HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#4661 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 09. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: DzsiAr - Dátum: 2011. 03. 09. 08:25

Bár ez nem mobilos téma, megpróbálom először itt.
Van apámnak egy Nokia C5-ös telefonja, anyámnak egy Sony Ericsson W595.
T-mobile-os társkártyás előfizetés.

Ha anyám hívja apámat a számot kiírja, de nem jeleníti meg a nevét hiába van a telefonkönyvben elmentve.
Már be lett írva a telefonkönyvbe külön, el lett mentve a szám mikor hívta anyám, semmi. Ép ezért, mivel nem ismeri fel külön csengőhang se jó, a fénykép se jelenik meg.

Ha anyám pl engem hív ott kiírja a nevet, ha apámat más hívja aki benn van a telefonkönyvben őt is ki írja. Ha apám hívja anyámat őt is kiírja.
Azóta van ez amióta tavaly anyám kapta ezt a telefont, de nem találok rá semmilyen megoldást.

Bár ez nem mobilos téma"
Asztali telefon? :blink:

Kétszer van beirva a telefonszám különböző néven. Ilyenkor csak számot jelez, mert szerencsétlen telefon nem tudja hova ugorgyon
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#4662 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: DzsiAr - Dátum: 2011. 03. 09. 08:25

Bár ez nem mobilos téma, megpróbálom először itt.
Van apámnak egy Nokia C5-ös telefonja, anyámnak egy Sony Ericsson W595.
T-mobile-os társkártyás előfizetés.

Ha anyám hívja apámat a számot kiírja, de nem jeleníti meg a nevét hiába van a telefonkönyvben elmentve.
Már be lett írva a telefonkönyvbe külön, el lett mentve a szám mikor hívta anyám, semmi. Ép ezért, mivel nem ismeri fel külön csengőhang se jó, a fénykép se jelenik meg.

Ha anyám pl engem hív ott kiírja a nevet, ha apámat más hívja aki benn van a telefonkönyvben őt is ki írja. Ha apám hívja anyámat őt is kiírja.
Azóta van ez amióta tavaly anyám kapta ezt a telefont, de nem találok rá semmilyen megoldást.

Szinte biztos, hogy a kártyán, és a telefonban is el van mentve a név. Kapcsold át a "telefon és sim" lehetőséget telefonra, a telefonkönyv menüjében.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#4663 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 09:11

Kösz kipróbálom.

(Úgy értettem, hogy a fórumnak van külön mobilokkal foglalkozó része is. :) )
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#4664 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 19:31

Kipróbáltam. Kétszer volt benne ugyanaz a szám más néven. Köszi.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#4665 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2011. 02. 26. 19:40

Sziasztok!

Egy emberke erősen átverés szagú cuccot akar rám sózni a vateráról. Igaz a licitet én nyertem, de sajnos csak utána kezdtem el gyanakodni. Elvileg németből küldené, most is ott van, és a leveleket onnan küldi. Honnan lehet megtudni, hogy tényleg onnan ír-e? Lementettem a levél forrását, hátha valaki jól megmondja a frankót. Előre is köszönöm!

Ha esetleg érdekel valakit az >>>"ember"<<<!

Szerkesztette: Csücsök 2011. 03. 09. 20:41 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#4666 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 23:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2011. 03. 09. 20:41

Ha esetleg érdekel valakit az >>>"ember"<<<!

Derék. Ügyes voltál, hogy rájöttél, hogy nincs rendben valami. Egyébként mi keltett gyanút?

#4667 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 07. 08:03

Melyik (lehetőleg free) oldal a legjobb vektoros képek vektorformátumban való letöltésére? deaviantART-on van egy csomó, de nem vektorformátumban.

Sebaj, a matek feledteti. Majd elmúlik :-D

Akkor egy egyszerűbb kérdés, remélhetőleg. Melyik oldal hozza korrekten listában az adott napon megjelenő sw-ek új verzióit? Lehetőleg külön a bétát és a véglegeset. Semmilyen bulvár cikk nem kéne az új verziókról, csak lista.

Szerkesztette: Wile E 2011. 03. 10. 10:18 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4668 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 10. 10:17

Sebaj, a matek feledteti. Majd elmúlik :-D

Akkor egy egyszerűbb kérdés, remélhetőleg. Melyik oldal hozza korrekten listában az adott napon megjelenő sw-ek új verzióit? Lehetőleg külön a bétát és a véglegeset. Semmilyen bulvár cikk nem kéne az új verziókról, csak lista.

