HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5301 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 24. 10:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2011. 09. 23. 16:12

1. Budapest környékén (40km körzetben) keresek fákkal szegélyezett (nem kell sok, elég egy is ha az átível) viszonylag erős sodrású patakot, olyan 2 méter széles, legyen mélysége, és legyen egy viszonylag hosszabb (elég ha az 100m) egyenes szakasza (lehessen rajta úsztatni pl. kis csónakot).

hm, mi lesz ebből? :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5302 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 25. 22:51

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 09. 14. 11:15

esélyes, a biai-tóval együtt. köszi :)

egyébként megvan :)

Kép
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5303 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 09. 25. 23:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2011. 09. 23. 23:50

Van egy nem túl jó minőségű fekete-fehér "fényképem" egy illetőről, de az arca felismerhető. Őt kellene megtalálnom (főleg facebook, iwiw, stb.) helyeken.

Automata dolgok felejtősek, körbe kell tolni a fotót, aztán valaki csak felismeri.
Make love not Wor.

#5304 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 09:24

Írhatsz nekik, de nem fog segíteni. Szerintem a hangsávban találtak jogvédett zenét, és mivel már nem az első alkalom volt, törölték az egész kócerájt. Botok átnézik a videókat és felismerik a jogvédett hangsávokat. Bár jogsértő hangsávnál csak a hangsávot tiltották le régebben. Máskor csinálj minden videódról biztonsági mentést. A YouTube egyre gennyebb módon szűr, tilt, stb. A jogvédőkre hivatkozik. Nem csak a feltöltőket, de a felhasználókat is szivatják. Annyi kultúra nem szorult beléjük, hogy figyelmeztető üzenetet sem küldtek, hogy x nap múlva törlik, ha nem teszel lépéseket? Szép.

Legközelebb esetleg odaírod a videó alá, hogy "Fair use", azaz szabad felhasználás keretében használtál fel jogvédett fel anyagot. Bár én többet nem töltenék fel semmit, legfeljebb a tiltakozó videót, amiben bemutatom, hogy mekkora szemetek és egy csomó blogra is kiírnám.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5305 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 27. 10:46

Köszi az infót!
Írtam már nekik. Egész pontosan egy űrlapot kellett kitöltenem , hogy vissza állítsák a letiltott youtube profilomat (megjegyzés rovat nem volt). De ehelyett lereszetelték a Gmail postaládámat. Aztán végig kellett mennem a jelszóváltási procedúrán és utána újra hozzá tudtam férni a leveleimhez.
Az a baj, hogy nem csak velem basztak ki, hanem a családommal, a rokonaimmal és azokkal akiknek felkérés alapján kameráztam.
Sok fórumba be fogom írni ezt, hogy mások okuljanak belőle. Többek között a jogi forumra is.

Ejj bazmeg, és te vagy "Vezető Informatikus". :omg: Amíg a Youtube neked olyan szolgáltatást nyújt, ami effektíve pénzedbe nem kerül, addíg akkor bassza ki/teheti örökre elérhetetlenné a cuccodat, amikor akarja. Nincs egy évben egyszer 10-13 eFt-d egy kurva adathordozóra, ami csak a tied?
Így jártál, és okold magadat. :bolond: :lama:

A jogi fórummal meg kitörölheted, de az meg ezt sem fogja hagyni, amíg nem bizonyítod, hogy te olyan júzer vagy, aki keményen fizetett a szolgáltatásért. :pokeas:

szerk: apróbb hibák

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 09. 27. 09:56 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5306 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 10:03

...

No meg te is olyan fasz vagy, aki a saját oldalára mutató linket nem külön ablakra/lapra nyitja meg.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5307 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 10:04

Sok fórumba be fogom írni ezt, hogy mások okuljanak belőle. Többek között a jogi forumra is.

Okés. Bár nem a legjobb hely, de a jogi fórumon is elfér, ha úgy vesszük. Inkább olyan oldalakra rakd ki, ahol sok feltöltő és nagy videózós banda van. Lehetőleg angolul is, nemzetközi oldalakra.

Zsivány'go kolléga meg azt akarja mondani a maga barátságos módján, hogy ingyenes szolgáltatásban sose bízz meg, mindig legyen mindenről biztonsági másolat. Akkor is, ha nem YT-ról van szó.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5308 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 10:11

Nemtom, nekem email jott toluk, amikor gazos volt valami:

A(z) pll3 című videódban olyan tartalom lehet, amelynek licencével vagy tulajdonjogával Warner Bros. Entertainment rendelkezik.

