HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5741 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 18. 15:33

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 01. 17. 16:52

na közben félig megoldottam, de attól még kvaannyátmár.

ha valakit érdekelne (amit kétlek), a megoldás egy batchfájl lett, ami elkészíti a fájlneveknek megfelelő srt-ket, mellé egy rövid avisynth scripttel, és ez utóbbiakat már megeszik a civilizáltabb videótömörítők, felirat is van, a scriptbe pedig bármilyen más módosítást is bele lehet hákolni. a metódus hiányossága (valószínűleg inkább az én bénaságom), hogy space nem lehet a fájlnevekben.

szerk: mégiscsak meg kéne oldani ezt a space ügyet :Đ hogy a feliratba _ nélkül kerüljenek a nevek.

kva1.bat:
for /f %%a IN ('dir /b *.mpg') do call kva2.bat %%~na

kva2.bat:
chcp 1250 >nul
echo 1 >%1.srt
echo 00:00:00,000 --^> 01:00:00,000 >>%1.srt
echo %1 >>%1.srt

echo DirectShowSource("%1.mpg") >%1.avs
echo TextSub("%1.srt") >>%1.avs

hova kell idézőjeleket tenni? :think:

Szerkesztette: qnadam 2012. 01. 18. 15:48 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5742 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 18. 17:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 17. 23:28

Jobb lenne egy HWSW (Didyman, Jahno, Djculture, stb.), vagy Prohardver (Rudi, Fless) "vonalon" találni valamit. :-) Bennük jobban bízom.

Köszmá. Bár AMD-t tőlem ne nagyon várjál, főleg ilyen chipsettel.
Make love not Wor.

#5743 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 20. 11:37

pár éve vettem papírtokos DVD filmet, viszont most már nincs asztali dvd lejátszóm.
Milyen ingyenes programokat tudnátok ajánlani, amikkel le tudnám rippelni (2db 5.1-es hangsáv, 1 felirat)?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#5744 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 20. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2012. 01. 20. 11:37

pár éve vettem papírtokos DVD filmet, viszont most már nincs asztali dvd lejátszóm.
Milyen ingyenes programokat tudnátok ajánlani, amikkel le tudnám rippelni (2db 5.1-es hangsáv, 1 felirat)?

DVDShrink, isobuster, akármelyik. Mikor Roxio volt kéznél azzal rántottam le .iso-ba, aztán kész. Az a biztos, nem konvertál, kussol, lemásolod bármi hasonlóval és kész.
Make love not Wor.

#5745 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 20. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 01. 18. 15:33

hova kell idézőjeleket tenni? :think:

A for utasításhoz, "usebackq delims=|"-et kell használni, így:
for /f "usebackq delims=|" %%a IN ('dir /b *.mpg') do call kva2.bat %%~na

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5746 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 20. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 20. 11:55

DVDShrink, isobuster, akármelyik. Mikor Roxio volt kéznél azzal rántottam le .iso-ba, aztán kész. Az a biztos, nem konvertál, kussol, lemásolod bármi hasonlóval és kész.

és ezek tudnak avi-ba is konvertálni? (előbb elfelejtettem ezt írni)
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#5747 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 20. 19:14

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2012. 01. 20. 17:44

és ezek tudnak avi-ba is konvertálni? (előbb elfelejtettem ezt írni)

Minek konvertálni és elbaszni? Bár biztos költői kérdés, én a DVD-t biztos nem raknám akármibe, ha ott van mpg-ben mindenestől.
Make love not Wor.

#5748 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 21. 11:23

Olyan oldalt keresek, ahová fel lehet tölteni hangfile-t és online azonosítja mit mondanak rajta.

Van egy-két rövid, angol nyelvű felvételem, de nem értek minden elhangzott szót. Egy csomó speech recognition oldalt kerestem, de mindenhol az amatőr, szar software-üket tukmálják letöltése, az egyetlen online oldal, amit eddig találtam, az pedig csak mikrofonfelvétellel engedné felvinni a hangot.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5749 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 21. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 21. 11:23

Olyan oldalt keresek, ahová fel lehet tölteni hangfile-t és online azonosítja mit mondanak rajta.

Van egy-két rövid, angol nyelvű felvételem, de nem értek minden elhangzott szót. Egy csomó speech recognition oldalt kerestem, de mindenhol az amatőr, szar software-üket tukmálják letöltése, az egyetlen online oldal, amit eddig találtam, az pedig csak mikrofonfelvétellel engedné felvinni a hangot.

Ilyet nem tudok, viszont ha az az online oldal úgy gondolod, hogy jó lenne, akkor a Stereo Mixer-rel ki tudod játszani, amit lejátszol, olyan lenne, mint ha mikrofonba beszélnél.
Mennyire bonyolult szövegről van szó?
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#5750 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 21. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2012. 01. 21. 13:02

Ilyet nem tudok, viszont ha az az online oldal úgy gondolod, hogy jó lenne, akkor a Stereo Mixer-rel ki tudod játszani, amit lejátszol, olyan lenne, mint ha mikrofonba beszélnél.
Mennyire bonyolult szövegről van szó?

Kösz a választ. A stereo mixerre gondoltam, de elég macerás. Azért nem szánok rá sok energiát, mert valószínű a gép sem fogja érteni. A szöveg nem bonyolult, nem zajos, mégis nehezen kivehető. Az egyikben hétköznapi nyelvezet, de erős déli amerikai akcentus (southern drawl) van.

