HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#6921 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 10. 10. 13:09

Ha gondolod, akkor tényleg avass be, hogy pontosan mi a hasfájásod, és akkor dolgozhatunk rajta, hogy megszűnjön, ez az időnként random hozzászólásomra felböffenő fotelfixációd annyira nem előremutató. Odáig világos, hogy nem bírod a kritikát, ezek az elszórt rohamaid azok, amik némileg aggasztanak.

Szerkesztette: debaj 2013. 10. 10. 13:10 -kor

#6922 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 10. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 10. 10. 12:46

Itt még nem tartok a Hogy nem jártam anyátokkallal (How I didn't meet your mother - HIDNMYM), bár nem hiányzik sok, hogy behozzam Az Elmaradást. Sajnos ezt a spoilert meg amúgy is beszoptam már külföldi oldalakon.

csak ezért mertem beírni, mert gyakorlatilag közismertnek tekinthető :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#6923 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 10. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 10. 10. 16:38

csak ezért mertem beírni, mert gyakorlatilag közismertnek tekinthető :)

Nem baj, mert belefutottam már előtte is sajnos. A legtöbb sorozatoldalon elég gecik a spoileresek, aztán sajnos nem sokáig marad meg az élmény, már a Dextert, meg Braking Badet meg egy csomó mindent tudok előre, remélem, hogy azért valamennyire így is izgi lesz.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6924 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 10. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 07. 21. 21:21

akkor már inkább handbrake, mp4 konténerbe pakolt h264 kép és aac hang, azt nagyjából bármi megeszi manapság.

Kidobtam végre az ablakon a szaros FFMpeget, szórakozzon azzal a hulladékkal, akinek hét anyja van. Most nézem ezt a handbrake-et, de elég gagyi eddig. Addig sikerült eljutnom GUI módban, hogy hozzáadtam forrásvideót, végre 5 milliomodik kísérletre beszkennelte. Hangsávot viszont nem tudok hozzáadni. Hiába adok hozzá új sávot, nem lehet neki megadni külső fájlt :-(

Ahogy látom, nem tud ilyet. Olyat sem tud, hogy egyetlen állóképből videót készít. Ahogy nézem, ez lényegében csak konverter, annyit tud, hogy meglévő videót átkonvertál, és legfeljebb ki lehet belőle hagyni, de hozzátenni nem lehet.

Esetleg egy másik videókészítő program, ami tényleg nem gagyi? Nem baj, ha fizetős. Az AviDemuxot (már használtam, most újra előveszem) és Total Video Convertert ki fogom próbálni, de egyéb ötlet?

Szerkesztette: Raynes 2013. 10. 10. 19:55 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6925 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 10. 21:24

vagy megcsinálod a sávokat, aztán utólag összeragasztod. de mi is a cél?

#6926 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 11. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 10. 10. 22:24

Most éppen az a cél, hogy egy állóképből videót csináljon, alá megy egy zene (jó ez eddig sikerült FFMpeggel is), és még ráégetett felirat is jön hozzá (ez utóbbi nem akaródzik az FFMszarságnak). Na ehhez a témához ez a clutch hozzá sem tud szagolni.

Esetleg vélemények ezekről? Főleg a Lightworks érdekelne, mennyire gagyi, van-e vele tapasztalat. Az AviDemuxot, VirtualDubot ismerem.

#6927 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 11. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 10. 10. 14:09

Ha gondolod, akkor tényleg avass be, hogy pontosan mi a hasfájásod, és akkor dolgozhatunk rajta, hogy megszűnjön, ez az időnként random hozzászólásomra felböffenő fotelfixációd annyira nem előremutató. Odáig világos, hogy nem bírod a kritikát, ezek az elszórt rohamaid azok, amik némileg aggasztanak.

A gyakorlatban a morciság engem igazol, krónikus fotelhiány lesz ez, akárhogy nézzük.

Szerkesztette: Raynes 2013. 10. 11. 10:27 -kor

#6928 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 11. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 10. 11. 11:27

A gyakorlatban a morciság engem igazol, krónikus fotelhiány lesz ez, akárhogy nézzük.

Nincs semmi morciság, az egészségi állapotod miatt aggódom.

#6929 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 12. 17:50

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 10. 10. 22:24

Még mindig nem megy a feliratégetés HandBrake-kel. Van egy mkv (videó, 1 audiósáv) fájlom. Mivel a HandBrake csak .ass feliratot tud égetni, és csak .srt feliratot enged hozzátenni, ezért az .ass formátumú feliratom mkvmerge-dzsel beleintegráltam az mkv konténerbe. Ezt újra megetetem a HandBrake-kel, kiválasztom a feliratsávot, bejelölöm a burn-in-t. Lemegy a konverzió, de akárhány lejátszóval játszom le, nincs a videón felirat, csak simán hozzá van csomagolva. Mi a francot lehet ezzel csinálni?

#6930 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 12. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 10. 10. 20:30

Kidobtam végre az ablakon a szaros FFMpeget, szórakozzon azzal a hulladékkal, akinek hét anyja van. Most nézem ezt a handbrake-et, de elég gagyi eddig. Addig sikerült eljutnom GUI módban, hogy hozzáadtam forrásvideót, végre 5 milliomodik kísérletre beszkennelte. Hangsávot viszont nem tudok hozzáadni. Hiába adok hozzá új sávot, nem lehet neki megadni külső fájlt :-(

Ahogy látom, nem tud ilyet. Olyat sem tud, hogy egyetlen állóképből videót készít. Ahogy nézem, ez lényegében csak konverter, annyit tud, hogy meglévő videót átkonvertál, és legfeljebb ki lehet belőle hagyni, de hozzátenni nem lehet.

