HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • 351
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#6961 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 11. 13. 13:20

Kitöltöttem, ez már átgondoltabb, bár itt a nagy országos átlagot nehéz felmérni, mert kockák vagyunk gazdagon.
Make love not Wor.

#6962 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 13. 13:44

Én is kitöltöttem. MErt kurvajófej vagyok.
Bár eléggé egyoldalú, winre szóló, pl használok-e vírusírtót. Nem, osx-em meg linuxom van.
Meg van-e tűzfal a gépemen. Nincs, mert a routeremen van.

Meg voltak még ilyen kérdésesek. Meg a tesztkérdés is érdekes volt, csak úgy a többi között.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#6963 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 13. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 11. 13. 13:44

Ezzel a kerdessel semmi gond nincs, nekem is van a routeremben tuzfal, de azt, hogy egy program mikor megy KI a netre, azt en dontom el, amikor felpattan a szamitogepen futo tuzfal program abalak (es biza, az olyan program, aminek semmi dolga a neten, az siman kapja a permbant :) ).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#6964 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 13. 15:32

Bár eléggé egyoldalú, winre szóló, pl használok-e vírusírtót. Nem, osx-em meg linuxom van.

Meg voltak még ilyen kérdésesek. Meg a tesztkérdés is érdekes volt, csak úgy a többi között.

És wifi titkosításnál hiányoztak a cert/domain/radius-alapú dolgok.
Make love not Wor.

#6965 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 13. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2013. 11. 13. 15:19

Ezzel a kerdessel semmi gond nincs, nekem is van a routeremben tuzfal, de azt, hogy egy program mikor megy KI a netre, azt en dontom el, amikor felpattan a szamitogepen futo tuzfal program abalak (es biza, az olyan program, aminek semmi dolga a neten, az siman kapja a permbant :) ).

Nekem nem ugrik fel semmi, a számítógépemen nem fut tűzfal :)

#6966 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 13. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 11. 13. 15:32

Hát igen, kicsit az egész összecsapott volt... De azért ezerszer jobb mint a múltkori luvnya :D

#6967 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 13. 15:52

Jajj, gyárban a kliensoldali egyfejű kitalálta, hogy valami blogon írták, miképpen lehet MAC-re kettő darab vírusölőt felerőltetni, úgyhogy innentől ez lesz. Idióta.
Make love not Wor.

#6968 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 13. 15:59

Én is kitöltöttem. MErt kurvajófej vagyok.

Igen, tűzfal nekem sincs, csak a routeren, így nehezen döntöttem, hogy mit jelöljek. Viszont azt csak nem jelölhettem, hogy nincs a gépen tűzfal, mert akkor a kiértékelő arra következtet, hogy egyáltalán nincs a gép tűzfal mögött. Ezért jelöltem meg a van a gépen vírusirtó című válasz.

Az okostelefonokkal foglalkozó kérdések közül sok nem fedte az én esetemet, mivel ősrégi Omnia2-essem van, családból levetett, megöröklött. Ezeknél is próbáltam a legközelebbi választ bejelölni, még ha nem is fedte 100%-ban a valóságot.

Mondjuk minden hibájával együtt is ez az eddig itt közzétett kérdőívek közül a legkevésbé szar. Az a múltkori vállalati kérdőíves nő nagyon bárgyú volt.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 11. 13. 15:32

Gondolom magánemberekre hegyezte ki, és azok közül elég kevés használ ilyeneket. Ilyenkor szerintem érdemes a listában feltüntetett legerősebb titkosítást jelölni, a WPA2-t. Persze, megint csak nem fedi a valóságot, de ez van, még mindig jobb, mint a "nincs védve" meg a "védve van, de nem tudom mivel" válaszok. A kérdőív-összeállítónak meg érdemes lett volna minden kérdésnél egy "egyéb" rubrikát betenni, az ilyen előre nem látható variációk miatt.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6969 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 13. 16:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 11. 13. 15:52

Jajj, gyárban a kliensoldali egyfejű kitalálta, hogy valami blogon írták, miképpen lehet MAC-re kettő darab vírusölőt felerőltetni, úgyhogy innentől ez lesz. Idióta.

