HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5421 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 02. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 02. 17:38

Mennyi az a nem csillagászati? Amúgy nem fog menni.

A 179€-s Logitechet drágállom. De 30ezerért is sokallok egy vackot, ami még csak nem is elégít ki mindenben.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5422 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 02. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: NeoPampalini - Dátum: 2011. 11. 02. 19:44

Hülye kérdés következik, de ehhez tényleg nem értek. Van pesten (mit tudom én, XIII ker. környéke, 4-6 vonalán stb.) olyan elektrós bolt ahol darabra tudok venni 2,5 mm2-es dróthoz kábelsarut (plusz egy méter 2x2,5 mm2-es kanócot)? Nem kell sok, 6-6 db bőven sok is, viszont itthon nincs. Rémlik a Conrad ha még létezik, bár tudtommal nem olcsóak...

Ilyet minden barkácsáruban kapsz szerszámmal együtt. Tán autósboltban is, a Westenddel szemben.
Kép
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#5423 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 02. 20:34

Igen, ezert villanyszerelos boltba kell menni, nem lomexbe. Meg a sor is kisebb lesz ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5424 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 15:16

Valami olyan helyet keresnék, ahol a 35-45 éves korosztály jól érzi magát. Gondolok táncra, kellemes zenére 80-90-es évekből, jó italokra és nem hanyattbaszós árakra. Szmokingban sem óhajtok lenni és a 600 éve hazánkban dekkoló indiai vendégmunkásokból sem legyen egy se.

Szombat estére kéne, helyfoglalás, anyámtyúkja, mit kell róla még tudni? :think:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5425 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 03. 15:20

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 11. 02. 20:02

Ilyet minden barkácsáruban kapsz szerszámmal együtt. Tán autósboltban is, a Westenddel szemben.
Kép

Villanyász bótba menjen, igaz drágább lesz, fogó éppen működőképes (nekem is van vagy 3 darab dísznek), aztán ebben elég tré a saru is, nem árt, ha az sem aluból van.
Make love not Wor.

#5426 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 15:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 11. 03. 15:16

Valami olyan helyet keresnék, ahol a 35-45 éves korosztály jól érzi magát. Gondolok táncra, kellemes zenére 80-90-es évekből, jó italokra és nem hanyattbaszós árakra. Szmokingban sem óhajtok lenni és a 600 éve hazánkban dekkoló indiai vendégmunkásokból sem legyen egy se.

Szombat estére kéne, helyfoglalás, anyámtyúkja, mit kell róla még tudni? :think:

Morrisons. XV kerben volt még a Fever klub, de szerintem bedőlt :-/ Többit meg kell vitatnom itt asszonysággal, mert ez állandó kérdéskör, és mire valamire rájövünk, az változik. Régebben írtam, már Arató diszkó sem a régi, jó kis KEK bulik, azok rendben voltak. Igaz 15 éve :-D
Make love not Wor.

#5427 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 03. 15:22

Morrisons. XV kerben volt még a Fever klub, de szerintem bedőlt :-/ Többit meg kell vitatnom itt asszonysággal, mert ez állandó kérdéskör, és mire valamire rájövünk, az változik. Régebben írtam, már Arató diszkó sem a régi, jó kis KEK bulik, azok rendben voltak. Igaz 15 éve :-D

Kérdezd meg az összes asszonyságot, aki csak számít. :)

(15 éve... Ehhh... Akkor még a Meine Hitler Bankban basztam a rezet. :-D )
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5428 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 06. 22:28

Nem tudom, hol lenne érdemes megkérdezni, így itt teszem fel:
Tudnátok Sin City grafikai stílusához (és akár hangvételében is) hasonló képregényt ajánlani?
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#5429 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 06. 23:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2011. 10. 21. 12:24

Íróasztalhoz lámpát szeretnék alkotni 12 voltos halogén izzókkal. Két halogén izzót tervezek bele, a bevilágítandó felület miatt. Valamiféle fényerőszabályzást akarnék csinálni, arra gondoltam, hogy lenne olyan bekötés, aminél párhuzamosan, és olyan, aminél sorosan lennének kötve. Elképzelésem szerint ez megvalósítható egy 2 pólusú BE/KI/BE kapcsolóval.
A kérdés az az lenne, hogy mekkora teljesítményű izzót vegyek halogénből, hogy ne legyen vakító, de megfelelően világítson. Most durván 1,5 méter magasból világít egy 40W-os E14 spot égő, ami talán egy picit kevés, de nagyjából hasonló fényerőt szeretnék két izzóval, amikor párhuzamos kötés szerint működik. Sorosan maradna valami értelmes fényereje (6 Voltos tápfeszültségnél)? Ennél csak az lenne a cél, hogy mégse tök sötétben üljek, amikor számítógépen dolgozok.

És ha külön-külön lehetne kapcsolni?
Ha kevesebb fényt akarsz, akkor csak az egyik izzót kapcsolod fel.