Esetleg egy másik videókészítő program, ami tényleg nem gagyi? Nem baj, ha fizetős. Az AviDemuxot (már használtam, most újra előveszem) és Total Video Convertert ki fogom próbálni, de egyéb ötlet?

én most a Hybrid nevű csodával jáccikálok, mert meguntam a mediabugcoderrel a szopást. egyelőre felemás, de legalább már az elején megdöglik, nem 10 óra kódolás után, ha valami épp nem tetszik neki. meg vannak ilyen Moo0 cuccok amiket próbálgatok még, elég fapadosak, de cserébe nem finnyáskodnak.

Szerkesztette: avmanster 2013. 10. 12. 18:01 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#6931 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 12. 18:00

a handbrake egyébként egy vicc, egy magot pörget ki a négyből... lehetséges, h van valami hekkelés, egy gúglikeressel nem mondom, h nem, de 2013-ban videókódoló egy -két szálon? és még fejlesztik is, h egy sima inteles i5-ön ne fusson jól? azért ideje lenne az ilyen projekteket leradírozni már a gecibe a köztudatból.
nem véletlenül kézifék a neve. de a rükverc még találóbb.

Szerkesztette: avmanster 2013. 10. 12. 18:07 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#6932 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 12. 20:36

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 10. 12. 19:00

:Đ

Egyébként tényleg elszomorító, hogy ilyen hulladékok vannak videóbaszkuráláshoz, meg konvertáláshoz. Lassan már az sem érdekelne, ha fizetős, csak valami normális progit találjak. Úgy néz ki, hogy Avidemuxszal meg tudom csinálni a felirat ráégetését, de ezt a progit sem szeressem, elég bugos tud lenni, hogy olyanja van.

#6933 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 13. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 10. 12. 19:00

a handbrake egyébként egy vicc, egy magot pörget ki a négyből... lehetséges, h van valami hekkelés, egy gúglikeressel nem mondom, h nem, de 2013-ban videókódoló egy -két szálon? és még fejlesztik is, h egy sima inteles i5-ön ne fusson jól? azért ideje lenne az ilyen projekteket leradírozni már a gecibe a köztudatból.

valami el van izélve, nekem rendesen megtekeri mind a 4 magot, de nemrég egy i7 gépen mind a nyolcat is hajtotta szépen.

#6934 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 13. 16:11

egyébként szerintem egy perverz igény, ami neked van. tegyél fel egy premiere-t, túrj hozzá feliratkezelő plugint, 'sztjóvan.

#6935 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 14. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 10. 13. 17:11

egyébként szerintem egy perverz igény, ami neked van. tegyél fel egy premiere-t, túrj hozzá feliratkezelő plugint, 'sztjóvan.

Azt tudom, hogy az égetett felirat gáz (tarkón lövést osztanék érte én is), de nem nekem lesz a videó, és kifejezett kérés volt az égetett felirat, akár mennyire is idejétmúlt. Emberem a YT-ra lőne fel a zenés, állóképes videót (nyelvtanulási okból felirattal) (4:3, 960x720-as lenne a felbontás a kép miatt), és ragaszkodik hozzá, hogy ráégetés legyen, nehogy aztán valaki elfelejti bekapcsolni a feliratot és akkor lemarad róla. Próbáltam lebeszélni, hogy fasza a júthúb saját feliratozója is, meg nem torzulnak a betűk eltérő felbontásokon, de hajthatatlan.

#6936 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 17. 11:38

Nem tudjátok véletlenül, hogy ikeás konyhaszekrények méretpontos rajzai nincsenek fent valahol? Mármint ami alapján le lehetne gyártani őket (csak a váz érdekes) :-)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#6937 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 17. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2013. 10. 17. 12:38

Nem tudjátok véletlenül, hogy ikeás konyhaszekrények méretpontos rajzai nincsenek fent valahol? Mármint ami alapján le lehetne gyártani őket (csak a váz érdekes) :-)

Legfeljebb ha valaki hobbiból megszerkesztette őket, és felrakta valahova.

#6938 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 17. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 10. 17. 13:46

Legfeljebb ha valaki hobbiból megszerkesztette őket, és felrakta valahova.

Nyilván erre gondolok. :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#6939 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 17. 14:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2013. 10. 17. 14:03

Nyilván erre gondolok. :Đ

Fenn az osszes meret a weboldalon, az nem eleg?
http://www.ikea.com/...9821-12_pub.pdf - ebben lathatod hogy neznek ki az egyes darabok.
Itt meg vannak mindenfele otletek: ikeahackers.net
Az aktualis IKEA katalogusok vegeben az osszes meret megtalalhato (altalaban), ha megsem, akkor van az IKEAban csak konyhas katalogus abban biztos minden benne van.
Ha csak tervezni szeretnel, azt meg megteheted az IKEA sajat programjaval, en is azzal terveztem meg a konyhankat, tokeletesen passzol.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#6940 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 17. 14:47

Ott az ikea katalógus, leméred centivel és kinagyítod

:D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (377 Oldal)