoz.  :Đ
de, ha az ms-nek nem teccik, h beleintegráltam az sp3-at, drivert, termékkulcsot, miegymást a telepítőbe és onnan toltam fel a drága ikszpét, akkor gyüjjön ide és tilcsa meg a használatát. amire én csak annyit tudok mondani, h beveheti bő nyállal.
tett ellenlépéseket eddig az nlite ellen? nem? akkor hallgatólagosan elfogadta a buherálást, legfeljebb, ha valami elszúrsz vele, sírni nem mehetsz sem hozzá, sem a program írójához.

Igazad van, itt nem a gyakorlat, hanem az elmélet van még mindig. Igazából, az MSt kurvára nem érdekli, ki mit reszel otthon az nLiteal magának XPt, meg Blekkedisönt, vagy akármit. De próbáld meg utána azt áruba bocsájtani....

Olyan ez, mint az autózás, a rendőrt kurvára nem érdekli a kocsid amig a papirok rendben vannak, egy szintig. Ettől függetlenül el lehet bukni egy forgalmit egy gumin is, mert a felni átmérőben egy mérettel térhet el felfele, lefele, és hasonlóan egy mérettel szélességében. Azaz, mint ahogy a tieden, úgy az enyémen is gyárilag 165 az előirt gumi, akkor maximum 175öst rakhatsz rá, ha attól szélesebbet, akkor leveszik a rendszámot és fuccs.

#1571 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:59

tumor, konyorgom! legalabb magadnak ne mondj ellent.
hpgy lenne ott, hogy nem lehet belenyulni semmivel, ha marpedig van olyan (MS program), amivel belelehet?

ott van egy normalis esszel teljesen mashogy ertelmezett formula (debug, disasembler, stb..), amirol azt allitjak, hogy idevag. en arrol tovabbra sem latom, hogy idevagna, de mas is azt mutatja, hogy ezt igy nem lehet ertelmezni.

hogy ezek utan mit lehet belerakni, mit nem, kinek, es mit kell kozben megjeleniteni az nagy nagy kerdes. az allaspontom tovabbra is: akarmelyik oldalnak is van igaza jogilag a kerdes kozel sem egyszeru, es ranezesre bizony nem lehet megallapitani az nLite-rol, hogy jogszerutlen lenne a hasznalata.
a forum ma:

#1572 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 15:00

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 14:54

Taxativ felsorolású törvény, igen, létezik, persze. Csak ott kiemelik, hogy az.
Mégegyszer mondom, attól, hogy nincs kiirva bold italic caslonnal 47es méretben, hogy az nLite, vLite, kutyafaszaLite az pfuj, az nem azt jelenti hogy az ok, mert az viszont ott van, hogy nem szabad belenyúlni SEMMIVEL.

maradjunk annyiban, h bárki nyúl bele a legális vindózába nlite-al, annak büntetőjogi következménye nagyjából a nulla felé konvergál. egyrészt mert az ms sem üldözte el még a holdra Dino Nuhagicot. másrészt mert az eula ilyen jellegű megsértése maximum polgári pert eredményezhet. és még ott is rengeteg a buktató, ráadásul a további használatot tilthatná meg. de az sem történt az eddigi gyakorlat szerint.
szóval lett it két oldal szarrágás, aminek a gyakorlati részében bogdannak van igaza, azaz használja mindenki kedve szerint, mert golyót nem kap a fejébe, ugyanis az nlite mellé ebben a formában az ms hallgatólagos beleegyezése is bejátszik.
de ez az egész még az ms-t sem érdekli ilyen mélyen  :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 11. 05. 15:04 -kor

#1573 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 15:02

"De próbáld meg utána azt áruba bocsájtani...."
? en ezeddig vegig arrol beszeltem, hogy otthon mit hasznalhatok magam, es mit nem. arusitasrol en biztos, hogy nem beszeltem.

de persze elvi es nem gyakorlati a kerdes akkor, mikor annak kovetkezmenyerol, hogy itt a forumon beszelhetunk-e rola, vagy sem beszelunk.
a forum ma:

#1574 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 15:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 15:59

tumor, konyorgom! legalabb magadnak ne mondj ellent.
hpgy lenne ott, hogy nem lehet belenyulni semmivel, ha marpedig van olyan (MS program), amivel belelehet?

ott van egy normalis esszel teljesen mashogy ertelmezett formula (debug, disasembler, stb..), amirol azt allitjak, hogy idevag. en arrol tovabbra sem latom, hogy idevagna, de mas is azt mutatja, hogy ezt igy nem lehet ertelmezni.

hogy ezek utan mit lehet belerakni, mit nem, kinek, es mit kell kozben megjeleniteni az nagy nagy kerdes. az allaspontom tovabbra is: akarmelyik oldalnak is van igaza jogilag a kerdes kozel sem egyszeru, es ranezesre bizony nem lehet megallapitani az nLite-rol, hogy jogszerutlen lenne a hasznalata.

