HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#391 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 07. 20:11

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 19:53

Hehe, jótól kérdezed. :D

Természetesen nem kell. ÉN csak azért írom így, mert a nickem is nagybetűkkel van. A többit meg max azért, mert kedves akarok lenni. Lényeg, h nem kell naggyal írni.

Azt tudom, hogy te miért. Meg azt is, hogy te valószínűleg tudod a helyes választ. :D

Na az jó, ezekszerint jól cselekedtem eddig helyesírásilag.

Kösz ezt is!

Mizú? Ja ez nem az a topic. :Đ

#392 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 21:02

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 11:42

Teljesen igazad van. Több, mint 40 nap. ÉN is most tudtam meg, hogy a vasárnapokat nem számolják bele a 40 napba. (Hogy miért nem az passz.)

http://www.naptarak....likus_mozgo.php
Nagyböjt első, második, harmadik, negyedik, ötödik vasárnapja, + virágvasárnap, + nagypéntek + nagyszombat.
Az úr hat nap alatt teremtette a világot, a hetediken pihent. A népek meg templomba járnak.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#393 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 21:03

Egy bőrdzsekit mennyiért takarítanak ki?
(nem vagok hozzáértő)
Nem ez a fényes, hanem matt, vagy milyen.
Nem éppen kellemes a szaga (hála a szellőző rendszernek, és annak a baromnak aki valamit belerohasztott a szomszéd szekrénybe), ezért kéne takarítani.

#394 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 00:46

keresem ezt a magyaroszág térképet hiánytaléan formában, vagy ehhez hasonlót, ahol ilyesmi részletességgel vannak feltüntetve a megye/régió/város határok

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#395 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 06:44

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 0:46

keresem ezt a magyaroszág térképet hiánytaléan formában, vagy ehhez hasonlót, ahol ilyesmi részletességgel vannak feltüntetve a megye/régió/város határok

http://lazarus.elte.hu/hun/hunkarta/sajto/.../megyehatar.htm
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#396 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 08:39

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 0:46

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

had javitsalak ki, hogy ezen a térképen csak a megyehatarok sé a kistérségek vannak rajta, semmi város, meg regio hatar nincs jelolve.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#397 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 12:09

Sziasztok!

Milyen olyan vegyszer, módszer van, amivel el lehet a penészt távolítani súrolás nélkül?
A mosogépünk (Whirlpool) mosószeradagolójának az öblítő és keményítő részének az aljában van penész :( Ez a tartó a mosógép fedelén vn belülről, de le lehet szedni.
Alig egy éves a mosógép és rendszeresen (értsd. kb. kéthetente) ki volt mosva a mosószertartó, mégis ilyen lett. A mosóportartó részt ki tudtam mosni, mert oda befér a szivacs, de az öblítő tartó részhet nem (mert elég hülye megoldású, hogy vízszintes helyzetben se follyon vissza belőle az öblítő). Ki mit javasol?

#398 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 12:19

Édesanyám ecetet javasol. Öntsetek bele egy adag háztartási ecetet (20%-osat), úgy egy óra hosszat hagyjátok benne, aztán Domestost neki. Mondott még valami gombaölő és fertőtlenítő szert, de sajnos az valami orvosi holmi, kereskedelmi forgalomban nem is igazán kapható.

#399 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 12:32

Mini LCD TV-t keresek, 20 centi, (max picivel felette) átmérővel
Esetleg köztetek van olyan ember, akinek tapasztalata lenne márka / teljesítmény tekintetben?

Kamionba lesz, UPC Direct mellé. Fontos, hogy legyen hálózati adapter, mert 12V-os csati nem minden fülkében található.
Elvárás: Fogyasztás alacsony, képméret és minőség a lehető legjobb, ár pedig jó mélyen :)
Koax bemenet legyen. Ötlet?

Szerkesztette: Papa 2008. 02. 09. 12:36 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#400 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 13:22

keresnek valami programot, vagy webes vagy akarmelyik megoldast ami a kovetkezoket tudja:

sz.geppel teszt (dolgozat) irasa, a válaszok feleletvalasztosak (4 opcio, egy a jo, vagy akár olyat is, hogy tobb), namost, vagyegy oldalon lassa az osszes kerdest, vagy legyen előre-vissza gomb, hogy vissza tudjon lepni.

namost, ez nem nagy kunszt, még kéne hozza valami olyasmi ahol kozpontilag meg lehet nézni, hogy melyik tanulo milyen eredmenyt ert el (jo/rosz valaszok aranya, a feladatlapanak megjelenitese), névre bontva termeszetesen.

#401 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 13:45

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 13:22

keresnek valami programot, vagy webes vagy akarmelyik megoldast ami a kovetkezoket tudja:

sz.geppel teszt (dolgozat) irasa, a válaszok feleletvalasztosak (4 opcio, egy a jo, vagy akár olyat is, hogy tobb), namost, vagyegy oldalon lassa az osszes kerdest, vagy legyen előre-vissza gomb, hogy vissza tudjon lepni.

namost, ez nem nagy kunszt, még kéne hozza valami olyasmi ahol kozpontilag meg lehet nézni, hogy melyik tanulo milyen eredmenyt ert el (jo/rosz valaszok aranya, a feladatlapanak megjelenitese), névre bontva termeszetesen.

