HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5761 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 23. 23:48

Küldtem az ügyben P.Ü-t.

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 01. 22. 20:35

Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek elfekvőben egy kis méretű fagyasztója kölcsönbe kb. 1 évre? :think:

Albiban lakunk, itt nem férne el egy olyan hűtő, amit majd a házba vennénk, de nem vennék csak azért egy fagyasztót, hogy ezt a szűk évet kihúzzuk vele...

#5762 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 22:40

Szemelyihez: siman foglalsz idopontot az okmanyirodaban, hogy megserult, amiatt cserelnel. Valami 3k huf, vagy mennyi, en tavaly csereltem utazas miatt, de semmi baja nem volt, mondtam, hogy utaznek, azert kene, nem is kerdeztek onnan semmi tobbet. Pedig ra voltam keszulve, hogy ha visszaadjak, hogy ezen nincs serules, veletlen ott helyben betepek 6-8 lapot a kotesig es visszaadom, hogy most mar van :D
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5763 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 06:36

Idézet

18. § (1)

(2) A hatósági igazolvány kiadása hivatalból történik, ha

a) arra a személyazonosító igazolvány kiadási eljárásban és oly módon kerül sor, hogy a polgár a lakcímet is tartalmazó régi típusú személyazonosító igazolványát cseréli le, és hatósági igazolvánnyal még nem látták el;

Bármely okmányirodában kérhető a személyazonosító igazolvány kiadása, és a központilag kiállított lakcímkártya is oda fog érkezni.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5764 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 21. 13:36

Kösz a választ. A stereo mixerre gondoltam, de elég macerás. Azért nem szánok rá sok energiát, mert valószínű a gép sem fogja érteni. A szöveg nem bonyolult, nem zajos, mégis nehezen kivehető. Az egyikben hétköznapi nyelvezet, de erős déli amerikai akcentus (southern drawl) van.

Yotube?
Felrakod egy képpel és van hangfelismerés angolbol biztos-cc- és feliratozza/?/
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#5765 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 14:28

Jól van kislemez, nehogy odaírd megint, hogy honnan van az idézet, minek a 18. §-a szól így.

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2012. 01. 25. 13:42

Yotube?
Felrakod egy képpel és van hangfelismerés angolbol biztos-cc- és feliratozza/?/

Lehet megpróbálom, de szerintem nem fogja felismerni, ettől jobban érthető szövegeknél is ki szokott akadni a YT feliratozója.

Szerkesztette: Raynes 2012. 01. 25. 14:29 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5766 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 01. 25. 06:36

Bármely okmányirodában kérhető a személyazonosító igazolvány kiadása, és a központilag kiállított lakcímkártya is oda fog érkezni.

Ja hogy neki kemenyfedelese lenne? Akkor storno, amit irtam.
Archív:

#5767 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 20:22

Ilyenje volt mar valakinek? Win2k server, a vezerlopultban (es csak itt) igy nez ki az elrendezes, barmekkorara meretezem az ablakot. Van erre megfejtes? Ritkan hasznalom, de akkor kurvara zavar :)

Csatolt fájl:

Archív:

#5768 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 20:23

Adobe Photoshop 5.5-nel hol lehet beallitani azt, hogy barmikor megnyitok egy file-t az "float"-ban legyen? Nincs kedvem minden egyes alkalommal float all window-ot nyomogatni.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#5769 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 16:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 01. 25. 20:23

Adobe Photoshop 5.5-nel hol lehet beallitani azt, hogy barmikor megnyitok egy file-t az "float"-ban legyen? Nincs kedvem minden egyes alkalommal float all window-ot nyomogatni.

