HWSW Informatikai Kerekasztal: Netbookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Netbookok Eee PC és társai Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 05. 18:41

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 18:16

acer one-ban is van ilyen, kapható is

Köszi, láttam, hogy van ilyen gép, de nekem a 8,9 collos képernyő érzékelhetően kisebb, mint a 10,2-es. Nem vagyok már fiatal, a szemem sem a régi :-). Az acer meg 8,9-es sajnos.

#1662 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 19:11

Idézet: fender - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 18:41

Köszi, láttam, hogy van ilyen gép, de nekem a 8,9 collos képernyő érzékelhetően kisebb, mint a 10,2-es. Nem vagyok már fiatal, a szemem sem a régi :-). Az acer meg 8,9-es sajnos.

Elvileg sim kártya berakása után némi konfig árán mehet a netezés és nem kell külső hsdpa modem.

#1663 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 23:07

Matol van netbookom is :D
vettem egy Samsung NC10-est. Nagyon tetszik az uj jatekom :cool:

#1664 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 13:25

Nah, van egy sajat topicom? :rolleyes:

Mar nyuzom par napja az NC10-et es csak kedvezo benyomasaim vannak rola, leszamitva a tul kicsi tapipadot ami egy kisse tul balra van eltolva IMO.
Ha kozelebb lenne a jobb sarokban levo cursor billentyukhoz minden tokeletes lenne.
Billentyuzet fantasztikusan jol hasznalhato a kis meret ellenere, nem is hajlik, minoseg.
Kijelzo fenyereje tokeletes, meg minimum fenyero allasban is tokeletesen olvashato ugy is, hogy a gyari LCD vedo muanyag lapot meg nem szedtem le rola.
Csatlakozok jol vannak elhelyezve bar csak 3 USB port van, 2 a bal egy a jobb oldalon. Elfert volna megegy a jobb oldalra ha a mikrofon es fejhallgato csatlakozoit elore teszik, ami azert is jobb lett volna mert ha rovid egy meteres madzagu fulest hasznalok es hatradolok igy csak kihuznam a dugot nem rantanam le a gepet az asztalrol :D de ez csak kotozkodes. Van egyebkent az elso elen 7 led de szerencsere gyenge nagyon a fenyuk igy abszolut nem vakitanak vagy zavarnak meg filmnezes kozben sem.
Battery nagyon jol birja, normal uzemmodban max fenyero mellett 3 ora netezes - forumozas - youtube utan meg 60% korul van...
Akku tolto kabele nagyon hosszu kb 3 meter vagy meg tobb, ez aprosagnak tunik de nekem nagy pozitivum. Raadasul a tolto kicsi es konnyu, jol passzol a szuper-hordozhatosaghoz amirol egy ilyen gepnek a lenyege.
Osszeszereles minosege kivalo es az egesz gep utesallonak tunik ami nalam alapveto fontossagu es hamar tesztelesre kerul. Kis hordtaska jar hozza ami inkabb egy nagyon eros anyagbol keszult zacsko, praktikus es jol is nez ki de semmi masnak nincs benne hely (pl eger).
Az egesz geprol sugarzik az atgondolt tervezes, minden apro reszletre odafigyeltek, ahhoz kepest, hogy a netbook laz nemreg kezdodott es ez az elso gepe a Samsungnak ez mar egy tokeletesnek nevezheto modell, ajanlom mindenkinek. Ha valakinek nem zavaro a 600 sor akkor ez egy idealis hordozhato mini-laptop, filleres aron, minden laptopot sz@rra vero akku uzemidovel es az "igazi" laptopoknal nem sokkal kisebb teljesitmennyel (ha nincs tobb core-ra szukseg).
Ertekeles: 99% (100 lenne ha lenne 4 USB port)