Kötve hiszem, hogy az összes szoftverről találsz ilyen listát. De a Filehippo elég jó kis oldal, minőségi szoftverekkel. Lehet szűrni freeware / beta szerint, és van rss feedje is.

#4669 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 11:26

Igen, valami hasonlóra gondoltam. Nyilván nem az összesről, de a fontosabb, elterjedtebb programokról, böngészők, filekezelők, alapvető utilok. Napi bontásban. Gugli nem hozott értelmes találatot, lehet nem jól kerestem rá. Hátha ismer valaki hasonló oldalt.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4670 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 03. 09. 23:03

Derék. Ügyes voltál, hogy rájöttél, hogy nincs rendben valami. Egyébként mi keltett gyanút?

Első sorban az, hogy frankfurtinak adta ki magát, de a licit lezárta után fél órával már jött egy SMS egy vodás telefonról (ami mellesleg még nem lenne gyanús), hogy ide utalj, és én küldöm. Ilyet még soha nem tapasztaltam, hogy az eladó vegye fel a kapcsolatot. :) Azután megtaláltam ugyanazt a laptopot/hirdetőt egy teszveszes oldalon, pár nappal azelőtt zárult le az aukció, és arra jött egy negatív értékelés. Itt már kezdett gyanús lenni a dolog. A laptopot erősebb procival árulta, mint a megszokott, majd miután mondtam neki, hogy küldjön egy Everestes szkrinshátot, azt mondta, hogy már becsomagolta (ez még az aukció lezárásának napján volt), nem akarja kibontani, de tuti, hogy az erősebb van benne, mert így kérte, amikor megvette (az erősebb procisnak más a típusszáma, illetve több memória és nagyobb HDD-vel van szerelve). Majd a köv. levélben már a bátyja, a levél végén a nővére vette, akik Hollandiában élnek. Na itt utánanéztem a levélben szereplő IP címnek, ami magyar volt. Írtam a levélben, hogy küldje el, ha minden ok, akkor fizetek. Erre az volt a válasz, hogy elhozza személyesen (Frankfurtból :) ) Erre kiderült, hogy nem is az állítólagos eladóval leveleztem eddig, hanem a barátnőjével, aki elhozná a laptopot. Na, azóta is hozza. Közben még rákérdeztem, hogy a képeket a termékről csinálta-e, erre az volt a válasz, hogy igen. A képeket meg a tin eye (köszi qnadam :respect: ) megtalálta egy albumban, amit 2009-ben töltöttek fel. Erre már nem volt logikus válasza, csak az, hogy majd személyesen. Még voltak sikamlós dolgok, de azok már kisebb horderejűek. Pl. így utólag észrevettem, hogy húzta az időt ezzel a személyes talival, hogy még a futó licitjei lezáródjanak, és a vételárak megérkezzenek.
Kíváncsi vagyok amúgy, mert a levelezései alapján nem egy jöttment csaló :D . Meg az is érdekelne, hogy mi hozta ezt ki belőle, mert volt 20 pozitív visszajelzése, csak ott mindegyiknél ő volt a vevő. A vatera ilyen esetekben mit csinál? Kiadja az adatait a károsultaknak? Vagy csak a rendőrségnek?
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#4671 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 13:14

Sziasztok!

Adózásügyi kérdésem volna, remélem van valaki, aki ért hozzá.
Van egy céges autó, ami összetört. Casco nincsen, a balesetben más jármű nem "vett részt" (vízátfolyáson megcsúszott).

1, Ha számlás javítást választunk, akkor a cég mennyiben tudja a javítási költségeket elszámoltatni?
Mennyit igényelhet vissza belőle?

2, Ha totálkárosra veszik a kocsit és nem javíttatják meg, akkor ennek milyen adózási vonzatai vannak?

