HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#381 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 07. 11:13

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 10:31

Ki kell, h ábrándítsalak. Idén vége a fánkzabálós időszaknak (értsd farsang). :)

Ebből kifolyólag nekem is lenne egy kérdésem.

Szóval állítólag húsvét és a farsang vége azaz hamvazószerda között 40 nap van. Előbbire a február 6-ai dátumot, utóbbira a március 23-ai dátumot találtam. Akárhogy számolom az nem negyven nap. Hol a hiba? :think:

Vagy ők a 40++ -et is 40 nek hiszik, tehát matematikát is másképp értelmezik? Esetleg én számoltam el/találtam téves információt? :s

Itt vannak az infók, hogy ne kelljen keresgetni:

Idézet: ]A hamvazószerda a farsangi időszak utáni első nap.A húsvéti 40 napos böjt kezdete....2008-ban az ideinél is korábban lesz húsvét– így értelemszerűen hamvazószerda is. Akkor a nagyböjti időszak február 6-án kezdődik. [/quote]A biztonság kedvéért egy másik forrás:

A farsang
A farsang hossza évről-évre változik, mivel zárónapja a húsvét időpontjához kötődik. Vízkereszttől (január 6.) a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt kezdetéig, azaz hamvazószerdáig tart.

#382 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 11:42

Teljesen igazad van. Több, mint 40 nap. ÉN is most tudtam meg, hogy a vasárnapokat nem számolják bele a 40 napba. (Hogy miért nem az passz.)
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#383 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:13

ilyen linkgyujto portal csak a startlap van magyarul?

tehát ahol tematikusan rendezve vannak linkek, és nyilvanosan elerheto, meg akar barki kuldhet be.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#384 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:40

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 12:13

ilyen linkgyujto portal csak a startlap van magyarul?

tehát ahol tematikusan rendezve vannak linkek, és nyilvanosan elerheto, meg akar barki kuldhet be.

http://www.kapu.hu http://www.linktar.com/ http://www.weblink.hu/ http://www.linkcenter.hu/ http://linkweb.hu/ stb.
google

#385 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 13:39

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 11:42

Teljesen igazad van. Több, mint 40 nap. ÉN is most tudtam meg, hogy a vasárnapokat nem számolják bele a 40 napba. (Hogy miért nem az passz.)

Úgy már kb kijön, valami ilyesmire gondoltam én is. De a megfogalmazás akkor is eléggé félreérthető az egyszerű halandók számára. :D Persze mindegy.

Köszi! :respect:

#386 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 14:02

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 12:40

hát, ezek vagy tele vannak reklammal, vagy elég trék.
akkor marad a startlap.

ott Én mint egyszeru halando hogyan tudok uj gyujtemenyt (valami.lap.hu) létrehozni?
meresztem a szemem, de olyat nem találok amit az ember keresne.

#387 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 14:06

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 14:02

hát, ezek vagy tele vannak reklammal, vagy elég trék.
akkor marad a startlap.

ott Én mint egyszeru halando hogyan tudok uj gyujtemenyt (valami.lap.hu) létrehozni?
meresztem a szemem, de olyat nem találok amit az ember keresne.

http://www.startlap....port/szerk.html

#388 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 18:59

Idézet: Ndrew - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 13:39

Úgy már kb kijön, valami ilyesmire gondoltam én is. De a megfogalmazás akkor is eléggé félreérthető az egyszerű halandók számára. :D Persze mindegy.

Köszi! :respect:

Sose számoltam utána (nem mozgatott meg annyira), de a hétvégén mondta nekem is vki, h utánaszámolt és nem értette. Mondta egy papnak, és ő homályosította fel.

De a Pünkösd tuti 50 nap. :)
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#389 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 19:35

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 18:59

Sose számoltam utána (nem mozgatott meg annyira), de a hétvégén mondta nekem is vki, h utánaszámolt és nem értette. Mondta egy papnak, és ő homályosította fel.

De a Pünkösd tuti 50 nap. :)

Néha én is elcsodálkozom, hogy milyen hülyeségeknek is képes vagyok utánaszámolni. :omg: Előfordul. :)

Köszönöm a segítséget!

Na, akkor még egy kérdés, ha már így belejöttem. A mondatközi személyes névmásokat nagybetűvel kell írni? Lehet, hogy ez nagyon alapvető, de én mindig kicsivel írtam/írom, de attól félek, bennem van a hiba. Egyre több helyen látom így, de mintha régebben nem találkoztam volna ezzel, de aztán az is lehet, hogy régebben nem érdekelt és nem foglalkoztam vele, most meg igen. Azt tudom, hogy Te az Én szó mind a két betűjét nagynak írod, de ettől függetlenül kérdezem. :D

#390 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 19:53

Idézet: Ndrew - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 19:35

Néha én is elcsodálkozom, hogy milyen hülyeségeknek is képes vagyok utánaszámolni. :omg: Előfordul. :)

Köszönöm a segítséget!

Na, akkor még egy kérdés, ha már így belejöttem. A mondatközi személyes névmásokat nagybetűvel kell írni? Lehet, hogy ez nagyon alapvető, de én mindig kicsivel írtam/írom, de attól félek, bennem van a hiba. Egyre több helyen látom így, de mintha régebben nem találkoztam volna ezzel, de aztán az is lehet, hogy régebben nem érdekelt és nem foglalkoztam vele, most meg igen. Azt tudom, hogy Te az Én szó mind a két betűjét nagynak írod, de ettől függetlenül kérdezem. :D

Hehe, jótól kérdezed. :D

Természetesen nem kell. ÉN csak azért írom így, mert a nickem is nagybetűkkel van. A többit meg max azért, mert kedves akarok lenni. Lényeg, h nem kell naggyal írni.

#391 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 20:11

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 19:53

Hehe, jótól kérdezed. :D

Természetesen nem kell. ÉN csak azért írom így, mert a nickem is nagybetűkkel van. A többit meg max azért, mert kedves akarok lenni. Lényeg, h nem kell naggyal írni.

Azt tudom, hogy te miért. Meg azt is, hogy te valószínűleg tudod a helyes választ. :D

Na az jó, ezekszerint jól cselekedtem eddig helyesírásilag.

Kösz ezt is!

Mizú? Ja ez nem az a topic. :Đ

#392 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 21:02

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 11:42

http://www.naptarak....likus_mozgo.php
Nagyböjt első, második, harmadik, negyedik, ötödik vasárnapja, + virágvasárnap, + nagypéntek + nagyszombat.
Az úr hat nap alatt teremtette a világot, a hetediken pihent. A népek meg templomba járnak.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#393 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 21:03

Egy bőrdzsekit mennyiért takarítanak ki?
(nem vagok hozzáértő)
Nem ez a fényes, hanem matt, vagy milyen.
Nem éppen kellemes a szaga (hála a szellőző rendszernek, és annak a baromnak aki valamit belerohasztott a szomszéd szekrénybe), ezért kéne takarítani.

#394 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 00:46

keresem ezt a magyaroszág térképet hiánytaléan formában, vagy ehhez hasonlót, ahol ilyesmi részletességgel vannak feltüntetve a megye/régió/város határok

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#395 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 06:44

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 0:46

keresem ezt a magyaroszág térképet hiánytaléan formában, vagy ehhez hasonlót, ahol ilyesmi részletességgel vannak feltüntetve a megye/régió/város határok

http://lazarus.elte.hu/hun/hunkarta/sajto/.../megyehatar.htm
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#396 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 08:39

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 0:46

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

had javitsalak ki, hogy ezen a térképen csak a megyehatarok sé a kistérségek vannak rajta, semmi város, meg regio hatar nincs jelolve.

#397 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 12:09

Sziasztok!

Milyen olyan vegyszer, módszer van, amivel el lehet a penészt távolítani súrolás nélkül?
A mosogépünk (Whirlpool) mosószeradagolójának az öblítő és keményítő részének az aljában van penész :( Ez a tartó a mosógép fedelén vn belülről, de le lehet szedni.
Alig egy éves a mosógép és rendszeresen (értsd. kb. kéthetente) ki volt mosva a mosószertartó, mégis ilyen lett. A mosóportartó részt ki tudtam mosni, mert oda befér a szivacs, de az öblítő tartó részhet nem (mert elég hülye megoldású, hogy vízszintes helyzetben se follyon vissza belőle az öblítő). Ki mit javasol?

#398 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 12:19

Édesanyám ecetet javasol. Öntsetek bele egy adag háztartási ecetet (20%-osat), úgy egy óra hosszat hagyjátok benne, aztán Domestost neki. Mondott még valami gombaölő és fertőtlenítő szert, de sajnos az valami orvosi holmi, kereskedelmi forgalomban nem is igazán kapható.

#399 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 12:32

Mini LCD TV-t keresek, 20 centi, (max picivel felette) átmérővel
Esetleg köztetek van olyan ember, akinek tapasztalata lenne márka / teljesítmény tekintetben?

Kamionba lesz, UPC Direct mellé. Fontos, hogy legyen hálózati adapter, mert 12V-os csati nem minden fülkében található.
Elvárás: Fogyasztás alacsony, képméret és minőség a lehető legjobb, ár pedig jó mélyen :)
Koax bemenet legyen. Ötlet?

Szerkesztette: Papa 2008. 02. 09. 12:36 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#400 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 13:22

keresnek valami programot, vagy webes vagy akarmelyik megoldast ami a kovetkezoket tudja:

sz.geppel teszt (dolgozat) irasa, a válaszok feleletvalasztosak (4 opcio, egy a jo, vagy akár olyat is, hogy tobb), namost, vagyegy oldalon lassa az osszes kerdest, vagy legyen előre-vissza gomb, hogy vissza tudjon lepni.

namost, ez nem nagy kunszt, még kéne hozza valami olyasmi ahol kozpontilag meg lehet nézni, hogy melyik tanulo milyen eredmenyt ert el (jo/rosz valaszok aranya, a feladatlapanak megjelenitese), névre bontva termeszetesen.

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.