En is alazene problemara tippelek amugy... (az meg, hogy nincs mentes, az sajathibas baleset)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5309 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 27. 11:04

Zsivány'go kolléga meg azt akarja mondani a maga barátságos módján, hogy ingyenes szolgáltatásban sose bízz meg, mindig legyen mindenről biztonsági másolat. Akkor is, ha nem YT-ról van szó.

Tökéletes megfogalmazás. :respect: :respect2:

Bár a lámákat kipihenten sem bírom, nem pedig 3 éjszakai műszak után akkor, amikor még előttem vagy nyolc egy szusszanó nappal közbevetve. Azt a lámát pedig, aki az én régi pozíciómon trónol (kb. IT osztályvezető) különösen nem sajnálom, amikor egy "térdenállós megörvendeztetem magamat"-ban részesíti magát. A :lama: kifejezés nekik túlzottan nagy dicséret.
Ilyeneknek nem szabad segíteni. Először tanuljanak a maguk kárán. (Vagy kárján. :nevet: :nevet2: :nevet: )

#5310 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 27. 11:24

Csak az utóbbi 1 évről (legutolsó kamera) van biztonsági mentésem. Az is közel 30GB!!!

Hát bazmeg, mindjárt beszarok a csodálattól. :omg: what a big :lama:
1 db 500 GB-os akármilyen vinyó 10.000 FT. Hordozhatóban max. 15.000 Ft. Floppy-jaidról mikor készült mentés utoljára?

(Nehogy azt mondd utólag, hogy elírtad, és nem 30 Giga, hanem 30 Tera! Mer akkor szétkrekkerellek az internyéten és elfoglaom az állásodat, te meg mehetsz a híd alá. :omg:)

#5311 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 11:02

fcseh: Azert azt lasd be, hogy senki nincs olyan botor, hogy a csaladi dolgait csak az interneten tarolja! Elmeletileg te profi modon videozol, igy az a minimum megkovetelheto dolog toled, hogy minden anyagrol legyen egy DVD, USB Stick, Winchester, barmi biztonsagi mentes, illetve egy mentes sajat magadnak! En amikor reklamokat keszitettem, mindenbol csinaltam 2 masolatot azon kivul, amit leadtam, mert egy ment a sajat archivomba egy meg ment az ugyfeleknek fenntartott biztonsagi mentos szekrenybe, ahol legalabb fel evig mindig tartottam egy extra copy-t, ha az ugyfel balfek lenne. (Parszor jol jott ez a 2-300 Ft-os extra kiadas, hogy cserebe tudja az ugyfel, ram szamithat akkor is, ha okor volt.)
Ettol fuggetlenul tenyleg duhito a Youtube, de mondjuk en itt No-ban nem is nagyon foglalkozom veluk, mivel szinte _minden_ amiben zene van, le van tiltva es max. proxykon keresztul tudom megnezni oket. :mellow:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5312 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 27. 12:15

...
Sajnos a bedigitalizált analóg felvételeknek iszonyatos hely igényük van.
Nyers adat 13-15GB/óra!!! Ha tömörítettem akkor gyors mozgású jeleneteknél pixelesedett a kép.
...
:OOO
Mi van???????

#5313 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 11:50

Ha tömörítettem akkor gyors mozgású jeleneteknél pixelesedett a kép.

Mert a youtube-on nem, mi? :omg:
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5314 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 27. 12:07

Szia Zsírrágó!

Ugye? Én sem tudok betelni magammal.:)
Tudod a gond ott kezdődik, hogy ez előtt több különböző analóg kamerát is használtam, plusz mobiltelefonokat. Ezek már nincsenek meg és az ezzel készült felvételek sem. Bedigiztem, fölnyomtam a youtubra és úgy elvoltam. Rémálmomban sem gondoltam volna, hogy a youtube direkt törölni fogja a felvételeimet.
Ha tudtam volna akkor gondolod, hogy nem oldom meg ezek mentését???
Amúgy te most melyik híd alatt vagy? :)

Reménytelen vagy. Maradj meg manágernek, akkor sokáig megmarad az állásod, mert a többi idióta nem fog veszélyesnek tartani magára nézve. :legyint:

