HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1091 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 29. 07:46

Kérdés.

Régebben egy ágynemű termékbemutatón vettünk egy Atrogél nevű kenőcsöt, ami fantasztikusan jó egy rakás problémára, de sajnos most már igencsak fogyóban van.
Kép

A termék forgalmazójára sikerült rálelnem a neten (Vitaltrade), kapható is náluk még mindig, akár netes megrendelés is mehet. Viszont a szállítási költség elég borsos egy flakonra. Elméletileg írják, hogy van személyes átvételi lehetőség, de az egész honlapon sehol se láttam címet (illetve egy postafiók címet, a Komárom-Esztergom megyei Bajon), kérdésemre meg egy hét alatt nem érkezett tőlük válasz. Tudja esetleg valaki, hogy hol van ezeknek boltja, bemutatóterme?

Szerk.: Na, a Cégfürkész segítségével csak ráleltem az engem érdeklő infókra, Tatán van a személyes átvétel, sajnos ez nem túl jó nekem... :(

Szerkesztette: SuMMeR 2008. 05. 29. 07:55 -kor

#1092 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 07:53

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 8:46

Kérdés.

Régebben egy ágynemű termékbemutatón vettünk egy Atrogél nevű kenőcsöt, ami fantasztikusan jó egy rakás problémára, de sajnos most már igencsak fogyóban van.
Kép

A termék forgalmazójára sikerült rálelnem a neten (Vitaltrade), kapható is náluk még mindig, akár netes megrendelés is mehet. Viszont a szállítási költség elég borsos egy flakonra. Elméletileg írják, hogy van személyes átvételi lehetőség, de az egész honlapon sehol se láttam címet (illetve egy postafiók címet, a Komárom-Esztergom megyei Bajon), kérdésemre meg egy hét alatt nem érkezett tőlük válasz. Tudja esetleg valaki, hogy hol van ezeknek boltja, bemutatóterme?

Próbáltad már felhívni a honlapon lévő telefonszámot?

#1093 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 15:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 22:12

Az vonalkimenet, de kérdés, hogy milyen controll? Main az nyilván, de ctrl mon, aux retunok, szokott lenni mindenféle, akár rec outtal, vagy effekttel/nélkül. Ki kell próbálni, egyszerűbb.

Ma nem volt túl sok időm próbálgatni, de van egy dupla rca rec out, Egy sztereo Control RM (2db 6,3 jack)+ ehhez egy phones kimenet. Ezekhez tartozik egy potméter. Ezt nem igen használnánk, mert kellene a fülessel a belehallgatás. Van egy AUX out (mono) és egy szintén mono EFX out, aminek van egy külön potmétere. Csak arra nem emlékszem, hogy ezeket szabályozzae a master fader.
Kimenetek tekintetében van még egy Mono subwoofer kimentet, ami nekünk nem kell, meg egy sztereo eq kimentet, de azt ugye vissza kéne csatolni.
Ezenfelül van még 2 db (Group 1/Group 2) kimenő csatorna külön faderekkel, ez nagyon tuti lenne (mert az egyik helyszínen ez nem ártana. Itt még az is tetszik, hogy van egy pici gomb a csatornák faderei  mellett, amivel lehet küldeni a jelet a group csatornákra. Ekkor nagyon megörültem, míg nem rájöttem, hogy akkor bizony nem megy a master outra belőle semmi.

8 csatornánál van XLR, 6,3 Jack, és még egy 6,3 jack, de ennél díszeleg egy INS felirat. Ez mire való?

A csatornák nagy többségénél van egy poti, hogy AUX (ez gondolom szabályozza az AUX kimenet felé menő jelet). De van egy EFX poti is. Ez mihez?

#1094 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 29. 15:07

Idézet: Primary - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 16:02

Ma nem volt túl sok időm próbálgatni, de van egy dupla rca rec out, Egy sztereo Control RM (2db 6,3 jack)+ ehhez egy phones kimenet. Ezekhez tartozik egy potméter. Ezt nem igen használnánk, mert kellene a fülessel a belehallgatás. Van egy AUX out (mono) és egy szintén mono EFX out, aminek van egy külön potmétere. Csak arra nem emlékszem, hogy ezeket szabályozzae a master fader.