Okosok azt mondtak, hogy a > moodle < az jo e-learning system. Mondjuk lehet hogy neked overkill.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#402 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 13:50

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 13:45

Okosok azt mondtak, hogy a > moodle < az jo e-learning system. Mondjuk lehet hogy neked overkill.

hát, ahogy nezegettem, a moodle nem igazan erre jo. az inkabb e-tananyag, nekem csak e-dolgozat kell.

akkore ha nem lesz semmi előveszem poros php-mysql tudasomat és irok egyet.

#403 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 13:56

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 13:50

hát, ahogy nezegettem, a moodle nem igazan erre jo. az inkabb e-tananyag, nekem csak e-dolgozat kell.

akkore ha nem lesz semmi előveszem poros php-mysql tudasomat és irok egyet.

Ezert mondtam, hogy overkill. (Van benne quiz is, megneztem :) ). De ha felturod egy kicsit az sf.net-et e-learning kulcsszora, akkor biztos fog meg dobni neked egy rakas ennel egyszerubb megoldast is. Meg emlekeim szerint a kde-eduban is van valami ilyen okossag, csak gondolom az nem jo.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#404 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 19:49

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 12:09

Sziasztok!

Milyen olyan vegyszer, módszer van, amivel el lehet a penészt távolítani súrolás nélkül?
A mosogépünk (Whirlpool) mosószeradagolójának az öblítő és keményítő részének az aljában van penész :( Ez a tartó a mosógép fedelén vn belülről, de le lehet szedni.
Alig egy éves a mosógép és rendszeresen (értsd. kb. kéthetente) ki volt mosva a mosószertartó, mégis ilyen lett. A mosóportartó részt ki tudtam mosni, mert oda befér a szivacs, de az öblítő tartó részhet nem (mert elég hülye megoldású, hogy vízszintes helyzetben se follyon vissza belőle az öblítő). Ki mit javasol?

Mosás után hagyd nyitva egy-két órára a fedőt.
Ha a helyiség állandóan párás és fűtetlen, akkor ez sokáig bosszantó dolog lesz.
Azt hiszem, az a műanyag még szétnyitható, mint egy doboz. Nem biztos.

#405 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 19:54

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 19:49

Mosás után hagyd nyitva egy-két órára a fedőt.
Ha a helyiség állandóan párás és fűtetlen, akkor ez sokáig bosszantó dolog lesz.
Azt hiszem, az a műanyag még szétnyitható, mint egy doboz. Nem biztos.

Folyamatosan nyitva van a mosógép, csak mosáskor van lecsukva. Fűtés van a helységben, mivel a fürdőszobában van a mosógép. A fehér, külső műanyagból ki tudtam szedni a belső műanyag részt, de azt már nem tudom tovább szétszedni, mert úgy tűnik, hogy össze van heggesztve :(

#406 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 20:02

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 13:56

Ezert mondtam, hogy overkill. (Van benne quiz is, megneztem :) ). De ha felturod egy kicsit az sf.net-et e-learning kulcsszora, akkor biztos fog meg dobni neked egy rakas ennel egyszerubb megoldast is. Meg emlekeim szerint a kde-eduban is van valami ilyen okossag, csak gondolom az nem jo.

asszem megtaláltam a megfelelőt. tcexam a neve, php-mysql, webes cucc, tud mindent ami egy dolgozatnal kellhet.
meg lehet mondani, hogy mennyi ido alatt kell a tesztet kitolteni, automatikusan csinál statisztikákat (tanárok szeretik az ilyeneket, nem tudom miért), képes az üres kitöltött teszteket kinyomtatni (izé, pdf fájlt csinal belole, aztan manualisan lehet nyomtatni)
aztán elhet még olyat, hogy ha rendesen felviszem a kérdéseket (beállítom a nehezsegeiket, stb.) akkor a kérdések halmazábol általam megadott sázmu kérdést rak össze (persze, megadhatom, hogy milyen nehezsegubol mennyit, stb.)

szoval, nagyon fasza :)

és még magyatul is tud, tehát mondhatni kulcsrakész.

#407 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 03:34

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 12:09

Sziasztok!

Szerintem Domestosba, vagy vmi ilyesmibe áztatva kitisztíthatod a penészt. Esetleg közben egy párszor átöblíted forró vízzel, hogy mindig könnyebb legyen a többit oldani.

Nekem is ilyen mosógépem van és bár penész még nem volt benne, de észrevettem hogy minden mosás után marad benne vmi. Vagy ázott mosószer, vagy vmi "szmötyi"... :)
Én bevezettem, hogy MINDEN mosás után forróvízzel kiöblítem és kint hagyom kiszáradni, plusz a mosógépet is kitörlöm már amennyire hozzá lehet férni.  Mindig másnap teszem vissza a tartót és csak akkor csukom le a mosógép tetejét is. Így minden tiszta, szagmentes és száraz marad. :)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#408 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 11:23

Nekük is ilyen lett a mosószertartó. Áztattuk már hipóba is, de van ahonnan még az sem tudta kiszedni a gombát. Ennyire meg nem lehet szétszedni sajna. Szóval ez a téma engem is érdekel. :)
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#409 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 11:27

Baumaxban lehet kapni penészírtót. Utoljára 990 Ft volt. Elég erős, átható, mi falra használjuk, de sok mindenre rá lehet fújni. Azzal a mosószer-tartót is. És két mosás között (ha hosszú ideig nem megy), érdemes szétbontani és radiátorra vagy egyéb száraz helyre rakni.
----------
rohamkocka

#410 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 14:57

Én is a penészirtót javaslom, valamilyen klóros vegyület van benne, amit nagyon nem szeret. Nekem bevált a falak tisztításánál. Szerintem ott is jó lesz.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »