HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5521 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 30. 23:00

Persze, igazabol a PPI a lenyeg, de a 320*240 barmilyen meretben vallalhatatlan tapizos okostelefonon :D
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5522 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 00:52

most váltottam tft-s zte blade-ről amoledes htc desire-re, mind a kettő 800x480px ugyanakkora méretben (3,5" vs 3,7), de a kép élességét nézve a tft jobbnak tűnik közelebbről nézve a subpixelek megoldása miatt, szóval ez is számíthat. persze normális távolságból kb mindegy :) cserébe az amoled kontrasztosabb, rendes feketéje van, és a betekintési szöge is korlátlan gyakorlatilag.

viszont a zte meg a htc színei is csúnyán el vannak mászva, lehetne valami megoldás legalább valami nagyjábóli kalibrálásra :-(
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5523 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 11:44

Nem tudja valaki, mikor nyit a Műjégpálya? A honlap szerint "A Városligeti Műjégpálya zárva tart ... Amint tudunk bármi biztosat közölni, feltesszük a megújult honlapunkra."

Viszont valaki csinált ott képeket korizó emberekről, pár napja.

#5524 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 01. 11:44

Nem tudja valaki, mikor nyit a Műjégpálya? A honlap szerint "A Városligeti Műjégpálya zárva tart ... Amint tudunk bármi biztosat közölni, feltesszük a megújult honlapunkra."

Állítólag szeretnék, hogy karácsonykor már a nagyközönség is korizhasson... No comment.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#5525 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 01. 11:44

http://index.hu/belf...t_a_mujegpalya/
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5526 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 12:22

Köszi!

#5527 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 23:06

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 11. 30. 22:56

http://mail.google.c...py?answer=13287

De amúgy ha leírtad volna, hogy hol akadsz el, az segített volna ;)

Köszönöm a segítséget! Az IMAP elérést nem használom. A POP3-ast viszont így állítottam be, ahogyan le van írva. Sőt, mindegyik port variációval kipróbáltam. Úgy is próbáltam, hogy a küldést és/vagy fogadást TLS-re, vagy STARTTLS-re állítottam. Felváltva, és egyszerre is próbáltam mindkét variációt.

Mégis mindig ezt kapom hibaüzenetnek:

Idézet

!2011.12.01., 22:55:06: FETCH - Server reports error. The response is: -ERR bad command q48pf15146333eef.24

(Egyébként a "The Bat!" a 4.2.9.1-es verziót használom.)

Amikor a "TLS" helyett "Regular"-ra állítom mindkettőt, akkor olyan, mintha kapcsolódna a szerverre, de 1 percig nem történik semmi, azt követően pedig a "Connection failed" hibaüzenet bukkan fel.

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 11. 30. 22:56

+ azt hiszem, alapesetben a POP3 elérés, és talán az IMAP is ki van kapcsolva, tehát előbb a felhasználó beállításainál engedélyezni kell.
Ha két faktoros hitelesítést használsz, akkor pedig külön jelszót kell kérni.

Nem tudom, mi az a "két faktoros hitelesítés"; biztosan nem használok olyat.

A Gmail netes felületén viszont nem találom a POP3 engedélyezését. Ezek szerint ez lehet a probléma? Hol tudom ezt a beállítást elvégezni?

Segíts ebben, kérlek!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5528 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 23:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 01. 23:06

Segíts ebben, kérlek!

Hát, akkor talán az lesz a probléma, hogy nincs engedélyezve a POP3 hozzáférés. A jobb felső sarokban a kis fogaskerékre kell kattintani, ott van a Mail Settings. Az után pedig középtájt van a Forwarding and POP/IMAP fül. Ebben lehet átirányítani a leveleket, illetve itt lehet a POP3 hozzáférést engedélyezni is. Be lehet úgy állítani, hogy minden levelet, illetve úgy is, hogy csak a beállítástól számítva érkezőket listázza (sok régi levélnél érdemes ezt használni).

Az instrukciókban leírt beállításoknak menniük kell, én is használtam már POP3-at is, IMAP-ot is.

A két faktoros hitelesítés azt jelenti, hogy mikor be akarsz lépni, akkor küld a rendszer egy kódot SMS-ben, és csak ezt beírva (vagy az előre generált 10 egyszer használatos kódot beírva) tudsz belépni. Szerintem érdemes használni! Kicsit kellemetlen néha, de sokkal nagyobb kellemetlenségtől tud megkímélni...