EFX az effekt, INS meg ugye az insertekhez kell :-)

Amit írtál, azokat a master poti szabályozza, kivéve a controll monitort, ahhoz külön kell cucc, EFX az effekt, hogy mit tolsz rá, ezeknek is teljesen külön van szabályzása, hogy masterre menjen-e, vagy csak adott csatornára.

Vagy mondd meg mit szeretnél, mert gondolom ha nem értesz hozzá, akkor advanced funkció úgysem kell, kihozod mainon, hangítasz, kész. Tovább kár bonyolítani, ha effektet rányomtad, akkor azt külön le lehet húzni, Phonicnál az sajna elég törpös bír lenni, mert egy tekerő van, amit nyomni is tudsz, ezzel lehet minden állítani, csatornától az effekt típusáig.
Make love not Wor.

#1095 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 16:17

Idézet: Primary - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 16:02

[hangászat]

indulásnak a kavarós részt olvasd el :)

aztán meg ja, mit szeretnél csinálni? úgy azért egyszerűbb segíteni.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1096 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 19:15

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 17:17

indulásnak a kavarós részt olvasd el :)

aztán meg ja, mit szeretnél csinálni? úgy azért egyszerűbb segíteni.

Az egész történet úgy szól, hogy suliba kell megoldani az egészet. A cuccot egyszer régen vették, azóta nem használja senki. Senki nem ért hozzá. Egyenlőre én értek hozzá egyedül valamit.
Van két helyszín, ahova kell hangosítás. Egyik beltér, a másik kültér. Az egész berendeszkedés kültéren lenne. Nagyobb szabású sportnapról van szó. Én vagyok (meg még egy ember) az adminisztráció, információ, zene, hangosítás, hangosbemondó.

Úgy kell megoldani, hogy a két fő helyszín független legyen, meg nem is. Kültérre megy 2 db erősítő 4 db hangfallal (ezek mennek a master out-ra). Beltérre, meg bemegy egy kábel, és az ottani beépített rendszerre csatlakozik.

Elképzelés: Lehessen úgy vezérelni a hangforrásokat, hogy csak az egyik helyszín, csak a másik helyszín, vagy mindkettő.

(mostmár vázolódik a végleges felállás, csak ne  tudom, hogy helyes-e)

Mikrofonok mennek az 1., 2., 3.... csatornákra. A Sztereo csatornákra, CD lejátszó, számítógép.

Phonic keverő master out-jára megy egy erősítő, azon keresztül, meg mégegy. 
Na igen, és most jött egy ötlet, amiszerint megoldható a felvázolt dolog.
Van a keverőn GROUP csatorna is, ami független a mastertől, olyannyira, hogyha egy bemenő csatornánál lévő apró group/master gombot állítom, vagy az egyiken vagy a másikon szól. A keverő AUX out-ját (amin ugyan az jön ki, mint a masteren) visszakötöm az egyik csatornába, aminél ki lesz választva, hogy a csak a group csatornán szóljon. Ez így azt eredményezi, hogy a MASTER-en és a GROUP-on egyidejőleg szól a cucc (itt oda kell figyelni, mert abba a csatornába, ahova az AUX van vissza kötve, az mindenképpen a GROUPra legyen irányítva, mert egyébként nem baba). 
Használata következő. Azon csatornánál, amit csak a GROUP csatornán kívánunk megszólaltatni, annál benyomjuk a gombot, ami a GROUPra irányít. Ha pedig csak a Master felé szeretnénk szólni, akkor vissza állítjuk a gombot, hogy a MASTER-re irányítson, és teljesen lecsökkentjuk az AUX potméter értékét, így nem fog a group csatornán szólni. Ha pedig mindenhova szeretnénk zajongani, akkor értelem szerően a gomb marad a MASTER-en, és az AUX hangerőt vissza állítjuk a csatornán középre.

#1097 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 19:23

milyen keverő ez, amin bekattintott groupnál nem megy ki a hang a main outra? :think:

Szerkesztette: qnadam 2008. 05. 29. 19:26 -kor

#1098 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 19:52

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 20:23

milyen keverő ez, amin bekattintott groupnál nem megy ki a hang a main outra? :think:

Na igen. ez egy oltári jó kérdés. Tegnap és ma több keverőnek is elolvastam a users manualját, és olyan esetekkel találkoztam, hogy  group-ot benyomod, akkor ott is szól, a masterrel egyetemben. Vagy pedig külön gomb a Masternek, Group1, Group 2...

Ha van valakinek ötlete szívesen várom.
Legközelebb Jövőhéten férek hozzá.

Amúgy életképes az előző postomban megírt elmélet, az auxról és a groupról?

#1099 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 19:57

szerintem teljesen felesleges :)

de annak egyszerűen nincs értelme, hogy csak valamelyik group vagy a main szóljon. mondj egy típust.

#1100 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 20:10

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 20:57

szerintem teljesen felesleges :)

de annak egyszerűen nincs értelme, hogy csak valamelyik group vagy a main szóljon. mondj egy típust.

Phonic. A típust elfelejtettem. Majd jövőhéten.

#1101 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 20:13

Idézet: Primary - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 21:10

Phonic. A típust elfelejtettem. Majd jövőhéten.

http://www.phonic.com/en/mixers/
válaszd ki ;)

#1102 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 15:05

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 21:13

Már néztem én is. Ez volt az elsőm dolgom. De nem találtam a típust. Nincs hasonló. Az Impact és Az AM sorozat között van. El is olvastam pár users manualt.

#1103 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 18:50

Idézet: Primary - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 16:05

Már néztem én is. Ez volt az elsőm dolgom. De nem találtam a típust. Nincs hasonló. Az Impact és Az AM sorozat között van. El is olvastam pár users manualt.

akkor dobj róla egy felülnézeti képet, amin látszanak a feliratok is :)

#1104 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 18:54

Idézet: Primary - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 16:05

Archiv cuccai közt sem?
Make love not Wor.

#1105 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 19:08

Sziasztok!

Vásárolt már valaki a Macropolisnál notebook-ot? ( www.macropolis.hu) Külön meg kell előtte rendelni, vagy bemegyek és megveszem mint pl. az Extreme Digitálnál, ha van nekik a boltban?

Jahm...még az jutott eszembe, h azt írja a terméknél, hogy raktáron, csak, hogy Budaörsön van nekik valami raktár. Tehát ebből kifolyólag vetődött fel bennem a kérdés.

Szerkesztette: -=Tiger=- 2008. 05. 30. 19:09 -kor

"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#1106 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 16:03

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 19:50

akkor dobj róla egy felülnézeti képet, amin látszanak a feliratok is :)

Hétfőn vagy kedden csinálok róla. Meg felírom a pontos típust is.
Mondjuk nagyjából körvonalazódik az egész.

#1107 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 17:55

Egy melegvízóra bevizsgálás mennyibe kerül?

#1108 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 18:03

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 18:55

Egy melegvízóra bevizsgálás mennyibe kerül?

Kb. 5 küvecs, de másik órát kapsz helyette. Nálunk volt valami társasházi akció, 8 küvecsért lecserélték az egészet, aztán meg újra kértek még valamennyit a pecsétes papírért, meg a plombálásért.

De ismerősnél 8 pénz/darab volt, Neki meg 4 vízórája van, szívta is a fogát rendesen.
Make love not Wor.

#1109 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 10:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 19:03

Kb. 5 küvecs, de másik órát kapsz helyette. Nálunk volt valami társasházi akció, 8 küvecsért lecserélték az egészet, aztán meg újra kértek még valamennyit a pecsétes papírért, meg a plombálásért.

De ismerősnél 8 pénz/darab volt, Neki meg 4 vízórája van, szívta is a fogát rendesen.

Köszönöm.

#1110 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 14:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 19:03

Nálunk most lesz csere, 20-22-ért csinálják meg a 4-et... bár ha 100 igénylő összejön, akkor 30% kedvezmény...
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.