HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#281 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 16:35

Idézet: gazdi - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 16:22

Épp arra jó, amire a többi alapszintű védelmi eszköz: van némi elrettentő ereje és meghosszabbítja az elkötés folyamatát. Egy kormányzár mondjuk 10-20 mp-cel. Ez épp elég lehet ahhoz, hogy egy parkolóban felfigyeljen pár olyan ember is, aki nem csak továbbmegy vállrántva.

Olvastam, hogy vannak olyan zárak, amiket tényleg gyorsan leszednek, de megakadt a szemem egy Autolok 2000 Plus nevezetűn, amire azt írják, hogy hű de jó, mert 10 perc alatt nem leszerelhető. Persze az ára is többszöröse egy alap "gagyinak". Mondjuk ha váltózár (dipol) is van a kocsiban az nem tudom mennyiben hosszabbítja meg ezt az időt, vagy érdemes e még váltózár mellé berakni egy komolyabb kormányzárat is... Kollégáim szerint felesleges, mert könnyen leszerelhető mindegyik, váltózár többet ér. Ismerősöm szerint sok kis védelem sokra megy... Kinek lehet igaza?  :think:  :)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#282 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 16:41

Idézet: NeCrO - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 16:35

Olvastam, hogy vannak olyan zárak, amiket tényleg gyorsan leszednek, de megakadt a szemem egy Autolok 2000 Plus nevezetűn, amire azt írják, hogy hű de jó, mert 10 perc alatt nem leszerelhető. Persze az ára is többszöröse egy alap "gagyinak". Mondjuk ha váltózár (dipol) is van a kocsiban az nem tudom mennyiben hosszabbítja meg ezt az időt, vagy érdemes e még váltózár mellé berakni egy komolyabb kormányzárat is... Kollégáim szerint felesleges, mert könnyen leszerelhető mindegyik, váltózár többet ér. Ismerősöm szerint sok kis védelem sokra megy... Kinek lehet igaza?  :think:  :)

Annak idejen valami riport volt autolopos emberkevel, az a sok kicsit tamaszotta ala. Kb azt mondta az arc, hogy minel tobb ize van benne, annal kevesbe allnak neki, a legjobb ha valami egyedi cucc is van, mert az nem megy rutinbol, inkabb keresnek masik gepet, ami nem ennyire maceras.

Mondjuk azt is mondta, hogy ha pont a tied kell valakinek, es eszreveszed, hogy nezik, akkor a legjobb amit tehetsz, hogy baromigyorsan eladod, hogy ne toled lopjak el, mert ugyis el fogjak. De ez ugye egy G astrara nem igazan jellemzo :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#283 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 18:42

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 16:41

Annak idejen valami riport volt autolopos emberkevel, az a sok kicsit tamaszotta ala. Kb azt mondta az arc, hogy minel tobb ize van benne, annal kevesbe allnak neki, a legjobb ha valami egyedi cucc is van, mert az nem megy rutinbol, inkabb keresnek masik gepet, ami nem ennyire maceras.

Mondjuk azt is mondta, hogy ha pont a tied kell valakinek, es eszreveszed, hogy nezik, akkor a legjobb amit tehetsz, hogy baromigyorsan eladod, hogy ne toled lopjak el, mert ugyis el fogjak. De ez ugye egy G astrara nem igazan jellemzo :)

Hm... és mi lehet a legjobb védelem? Tudom, ha el akarják vinni, úgy is elviszik, de mi az az észszerű megoldás, amit érdemes megtenni?
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#284 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 18:45

Idézet: NeCrO - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 18:42

Hm... és mi lehet a legjobb védelem? Tudom, ha el akarják vinni, úgy is elviszik, de mi az az észszerű megoldás, amit érdemes megtenni?

Ontsd ki betonnal a parkolohelyet :D

Komolyan passz. Ennyi remlik a riportbol. Valami idiota helyre tett gyujtaskor megszakitas, vagy ilyesmi. Meg a jo helyen parkolas.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#285 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 19:14

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 18:45

Ontsd ki betonnal a parkolohelyet :D

Komolyan passz. Ennyi remlik a riportbol. Valami idiota helyre tett gyujtaskor megszakitas, vagy ilyesmi. Meg a jo helyen parkolas.

benyomós váltózár + reteszelő központi áll rendelkezésre

kérdés, hogy érdemes e egy Autolok 2000 Plus-t venni hozzá 24ezerér?

