HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1051 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 25. 20:12

Iguana, beszélj az ELMÜ-vel mindenképp! Ugyan így járt egy munkatársam, aki egész évben nem is lakott otthon, mégis kiszámláztak nekik 120e Ft-nyi áramot éves elszámolásként, csak úgy hasra ütve! Soha senki nem olvasta le az órájukat, mivel olyan helyen volt, ahol nem is lehet látni. :omg: Fel kéne jelenteni őket, mert ez kicsit durva, amit művelnek...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1052 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 20:53

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 21:12

Iguana, beszélj az ELMÜ-vel mindenképp! Ugyan így járt egy munkatársam, aki egész évben nem is lakott otthon, mégis kiszámláztak nekik 120e Ft-nyi áramot éves elszámolásként, csak úgy hasra ütve! Soha senki nem olvasta le az órájukat, mivel olyan helyen volt, ahol nem is lehet látni. :omg: Fel kéne jelenteni őket, mert ez kicsit durva, amit művelnek...

Nem fog bejönni, mert a jelenlegi óraállás a mérvadó, az évközi "hasraütős" leolvasás lényegtelen.
Az a mennyiség valamilyen úton-módon elfogyott.

A környékünkön dupla gázóraleolvasás történt. Először a Díjbeszedő, egy hónapra rá a gázosok.
Gondolom kevesellték a fogyasztást (alig kellett fűteni a télen), és ellenőrizték a Db leolvasásait.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1053 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 21:08

1200 kWh az brutál sok, ennyit elég nehéz három hét alatt normális háztartási körülmények között elfogyasztani. Ez 1 200 000 W, ha jól gondolom (szóljatok, ha tévedek). Még nem takarékos izzóval és hűtővel is elég durva. :)
Kép

#1054 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 25. 21:25

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 21:12

ELMŰt nem önállóan jelented be, aztán néha kijönnek revizionálni? Tudja a fene miképpen működik, de mi telefonon jelentgetünk, meg havi átalány van, meg folyosón az üvegajtóra adott napon önbevalljuk a mennyiséget.

Anyósnál pld. folyamatosan X köbméter víz van felírva, ami télen több, mint a valós fogyi, nyáron meg az öntözések/egyebek miatt nyilván kevesebb, de így egyenletes összeget fizetünk, év végi elszámolás meg ugyanaz. Nekem villanynál havi 2-3ezrest mindig emelek a befizetésen, de év végén mindig kihoznak valami +20 küvecses számlát, de ez sem az ELMŰ hibája, ennyit használunk, aztán kész.
Make love not Wor.

#1055 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 22:09

mi meg év kozbe tobbet fizetunk vellanyra ,aztán év végén jol jon az amit visszafizetnek (mert ugye, olyat nem lehet ,hogy átvid jovo évre, és akkor jovo évbe annyival kevesebbet kelljen fizetni, mert a csilivili rendszeruk ilyet nem tud. inkabb kifizetik kp-ba, és majd januarba meg lehet megint befizetni.)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1056 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 08:02

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 22:08

1200 kWh az brutál sok, ennyit elég nehéz három hét alatt normális háztartási körülmények között elfogyasztani. Ez 1 200 000 W, ha jól gondolom (szóljatok, ha tévedek). Még nem takarékos izzóval és hűtővel is elég durva. :)

Az annyira durva, hogy az egyik villanyórámon az éves fogyasztás 1800, a másikon 4500 kWh-ra jön ki átlagban. Ez utóbbin van a bojler, a hűtők, mosó- és mosogatógép, valamint az összes konyhai elektromos eszköz.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#1057 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 08:58

Idézet: NeCrO - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 14:08

Tud valaki nekem Bp-n mondani jófajta csokiboltot? (pralinék, bonbonok, csokikülönlegességek, egyedi csomagok stb)

A Ferenc körúton, a Petőfi híd irányába a bal oldalon (Mester utcai kereszteződés után nem sokkal) van egy Csokikirály nevű hely. Nem voltam még ott sosem, de egy próbát megér.

#1058 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 09:02

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 9:02

Az annyira durva, hogy az egyik villanyórámon az éves fogyasztás 1800, a másikon 4500 kWh-ra jön ki átlagban. Ez utóbbin van a bojler, a hűtők, mosó- és mosogatógép, valamint az összes konyhai elektromos eszköz.

Nekünk havonta kb. 200-220 kWh megy el. Ebben van hűtő, mosógép (sokat használva), normál izzók, mosogatógép, tv, stb.

#1059 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 09:14

Kell egy okos visszapörgető, oszt' jóvan. :D

#1060 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 09:37

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 10:02

Nekünk havonta kb. 200-220 kWh megy el. Ebben van hűtő, mosógép (sokat használva), normál izzók, mosogatógép, tv, stb.

Próbáld ki, hogy lecseréled legalább az izzókat... Érdemes. Olcsóbb, mint ha új mosógépet, hűtőt, stb. vennél és hosszú távon már megérezni. Persze ha le tudod cserélni takarékosra a többit is, akkor nosza... ;) Én havi szinten 2-3e Ft-al fizetek kevesebbet, amióta szépen lassan mindent le tudtam cserélni A vagy A+ kategóriás gépre. Az egyetlen nagy fogyasztónk most már a sütő. ;)
Kép

#1061 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 09:42

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 10:37

Próbáld ki, hogy lecseréled legalább az izzókat... Érdemes. Olcsóbb, mint ha új mosógépet, hűtőt, stb. vennél és hosszú távon már megérezni. Persze ha le tudod cserélni takarékosra a többit is, akkor nosza... ;) Én havi szinten 2-3e Ft-al fizetek kevesebbet, amióta szépen lassan mindent le tudtam cserélni A vagy A+ kategóriás gépre. Az egyetlen nagy fogyasztónk most már a sütő. ;)

Nem nagyon tudom lecserélni, mert amit sűrűn használunk ott spéci izzók vannak vagy spot lámpa izzók. A többi helyen, ahol normál izzó van, azok meg nem sokat vannak használva.
(juteszembe, a sütő+főzőlap is benne van a fogyasztásban)

#1062 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 10:53

Idézet: NeCrO - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 14:08

Tud valaki nekem Bp-n mondani jófajta csokiboltot? (pralinék, bonbonok, csokikülönlegességek, egyedi csomagok stb)

Ugyan még nem próbáltam, de láttam pár CsokiKirály (vagy vmi hasonló) nevű boltot. Van a körúton is. Amúgy passz, h milyen csokikat lehet ott kapni.

- Budapest, Királylaki út 32.
- Budapest, Bartók Béla út 39.
- Budapest, Erzsébet körút 23.

Innen.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#1063 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 18:05

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 11:53

Ugyan még nem próbáltam, de láttam pár CsokiKirály (vagy vmi hasonló) nevű boltot. Van a körúton is. Amúgy passz, h milyen csokikat lehet ott kapni.

- Budapest, Királylaki út 32.
- Budapest, Bartók Béla út 39.
- Budapest, Erzsébet körút 23.

Innen.

Köszönöm szépen az infót.  :respect:
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1064 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 19:55

Köszönöm a tanácsokat.

Az alábbiakat derítettem ki: az ELMÜ nem olvasta le az óraállást, csak tippelt. Így az 1200 kWh plusz egész évben gyűlt össze.
A másik, hogy az állólámpánk a nappaliban (ami napi 5-6órát üzemel) 300W-os halogén. Gyorsba lecseréltük sima E27-es foglalatúra, kapott egy energiatakarékos izzót.
A harmadik, hogy a régi, öreg mosógépünk (R.I.P., bár nem halt meg, hanem "eltávolítottuk") hajlandó volt egy adag ruhán 4-5 órát is elszüttyögni (és ezt hetente 2*-3* is megtette). Gyorsba lecseréltük egy A+ -os új Fagorra.
A mostanában mért napi átlagfogyasztás (van szép kis táblázatom már egy hete): 14kWh.
Ez havi szinten kb. 16e Ft.
Ez már reális (mielőtt kitaláljátok, hogy ez rengeteg, szólok, hogy 1 leguán, 3 szakállas agáma és 4 madárpók is lakik velünk fűtött terráriumban).

Jah, és átállunk jövő hónaptól bediktálós havi fizetésre, nincs többé átalány.

Szerkesztette: *Iguana* 2008. 05. 26. 20:19 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1065 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 26. 20:58

:cool: Gratula a gyors megoldáshoz és külön gratula, hogy sok emberrel ellentétben hajlandó voltál bevállalni egy nagyobb kiadást, ami majd azért megtérül bőven... :respect:
Kép

#1066 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 21:09

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 21:58

:cool: Gratula a gyors megoldáshoz és külön gratula, hogy sok emberrel ellentétben hajlandó voltál bevállalni egy nagyobb kiadást, ami majd azért megtérül bőven... :respect:

:respect:
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1067 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 21:33

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 20:55

Ez már reális (mielőtt kitaláljátok, hogy ez rengeteg, szólok, hogy 1 leguán, 3 szakállas agáma és 4 madárpók is lakik velünk fűtött terráriumban).

A torrentes pc-vel nem lehet melegíteni?  :D

#1068 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 26. 21:42

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 22:33

A torrentes pc-vel nem lehet melegíteni?  :D

Ha jól emlékszem Svájcban építettek egy uszodát együtt egy géppark épülettel, ahol a gépek által termelt hőt az uszoda vízének melegítésére használják... ;)
Kép

#1069 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 21:43

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 22:42

ahol a gépek által termelt hőt az uszoda vízének melegítésére használják... ;)

Én fordítva tudom, a vizet használják hűtésre, és ha már ott a nyakukon az a sok melegvíz... :)

#1070 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 22:16

LightBringer tudja jól.

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53