#5529 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 00:43

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 01. 23:34

Hát, akkor talán az lesz a probléma, hogy nincs engedélyezve a POP3 hozzáférés. [..]

Be van, és be volt kapcsolva a Gmail netes felületén, a beállításoknál a POP3 protokoll engedélyezése. (Most újból engedélyeztem, hátha...) Mégsem akarja az igazságot. :-(

Most azt csinálja, hogy 1 percen keresztül töltené le a leveleket, de végül nem tölti. Az egy perc letelte után a "connection failed" hibaüzenet fogad.

Mi lehet a probléma?

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 01. 23:34

A két faktoros hitelesítés azt jelenti, hogy mikor be akarsz lépni, akkor küld a rendszer egy kódot SMS-ben, és csak ezt beírva (vagy az előre generált 10 egyszer használatos kódot beírva) tudsz belépni. Szerintem érdemes használni! Kicsit kellemetlen néha, de sokkal nagyobb kellemetlenségtől tud megkímélni...

Miért érdemes ezt a fajta azonosítást alkalmazni? (No és mi van, ha én nem szeretném a telefonszámomat megadni nekik? Anélkül nem megy?)

#5530 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 01:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 02. 00:43

Mi lehet a probléma?

Valahol ezt írják, kifejezetten a Bat!-hoz:
Make sure that you did not select "Secure password authentication (SPA)".

Azért jó az sms-es dolog, mint a több faktoros hitelesítés általában. Ha valaki megszerzi a jelszavad valahonnan, akkor sem tud belépni, mert kell hozzá a telefonod. Persze muszáj megadni a számot, máshogy nem megy... De nem hiszem, hogy gond lenne ezzel, én megadtam nekik az angol és a magyar számom is (kettőt lehet, biztos ami biztos).

#5531 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 02. 01:10

Azért jó az sms-es dolog, mint a több faktoros hitelesítés általában. Ha valaki megszerzi a jelszavad valahonnan, akkor sem tud belépni, mert kell hozzá a telefonod. Persze muszáj megadni a számot, máshogy nem megy... De nem hiszem, hogy gond lenne ezzel, én megadtam nekik az angol és a magyar számom is (kettőt lehet, biztos ami biztos).

Nem muszáj sms, van app IOS-re, illetve BB-re is. Én speciel így használom. Hasonlóan működik, ahogy a Battle.net Mobile Authenticator is.
Az alkalmazásokhoz tudsz plusz jelszót generáltatni és így beéllítani. Paranoiásoknak must have... :D
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#5532 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2011. 12. 02. 10:13

Nem muszáj sms, van app IOS-re, illetve BB-re is. Én speciel így használom. Hasonlóan működik, ahogy a Battle.net Mobile Authenticator is.
Az alkalmazásokhoz tudsz plusz jelszót generáltatni és így beéllítani. Paranoiásoknak must have... :D

Ja, tényleg :). Ezt el is felejtettem bocsesz. Nekem butafonom van.

#5533 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 16:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 11. 28. 15:31

Gyógyszertárakban szerintem még mindig tesznek ilyenbe helyi készítésű kenőcsöket, érdemes megkérdezni őket, hogy tudnak-e adni.

Tényeleg jó ötlet volt, 55 Ft a 100ml-es :)

#5534 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 16:16

Nálam ez nincsen beállítva.

Tényleg fogalmam sincsen, hogy miért nem működik, pedig fontos lenne, hogy a Gmail-es postafiókom is működjön a "denevér" alatt.

Nem gondolod, hogy ha valaki a Gmail-től meg tudja szerezni a jelszavamat, akkor annyi erővel az adatbázisból a telefonszámomat is? Azt pedig inkább nem szeretném, ha egy mód van rá.

Szóval maradok a "hagyományos" azonosításnál. Egyébként ez a két faktoros hitelesítés egyébként nem "kavar be" a levelezőprogramos használatba? Mert ha jól értem, akkor minden egyes postafiók lekérdezés esetében egy új, "második" jelszót kér a levelezés lekérdezéséhez?

Ha pedig minden alkalommal új jelszót generál... ilyet be sem lehet állítani egyetlen levelezőprogramban sem, nemde?

#5535 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 02. 16:16

Nálam ez nincsen beállítva.

Tényleg fogalmam sincsen, hogy miért nem működik, pedig fontos lenne, hogy a Gmail-es postafiókom is működjön a "denevér" alatt.

Nem gondolod, hogy ha valaki a Gmail-től meg tudja szerezni a jelszavamat, akkor annyi erővel az adatbázisból a telefonszámomat is? Azt pedig inkább nem szeretném, ha egy mód van rá.

Szóval maradok a "hagyományos" azonosításnál. Egyébként ez a két faktoros hitelesítés egyébként nem "kavar be" a levelezőprogramos használatba? Mert ha jól értem, akkor minden egyes postafiók lekérdezés esetében egy új, "második" jelszót kér a levelezés lekérdezéséhez?

Ha pedig minden alkalommal új jelszót generál... ilyet be sem lehet állítani egyetlen levelezőprogramban sem, nemde?

Szerintem próbáld ki egy másik levelezőprogrammal ugyan azt a fiókot, abból látszódna, hogy a fiókbeállításokkal, vagy a levelezőprogrammal van-e a baj.

Szerintem egy jelszót a felhasználó gépéről / telefonjáról stb. könnyebb ellopni, mint a gugli adatbázisába betörni :).
És lehet generáltatni alkalmazásokhoz külön jelszót, amivel csak limitált hozzáférés van a rendszerhez (pl. POP3). Webes felületre nem lehet vele belépni, és akármikor törölhető.

Nem véletlenül használnak ilyet a normálisabb bankok, nem úgy, mint az angol HSBC, amelyik kiküldött egy mini számológépszerű cuccot, amivel lehet jelszavakat generálni. Ergo cipelheted mindig magaddal, vagy nincs netbank...

Szerkesztette: szucsati 2011. 12. 02. 16:24 -kor

#5536 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 02. 16:22

Szerintem próbáld ki egy másik levelezőprogrammal ugyan azt a fiókot, abból látszódna, hogy a fiókbeállításokkal, vagy a levelezőprogrammal van-e a baj.

Rendben. Melyik levelezőprogramot javasolod?

Szerintem egy jelszót a felhasználó gépéről / telefonjáról stb. könnyebb ellopni, mint a gugli adatbázisába betörni :).

Ebben annyira nem vagyok biztos. Persze, könnyen lehet, hogy igazad van.

Csak arra gondolok, hogy a közelmúltban két online szolgáltatásokkal foglalkozó "multicég" adatbázisába is betörtek... (Idén májusban a Sonly Online Entertainment játékosokra vonatkozó adatbázisát törték fel, pár hete pedig a Steam teljes adatbázisát... ráadásul utóbbiak még azt sem tudják, hogy a bankkártyákra vonatkozó adatokat egyáltalán megszerezték/felhasználták-e a behatolók.)

Ezek után miért lenne biztonságosabb éppen a Google szerverparkja?

És lehet generáltatni alkalmazásokhoz külön jelszót, amivel csak limitált hozzáférés van a rendszerhez (pl. POP3). Webes felületre nem lehet vele belépni, és akármikor törölhető.

Hmmm... Elnézést kérek, ha "núb" vagyok, de azt hiszem, ebben az esetben mégsem értettem meg ennek a két faktoros hitelesítésnek a lényegét! (A gyakorlati alkalmazásra, ill. működésre vonatkozóan.)

#5537 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 16:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 02. 16:33

Rendben. Melyik levelezőprogramot javasolod?

A Thunderbirddel biztosan működik, azzal próbálnám. Sőt, azt hiszem, automatikusan be is állítja magát, ha gmailes címet adsz meg, bár IMAP-ra, nem POP3-ra.
Van belőle portable verzió is, ha nem akarod telepíteni, bár nem szutykoli a gépet.

Persze, nincs biztos megoldás, de a több faktornak pont az a lényege, hogy többszörösen megnehezíti a behatolást. Mondjuk publikus / félpublikus gépen lépek be, azért megnyugtat, hogy még ha van is keylogger a gépen, nem érnek vele semmit. Amúgy azt hiszem, Facebookhoz is van ilyen, csak egyrészt a facebookos profilom nem nagyon izgat, másrészt meg nekik aztán tényleg nem adnám ki a telefonszámom.

#5538 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 12. 03. 02:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 02. 16:33

Ezek után miért lenne biztonságosabb éppen a Google szerverparkja?

Ha az nem biztonságos, akkor már úgyis mindegy.
Make love not Wor.

#5539 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 03. 09:12

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 02. 16:40

Facebookhoz is van ilyen, csak egyrészt a facebookos profilom nem nagyon izgat, másrészt meg nekik aztán tényleg nem adnám ki a telefonszámom.

Mi a különbség?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5540 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 03. 18:14

Újpesten tudtok jó köszörüst, késélezöst?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.