HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#301 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 23. 16:58

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 16:49

hát, azért a pedagogia meg a sima tanár szvsz nem ua. egy pedagogus nevel, a tanár meg tanit.

Én csak siman Linuxra szeretnem tanitani az emberkeket, nem megnevelni.

pediagian ugyanis nevelessel foglalkoznak, nevelestortenet van,

Én nem akarok nevelni, csak tanitani. szvsz nem ugyanaz a ketto.

wiki:

Hat, biztos en vagyok eltevedve, de en senkit nem engednek gyerek kozelebe komoly pedagogiai tudas nelkul. De igazabol felnott kozelebe se, lasd meg borzalmas egyetemi oktatok. (A pedagogia nem csak a nevelesrol szol, hanem a tanitasrol is.)

Es igen, nemi ralatasom akad :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#302 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 17:03

Ize, en is tanar volnek vagy mifene... nincs olyan, hogy csak "linuxot tanitani", mert emberekkel foglalkozol nem gepekkel... marpedig az ember esendo, es nem kuldhetsz ki minden hibazo diakot a terembol, mert nagyon hamar egyedul maradsz. ;) Szoval kell a pedagogia, hogy - tobbek kozt - az ilyen dolgokat is kezelni tudd.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#303 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 18:26

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 16:55

A tanterv téged is megköt. Ha meg a kötelező tananyag után marad még ideged Linuxot tanítani is, akkor a három év pedagógia meg sem fog kottyanni.

Az élet nem szó szerint vett Wiki-idézetekből áll. :) Nem lehet egy tanár munkáját szétbontani tanításra és nevelésre, nem lehet azt mondani, hogy én csak tanítok, és nem nevelek, hiszen fiatal emberekkel kerülsz napi rendszerességgel kapcsolatba.

a tanterv nem koti ki, hogy windowst kell tanitani.

najo, de nem harom év tomeny pedagogia. eddig sem volt ez, régen négy év után tanithatot az ember.

meg most se kotelezo a három év pedagogia (csak épp nem igen van mibol valasztani, elég fekete barany lett ez a tanar dolog)

azért teljesen mas az ha a sok minden melett van pedagogia, mint hat féléven csak pedagia (marmint nem cska, de tulnyomoreszt az)

Szerkesztette: charlie 2008. 01. 23. 18:28 -kor

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#304 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 19:21

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 18:26

a tanterv nem koti ki, hogy windowst kell tanitani.

Idézet

A tantárgy tanításának célja

A Számítástechnika ismeretkör alapvetõ célja a számítástechnikai és informatikai alapfogalmak megismertetése, az informatikai, számítástechnikai és irodai eszközök biztonságos kezelésének elsajátíttatása, az algoritmizáló képesség kialakítása, a megtervezett, precíz munkavégzésre nevelés.

Célja továbbá, hogy a diák:

Sajátítsa el a számítógép-kezelés alapjait, mozogjon otthonosan a számítástechnikai környezetben: tudja kezelni a számítógépet és perifériáit felhasználói szinten. Szerezzen tapasztalatokat az informatikai eszközök és információhordozók használatában.

Legyen képes a számítógéppel való interaktív kapcsolat tartására, tudja alkalmazni az operációs rendszer és a segédprogramok legfontosabb szolgáltatásait. Tartsa be a program- és adatvédelem szabályait.

Ismerje meg és tartsa be a baleset megelõzés szabályait. A nagy értéket képviselõ berendezésekkel fegyelmezetten, a használati utasításokat pontosan követve dolgozzon.

Tudjon információt különféle formákban megjeleníteni; legyen képes a különbözõ formákban megjelenõ információt felismerni.

Sajátítsa el az önálló tájékozódás, ismeretszerzés alapjait, a megszerzett információit legyen képes kiértékelni és felhasználni.

Ismerje a legalapvetõbb dokumentumformákat, ezeket minta alapján legyen képes megvalósítani, legyen igénye a mondanivaló lényegét tükrözõ esztétikus külalak kialakítására.

Legyen képes az adott probléma megoldásához kiválasztani az általa ismert módszerek és eszközök közül a megfelelõt. Találkozzon olyan problémákkal, amit kalkulátorral, illetve számítógépes programokkal tud megoldani.

Ismerje fel és legyen képes különféle formákban megfogalmazni a környezetében elõforduló tevékenységek algoritmizálható részleteit. Adott feladat megoldásához legyen igénye algoritmusokat tervezni és megvalósítani.

Ismerje meg a játékprogramokon keresztül a szabályozó eszközök hatását.

Nyilvántartásban tudjon keresni kézzel, egyszerû keresõvel, legyen képes értelmezni a programok által szolgáltatott válaszokat. Segítséggel ismerje fel az adatok közötti összefüggéseket.

Ismerkedjen meg az informatika és a társadalom kölcsönhatásával, a programok használatának jogi és etikai alapjaival.

Ez a NAT véleménye a számítástechnikáról. Ezt lehet Linux alatt is tanítani, maga a Linux tanítása már nem igazán fér bele, max. szakkör formájában. (Windowst sem tanítanak, csak megtanítanak kezelni x darab programot. Határozottan kijelentem, hogy a mi osztályunkból azoknak, akik később informatikai irányban tanultak tovább, semmilyen pluszt nem adott az informatika tantárgya, mármint a kötelező része.)