Tsztázni kéne mit értünk "belenyúláson". Talán úgy fogalmazhatnék egész pontosan, hogy az nLiteal mélyebben IS bele lehet nyúlni, mint szabadna.

Jogszerűtlennek akkor nevezném, ha belegyúrok mindenféle átkos ICH9-10 meg SiS SATA kontrollerekhez mindenféle istenhátamegetti béta drivert, majd beleirom a kulcsot hogy azt se kérje, és kiszedek belőle mindent ami nekem nem kell, majd kiirom. Ez már jogszerütlen akár magáncélra, akár üzletire, az megint más tészta hogy otthon mit reszelsz magáncélra, az a microfost nem nagyon érdekli, olyan mintha finganál a stadionban, ellenben ha eladsz egy igy egy PC mellé, azért megmogyorózhatnak.

#1575 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 05. 15:07

Idézet: avman - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 14:52

legfeljebb, ha valami elszúrsz vele, sírni nem mehetsz sem hozzá, sem a program írójához.

Nagyjából sok sírási jogod nincs, de rossz nyelvekkel ellentétben akármilyen meglepő, az MS foglakozik a hibákkal, meg a júzerek visszapofázásaival. Csak ne fröcsögős HWSW-s stílusban tegyük :-)

Másrészt rögtön szóbajön, hogy mert nem vállalnak garanciát, meg blábláblá. Vannak certified cégek, akik vállalnak, de durván. Csak olyan vas, kiadás, szoftver, support, havidíj feltételekkel, hogy első sarki júzer visítva szokott menekülni elfelé. Ez sem a HWSW kategória, de jobb céggel meg lehet egyezni.
Make love not Wor.

#1576 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 15:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 16:07

Nagyjából sok sírási jogod nincs, de rossz nyelvekkel ellentétben akármilyen meglepő, az MS foglakozik a hibákkal, meg a júzerek visszapofázásaival. Csak ne fröcsögős HWSW-s stílusban tegyük :-)

Másrészt rögtön szóbajön, hogy mert nem vállalnak garanciát, meg blábláblá. Vannak certified cégek, akik vállalnak, de durván. Csak olyan vas, kiadás, szoftver, support, havidíj feltételekkel, hogy első sarki júzer visítva szokott menekülni elfelé. Ez sem a HWSW kategória, de jobb céggel meg lehet egyezni.

Jóhogy vannak, ha meg birod fizetni, hardvert is reszelnek a szoftvered alá,de az nekünk tényleg az űrutazás :D

#1577 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 05. 15:10

Idézet: avman - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 15:00

de ez az egész még az ms-t sem érdekli ilyen mélyen  :Đ

Nagyjából nagyon kurvára magasból leszarja. Esetleg nem nagyjából, hanem pontosabban is :-D
Make love not Wor.

#1578 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 15:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 15:10

Nagyjából nagyon kurvára magasból leszarja. Esetleg nem nagyjából, hanem pontosabban is :-D

Idézet

"Fogadok, itt a főnök nem fog hősködni. Biztosítva van, mint a bankok. A főnök le se szarja. Csak szét ne lődd a vendégeit. A pincérnők leszarják. Hülyék lesznek lelövetni magukat. Az asztalmosók az 1,50-es órabérükért le se szarják, hogy kirabolod a tulajt."

Szerkesztette: avman 2008. 11. 05. 15:24 -kor

#1579 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 15:28

Idézet: avman - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 16:24

-Gárszón!
-A gárszón, az a fiú.

#1580 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 15:37

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 15:28

Hogy mi?

Mondd ezt még egyszer! Mondd még egyszer, hogy "hogy mi", ha mered! Hallod, baszd meg? :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 11. 05. 15:37 -kor

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.