Idézet: kroozo - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 16:28
Azt azert megkerdezhetem, hogy ha teher a pedagogia (,,kibrok''), akkor miert akarsz tanar lenni?
hát, azért a pedagogia meg a sima tanár szvsz nem ua. egy pedagogus nevel, a tanár meg tanit.
Én csak siman Linuxra szeretnem tanitani az emberkeket, nem megnevelni.
pediagian ugyanis nevelessel foglalkoznak, nevelestortenet van,
Idézet
A pedagógia alapszakon olyan szakemberek képzése folyik, akik képesek hatékony segítőként közreműködni az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli nevelési és oktatási feladatok szervezésében, lebonyolításában. A végzettek közreműködnek a közoktatási rendszerben felmerülő pedagógiai feladatok megoldásában, tehát szakértelmükkel segítik az iskolákban folyó nevelő- és oktatómunkát, a pedagógiai programok, helyi tantervek kidolgozását, az értékelés, a vizsgáztatás, a minőségbiztosítás helyi rendszereinek kialakítását. A végzettek az oktatás, nevelés szakértőiként képesek nevelői tevékenység végzésére, pedagógiai feladatok ellátására, részt tudnak vállalni a neveléssel kapcsolatos kutatásokban, a közigazgatás oktatással kapcsolatos feladataiban.
Én nem akarok nevelni, csak tanitani. szvsz nem ugyanaz a ketto.
wiki:
Idézet
Egyrészt a nevelés elmélete, neveléstudomány, másrészt a nevelés gyakorlati megvalósulása jelölésére szolgál. A pedagógia mint neveléstudomány vizsgálja azokat a folyamatokat, körülményeket és feltételeket, amelyek közreműködnek a nevelésben.