#1665 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 18:58

Idézet: szabinar - Dátum: 2008. dec. 13., szombat - 13:25

Mar nyuzom par napja az NC10-et es csak kedvezo benyomasaim vannak rola, leszamitva a tul kicsi tapipadot ami egy kisse tul balra van eltolva IMO.
Ha kozelebb lenne a jobb sarokban levo cursor billentyukhoz minden tokeletes lenne.
Billentyuzet fantasztikusan jol hasznalhato a kis meret ellenere, nem is hajlik, minoseg.
Kijelzo fenyereje tokeletes, meg minimum fenyero allasban is tokeletesen olvashato ugy is, hogy a gyari LCD vedo muanyag lapot meg nem szedtem le rola.
Csatlakozok jol vannak elhelyezve bar csak 3 USB port van, 2 a bal egy a jobb oldalon. Elfert volna megegy a jobb oldalra ha a mikrofon es fejhallgato csatlakozoit elore teszik, ami azert is jobb lett volna mert ha rovid egy meteres madzagu fulest hasznalok es hatradolok igy csak kihuznam a dugot nem rantanam le a gepet az asztalrol :D de ez csak kotozkodes. Van egyebkent az elso elen 7 led de szerencsere gyenge nagyon a fenyuk igy abszolut nem vakitanak vagy zavarnak meg filmnezes kozben sem.
Battery nagyon jol birja, normal uzemmodban max fenyero mellett 3 ora netezes - forumozas - youtube utan meg 60% korul van...
Akku tolto kabele nagyon hosszu kb 3 meter vagy meg tobb, ez aprosagnak tunik de nekem nagy pozitivum. Raadasul a tolto kicsi es konnyu, jol passzol a szuper-hordozhatosaghoz amirol egy ilyen gepnek a lenyege.
Osszeszereles minosege kivalo es az egesz gep utesallonak tunik ami nalam alapveto fontossagu es hamar tesztelesre kerul. Kis hordtaska jar hozza ami inkabb egy nagyon eros anyagbol keszult zacsko, praktikus es jol is nez ki de semmi masnak nincs benne hely (pl eger).
Az egesz geprol sugarzik az atgondolt tervezes, minden apro reszletre odafigyeltek, ahhoz kepest, hogy a netbook laz nemreg kezdodott es ez az elso gepe a Samsungnak ez mar egy tokeletesnek nevezheto modell, ajanlom mindenkinek. Ha valakinek nem zavaro a 600 sor akkor ez egy idealis hordozhato mini-laptop, filleres aron, minden laptopot sz@rra vero akku uzemidovel es az "igazi" laptopoknal nem sokkal kisebb teljesitmennyel (ha nincs tobb core-ra szukseg).

Szia, lehet már itthon kapni?

#1666 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 19:39

Erre a gepre en is kivancsi leszek...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1667 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 20:42

Idézet: fender - Dátum: 2008. dec. 13., szombat - 19:58

Szia, lehet már itthon kapni?

Hivatalos forrásból nem. :(

#1668 Felhasználó inaktív   szacso65 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 15. 20:58

Idézet: szabinar - Dátum: 2008. dec. 13., szombat - 13:25

Szia!

Gratulálok a "kicsikéhez"! Engem is érdekel ez a kis netbook. Jó teszteket olvastam róla...A képernyő,az akkus üzemidő,billentyűzet stb. Külföldön vásároltad(gondolom US billentyűzettel)? Mert itthon sehol nem lehet még kapni,csak dec.28-tól itt.
Ha van további tapasztalat (wifi erőssége,gyorsaság, stb...),megosztanád?
Előre is köszönet a válaszért!

#1669 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 23:22

Idézet: szacso65 - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 20:58

Szia!

Gratulálok a "kicsikéhez"! Engem is érdekel ez a kis netbook. Jó teszteket olvastam róla...A képernyő,az akkus üzemidő,billentyűzet stb. Külföldön vásároltad(gondolom US billentyűzettel)? Mert itthon sehol nem lehet még kapni,csak dec.28-tól itt.
Ha van további tapasztalat (wifi erőssége,gyorsaság, stb...),megosztanád?
Előre is köszönet a válaszért!

Hali,
UK-ban vettem, eloszor a kis Toshibaval szemezgettem, neten nezegetve jobban tetszett es meg kisebb. Egymas mellett nyomkodva oket a boltban mar a Samsung volt a nyero raadasul az akku is 2x addig birja.
Idegbeteg voltam vegul mert mindenhol csak feher volt es en feketet akartam. Vegul az 5.-ik boltban kaptam, raadasul olcsobban is kicsivel (309 GBP mindenhol mashol 329 volt).
Hogy mennyire gyors az nezopont kerdese, nekem eleg gyors. Elso dolgom volt kiloni a servicesben minden processt ami nem letfontossagu a mukodeshez valamint megszabadultam azonnal a Nortontol is amivel jon. Nemi szokasos XP tweak es maris gyors a gep a mindennapi teendokhoz. Nekem a leginkabb rendszereroforrasigenyes progi ami hasznalatban van a Corel X4, siman hasznalhato meg PhotoPaint filterek alkalmazasanal is stb. Keszulek aljan egy csavarral eltavolithato fedel alatt van a memoria azt erdemes 2G-re boviteni.
Wireless: teljesen atlagos, mint minden mas netbookban igy ebben is Atheros b/g (n nincs mint az uj Asusnal).
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

szerk: azert csillog ennyire az lcd mert meg rajta van a folia.

Szerkesztette: szabinar 2008. 12. 15. 23:24 -kor

#1670 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 23:26

13000 mAh kapacitású akku Eee 901-hez:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:eek:
További képek

#1671 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 23:55

Brutal. :)
"Légy szerény mint én..."

#1672 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 00:24

Inkabb nevetseges...

#1673 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 00:29

Vagy szanalmas...

#1674 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 01:07

Nagyobb a fogkefe, mint a tévémaci...
"Légy szerény mint én..."

#1675 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 01:28

Hasznos lehet ha USB-rol heggeszt valaki :)

#1676 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 08:37

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 0:24

Inkabb nevetseges...

Az első reakcióm az volt, hogy "olyan, mint egy bicikli" :)

#1677 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 18:52

Sziasztok!

Sajnos csak pár pillanatom van, megírni ezt a kis post-ot, lehet hogy sokan ezért meg fogtok vetni, (merthogy olvassak vissza) de megpróbálom, hátha kapok rá választ.

Kénztem egy eeepc-t, árérzékenységemből kifolyólag egy linux-os verziót...nem gond, elboldogulok azon is, de ha úgy tartaná kedvem, felnyomhatnék rá XP-t is? (csak mert ugye CD nincs, gondoltam "külső segítséggel" csak rátolhatok egy XP-t. Azért kérdezem, mert olvastam, hogy a win-es típusokonaz XP fenn van egy image-ben, ha újra kéne telepíteni az op-redszert, az ott lenne.....szóval, ha az eredeti linuxos nem kizáró ok egy windows XP-nek?

Válaszotokat, előre is köszönöm, és mégegyszer bocsánat, ha már sokszázszor leírtátok volna!

Üdvözlettel: Lacam
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#1678 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 20:06

Termeszetesen a linuxos valtozatokra is feltolhato egy XP, barmikor...

#1679 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 22:16

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 20:06

Termeszetesen a linuxos valtozatokra is feltolhato egy XP, barmikor...

Köszönöm Szépen a választ!

...és bocsánat a rossz helyesírásért, sajnos sietnem kellett, s holnap reggelre fixre kellett tudnom. Mintha cca 10e ft-tal olcsóbb lenne a linuxos, ráadásul már 160as whinchesterrel, jóhogy az veszem... :)

Igaz, élőben még nem láttam, de szükségem van egy jól használható hordozható gépre <100e árkategóriában, ami nem Fu-Si...így lett a kis mini-notesz a kiválasztottam. :D Nemtudom jól döntök-e...

Mégegyszer köszi!

Üdv

szerk: még egy kérdés, ha nem probléma.

Acer Aspire ONE vs Asus eeepc 1000H ??? :) Persze eeepc ATOM-mal szerelt változatával (cerka gondolom labdába sem rúghat)

Szerkesztette: lacam 2008. 12. 16. 22:52 -kor

-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#1680 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 17. 00:24

a nagyobb kijelző miatt  az 1000H

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82