HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5321 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 09. 27. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 27. 13:02

Reménytelen vagy. Maradj meg manágernek, akkor sokáig megmarad az állásod, mert a többi idióta nem fog veszélyesnek tartani magára nézve. :legyint:

2003as regnek balfasz pólót osztani azért nem gyenge. Igaz rászolgált.
Make love not Wor.

#5322 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 27. 14:10

Úgy emlékszem volt egy angol topik, de nem találom.
Angolul kellene az hogy térkő vagy térburkoló kő. Tudja valaki?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#5323 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 09. 27. 15:10

Úgy emlékszem volt egy angol topik, de nem találom.
Angolul kellene az hogy térkő vagy térburkoló kő. Tudja valaki?

paving stone vagy csak simán paving

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 09. 27. 16:32 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#5324 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 09. 27. 17:32

paving stone vagy csak simán paving

Köszönöm :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#5325 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 17:25

Attól is függ milyen anyagból van (macskakő pl. cobblestone), de lehet a márványnak, fasztudjaminek van saját elnevezése, nem értek az építészethez és városrendezéshez.

Esetleg még körülírva blocks of the square, összetett szóként összeerőltetve squareblock, neten emlegetik square stone blocknak is, de ezek, ahogy a volt angoltanárom mondaná, "kézihajtányos" fordítások, épp csak elmennek. A paving nekem is jobban tetszik, és semlegesebb, a paving stone főként inkább a brit angolban használatos (Cambridge Advenced Learner Dictionary szerint "mainly UK").

Fordítani sosem kiragadott szavanként kell. Ez az itthoni nyelvoktatás hibája. A szavak nem önállóan léteznek, mondatokban, szerkezetekben egész más szavakkal lehet helyettesíteni, esetleg körülírni. Jobb lenne, ha az egész fordítandó mondatot bemásolnád ide, esetleg azt is elárulnád, miről szól az egész szöveg és milyen célból, kinek fordítod (angol anyanyelvű lesz-e, vagy nemzetközi angolt használó üzleti partner, stb.).
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5326 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 27. 18:25

Attól is függ milyen anyagból van (macskakő pl. cobblestone), de lehet a márványnak, fasztudjaminek van saját elnevezése, nem értek az építészethez és városrendezéshez.

Én meg tegnap raktam el asztalról az angol építész szótárt :-)
Make love not Wor.

#5327 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 17:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 27. 18:28

Én meg tegnap raktam el asztalról az angol építész szótárt :-)

Akkor segíts neki baszod :-D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5328 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 27. 18:25

Esetleg még körülírva blocks of the square, összetett szóként összeerőltetve squareblock, neten emlegetik square stone blocknak is, de ezek, ahogy a volt angoltanárom mondaná, "kézihajtányos" fordítások, épp csak elmennek. A paving nekem is jobban tetszik, és semlegesebb, a paving stone főként inkább a brit angolban használatos (Cambridge Advenced Learner Dictionary szerint "mainly UK").

Fordítani sosem kiragadott szavanként kell. Ez az itthoni nyelvoktatás hibája. A szavak nem önállóan léteznek, mondatokban, szerkezetekben egész más szavakkal lehet helyettesíteni, esetleg körülírni. Jobb lenne, ha az egész fordítandó mondatot bemásolnád ide, esetleg azt is elárulnád, miről szól az egész szöveg és milyen célból, kinek fordítod (angol anyanyelvű lesz-e, vagy nemzetközi angolt használó üzleti partner, stb.).

Egy építő cég referenciája. Nincsenek mondatok, csak a helyszín és hogy ott mit végeztek el. Tehát sajnos szavanként kell.

#5329 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 27. 13:57

2003as regnek balfasz pólót osztani azért nem gyenge. Igaz rászolgált.

OFF:
Valahol hátul az agyamban sajnálom azért szegényt, de vezető informatikus létére saját magának csinálta.
Osztottam balfasz pólót 1990-ben a csoportvezetőmnek is, amikor az új bankszámlavezetési rendszert - 3 napja tértünk át rá visszavonhatatlanul - egy csuklómozdulattal törölte de. 10-kor a Meine Hitler Bankban. Du. 2-ig salvage-eztem a 2.12-es Novellen, du. 5 helyett este 11-kor bírtam lezárni a napot.

VHS kazetták digitalizálásáról meg már volt totyik itt 6 évvel ezelőtt is.
ON
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5330 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 27. 19:12

Milyen programmal konvertálsz?

Én Pinnacle vagyok, mert occsó és nekem pont egyszerű. Ha sok sáv van, akkor Edius/Vegas, de ez már kint van bérbe, mert nem értek hozzá. Premiere sok sávval és manapság divatos HDvel meg csak magába omlik.
Make love not Wor.

#5331 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 27. 19:11

Nem így értettem. Hanem VHS, VHS-C, H8, Hi8, Video8, Digital8, Beta8, egyéb ?
Ezeken a kazettákon általában meddig marad meg a fölvett anyag?

Elvileg az idők végezetéig, de folyamatos minőségromlás lehet, a mágneses terek közelségétől.
Minél vastagabb a szalag (általában a rövidebb időtartamúak), annál jobb a minőség.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5332 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 09. 27. 20:39

Elvileg az idők végezetéig, de folyamatos minőségromlás lehet, a mágneses terek közelségétől.
Minél vastagabb a szalag (általában a rövidebb időtartamúak), annál jobb a minőség.

Tárolás se mindegy - hőmérsékletingadozás, napfény, páratartalom ingadozás és lecsapódás, por - a szalag összetapadhat. Érdemes néha oda-vissza (évente egyszer) áttekerni jó minőségű videómagnón, hogy az összetapadás ne lépjen fel, továbbá a szalag ne gyűrődjön meg, különben jöhetnek a műtétek csavarhúzóval, szikével, cellux-szal.
Javítottam már néhány VHS kazettát az elmúlt 20 évben, és a 180-240 percesek a leghajlamosabbak a megszorulásra, összetapadásra, gyűrődésre és a szalagnyúlásra szinte márka függetlenül.

Műtétkor pedig jóvátehetetlenül elvész néhány perc anyag, talán éppen a legértékesebb.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5333 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 27. 11:24

Az elmúlt években csak 4-szer cseréltem kamerát.
Csak az utóbbi 1 évről (legutolsó kamera) van biztonsági mentésem. Az is közel 30GB!!!

Naja, 30 giga DVben azt mondja 210 forint vinyó hely, 2 szalag 1ezresért, aztán 2x50 forint DVDre írva. Borzasztó, 1 év alatt alig 1500 pénz a saját felvételekért. Milyen kamerákra cseréltél, vagy mi volt benne a ráció? Bonyolult vagy :-D
Make love not Wor.

#5334 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 20:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 27. 20:52

Érdemes néha oda-vissza (évente egyszer) áttekerni jó minőségű videómagnón, hogy az összetapadás ne lépjen fel

Vagy mert saját magát ne mágnesezgesse már át.
Make love not Wor.

#5335 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 00:18

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 27. 12:15

Családi videók privátban voltak fönt mert külföldön is élnek rokonok. Így szükség volt rá.
Most már minden videómról van mentésem. Méghozzá több példányban.
Sajnos a bedigitalizált analóg felvételeknek iszonyatos hely igényük van.
Nyers adat 13-15GB/óra!!! Ha tömörítettem akkor gyors mozgású jeleneteknél pixelesedett a kép.
Egy ideig tároltam aztán mikor kifogytam a tárhelyből töröltem. Hiszen a youtube-un megvan. Most már belátom hiba volt!

tejóég :banghead:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5336 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 00:21

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 09. 27. 13:03

Sosem lesz eredeti BluRay minosegu egy mkv

dehogynem, simán beletolhatod a bluray kép- és hangsávjait mkv konténerbe ahogy vannak :cool:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5337 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 03:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 27. 21:01

Vagy mert saját magát ne mágnesezgesse már át.

Ez is igaz. :respect:

#5338 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 17:01

Texas Instruments TI-83 Plus-hoz honnan tudnek ertelmes aron USB kabelt szerezni? 50$ korul talaltam szallitassal, az meg kicsit sok.

#5339 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 14:53

Sziasztok,

segítséget szeretnék kérni a következő problémában. Megpróbálom minél részletesebben leírni, ha volt már vagy túl evidens a válasz pls akkor is írjatok, és ezesetben elnézést.

A probléma audio jellegű. Adott egy UPC set-top-box.
Ez HDMI-n csatlakozik egy Philips 40PFL7605 TV-hez.
A TV CINCH digital audio kábelen RCA csatlakozik Philips HTR3464 házimozi rendszerhez.

A probléma az, hogy némely adókon a hang akadozik. Ékes példa Discovery HD showcase. Kihagy a hang többször is pár másdopercre majd megint van és utána megint nincs.
Nem periodikus a kihagyás, rendszertelen, de gyakori. Nem telik el 10mp, hogy ne lenne valami hiba.

A legtöbb adón tökéletesen működik. Rossz még pl. ESPN America HD, de pl. Eurosport HD tökéletes.

Próbáltam filmekkel is és pl. a következő szintén akad: Mátrix a következő hangsávval:
[AC3], 448kbps, HUN 5.1

Előre is köszönöm a segítségeket.

#5340 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 03. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Foley - Dátum: 2011. 10. 01. 15:53

Sziasztok,

segítséget szeretnék kérni a következő problémában. Megpróbálom minél részletesebben leírni, ha volt már vagy túl evidens a válasz pls akkor is írjatok, és ezesetben elnézést.

A probléma audio jellegű. Adott egy UPC set-top-box.
Ez HDMI-n csatlakozik egy Philips 40PFL7605 TV-hez.
A TV CINCH digital audio kábelen RCA csatlakozik Philips HTR3464 házimozi rendszerhez.

A probléma az, hogy némely adókon a hang akadozik. Ékes példa Discovery HD showcase. Kihagy a hang többször is pár másdopercre majd megint van és utána megint nincs.
Nem periodikus a kihagyás, rendszertelen, de gyakori. Nem telik el 10mp, hogy ne lenne valami hiba.

A legtöbb adón tökéletesen működik. Rossz még pl. ESPN America HD, de pl. Eurosport HD tökéletes.

Próbáltam filmekkel is és pl. a következő szintén akad: Mátrix a következő hangsávval:
[AC3], 448kbps, HUN 5.1

Előre is köszönöm a segítségeket.

Rossz térerő?
Bár ott inkább a kép szokott kezdeni kockásodni előbb...

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.