Szerk: esetleg egy kisebb teljesítményű és egy nagyobb teljesítményű izzó. Ha csak kis fény kell, akkor a gyengébbet kapcsolod fel, ha több, akkor az erősebbet, ha még több, akkor meg mindkettőt.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 11. 06. 23:41 -kor

#5430 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 06. 23:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 11. 06. 23:35

És ha külön-külön lehetne kapcsolni?
Ha kevesebb fényt akarsz, akkor csak az egyik izzót kapcsolod fel.

Szerk: esetleg egy kisebb teljesítményű és egy nagyobb teljesítményű izzó. Ha csak kis fény kell, akkor a gyengébbet kapcsolod fel, ha több, akkor az erősebbet, ha még több, akkor meg mindkettőt.

Régebben volt olyan asztali lámpa, amiben egy háromállású kapcsoló ( 0,I,II ) pont azt csinálta, hogy félfényen ment I-es állásban az egyszem izzó.

#5431 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 00:08

Tegnap az már régen volt? :)

Idézet

Practica 58102 kétfokozatú halogén íróasztali lámpa, 1*50W G4

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5432 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 14:25

A Panasonic mosógépekkel van valakinek tapasztalata? Ca. 25 év után cserélnénk le egy mosógépet, és hasonlóan tartós darabot keresünk, nem horror áron :)

#5433 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 11. 07. 14:25

A Panasonic mosógépekkel van valakinek tapasztalata? Ca. 25 év után cserélnénk le egy mosógépet, és hasonlóan tartós darabot keresünk, nem horror áron :)

Ilyet meg hol találtál? Kiccsávó koromban akkora Pana buzi voltam, hogy bringától a WC ülékén át mindent olyat szerettem volna, csak aztán nem bírtam anyagilag.
Make love not Wor.

#5434 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 07. 14:28

Ilyet meg hol találtál? Kiccsávó koromban akkora Pana buzi voltam, hogy bringától a WC ülékén át mindent olyat szerettem volna, csak aztán nem bírtam anyagilag.

A régi gép nem Pana, hanem Bosch. Csak most szemezünk a Panasonic-okkal. Meg a Miele-val, csak hát az 220-nál indul...

#5435 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 14:50

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 11. 07. 14:38

A régi gép nem Pana, hanem Bosch. Csak most szemezünk a Panasonic-okkal.

Ezért kérdeztem, hogy hol találtad. Bár előbb vennék valami Zanussi/lófaszt, azt legalább gari után a sarki közértben is megreszelik.
Make love not Wor.

#5436 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 15:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 07. 14:50

Ezért kérdeztem, hogy hol találtad. Bár előbb vennék valami Zanussi/lófaszt, azt legalább gari után a sarki közértben is megreszelik.

A Video-Part / Panashop árulja őket: http://panashop.hu/items/category/296/
HVG-hez minden héten adnak prospektust, én meg minden héten álmodozom egy jót :). Amúgy igen, az egyik, ami visszatartó erő, hogy drága lehet a javítása, ha arra kerül sor. Ilyen mediamarktos tömegterméket biztos nem vennénk, egy évnél tovább tervezzük használni a gépet, és az sem baj, ha egy darabban, és tisztán kerülnek elő belőle a ruhák :)

#5437 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 15:13

nekünk aeg van, tizenakárhány éves, de szerintem már közelebb a húszhoz, mint a tízhez, baj még nem volt vele :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5438 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 11. 07. 15:13

nekünk aeg van, tizenakárhány éves, de szerintem már közelebb a húszhoz, mint a tízhez, baj még nem volt vele :)

Hát ez a szegény Bosch már nagyon sokat dolgozott. Még mindig gyönyörűen mos, de már túl sok a gond vele. A gumi részek már jó rég elkezdtek elöregedni, az a kisebbik gond, de már a vasak is lyukasak, eresztenek, így sajnos nincs értelme tovább húzni a cserét.

#5439 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 11. 07. 15:37

Hát ez a szegény Bosch már nagyon sokat dolgozott. Még mindig gyönyörűen mos, de már túl sok a gond vele. A gumi részek már jó rég elkezdtek elöregedni, az a kisebbik gond, de már a vasak is lyukasak, eresztenek, így sajnos nincs értelme tovább húzni a cserét.

Csak Whirlpool-t ne, eddig kettő volt, egyik sem bírta 1-2 évnél tovább. Aztán egy idő után műr javítani is drága volt. Most Elektrolux van, eddig jó.

#5440 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2011. 11. 07. 18:02

Csak Whirlpool-t ne, eddig kettő volt, egyik sem bírta 1-2 évnél tovább. Aztán egy idő után műr javítani is drága volt. Most Elektrolux van, eddig jó.

Azért a Whirpool is csinál jobb gépeket, de azok is 300k fölött kezdődnek.
Volt szerencsém párszor használni egy Primus márkájú gépet. A 7 kilós 1 millió forint. De meg is éri, csak épp nem otthonra :)

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.