HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#401 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 09. 13:45

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 13:22

keresnek valami programot, vagy webes vagy akarmelyik megoldast ami a kovetkezoket tudja:

sz.geppel teszt (dolgozat) irasa, a válaszok feleletvalasztosak (4 opcio, egy a jo, vagy akár olyat is, hogy tobb), namost, vagyegy oldalon lassa az osszes kerdest, vagy legyen előre-vissza gomb, hogy vissza tudjon lepni.

namost, ez nem nagy kunszt, még kéne hozza valami olyasmi ahol kozpontilag meg lehet nézni, hogy melyik tanulo milyen eredmenyt ert el (jo/rosz valaszok aranya, a feladatlapanak megjelenitese), névre bontva termeszetesen.

Okosok azt mondtak, hogy a > moodle < az jo e-learning system. Mondjuk lehet hogy neked overkill.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#402 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 13:50

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 13:45

Okosok azt mondtak, hogy a > moodle < az jo e-learning system. Mondjuk lehet hogy neked overkill.

hát, ahogy nezegettem, a moodle nem igazan erre jo. az inkabb e-tananyag, nekem csak e-dolgozat kell.

akkore ha nem lesz semmi előveszem poros php-mysql tudasomat és irok egyet.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#403 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 13:56

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 13:50

hát, ahogy nezegettem, a moodle nem igazan erre jo. az inkabb e-tananyag, nekem csak e-dolgozat kell.

akkore ha nem lesz semmi előveszem poros php-mysql tudasomat és irok egyet.

Ezert mondtam, hogy overkill. (Van benne quiz is, megneztem :) ). De ha felturod egy kicsit az sf.net-et e-learning kulcsszora, akkor biztos fog meg dobni neked egy rakas ennel egyszerubb megoldast is. Meg emlekeim szerint a kde-eduban is van valami ilyen okossag, csak gondolom az nem jo.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#404 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 19:49

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 12:09

Sziasztok!

Milyen olyan vegyszer, módszer van, amivel el lehet a penészt távolítani súrolás nélkül?
A mosogépünk (Whirlpool) mosószeradagolójának az öblítő és keményítő részének az aljában van penész :( Ez a tartó a mosógép fedelén vn belülről, de le lehet szedni.
Alig egy éves a mosógép és rendszeresen (értsd. kb. kéthetente) ki volt mosva a mosószertartó, mégis ilyen lett. A mosóportartó részt ki tudtam mosni, mert oda befér a szivacs, de az öblítő tartó részhet nem (mert elég hülye megoldású, hogy vízszintes helyzetben se follyon vissza belőle az öblítő). Ki mit javasol?

Mosás után hagyd nyitva egy-két órára a fedőt.
Ha a helyiség állandóan párás és fűtetlen, akkor ez sokáig bosszantó dolog lesz.
Azt hiszem, az a műanyag még szétnyitható, mint egy doboz. Nem biztos.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#405 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 19:54

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 19:49

Mosás után hagyd nyitva egy-két órára a fedőt.
Ha a helyiség állandóan párás és fűtetlen, akkor ez sokáig bosszantó dolog lesz.
Azt hiszem, az a műanyag még szétnyitható, mint egy doboz. Nem biztos.

Folyamatosan nyitva van a mosógép, csak mosáskor van lecsukva. Fűtés van a helységben, mivel a fürdőszobában van a mosógép. A fehér, külső műanyagból ki tudtam szedni a belső műanyag részt, de azt már nem tudom tovább szétszedni, mert úgy tűnik, hogy össze van heggesztve :(

#406 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 20:02

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 13:56

Ezert mondtam, hogy overkill. (Van benne quiz is, megneztem :) ). De ha felturod egy kicsit az sf.net-et e-learning kulcsszora, akkor biztos fog meg dobni neked egy rakas ennel egyszerubb megoldast is. Meg emlekeim szerint a kde-eduban is van valami ilyen okossag, csak gondolom az nem jo.

asszem megtaláltam a megfelelőt. tcexam a neve, php-mysql, webes cucc, tud mindent ami egy dolgozatnal kellhet.
meg lehet mondani, hogy mennyi ido alatt kell a tesztet kitolteni, automatikusan csinál statisztikákat (tanárok szeretik az ilyeneket, nem tudom miért), képes az üres kitöltött teszteket kinyomtatni (izé, pdf fájlt csinal belole, aztan manualisan lehet nyomtatni)
aztán elhet még olyat, hogy ha rendesen felviszem a kérdéseket (beállítom a nehezsegeiket, stb.) akkor a kérdések halmazábol általam megadott sázmu kérdést rak össze (persze, megadhatom, hogy milyen nehezsegubol mennyit, stb.)

szoval, nagyon fasza :)

és még magyatul is tud, tehát mondhatni kulcsrakész.

#407 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 03:34

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 12:09

Sziasztok!

Milyen olyan vegyszer, módszer van, amivel el lehet a penészt távolítani súrolás nélkül?
A mosogépünk (Whirlpool) mosószeradagolójának az öblítő és keményítő részének az aljában van penész :( Ez a tartó a mosógép fedelén vn belülről, de le lehet szedni.
Alig egy éves a mosógép és rendszeresen (értsd. kb. kéthetente) ki volt mosva a mosószertartó, mégis ilyen lett. A mosóportartó részt ki tudtam mosni, mert oda befér a szivacs, de az öblítő tartó részhet nem (mert elég hülye megoldású, hogy vízszintes helyzetben se follyon vissza belőle az öblítő). Ki mit javasol?

Szerintem Domestosba, vagy vmi ilyesmibe áztatva kitisztíthatod a penészt. Esetleg közben egy párszor átöblíted forró vízzel, hogy mindig könnyebb legyen a többit oldani.

Nekem is ilyen mosógépem van és bár penész még nem volt benne, de észrevettem hogy minden mosás után marad benne vmi. Vagy ázott mosószer, vagy vmi "szmötyi"... :)
Én bevezettem, hogy MINDEN mosás után forróvízzel kiöblítem és kint hagyom kiszáradni, plusz a mosógépet is kitörlöm már amennyire hozzá lehet férni.  Mindig másnap teszem vissza a tartót és csak akkor csukom le a mosógép tetejét is. Így minden tiszta, szagmentes és száraz marad. :)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#408 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 11:23

Nekük is ilyen lett a mosószertartó. Áztattuk már hipóba is, de van ahonnan még az sem tudta kiszedni a gombát. Ennyire meg nem lehet szétszedni sajna. Szóval ez a téma engem is érdekel. :)
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#409 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 11:27

Baumaxban lehet kapni penészírtót. Utoljára 990 Ft volt. Elég erős, átható, mi falra használjuk, de sok mindenre rá lehet fújni. Azzal a mosószer-tartót is. És két mosás között (ha hosszú ideig nem megy), érdemes szétbontani és radiátorra vagy egyéb száraz helyre rakni.
----------
rohamkocka

#410 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 14:57

Én is a penészirtót javaslom, valamilyen klóros vegyület van benne, amit nagyon nem szeret. Nekem bevált a falak tisztításánál. Szerintem ott is jó lesz.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#411 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 15:00

Keresném a "Futurama" zenéjét. Nem tudom, hogy főcímzene-e vagy sem, mert még nem láttam epizódokat belőle (tervezem... :) ) de akinek van TV6-ja, akkor ő esetleg segíthet, mert ott szokott menni ez a zene a "Futurama" beharangozója alatt.
Pleeeease... !  ;)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#412 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 17:16

erre a zenére gondolsz? http://youtube.com/watch?v=n8g4jk2hvAg

#413 Felhasználó inaktív   McMaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 17:26

Üdv mindenkinek, egy kis helpet kérek, keresek.

Adott egy szépen szoló 4 utas HIFI hangfal, Quadral. Az egyikben a csipogó és a középsugárzó EGYSZERRE el kezdett kicsit recsegni, néha elnémulni. Tehát valsz hogy nem maga a hangszoró a rossz, hanem vmi elektronika a dobozon belül. (Frekvenciaváltó vagy mi a szösz, nem értek hozzá).
Tud vki egy megbízható helyet javasolni Bp-n, ahol hangfal javítással foglalkoznak?

Köszi előre is.
Naná hogy nincs tápiókapuding...

mcmaci2000@yahoo.fr

IQ alapú szavazati jogot !!! avagy 3 debil erősebb mint 2 zseni...

#414 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 23:52

Köszönöm a mosógépes tippeket, ki fogom próbálni.

Újabb kérdésem van: Windows XP-n milyen programmal lehet Vodás mobilnetet használni? Van hozzá egy Nokia mobiltelefon, usb-s bluetooth és vodás előfizetés mobilnetre.

Szerkesztette: Sipi- 2008. 02. 10. 23:53 -kor

#415 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 00:23

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 23:52

Újabb kérdésem van: Windows XP-n milyen programmal lehet Vodás mobilnetet használni? Van hozzá egy Nokia mobiltelefon, usb-s bluetooth és vodás előfizetés mobilnetre.

nem kell extra program.
feltelepited a telefont mint sima modem, aztán csinalsz egy uj betarcsazos kapcsolatot.
viszont telefonszám helyett azt irod be, hogy *#99* ha jol emlekszem, és igy gprs-el csatlakozik.

de ha jol tudom a vodafonenak van egy programja is amivel ezt egyszeruen lehet kezelni

szerk.: a jo szam lehet meg a *99***1# -is.

Szerkesztette: charlie 2008. 02. 11. 00:25 -kor

#416 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 01:09

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 17:16

Köszi. Nem sajnos, nem erre és amit a youtube-on találtam egyik sem az. :(

/André Gide/

#417 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 07:50

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 23:52

ConnectMe a vodás proggi neve, le lehet húzni az oldalukról.

#418 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 09:07

Köszi. Most BlueSoleil vagy micsoda van használva a betárcsázásra. Ehelyett rakjam fel a Connect Me-t? (vagyis Connect NOW van a Voda oldalán már)

Szerkesztette: Sipi- 2008. 02. 11. 09:08 -kor

#419 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 09:12

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 9:07

Köszi. Most BlueSoleil vagy micsoda van használva a betárcsázásra. Ehelyett rakjam fel a Connect Me-t? (vagyis Connect NOW van a Voda oldalán már)

Ja, próba cseresznye. :)

#420 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 09:25

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 9:12

Ja, próba cseresznye. :)

Köszi :)
Most a *99***1# -re tárcsáz be a modem és van hozzá usernév (telefonszám@vodafone.hu) és jelszó is. Hogy tudom én ezt a jelszót visszakeresni? Mert persze nem tudom és a telefon sincs nálam :( (újra kellene telepítenem a notebookot, ami a vodanetet használják)

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.