A választ sajnos nem tudom, de vigasztal, hogy nem csak engem idegesít ez kurvára... :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#5770 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 10:31

A CS5-ben bemesz a felhasznaloi felulet beallitasaihoz es ott meg lehet adni, hogy ne fulbedokkolva, hanem ilyen float modban nyissa meg. Hogy ott is hasonlo helyen volt-e (van-e), nem emlekszem, mar qrva regen volt. :D
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5771 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 01. 27. 10:31

A CS5-ben bemesz a felhasznaloi felulet beallitasaihoz es ott meg lehet adni, hogy ne fulbedokkolva, hanem ilyen float modban nyissa meg. Hogy ott is hasonlo helyen volt-e (van-e), nem emlekszem, mar qrva regen volt. :D

Hol talalom amugy? :think: Felturtam a PS-t, de sehol nem talalom. :-s Elmeletileg a Windows/Workspace lenne az? Ott nincs.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#5772 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 12:36

Sziasztok!

Segítsetek nekem kérlek! Sürgősen szükségünk van egy új otthoni nyomtatóra. Első sorban lézer nyomtatóban gondolkodunk.

Az alábbi követelményeknek kell megfelelnie:

- Otthoni nyomtatásra lenne használva, szinte kizárólag fekete szöveg, vagy színes, ábrákkal "tarkított" szöveg nyomtatására. Jó lenne tehát a színes nyomtató.

- A nyomtatás gyakorisága változó. Alapvetően átlagosan kb. havi 100-200 oldal lenne a maximum. De a felhasználás során tipikus, hogy mondjuk egyik héten 150 oldal is kinyomtatásra kerül, aztán mondjuk 2-3 hétig egy darab sem.

- Nagyjából a 30.000-35.000 forintos árkategóriában legyen megvásárolható. +/- pár ezer forint belefér.

- Tölthető tonerek, ezáltal a lehető legalacsonyabb üzemeltetési költség

Az elmúlt 11-12 év során 4 db tintasugaras nyomtatót "fogyasztottunk" el... A legutóbbi, a legjobb, egy EPSON Stylus DX9400F multifunkciós gép sajos még egy évig sem bírta.

Mindegyik esetében a fej száradt be, és ment tönkre, illetve az utántöltött patronokat nagyon nem bírták.

Az sajnos luxus a gyári tintapatronok árai mellett, hogy az említett 2-3 hetes szünetekben rendszeres tisztító-, vagy próbanyomtatásokat készítsen az ember annak érdekében, hogy ne menjen tönkre a nyomtatófej. :(

Fentiek függvényében lenne jó mielőbb egy megfelelő nyomtatót találni.

Mit javasoltok?

Amely típusokat kinéztem:

1. Samsung CLP-320 színes lézer
2. Samsung SCX-3205 mono multifunkciós lézer (Létezik SCX-3205W is, de nem tudom mi a különbség.)
3. Samsung ML-1675 mono lézer
3. Minolta Page Pro 1350W mono lézer

(Azért írtam mono gépeket is, mert ha a színes tonerei nem tölthetőek és/vagy egyéb költségek merülnek fel, nem gazdaságos, akkor végső soron mono lézer is megteszi.)

Most próbálom kideríteni, hogy melyikhez létezik chip, tehát melyik típus tonere tölthető.

Kérdéseim:

- Az egyik itteni hírben olvastam a fényhenger és a porgyűjtő-tartály kötelező cseréjéről... Jól tudom, hogy a Samsung-ok esetében előbbi a tonerben van (tehát nem kell cserélni X idő után), utóbbi pedig otthon is tisztítható, így nem kell újat vásárolni?
És mi a helyzet a Minolta gépekkel?

- A színes lézer esetében, ha valamelyik szín kifogy, attól még a feketével nyomtat a gép?

- Fenti feladatok ellátására valóban a lézer a legalkalmasabb, leggazdaságosabb, vagy mégis egy újabb tintasugaras gépet kellene vásárolni? (Alapvetően nagyon "fázom" az ötlettől a fentebb említett okok miatt.)

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget! Nagyon sürgős lenne az érdemi válasz!

Köszönettel: Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5773 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 27. 12:36

Segítsetek nekem kérlek! Sürgősen szükségünk van egy új otthoni nyomtatóra. Első sorban lézer nyomtatóban gondolkodunk.

