HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#441 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 12. 23:39

Phil Collins - In The Air Tonight
http://www.youtube.c...h?v=Gz7gajAb2ww

Szerkesztette: fram 2008. 02. 12. 23:41 -kor

Ciciman is on borda

#442 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 23:50

Idézet: fram - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 23:39

Phil Collins - In The Air Tonight
http://www.youtube.c...h?v=Gz7gajAb2ww

Húú, hát ez gyors volt! :D

Nagyon szépen köszi. :)
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#443 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 23:55

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 20:45

Elvégre a pénzautomaták is isdn és/vagy bérelt vonallal vannak etetve.
Vidéki takszövben a beszédcsatornák rovására kapott "önálló" vonalat az IBM gép.

hánemtom, én a legtöbb környékén egy nagyranőtt, élére állított lavórt szoktam látni :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#444 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 19:02

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 17:31

a valuta az egy idegen orszag pénze, egy orszag pénzforgalmaban.

a deviza az idegen pénzre szolo koveteles, ami nem vesz részt a hazai pénzforgalomba.

tehát ha neked kp-d van, akkor valutat adsz el. ha kovetelesed (csekk, válto, meg még ami van) akkor devizat.

ha jol emlekszem.

Így van, jól emlékszel. Csak még annyit hozzá: ha devizával üzérkedsz, akkor ált. deviza közép árfolyamon számolják (ezt ugye cégek esetén a cégpolitika rögzíti alapításkor, lehet más is, de ez a "szokásos"). Aztán ami ki van írva banknál/pénzintézetnél, hogy vételi-eladási árfolyam, az a banki oldalról történő tranzakciót jelenti. Tehát a valuta vételi azt jelenti, h a bank vesz valutát. Azaz ha én valutát akarok forintra váltani, ezt kell néznem, mert én eladom az euróm/dollárom/stb, a bank meg megveszi Ft-ért. Fordított esetben, ha forintért akarok eurót, akkor a valuta eladásit kell nézni - a bank ad el valutát forintért.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#445 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 19:38

Segítséget kérnék, merre lehet jó és olcsó (eddig 980 Ft volt) fekete-fehér (!) igazolványképet készíteni a a Margit-híd vonalától délre (bármelyik parton  ;) ). Eddig a Fehérvári úti Skálába jártam, de azt 2007 nyarán lebontották.
----------
rohamkocka

#446 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:21

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 19:38

Segítséget kérnék, merre lehet jó és olcsó (eddig 980 Ft volt) fekete-fehér (!) igazolványképet készíteni a a Margit-híd vonalától délre (bármelyik parton  ;) ). Eddig a Fehérvári úti Skálába jártam, de azt 2007 nyarán lebontották.

Nyugati tér "Mosoly Albuma"? Photo Hallok? Ki a bánatnak (milyen intézménynek) van szüksége f/f igazolványképre?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#447 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:59

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 20:21

Nyugati tér "Mosoly Albuma"? Photo Hallok? Ki a bánatnak (milyen intézménynek) van szüksége f/f igazolványképre?

Az FF az én bogaram. Egyszerűen nem lehet rólam normális színes fotót készíteni. Eddig sehol nem kötöttek bele, ezért amíg lehet, ilyet kérek. Köszi, majd elnézek oda.
----------
rohamkocka

#448 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 23:36

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 19:38

a minilaborral ellátott fotósboltokban csinálnak bármilyet, 3-4 éve valamelyik metróaluljáróban csináltattam ff képet, de azt hiszem, hogy az a kálvinon volt, és az már nincs.

esetleg itt? http://puskasfoto.hu...gazolvanybp.pdf
lehet, hogy értenek is hozzá :D

bár az eddigi legolcsóbb igazolványképemet magamnak készítettem, állvány, távkioldó, kis utómunka, egy 10x15ös lapon elfér 10 igazolványkép, és egy pénzbedobós fotókioszkban kinyomtattam 70 forintért, majd ollóval méretre vágtam :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#449 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 23:49

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 23:36

a minilaborral ellátott fotósboltokban csinálnak bármilyet, 3-4 éve valamelyik metróaluljáróban csináltattam ff képet, de azt hiszem, hogy az a kálvinon volt, és az már nincs.

esetleg itt? http://puskasfoto.hu...gazolvanybp.pdf
lehet, hogy értenek is hozzá :D

bár az eddigi legolcsóbb igazolványképemet magamnak készítettem, állvány, távkioldó, kis utómunka, egy 10x15ös lapon elfér 10 igazolványkép, és egy pénzbedobós fotókioszkban kinyomtattam 70 forintért, majd ollóval méretre vágtam :D

:respect:

Sajnos én magam csapnivaló fotós vagyok.  :(
----------
rohamkocka

#450 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 15:35

sracok, hol van most a lopott cuccos topik?
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#451 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 16:39

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 15:35

sracok, hol van most a lopott cuccos topik?