#286 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 20:08

Idézet: NeCrO - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 18:42

Én a váltó(+kézifék)zárat javaslom, meg valami szakival egy gyújtásmegszakító rejtett kapcsolót valahová. Ismerősömnek úgy oldották meg a gyújtásmegszakítást valami elektronikus májer gyerekkel, hogy 1 másodpercen belül kétszer meg kellett nyomnia az ablakmosóspricni gombját a jobb bajuszon... :D

#287 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 21:43

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 20:08

Én a váltó(+kézifék)zárat javaslom, meg valami szakival egy gyújtásmegszakító rejtett kapcsolót valahová. Ismerősömnek úgy oldották meg a gyújtásmegszakítást valami elektronikus májer gyerekkel, hogy 1 másodpercen belül kétszer meg kellett nyomnia az ablakmosóspricni gombját a jobb bajuszon... :D

Eddig amiről tudok, az a nem kivehető váltózár, meg kódolt kulcs indításhoz, meg reteszelhető központi.
Szerintem más nem lesz benne, kormányzár a kérdéses, hogy szükséges e.

#288 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 10:32

ugy meg kavartak ezeket a szakokat, meg a bolognai rendszer, meg minden...
mi kell ahhoz, hogy tanar lehessek? vagy most ebbe az uj bolognai kepzesbe hogy van ez?

elvegzem a pedagogia alapszakot, és utana kell szakosodni (,hoyg milyen tanár legyek), vagy hogy?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#289 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 10:48

:offtopic:

Bocs, de nem hagyhatom ki... :) először is az ilyenekről kellene leszoknod: "meg kavarták", "ebbe az új bolognai képzésbe hogy is van..." :)

#290 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 11:08

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 10:48

:offtopic:

Bocs, de nem hagyhatom ki... :) először is az ilyenekről kellene leszoknod: "meg kavarták", "ebbe az új bolognai képzésbe hogy is van..." :)

mér nem kavarták meg? átalakitottak, csak épp senki nem tudja nekem megmondani ezt, mivel a tanár képzést ezzel egyutt fekete listara tették.

#291 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 11:50

Arra gondolt, hogy magyar nyelv és irodalom felé ne akarj szakosodni...  :Đ

#292 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 12:19

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 11:50

Arra gondolt, hogy magyar nyelv és irodalom felé ne akarj szakosodni...  :Đ

nem is akarok.

annyit tudok, hogy 1-4-ig tanito alapszakkal (vagy nem tudom, mert ez négy éves, tehát nem sima alapképzés) lehet tanitani, 5-13-ig meg mesterképzéssel. viszont azt nem tudta nekem meg senki megmondnai, hogy ahhoz, hogy erre a mesterkepzesre menjek, mindenkepp a pedagogia alapszakot kell valasztanom, vagy akármilyen alapszak jo, ami kotheto ehhez.

#293 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 23. 13:47

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 12:19

nem is akarok.

annyit tudok, hogy 1-4-ig tanito alapszakkal (vagy nem tudom, mert ez négy éves, tehát nem sima alapképzés) lehet tanitani, 5-13-ig meg mesterképzéssel. viszont azt nem tudta nekem meg senki megmondnai, hogy ahhoz, hogy erre a mesterkepzesre menjek, mindenkepp a pedagogia alapszakot kell valasztanom, vagy akármilyen alapszak jo, ami kotheto ehhez.

Nem kell pedagógia alapszak.
Magyar alapszakkal (a képzés végén ilyen irányú tárgyfelvétellel és vizsgákkal) taníthatsz 13-ig. Valamilyen korosztály alatt nem, ez utóbbi határt nem tudom pontosan. Forrás: BDF.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#294 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 14:37

magyar alapszak az azt akarja jelenteni, hogy magyarul, vagy, hogy magyar nyelv szak? (mert ha utobbi, akkor messzirol elkerulom)

informatika konyvtáros alapszakot néztem, van benne informatika is, meg konyvtar is, két dolog amit szeretek :)

(meg majd szeretnek utana a rendes infos tudasomrol valami papirost, csak ugye elobb kell ez, hogy tudjak tanitani, meg hogy feljebb keruljek. tényle,g akkro ez most F-nek vagy G-nek fog szamitani?)

#295 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 23. 14:46

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 14:37

magyar alapszak az azt akarja jelenteni, hogy magyarul, vagy, hogy magyar nyelv szak? (mert ha utobbi, akkor messzirol elkerulom)

informatika konyvtáros alapszakot néztem, van benne informatika is, meg konyvtar is, két dolog amit szeretek :)

(meg majd szeretnek utana a rendes infos tudasomrol valami papirost, csak ugye elobb kell ez, hogy tudjak tanitani, meg hogy feljebb keruljek. tényle,g akkro ez most F-nek vagy G-nek fog szamitani?)

A magyar alapszak magyar nyelv alapszakot jelent, de nyilván ugyanígy működik más (bölcsész) szakok esetén is. Az info szak necces lehet (legtöbben itt tudjuk, milyenek az infósok, beleértve magamat is).
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#296 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 15:12

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 14:37

az informatika alatt ez esetben nem számítástechnika értendő, hanem inkább információtudomány

(húgom elte infókönyvtáros ugyanis)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#297 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 15:56

akkor most mikell hozza, hogy szamitastechnika/informatika tanár legyek?

lehet a legjobb lesz a sima pedagogia, három évet kibirok belole.

#298 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 16:28

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 15:56

akkor most mikell hozza, hogy szamitastechnika/informatika tanár legyek?

lehet a legjobb lesz a sima pedagogia, három évet kibirok belole.

Azt azert megkerdezhetem, hogy ha teher a pedagogia (,,kibrok''), akkor miert akarsz tanar lenni?

#299 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 16:49

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 16:28

Azt azert megkerdezhetem, hogy ha teher a pedagogia (,,kibrok''), akkor miert akarsz tanar lenni?

hát, azért a pedagogia meg a sima tanár szvsz nem ua. egy pedagogus nevel, a tanár meg tanit.

Én csak siman Linuxra szeretnem tanitani az emberkeket, nem megnevelni.

pediagian ugyanis nevelessel foglalkoznak, nevelestortenet van,

Idézet

A pedagógia alapszakon olyan szakemberek képzése folyik, akik képesek hatékony segítőként közreműködni az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli nevelési és oktatási feladatok szervezésében, lebonyolításában. A végzettek közreműködnek a közoktatási rendszerben felmerülő pedagógiai feladatok megoldásában, tehát szakértelmükkel segítik az iskolákban folyó nevelő- és oktatómunkát, a pedagógiai programok, helyi tantervek kidolgozását, az értékelés, a vizsgáztatás, a minőségbiztosítás helyi rendszereinek kialakítását. A végzettek az oktatás, nevelés szakértőiként képesek nevelői tevékenység végzésére, pedagógiai feladatok ellátására, részt tudnak vállalni a neveléssel kapcsolatos kutatásokban, a közigazgatás oktatással kapcsolatos feladataiban.

Én nem akarok nevelni, csak tanitani. szvsz nem ugyanaz a ketto.

wiki:

Idézet

Egyrészt a nevelés elmélete, neveléstudomány, másrészt a nevelés gyakorlati megvalósulása jelölésére szolgál. A pedagógia mint neveléstudomány vizsgálja azokat a folyamatokat, körülményeket és feltételeket, amelyek közreműködnek a nevelésben.

#300 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 16:55

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 16:49

Én csak siman Linuxra szeretnem tanitani az emberkeket, nem megnevelni.

A tanterv téged is megköt. Ha meg a kötelező tananyag után marad még ideged Linuxot tanítani is, akkor a három év pedagógia meg sem fog kottyanni.

Idézet

Én nem akarok nevelni, csak tanitani. szvsz nem ugyanaz a ketto

Az élet nem szó szerint vett Wiki-idézetekből áll. :) Nem lehet egy tanár munkáját szétbontani tanításra és nevelésre, nem lehet azt mondani, hogy én csak tanítok, és nem nevelek, hiszen fiatal emberekkel kerülsz napi rendszerességgel kapcsolatba.

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.