#4672 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2011. 03. 10. 12:41

Ilyet még soha nem tapasztaltam, hogy az eladó vegye fel a kapcsolatot. :)Meg az is érdekelne, hogy mi hozta ezt ki belőle, mert volt 20 pozitív visszajelzése, csak ott mindegyiknél ő volt a vevő.

akkor én gyanús lehetek :Đ

Meg az is érdekelne, hogy mi hozta ezt ki belőle, mert volt 20 pozitív visszajelzése, csak ott mindegyiknél ő volt a vevő.

gondolom rászánt némi időt egy korrektnek tűnő adatlap összehozására, vagy kapott-szerzett-vett-korábban használt egy accountot, ami most jól jött :think:
mindenestre gratu hogy nem tudott átverni :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#4673 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 11. 14:19

Első sorban az, hogy frankfurtinak adta ki magát, de a licit lezárta után fél órával már jött egy SMS egy vodás telefonról (ami mellesleg még nem lenne gyanús), hogy ide utalj, és én küldöm. Ilyet még soha nem tapasztaltam, hogy az eladó vegye fel a kapcsolatot. :)
...

Én is fel szoktam venni a kapcsolatot a vevővel :).

Ha esetleg követed majd a fejleményeket, akkor írd majd meg légy szíves, ha történik valami! Gondolom, nem csak engem érdekel, hogy ilyen esetekben mennyire mennyire működik a felhasználók védelme, mennyire lehet megbízni a Vaterán bonyolított vásárlásokban.

#4674 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 11. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 03. 11. 14:19

! Gondolom, nem csak engem érdekel, hogy ilyen esetekben mennyire mennyire működik a felhasználók védelme,

Az a baj hogy a Vatera nem adja ki a károsultaknak egymás elérhetőségét, rendőrségnek persze kiadja, de nehéz összehangolni a közös feljelentést, az ügy egyesitést

Én nem vennék dága dolgot személyes átvétel nélkül, pláne külfölditöl
Nem kell ide nigériai, igy is beugranak sokan az olcsó árnak
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#4675 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 11. 17:41

En azokat nem ertem soha, akik egy _soha nem latott_ autot vasarolnak igy online modon. Egyszeruen nem birom elkepzelni, hogy embereknek ennyire elmehet otthonrol az agya.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#4676 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 11. 22:04

:offtopic:

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2011. 03. 11. 14:46

olcsó árnak

Olcsó termék, vagy alacsony ár. Az olcsó árnak nincs értelme (sem a kopasz hajnak stb.)

#4677 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 11. 23:46

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 03. 11. 17:41

En azokat nem ertem soha, akik egy _soha nem latott_ autot vasarolnak igy online modon. Egyszeruen nem birom elkepzelni, hogy embereknek ennyire elmehet otthonrol az agya.

A nagybátyám e-bayen vette az Ford Mondeoját. Igaz kint angliában, de kb. fél áron megkapta. Semmi baja nem volt és még 1 év garancia volt az autóra... Ennek kb. 3 éve és éppen tavaly télen törték össze sajna. :s
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#4678 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 12. 15:34

Jo, en most nyilvan az expresszben meg talan a hasznaltauton hirdeto atverosoktol vasarlo magyarokra gondoltam. Kulfoldon sokmindent meg lehet csinalni, van ahol lakat nelkul otthagyhatod a biciklidet a haz elott ejszakara ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#4679 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 13:00

Az világos, hogy analóg PAL rendszernél függőlegesen 2*288 hasznos sor van (2*25Hz). A vízszintes sorokra viszont mindenfélét kamuznak a leírások. Normál szalagsebesség esetén (SP), 4:3-ban VHS-nél 240 vagy "legalább 240" sort adnak meg, Hi8-nál 400 sort vagy 420-at, kinek hogy tartja szagértelme. Azután ezeket a bizonytalan adatokat elég érdekesen számolják át mindenféle titkos módszerrel 333px és 560px értékekre. Hogyan kell a vízszintes analóg sorokat át számolni pixelbe? 4:3-as (sem 16:9-es) képarány alapján sem jön ki, amiket számolnak. Digitalizáláshoz kellene.

Szerkesztette: Wile E 2011. 03. 13. 13:01 -kor

#4680 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 13:14

Koordináld a koordinátarendszered :)

Függőlegesen oszlopok, lennének, ha lennének… de analógnál érdekesek lennének.

Vízszintesen meg sorfelbontás, ahogy az elektronsugár végigszalad fenten balról-jobbra
aztán alárakva megint…

Ezért hát tán leginkább hasraütve adják meg legtöbben, hogy a kép szélességét hány oszlopra bontják.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.