Én úgy 5 éve vettem 5 000Ft-ért g@by-tól egy agyonhasznált vállalati HP LaserJet nyomtatót. Mikor megvettem, csíkozott, úgyhogy egyből vettem eBayen egy új gyári tonert kb 9 000Ft-ért. Mire az ideért, abbahagyta a csíkozást, és azóta is ugyan azt a tonert használom, amivel együtt vettem. Oké, nem nyomtatok havi több száz oldalt, de azért használjuk rendesen. Szerintem abszolút megérte :). És sokkal ritkábban húz be több oldalt egyszerre, mint az előző nyomtatóink.

#5774 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 18:01

(Azért írtam mono gépeket is, mert ha a színes tonerei nem tölthetőek és/vagy egyéb költségek merülnek fel, nem gazdaságos, akkor végső soron mono lézer is megteszi.) Most próbálom kideríteni, hogy melyikhez létezik chip, tehát melyik típus tonere tölthető.

Nem kevés tonert adtam el eddig, de a színes lézerhez eddig mindenki max 1x vett töltött tonert... Kivétel nélkül mindenkinél vagy széthullot, vagy olyan borzalmas színhűséggel nyomtatott, hogy akár össze is lehetett volna cserélni a színeket, úgy legalább rá lehetett volna fogni, hogy direkt ilyen érdekes a kép :Đ

- Az egyik itteni hírben olvastam a fényhenger és a porgyűjtő-tartály kötelező cseréjéről... Jól tudom, hogy a Samsung-ok esetében előbbi a tonerben van (tehát nem kell cserélni X idő után), utóbbi pedig otthon is tisztítható, így nem kell újat vásárolni?

Negatív. Legalábbis a Samu CLP500-hoz külön van a waste tank, egyik üffél folyamatosan rendelte...

FIgyelem! Privát vélemény következik, nem kívánok pistikék 1 db otthoni nyomtatójának tapasztalatairól vitatkozni...

Anno samsung 2010-ből vettünk egy fél raklappal, fél évet bírtak. Szar tervezés, gyenge anyagok. Papír képes volt azon a 10 centin 6 különböző helyen elakadni bennük, de legalább nem kellett megvárni amíg a behúzó görgőjük elkopik, mert szétmállottak maguktól :Đ Asszem talán egyszer Jahnoval boxoltunk ezen, ő asszem védte az újabb samukat, de kérdezd meg inkább.

Némi lista a teljesség igénye nélkül, ha esetleg használt hp-ban gondolkozol: 1320 > Jóféle, behúzógörgős lesz mindegyik gyorsan (nem nagy tétel); 2015 > Jóféle, eddig hibátlan mérleggel (nepi 2-300 oldal terheléssel); 1010, 2010 > Pici kompakt, magasabb terhelésnél fixáló fólia fog kifeküdni benne; 1000, 1200 > Már nem erőltetném, leharcoltak, nagyok; 1300 > Terminátor nyomtatója, elpusztíthatatlan de nagydarab, P1005 > Eddig veszik az akadályokat, nem sok tapasztalat van, még túl újak... Ezresnél régebbit (4-es, 5-ös, stb. sorozat) én már nem vennék. Akármennyire istenbiz felújított meg minden, de a Munkácsi Color tévéket sem erőltetjük már érthető okokból. :-)

#5775 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 18:23

3. Minolta Page Pro 1350W mono lézer

Ebben tudok neked segíteni, nálunk van egy ilyen nyomtató. A legnagyobb baja, hogy nincs hozzá 64 bites Win driver, csak 32 bites (viszont Linux alá van 64 bites driver). Ezért virtuális gépet kell futtatni XP-vel, azon a 32 bites driver fut, az meg van osztva bridged hálózaton és arra küldi a fizikai, 64 bites OS a nyomtatni valót 64bites 1400W driverrel.

A többi negatívum apró. Hibája, hogy sokszor több papírt húz be egyszerre. Kicsit hangos, bár nem vészesebb az átlagnál. Toner nem olyan drága bele, főleg az utángyártott. Nyomtatási sebessége tűrhetően közepes, láttam már gyorsabbat és lassabbat is. Minősége egész jó, bár láttam már jobbat.