Sehol: https://forum.hwsw.h...c=100427&st=100  :think:
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#452 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 18:38

Idézet

I. sz. Nyilatkozatot a kitöltés után a foglalkoztatóhoz kell eljuttatni, a nyugdíjpénztárhoz nem kell beküldeni
II. sz. Nyilatkozatot csak azoknak kell kitölteni, akik megállapodást kötnek nyugdíjszolgáltatásra, és ezt a Nyugdíjpénztárnál kell bemutatniuk

A kérdés: ki kell töltenem a II. sz. Nyilatkozatot, ha be szeretnék lépni egy magán-nyugdíjpénztárba, és előtte nem voltam egynek sem tagja? Mert ilyen nyomtatvány csak itt van a belépési nyilatkozat mellett, sehol máshol nem találtam.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#453 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 20:57

Idézet: Lulu64 - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 16:39

Eh. Hat az nem jo :(
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#454 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 22:59

Sziasztok!

Egy két épületből álló társasházban lakunk a feleségemmel, a belső épületben. A külső épület földszintjén üzemel egy étterem, melynek ablakai néznek a belső udvarra is (ahova a mi ablakaink néznek). Új szokása lett az étteremnek az elmúlt pár hétben, hogy "születésnapi" bulit tartanak szombatonként (és úgy tűnik, hogy mostmár péntekenként is  :reklamacio: ). Múltkor felhívtam őket telefonon, de semmit sem ért (kicsit halkabbra vették ugyan a zenét, de még úgy is hangos volt).
A közös képviselővel is beszéltünk már, de úgy veszem észre, hogy Ő sem ért el semmit. A közös képviselő szerint ez egy étterem és nincs is engedélyük bulit tartani.

A kérdésem az, hogy milyen hivatalos vagy esetleg kevésbé hivatalos módon lehet elérni, hogy ne zajongjanak akkor, amikor mi pihenni és aludni akarnánk?
Köszönjük a segítséget előre is, a feleségem és az én nevemben is.

Szerkesztette: Sipi- 2008. 02. 15. 23:02 -kor

#455 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 23:53

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 22:59

Sziasztok!

Egy két épületből álló társasházban lakunk a feleségemmel, a belső épületben. A külső épület földszintjén üzemel egy étterem, melynek ablakai néznek a belső udvarra is (ahova a mi ablakaink néznek). Új szokása lett az étteremnek az elmúlt pár hétben, hogy "születésnapi" bulit tartanak szombatonként (és úgy tűnik, hogy mostmár péntekenként is  :reklamacio: ). Múltkor felhívtam őket telefonon, de semmit sem ért (kicsit halkabbra vették ugyan a zenét, de még úgy is hangos volt).
A közös képviselővel is beszéltünk már, de úgy veszem észre, hogy Ő sem ért el semmit. A közös képviselő szerint ez egy étterem és nincs is engedélyük bulit tartani.

A kérdésem az, hogy milyen hivatalos vagy esetleg kevésbé hivatalos módon lehet elérni, hogy ne zajongjanak akkor, amikor mi pihenni és aludni akarnánk?

A szomszedok hogy viselik a dolgot? beszeljetek ossze, hogy idonkent egy egy vodor viz vagy egy vizzel toltott reklamszatyor landoljon random jellegel az udvaron. Kollegak, haverok alkalmaztak - nem etterem ellen- meglehetosen sikerrel.  Esetleg a vizbe beletenni par pelenkat vagy vmi nyomot hagyo cuccot.. Vagy a helyi onkormanyzatnal megerdeklodni az engedelyuket. Csak mivel Magyarorszagon vagyunk nem biztos, hogy sikerul barmit is tenni.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#456 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 01:11

Hello

trackid-re lenne szükségem  :D Tényleg nincs valami ahhoz hasonló online szolgáltatás? Bár ez úgysem lenne benne: mumia.uw.hu/winter.mpa a fájlnév nem jelent semmit

#457 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 08:28

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 22:59

Sziasztok!

Meg kell tudni, hogy ki a felügyelő szerv, őket kellene első körben megkeresni.

#458 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 09:15

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 23:59

Sziasztok!

Egy két épületből álló társasházban lakunk a feleségemmel, a belső épületben.

Összeszedsz pár egeret, patkányt, 1-2 befőttesüvegnyi csótányt, beengeded őket a konyhába, aztán kihívod az ÁNTSZ-t :)

#459 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 09:38

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 9:28

Meg kell tudni, hogy ki a felügyelő szerv, őket kellene első körben megkeresni.

Ha jól sejtem, általában az önkormányzat jegyzőjénél szokás ilyenkor panaszt tenni. :think:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#460 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 11:05

Normális esetben a jegyző a legkorruptabb.
Mégis kinek a javára fog vajon ítélni, az 1.0-s júzer (Sipi), vagy az étterem (kitömött boríték) ?
:)

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.