Az anyukájának? Kép, kockás pléd? Jaaa, hogy ez nem az a topic!? :omg: Akkor meg Jahno, ne szórakozz!!! :D
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#6970 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 13. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 11. 13. 15:59

Az okostelefonokkal foglalkozó kérdések közül sok nem fedte az én esetemet, mivel ősrégi Omnia2-essem van, családból levetett, megöröklött. Ezeknél is próbáltam a legközelebbi választ bejelölni, még ha nem is fedte 100%-ban a valóságot.

A kérdőív-összeállítónak meg érdemes lett volna minden kérdésnél egy "egyéb" rubrikát betenni, az ilyen előre nem látható variációk miatt.

No meg aki 2 telefont használ. Egyéb mindenhova kell. Jól.
Make love not Wor.

#6971 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 13. 19:12

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2013. 11. 13. 16:31

Az anyukájának? Kép, kockás pléd? Jaaa, hogy ez nem az a topic!? :omg: Akkor meg Jahno, ne szórakozz!!! :D

Bizony, az ilyen hájfejű menédzsörök mennyire örülnének gudszpídnek, rendszergazdaként venne minden gépre áktszilyós nortönszö khjúrödit, meg az alkalmazottak is vihetnének haza egy-egy vírusirtós licencet anyák napi ajándék gyanánt! Aztán ti meg röhögtetek rajta, pedig még kockás pléjdetek sincs. Ma jól visszajön és mérgesen megnéz benneteket az apjával, a mikóházi seriffel együtt!
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6972 Felhasználó inaktív   annulus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 13. 21:05

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, aki kitöltötte, sikerült elérni a "kritikus" tömeget :)

A megjegyzéseitek nem alaptalanok, elismerem, de előfordulhat, hogy nem egy dolgot látunk a kérdések mögé.

Win-re kihegyezés: nem volt célom, de lehet, hogy úgy jött le. OSX-el nincs sok tapasztalatom, de Linux alatt ott van az Avast, BitDefender, ClamAV, AVG, ill. célját tekintve idesorolható mondjuk az rkhunter is. (a gyakorlati hasznuk más kérdés)
Tűzfal a gépen: alapvetően a malware-ek kifele történő kommunikációjának megfogása miatt tettem fel a kérdést (asdf +1). Ha a víruskergető nem fog meg valamit, attól a kommunikációját még elcsípheted.
Tesztkérdés: szűrni kívánok majd vele. ha pl. azt válaszoltad, hogy titkosítod az állományaidat, de a https-re vonatkozó kérdésre rossz, vagy nem tudom választ adtál, az egyenlő a diszkvalifikációval. (elég hihetetlen párosítás szerintem)
"Enterprise" Wifi titkosítás: nem hiszem, hogy nagy részarányt ért volna el, de valóban lehetett volna egy külön kategória, esetleg egyéb. (ha ehelyett WPA2-őt választottál, akkor egyre jár az agyunk)
Öreg okostelefon: alapvetően az Android-ra, illetve az iOS-ra szerettem volna fókuszálni, így a szűrőkérdés (rendelkezik-e okostelefonnal) nem feltétlen volt jól tálalva (kellően átgondolva), specifikusabbnak kellett volna lennem.
Egyéb lehetőség: az eredmények feldolgozását megkönnyítendő hagytam ki ezt a lehetőséget. újra átgondolva: most se tenném ki, egy-két kérdést leszámítva (ellenben a válaszlehetőségeket egy-egy esetben bővíteni volna szükséges)

Összességében:
A kérdőívben igyekeztem a lehető legkevésbé elmenni a kocka irányba, mivel csak az általános "felkészültséget" szerettem volna megmérni vele.
Úgy látom, hogy ez nagyjából sikerült, mégha van is pár kérdés, ahol nem gondoltam át eléggé a válaszlehetőségeket, emiatt egyszer-egyszer belekényszerültetek olyan válasz kijelölésébe, ami nem teljesen fedi a valóságot.

Ha valakit érdekelnek az eredmények, akkor a lezárást követően szívesen megosztom.

Köszönöm még egyszer a kitöltőknek!

Szép napot,
Dávid

szerk.:
@Jahno: a kérdőívet több fórumon, facebookon, illetve munkatársaim, csoporttársaim, ismerőseim körében is megosztottam, így lesz meg a nagy általános kép, amihez a magunkféle kockák is szükségesek! (:

Szerkesztette: annulus 2013. 11. 13. 21:09 -kor

#6973 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 14. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 11. 13. 15:59

Igen, tűzfal nekem sincs, csak a routeren, így nehezen döntöttem, hogy mit jelöljek. Viszont azt csak nem jelölhettem, hogy nincs a gépen tűzfal, mert akkor a kiértékelő arra következtet, hogy egyáltalán nincs a gép tűzfal mögött. Ezért jelöltem meg a van a gépen vírusirtó című válasz.

Itt az utolsó mondatban az akartam írni, hogy van a gépen *tűzfal természetesen, csak irkálok összevissza.

Üzenet megtekintéseIdézet: annulus - Dátum: 2013. 11. 13. 21:05

Ha valakit érdekelnek az eredmények, akkor a lezárást követően szívesen megosztom.

Az anonim statisztikát azt nyomathatod, bizony. Nem csak valakit érdekel itt, hanem szinte mindenkit, aki kitöltötte.

#6974 Felhasználó inaktív   annulus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 14. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 11. 14. 13:03

Az anonim statisztikát azt nyomathatod, bizony. Nem csak valakit érdekel itt, hanem szinte mindenkit, aki kitöltötte.

Szia!

Rendben, ha lezártam, utána közlöm az eredményeket. ;)

#6975 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 14. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: annulus - Dátum: 2013. 11. 13. 21:05

Tesztkérdés: szűrni kívánok majd vele. ha pl. azt válaszoltad, hogy titkosítod az állományaidat, de a https-re vonatkozó kérdésre rossz, vagy nem tudom választ adtál, az egyenlő a diszkvalifikációval. (elég hihetetlen párosítás szerintem)

Sosem tudni, júzereim sokan tudják, hogy https zöld, vagy ellentétesen, pont fogalma nincs róla. Olyan is akad, aki truecrypt/bitlocker titkosít, de ezt a nevet sem hallotta életében. Ellenben titkosítva van, gép indulásnál jelszór kér és ennyi ami leesik Neki az egészből. Van aki kódos vagy hardver alapú PEN driveot használ, ha megkérdezed akkor max. annyit tud, hogy ezüst színű a titkosítója :-D Van aki kártyával titkosít, Ő sem tudja mi az a http.
Make love not Wor.

#6976 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 15. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 11. 14. 22:02

hogy https zöld, vagy ellentétesen
...
ezüst színű a titkosítója :-D

Vagy piros!

#6977 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 16. 17:30

Megnyugtato, hogy a mac userek meg mindig azt hiszik, a gepuket sosem erheti/erte tamadas... :D Csak igy tovabb, majd egyszer felebredtek a barany-korbol.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#6978 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2013. 11. 16. 17:30

Megnyugtato, hogy a mac userek meg mindig azt hiszik, a gepuket sosem erheti/erte tamadas... :D Csak igy tovabb, majd egyszer felebredtek a barany-korbol.

Ezt miből sikerült leszűrnöd?

#6979 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 22:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 11. 17. 17:55

Ezt miből sikerült leszűrnöd?

Idézet

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#6980 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 18. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2013. 11. 17. 22:00

És ezt miből sikerült leszűrnöd? :

"Megnyugtato, hogy a mac userek meg mindig azt hiszik, a gepuket sosem erheti/erte tamadas... :D Csak igy tovabb, majd egyszer felebredtek a barany-korbol."

Valamint azt, hogy mi mást is használok még, meg mihez értek még?
Vírusírtók ügyében nem hinném hogy tanácsodat kérném, ha már win/linux/unix/novell platformokon is vírusírtók fejlesztésében vettem részt pár éve....

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • 351
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.