Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 03. 09. 23:03
Derék. Ügyes voltál, hogy rájöttél, hogy nincs rendben valami. Egyébként mi keltett gyanút?
Első sorban az, hogy frankfurtinak adta ki magát, de a licit lezárta után fél órával már jött egy SMS egy vodás telefonról (ami mellesleg még nem lenne gyanús), hogy ide utalj, és én küldöm. Ilyet még soha nem tapasztaltam, hogy az eladó vegye fel a kapcsolatot.

Azután megtaláltam ugyanazt a laptopot/hirdetőt egy teszveszes oldalon, pár nappal azelőtt zárult le az aukció, és arra jött egy negatív értékelés. Itt már kezdett gyanús lenni a dolog. A laptopot erősebb procival árulta, mint a megszokott, majd miután mondtam neki, hogy küldjön egy Everestes szkrinshátot, azt mondta, hogy már becsomagolta (ez még az aukció lezárásának napján volt), nem akarja kibontani, de tuti, hogy az erősebb van benne, mert így kérte, amikor megvette (az erősebb procisnak más a típusszáma, illetve több memória és nagyobb HDD-vel van szerelve). Majd a köv. levélben már a bátyja, a levél végén a nővére vette, akik Hollandiában élnek. Na itt utánanéztem a levélben szereplő IP címnek, ami magyar volt. Írtam a levélben, hogy küldje el, ha minden ok, akkor fizetek. Erre az volt a válasz, hogy elhozza személyesen (Frankfurtból

) Erre kiderült, hogy nem is az állítólagos eladóval leveleztem eddig, hanem a barátnőjével, aki elhozná a laptopot. Na, azóta is hozza. Közben még rákérdeztem, hogy a képeket a termékről csinálta-e, erre az volt a válasz, hogy igen. A képeket meg a tin eye (köszi qnadam

) megtalálta egy albumban, amit 2009-ben töltöttek fel. Erre már nem volt logikus válasza, csak az, hogy majd személyesen. Még voltak sikamlós dolgok, de azok már kisebb horderejűek. Pl. így utólag észrevettem, hogy húzta az időt ezzel a személyes talival, hogy még a futó licitjei lezáródjanak, és a vételárak megérkezzenek.
Kíváncsi vagyok amúgy, mert a levelezései alapján nem egy jöttment csaló

. Meg az is érdekelne, hogy mi hozta ezt ki belőle, mert volt 20 pozitív visszajelzése, csak ott mindegyiknél ő volt a vevő. A vatera ilyen esetekben mit csinál? Kiadja az adatait a károsultaknak? Vagy csak a rendőrségnek?