#5315 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 12:03

Azert vannak egesz jo kis passzirozo programok, amivel persze melozni kell, meg otthagyni a gepet par orara, de cserebe minimal kockasodas mellett eleg jo minoseget es kisebb helyfoglalast nyersz. Nem veletlen van pl. mkv formatumban szinte minden HD film fenn a neten. Sosem lesz eredeti BluRay minosegu egy mkv, de azert lattam mar eleg szep 720p es 1080p felbontasu felveteleket, amiket 4-8 GB-ba bele lehetett passzirozni (~1,5-2 oras filmek). Meg aztan nem egy avi-t lattam xvid/divx dunsztom sincs milyen kodolassal, ami szinten kb. 1-2 GB es baromi szep, akar 720p-ben. (Meg hat gondolom nem 5.1 hangot rogzitesz es nem is kell neked 3-4-5 hangsav es 9-10 feliratsav, mint egy orig DVD/BluRay-n.)

Szerkesztette: LightBringer 2011. 09. 27. 12:05 -kor

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5316 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 12:09

Egy ideig tároltam aztán mikor kifogytam a tárhelyből töröltem. Hiszen a youtube-un megvan. Most már belátom hiba volt!

:omg: Erre egyszerűen nincs kifejezés... :banghead:

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 09. 27. 12:09 -kor

#5317 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 27. 11:24

Az elmúlt években csak 4-szer cseréltem kamerát.
Csak az utóbbi 1 évről (legutolsó kamera) van biztonsági mentésem. Az is közel 30GB!!!

Nem kamera kérdése. Elég olcsó egy 1-2 TB-os HDD.

Egy ideig tároltam aztán mikor kifogytam a tárhelyből töröltem. Hiszen a youtube-un megvan. Most már belátom hiba volt!

Bizony hiba. Ilyen fontos anyagra sosem szabad sajnálni a tárhelyet. Ha kifogysz, akkor törölsz le mást, amit máskor is meg lehet szerezni, nem csak 1 helyen van fent, és garantált az elérhetősége. Inkább érdemes törölgetés helyett évente egy olcsóbb HDD-t venni. Inkább, mint hengeres DVD-kel meg alternatív megoldásokkal szenvedni.

#5318 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 27. 13:19

Bizony hiba. Ilyen fontos anyagra sosem szabad sajnálni a tárhelyet. Ha kifogysz, akkor törölsz le mást, amit máskor is meg lehet szerezni, nem csak 1 helyen van fent, és garantált az elérhetősége. Inkább érdemes törölgetés helyett évente egy olcsóbb HDD-t venni. Inkább, mint hengeres DVD-kel meg alternatív megoldásokkal szenvedni.

Nekem ott van vinyón a nyers, a vágott, DVDre kiírva ami kell (nyers, vágott), valamint elteszem a szalagot is, oszt jó idő. Bár ügyfelek cumóit már törölgetem lefelé, azt reménytelen eltenni, múltkor lekonvertáltam youtube minőségre egy adag felvételt, aztán matekozott vagy 3 hétig a gép. Most hétvégén is számolgatom, hogy alaphangon lesz vagy 3 terányi nyersanyag, oszt ha ott egy vinyó pukkan, akkor mindennek vége. Szalag valamennyire menthetőbb lenne, de majd elrakom és gyorsan feldolgozzuk.
Make love not Wor.

#5319 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 27. 12:57

Természetesen Youtube-un is pixelesedik.
De ha már megtartok egy videót akkor az eredetit tartom meg és nem egy agyonpasszírozott valamit.

Nekem meg ízlés kérdése, nyaralás foglal vagy 6 órát, az 90 giga, elfér eredetiben, meg a polcon DVD-n is. Ellenben felvettem egy koncertet kb. 3 éve a Balatonnál, meg pár sallangot, ott 2.5 tera lett a nyersanyag, ezt inkább konvertáltam, mert akkor még a vincsiket is pénzért adták. Konvertálva valahol jó 200 giga környékére letoltam, az még 2 régebbi vinyón elfér, ha kell belőle, akkor youtube átlagos minőségnél jobb, ki lehet rakni.
Make love not Wor.

#5320 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 27. 13:34

Milyen szalagra dolgozol?

Ha szalag, akkor Sony narancsos prémium, mert az jó. Vagy ha hirtelen kell, akkor amit kapok, occsó TDKt annyira nem szeretem, Panasonic, Fuji mondjuk jó, kérdés mit eszik a kamera. No meg mostanában inkább memkártya, aztán cseréljük sorban, 16 gigára kb. 50 perc fullos HD, menet közben cserélhető kártyával, akkor a rögzítés sem szakad meg.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.