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2012. 01. 27. 18:01

vagy olyan borzalmas színhűséggel nyomtatott, hogy akár össze is lehetett volna cserélni a színeket, úgy legalább rá lehetett volna fogni, hogy direkt ilyen érdekes a kép :Đ

Ez igaz. Az otthoni, olcsó színes nyomtatók (nem csak a lézer) borzalmas színhűtlenséggel nyomtatnak. Bár lehet rajtuk kalibrálni valamennyit sw-esen, de az kb. szarpofozás.

Szerkesztette: Raynes 2012. 01. 27. 18:27 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5776 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 18:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 27. 18:23

Ezért virtuális gépet kell futtatni XP-vel, azon a 32 bites driver fut, az meg van osztva bridged hálózaton és arra küldi a fizikai, 64 bites OS a nyomtatni valót 64bites 1400W driverrel.

A többi negatívum apró. Hibája, hogy sokszor több papírt húz be egyszerre. Kicsit hangos, bár nem vészesebb az átlagnál. Toner nem olyan drága bele, főleg az utángyártott. Nyomtatási sebessége tűrhetően közepes, láttam már gyorsabbat és lassabbat is. Minősége egész jó, bár láttam már jobbat.

Hát nem kívántam meg a cuccot... :omg: :Đ Előnye: végül is nyomtat... Néha... Csúnyán, de azért olvasható.. :nevet:

#5777 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2012. 01. 27. 18:31

Hát nem kívántam meg a cuccot... :omg: :Đ

Kis válogatós :Đ

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2012. 01. 27. 18:31

Előnye: végül is nyomtat... Néha... Csúnyán, de azért olvasható.. :nevet:

A saját kategóriájában ezek az elvárások. Nyilván, a profi nagy gépek minőségét nem tudják hozni. 1200x1200 DPI-s beállításon végül is nem rossz a nyomtatási minőség és 600 DPI-n is elég tűrhető. A többi apró hiba is elviselhető az áráért. Egyedül a drivermizéria az, ami miatt NEM javaslom a megvételét.

#5778 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 27. 18:40

Kis válogatós :Đ

A saját kategóriájában ezek az elvárások. Nyilván, a profi nagy gépek minőségét nem tudják hozni. 1200x1200 DPI-s beállításon végül is nem rossz a nyomtatási minőség és 600 DPI-n is elég tűrhető. A többi apró hiba is elviselhető az áráért. Egyedül a drivermizéria az, ami miatt NEM javaslom a megvételét.

'Eskü, soha többé egy rossz szavam sem lesz a HP -ill. izé Canon- nyomikra... :omg: Megtanulom megbecsülni azt a fícsört, hogy összedugom a kábeleket, beleteszem a tonert és nyomtat! :Đ

#5779 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 18:57

Te akkor ilyen kis bzuigyerek vagy, kimaradsz minden kalandból :think: A HP-nak igaz, hogy vannak driverei, de olyan szarok, hogy párjukat ritkítják. Sokkal jobb lenne, ha inkább nem is lennének, és kurblival kéne tekerni, hogy nyomtasson :Đ

#5780 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 27. 18:57

Te akkor ilyen kis bzuigyerek vagy, kimaradsz minden kalandból :think:

Erre most inkább nem mondok semmit, mert nem a júzereim kezdenének el csuklani, hanem a kedves mamák... :Đ

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 27. 18:57

A HP-nak igaz, hogy vannak driverei, de olyan szarok, hogy párjukat ritkítják. Sokkal jobb lenne, ha inkább nem is lennének, és kurblival kéne tekerni, hogy nyomtasson :Đ

Mondjuk ezzel nem tudok vitatkozni... :-D

Jut eszembe, zene állj! Piftuka, kifelejtettem a listából a 2035-öst, ami erős tájszólással beszéli a PCL-t, de lehet, hogy a PS-tet is. Szintén nem erőltetném a helyedben. Mindent elvisz a a hp univerzális driverével (sajátjával már kevésbé :-D ), de olyan sebességgel teszi mindezt, hogy hozzá képest a guttenberg digitális gyorsnyomda volt az ólombetűivel... :Đ

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.