#305 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 24. 23:21

Tudja valaki, hogy hol lehet beszerezni az alábbi albumot:

Arcade Fire - Arcade Fire

:) Az az album, amelyiken a No Cars Go c. szám is van.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#306 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 11:10

én egy progit keresek perpill, rég találkoztam vele de most eszembe hutott :)
egy kicsi egyszerű program volt, ahol különböző naprendszerbéli bolygóknak a keringését lehetett manipulálni meg ilyenek...érdekes volt, anno fel is írtam a nevét de gúgl nem segített
hátha találkozott vele valaki és tudna segíteni :respect:
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#307 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 12:03

Idézet: FragMaster - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 11:10

én egy progit keresek perpill, rég találkoztam vele de most eszembe hutott :)
egy kicsi egyszerű program volt, ahol különböző naprendszerbéli bolygóknak a keringését lehetett manipulálni meg ilyenek...érdekes volt, anno fel is írtam a nevét de gúgl nem segített
hátha találkozott vele valaki és tudna segíteni :respect:

- http://www.stellarium.org/hu/ ?
- Google earthnak is van sky view funkcioja
esetleg
- http://sourceforge.n...cts/solarmodel/
- http://sourceforge.n...jects/celestia/

Szerkesztette: kroozo 2008. 01. 25. 12:03 -kor

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#308 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 12:07

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 12:03

köszi, ezeket ismerem de az valami amit keresek nagyon egyszerű 2d-s vacak volt :)
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#309 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 12:11

Idézet: FragMaster - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 12:07

köszi, ezeket ismerem de az valami amit keresek nagyon egyszerű 2d-s vacak volt :)

Akkor passz :)

#310 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 14:46

Sziasztok!

Lenne egy kis adatbáziskezelési kérdésem. Van két adatbázisom Access-ben. Az első tartalmaz egy rendelésszámot meg egy típusszámot, a másik a típusszámot és külön oszlopokban a hozzá tartozó műveleti lépések idejét.
A feladat az volna, hogy az első táblázathoz olyan lehívást szeretnék készíteni, ahol a típusszámokhoz tartozó idők is jelen vannak. A nehezítés a dologban, hogy nincs szükség minden oszlopra.
Tehát egy oszlopban kell keresni egy adott értéket, és amelyik sorban megtalálta, ott sorban kell keresni a műveleti lépések között.
Megoldható szerintetek?
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#311 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 14:55

Idézet: NeCrO - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 14:46

Sziasztok!

Lenne egy kis adatbáziskezelési kérdésem. Van két adatbázisom Access-ben. Az első tartalmaz egy rendelésszámot meg egy típusszámot, a másik a típusszámot és külön oszlopokban a hozzá tartozó műveleti lépések idejét.
A feladat az volna, hogy az első táblázathoz olyan lehívást szeretnék készíteni, ahol a típusszámokhoz tartozó idők is jelen vannak. A nehezítés a dologban, hogy nincs szükség minden oszlopra.
Tehát egy oszlopban kell keresni egy adott értéket, és amelyik sorban megtalálta, ott sorban kell keresni a műveleti lépések között.
Megoldható szerintetek?

meg, joinolni kell a tablakat a selectben, az oszlopok kozott meg csak azt felsorolni, ami kell. :) Az a baj, hogy accessul nem tudok :)

#312 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 16:04

Esetleg? http://www.lightweaver.com/portfolios/web_...ns/building.htm
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#313 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 16:14

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 17:04

Ez tetszik nekem! Stellariumoztam, de ez jobbnak néz ki!

#314 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 16:16

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 16:04

hmm még mindíg nem de ezzel eltökörészem, tetszik :D

#315 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 16:36

Idézet: Primary - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 16:14

Ez tetszik nekem! Stellariumoztam, de ez jobbnak néz ki!

Idézet

Start 3D Studio Max

De jol allsz anyagilag :D

#316 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 22:17

Az Animal Planet két műsora között van egy átvezető videó (főleg egész órakor szokott lenni), kutyák-macskák árvízi mentéséről szól. Ennek a zenéje nagyon tetszik nekem, de nem tudom sem a címét sem pedig az előadóját (egy nő énekli). Esetleg nem tudja valaki mi a címe, és ki az énekes?
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#317 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 22:22

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 17:36

De jol allsz anyagilag :D

Boccs
Nem néztem jobban meg, csak első felindulásból írtam!

#318 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 28. 02:23

www.rettesoft.hu/jahnoftp/letoltes/skyglobe.zip

Oszt még XP alatt is elindult teljes képernyősben :-)
Make love not Wor.

#319 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 28. 02:26

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 22:38

Ebben szerintem nincs igazad. Akkor árulják ízesített alkoholként, ne pedig édességként. (Tudod, Cherry-Queen.) Na mindegy. Térjünk vissza az eredeti topichoz. Választ kaptam a kérdésemre, még ha fel is dühít a válasz. :)

Ha már visszaolvastam, akkor írom, kb. 5-8 percig mutatja ki.
Make love not Wor.

#320 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 12:20

Sziasztok!

Tud valaki ajánlani Örs környékén egy boltot ahol RJ45ös 8P krimpelőt tudok számlásan venni?

Köszi.
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.