#5751 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 22. 19:35

Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek elfekvőben egy kis méretű fagyasztója kölcsönbe kb. 1 évre? :think:

Albiban lakunk, itt nem férne el egy olyan hűtő, amit majd a házba vennénk, de nem vennék csak azért egy fagyasztót, hogy ezt a szűk évet kihúzzuk vele...

#5752 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 22. 22:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 01. 22. 19:35

Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek elfekvőben egy kis méretű fagyasztója kölcsönbe kb. 1 évre? :think:

Albiban lakunk, itt nem férne el egy olyan hűtő, amit majd a házba vennénk, de nem vennék csak azért egy fagyasztót, hogy ezt a szűk évet kihúzzuk vele...

Höhö, ha valakitől kapsz, akkor szólj, aug 20-án nekem is kellene 3-4 napra terepre. Pont ma fejtődött meg.
Make love not Wor.

#5753 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 22. 22:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 21. 11:23

iPadon dragonnak, vagy valami droidos felismerőnek játszd be.
Make love not Wor.

#5754 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 23. 19:16

Van esetleg valakinek tapasztalata nem magyar nezetiségűek magyar állapolgárságával kapcsolatban? A gugli most csak a határon túli magyarokra vonatkozó dolgokkal van tele, de hogy egy másik, uniós országból érkezett személy állampolgárság szerzésének mi a módja, azt nem nagyon találom.

#5755 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 23. 19:41

Jövő nyár közepén jár le a hagyományos, barna, könyvszerű személyi igazolványom. Viszont eléggé ramaty állapotban van, még az első, hosszabbítva lett azóta.
Szeretnék újat csináltatni, nyilván akkor már lakcímkártya is kell, mert a régi személyi mellé nem kellett - számomra teljesen logikus is, de ez más téma.

Lehet-e bárhol csináltatni, vagy csak a területileg illetékes okmányirodában lehet? Tudtok erről valamit? Nagyjából mibe kerül a dolog? Láttam árakat lejárt, ellopott, elvesztett személyi esetén. De mi van akkor, ha nem totálisan, de tényleg "saláta" állapotban van, szeretnék helyette másikat? Nem utolsó sorban EU-n belüli utazáshoz is jól jönne, főleg, hogy jövő héten lejár az útlevelem...
Fényképet vinni kell még (és szkennelik, iktatják egy-két példányát, mittomén), vagy helyben csinálnak már képet?
Hány alkalomból lesz meg? Egyszer elmegyek, utána postán kiküldik?

Mono
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#5756 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 23. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Mono - Dátum: 2012. 01. 23. 19:41

Jövő nyár közepén jár le a hagyományos, barna, könyvszerű személyi igazolványom. Viszont eléggé ramaty állapotban van, még az első, hosszabbítva lett azóta.
Szeretnék újat csináltatni, nyilván akkor már lakcímkártya is kell, mert a régi személyi mellé nem kellett - számomra teljesen logikus is, de ez más téma.

Lehet-e bárhol csináltatni, vagy csak a területileg illetékes okmányirodában lehet? Tudtok erről valamit? Nagyjából mibe kerül a dolog? Láttam árakat lejárt, ellopott, elvesztett személyi esetén. De mi van akkor, ha nem totálisan, de tényleg "saláta" állapotban van, szeretnék helyette másikat? Nem utolsó sorban EU-n belüli utazáshoz is jól jönne, főleg, hogy jövő héten lejár az útlevelem...
Fényképet vinni kell még (és szkennelik, iktatják egy-két példányát, mittomén), vagy helyben csinálnak már képet?

Mono

Csak pár kérdésre tudom a választ. Az biztos, hogy fényképet ott csinálnak helyben. A lakcímkártya egyből megvan, azt csak nyomtatják és laminálják. A személyi az úgy egy hét. Én elmentem érte, de el tudom képzelni, hogy kiküldik postán, csak úgy tovább tart (meg talán fizetned is kell).

#5757 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 23. 20:57

Mono

Ha tenyleg salata a szemelyid, vidd magaddal a kartya alapu jogsidat, ha van. Akkor meg a lejart szemelyit is meg tudod igy hosszabbitani. Ha regi, papir alapu jogsid van, akkor vigyel magaddal szuletesi anyakonyvi kivonatot... :mellow:
Digitalisan fotoznak, meg is tudod nezni, hogy jo lett-e vagy sem. Egyszer elmesz es ha az okmanyirodaban lehet fizetni, akkor csak egy alkalommal kell elmenned es postan fogjak kikuldeni kb. egy hettel kesobb. Ja, es ha nem akarsz feleslegesen ucsorogni, kerjel idopontot!
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#5758 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 23. 20:59

Elküldik postán, ha kéred, és a személyit bárhol csináltathatod. A lakcímkártyát viszont tudomásom szerint csak az illetékes okmányirodában, ezért szerintem oda érdemes menned.

#5759 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 23. 21:02

Mono

Autót már ügyintéztettünk pestkörnyéki helyen, mert sem a lakcím szerinti, sem a munkahely szerinti, sem a központi nem lett volna elég gyors.
Ügyfélkapura regisztrálva tudsz időpontot kérni a hozzád legközelebb lévőbe, bár a lakcímkártya miatt lehet, hogy csak a saját lesz a nyerő. Az biztos, hogy "egy seggel" csináltatnám meg, ha van rá keret. (az 5 évre szóló útlevél 7500, a tízéves az 14000)
Helyben fotóznak, és kérik az aláírást. Digikép, tehát ha nem tetszik, amit látsz, fotóznak "szebbet" is.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5760 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 23. 21:19

Köszönöm mindenkinek! :)
Adjon az Isten, szebb jövőt!

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +