HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#7041 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 01. 27. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2014. 01. 27. 14:26

Szépek, de ez is inkább az olcsó műanyagjáték kategória, valami értékesebbet szeretnék. Vaterán nézelődtem, de nem sok sikerrel. Assassin's Creed-ből egy lovas figura isteni lenne, de eddig csak Altairt találtam magában.

Szerkesztette: spidey 2014. 01. 27. 15:49 -kor

#7042 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 01. 27. 23:32

Üzenet megtekintéseIdézet: spidey - Dátum: 2014. 01. 27. 15:41

Szépek, de ez is inkább az olcsó műanyagjáték kategória, valami értékesebbet szeretnék. Vaterán nézelődtem, de nem sok sikerrel. Assassin's Creed-ből egy lovas figura isteni lenne, de eddig csak Altairt találtam magában.

Pfff, bezzeg nem rég zárt be körúton a tündérbolt. Legközelebbi Amsterdamban van, de gondolom nem vigasztal :-D
Make love not Wor.

#7043 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 28. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: spidey - Dátum: 2014. 01. 27. 14:07

Sziasztok! Kis ló szobrot vagy figurát keresek, kb 10-30 centiset, párezertől 10, nagyon max 15K-ig, fiatal felnőtt lánynak ajándékba. Nem kell, hogy nagyon díszes legyen, viccesebb is jöhet. Lehet egyszínű vagy festett, bármilyen anyag, még akár egy igényesebb plüssfigura is, ha nem túl olcsó és gyerekes. Sőt, nem is kell feltétlenül lófigurának lennie, más lóhoz kapcsolódó ajándék is lehet, csak dísztárgy legyen, ne a sporthoz használt kiegészítő.

Eddig ezt és ezt találtam, ami tetszett, az első mondjuk kicsit túl komor a bronz miatt, a második meg kicsit olcsó műanyag hatású, valahol a kettő között lenne az igazság. Nézegetem ezerrel a lovas ajándék weboldalakat, de ha valaki tud pesti boltot, ami ilyesmivel foglalkozik, vagy bármi jó ötlete van, jöhet. :respect:

Használtcikk piac (Ecseri / Tagno)? Ott biztosan van dögivel.

#7044 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 28. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: spidey - Dátum: 2014. 01. 27. 16:41

A Hungária-Kőbányai u sarkán (1-es villamos, a népligettől 2 megálló) van a Nagy Lovas Áruház, van weblapjuk is.
www.nagylovas.hu/lovas/?pid=102&gid=75
Ajándéktárgyból is rengeteg biz-baszuk van (szobor, óra, terítő, korsó, stb.) de akár még lovas kupát is vehetsz. :-)

#7045 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 28. 16:33

Vásárlásnál többször láttam, hogy emberek hadonásznak a bankkártyájukkal a POS felett. Először valami RFID-s kártyára gondoltam, de aztán többször is mintha mégis bedugták volna a terminálba.
Nem akartam figyelni a ténykedésüket, de a terminál feletti huzavona elég feltűnő.
Mi ez az egész? RFID-s bankkártya? De akkor miért kell bedugni a POS-ba? Vagy az egy másik kártya? Miért jó hadonászni? És ha jó, hol lehet ilyen kártyát szerezni?

#7046 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 28. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2014. 01. 28. 16:33

Mi ez az egész? RFID-s bankkártya? De akkor miért kell bedugni a POS-ba? Vagy az egy másik kártya? Miért jó hadonászni? És ha jó, hol lehet ilyen kártyát szerezni?

Az lehet, legfeljebb elsőre nem olvasta és maradt a dugja be. Nekem pár olvasónál ami körbe van fémkerettel, ott nem tudom síkban rendesen odatenni és nem fogadja el. Már minden bank ilyet ad alapban. Amúgy évek óta ettől hangos a szakma és a HWSW. Azért jó, mert semmi PIN kód, meg izé, odatartod, csipog, kész.
Make love not Wor.

#7047 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 28. 16:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 01. 28. 17:35

Az lehet, legfeljebb elsőre nem olvasta és maradt a dugja be. Nekem pár olvasónál ami körbe van fémkerettel, ott nem tudom síkban rendesen odatenni és nem fogadja el. Már minden bank ilyet ad alapban. Amúgy évek óta ettől hangos a szakma és a HWSW. Azért jó, mert semmi PIN kód, meg izé, odatartod, csipog, kész.

Jó sejtettem, hogy valami PayPass izé, pin kód meg kell összeghatár és bolt függvényében.
Volt hogy benzinkúton 20 ropis számlát fizettem PIN nélkül (nem örültem, mert zéró biztonság), a kisboltban meg egy ezresért is pint kértek.

A kártyámat másfél éve cserélték, de szerintem nem PayPassos, igaz nem próbáltam, de nincs rányomtatva a felírat.
Valójában az NFC de mégisbedugjuk koncepció nem volt világos. :-)

#7048 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 29. 09:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2014. 01. 28. 16:58

Jó sejtettem, hogy valami PayPass izé, pin kód meg kell összeghatár és bolt függvényében.
Volt hogy benzinkúton 20 ropis számlát fizettem PIN nélkül (nem örültem, mert zéró biztonság), a kisboltban meg egy ezresért is pint kértek.

A kártyámat másfél éve cserélték, de szerintem nem PayPassos, igaz nem próbáltam, de nincs rányomtatva a felírat.
Valójában az NFC de mégisbedugjuk koncepció nem volt világos. :-)

Az az, PayPass. Ilyen wifi-szerű ikon szokott asszem a kártyákon lenni. Hitelkártyákon szokott ilyen lenni, hogy még jobban kívánd őket és felvágj a legyezgetéssel, hogy aztán túlcsússz a törlesztéssel :)

#7049 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 29. 09:15

Mókás dologra hívta fel a figyelmemet az egyik Tesco pénztáros a múltkor: Próbálok paypass fizetni, odatartom a jelölt oldalát, szenvedek, de csak nem veszi le. Mondja a hölgyike, hogy próbáljam a másik végével... Ááá, mondom hát itt a jel, tetsziklátnistb. Próbálja csak meg! Elsőre csippant. :-D Azóta a jelöletlen végét tartom oda a kártyának mindenhol, és veszi elsőre. OTP-s kártya, nem tudom a többinél is van-e ez a probléma.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#7050 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 30. 04:37

Sziasztok!

Segítsetek nekem kérlek! Szombat óta a Windows telepítéssel küzdök. Korábbi, ~ 3 éve "Win7 x64 Home" telepítést cseréltem le "Win7 SP1 x64 Ultimate"-re, miután a korábbi már mindenképpen "megérett" a cserére, plusz 2-3 hete rendszeresen BSOD-t dobált a NETIO.SYS fájlra hivatkozva. Mindig akkor, amikor Opera-t (11.50) használtunk. Akkor egy legfrissebb Catalyst csomagot, Opera 18.x telepítést és AVAST frissítést követően jelentkezett először a hiba. Az azt megelőző 3 évben soha.

Az Opera 18-at eltávolítottam, a hálókártya driverét ellenőriztem (rendben volt), a netio.sys fájl érvényessége is. Mivel a korábbi oprendszert már tényleg rég óta és sokat használtam, azt hittem, hogy majd a teljes újratelepítés megoldja a problémát!

Sajnos azonban elmúlt napok számtalan újratelepítését követően ismét megjelent a BSOD! :-( Ugyanúgy a NETIO.SYS fájlra hivatkozva (+ "Driver IRQ not less or equal" szöveg) szállt el a Win7, és ismételten Opera (11.50) alatt.

Viszont míg a fenti hiba ismertetésekor egy 3 éves, sokat használt Win7-ről volt szó, ez még "szűz".

Gyakorlatilag:
- Win7 + Windows update-ek (OS, IE, NET framework, stb., amiket felajánlott)
- Intel Alaplapi driver + AHCI driver
- Intel LAN driver (alaplapi hálókártyához)
- ATI Catalyst (legújabb)
- Total Commander
- Daniel_K 4.5 Audigy pack
- Opera 11.50
- Mozilla
- Flash Plugin (legújabb)
- Comodo Firewall + AVAST + IOBit Malware Fighter
- IOBit Smart Defrag

programok vannak még csak telepítve. Nagyjából ebben a sorrendben.

Fontos megjegyezni, hogy mivel szombat óta többször újratelepítettem, a legutóbbi (most használt) Win7 telepítés során még a CD-ről történő másolás után, az első újraindítást követően is kétszer "elszállt" a rendszer, mielőtt tényleges beboot-olt/felállt volna az OS.

Éppen az előtt a szakasz előtt történt, amikor a Win7 telepítő feldobja azt az ablakot, ahol a "Felhasználó neve" és a "Számítógép neve" adatokat kell megadni.

A restart után, még a boot alatt azonnal újra restart-olt a gép. Kiírta, hogy nem tudott elindulni... kiválasztottam a "legutóbbi helyes konfiguráció betöltése" opciót, de abban a pillanatban, egy villanásra egy Blue Screen tűnt fel, és ismét restartolt.
Utána a "Windows normál indítását" követően bejött a várt ablak, beírtam a felhasználó nevet, a gép nevét, felmásolt pár fájlt, és eljutottam az OS boot-ig. Azóta használom a rendszert.

Eggyel korábbi install során a Win7 + Alaplapi Chipset + LAN Driver + AHCI driver (más nem volt még telepítve), miután feltelepítettem a Catalyst-ot, újraindítottam, és nem sokkal a Win7-be belépést követően BSOD-t dobott.

Akkor nem hivatkozott semmilyen fájlra, hanem valami "DRIVER...."-el kapcsolatos hibáít írt ki a BSOD-ban felül (de nem az "IRQ not less or equal" szöveggel).

Kérlek, segítsetek nekem megtalálni, és elhárítani a hibát! Mi okozhatja? :-s

Nagyon bosszantó, és elkeserítő a dolog, mert így nem "üzembiztos" a számítógép. Használni is kellene már, munkára is... a levelezésemet 5 napja nem tudtam elolvasni... Plusz az ilyen hajnalokig húzódó "hegesztések" miatt kialvatlan is vagyok. (Miközben megyek reggel dolgozni.) Már a hócipőm tele van a számítógéppel!

Minden tippet, ötletet hálásan köszönök előre is!

Üdv: Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#7051 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 30. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 01. 30. 04:37

Sziasztok!

Segítsetek nekem kérlek! ...

Csak pár észrevétel:

- Miért használod azt a régebbi Opera verziót? Az utolsó "eredeti" Opera emlékeim szerint a 12.16-os, utána már Chrome alapúak.
- A IOBit Malware Fighter-t nyugodtan töröld le, kb. semmire se jó. (Amúgy a céggel semmi bajom, de ez a termékük szolidan mondva is fos.) Ha időként futtatod a Malwarebytes Anti-Malware Free-t, azzal sokkal nagyobb védelem alatt vagy.
- Próbáld meg, csak az Avast-ot vagy csak a Comodo-t telepítve előjön-e a hiba?
- A hálókártyád pontos típusa? Az Intel is tud néha rendesen szívatni a drivereivel...

Szerkesztette: StSanya 2014. 01. 30. 09:11 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#7052 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 30. 11:03

Vas amúgy rendben van?
Make love not Wor.

#7053 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 30. 18:22

Sziasztok!

Segítsetek nekem kérlek! Szombat óta a Windows telepítéssel küzdök. Korábbi, ~ 3 éve "Win7 x64 Home" telepítést cseréltem le "Win7 SP1 x64 Ultimate"-re, miután a korábbi már mindenképpen "megérett" a cserére, plusz 2-3 hete rendszeresen BSOD-t dobált a NETIO.SYS fájlra hivatkozva. Mindig akkor, amikor Opera-t (11.50) használtunk. Akkor egy legfrissebb Catalyst csomagot, Opera 18.x telepítést és AVAST frissítést követően jelentkezett először a hiba. Az azt megelőző 3 évben soha.

Az Opera 18-at eltávolítottam, a hálókártya driverét ellenőriztem (rendben volt), a netio.sys fájl érvényessége is. Mivel a korábbi oprendszert már tényleg rég óta és sokat használtam, azt hittem, hogy majd a teljes újratelepítés megoldja a problémát!

Sajnos azonban elmúlt napok számtalan újratelepítését követően ismét megjelent a BSOD! :-( Ugyanúgy a NETIO.SYS fájlra hivatkozva (+ "Driver IRQ not less or equal" szöveg) szállt el a Win7, és ismételten Opera (11.50) alatt.

Viszont míg a fenti hiba ismertetésekor egy 3 éves, sokat használt Win7-ről volt szó, ez még "szűz".

Gyakorlatilag:
- Win7 + Windows update-ek (OS, IE, NET framework, stb., amiket felajánlott)
- Intel Alaplapi driver + AHCI driver
- Intel LAN driver (alaplapi hálókártyához)
- ATI Catalyst (legújabb)
- Total Commander
- Daniel_K 4.5 Audigy pack
- Opera 11.50
- Mozilla
- Flash Plugin (legújabb)
- Comodo Firewall + AVAST + IOBit Malware Fighter
- IOBit Smart Defrag

programok vannak még csak telepítve. Nagyjából ebben a sorrendben.

Fontos megjegyezni, hogy mivel szombat óta többször újratelepítettem, a legutóbbi (most használt) Win7 telepítés során még a CD-ről történő másolás után, az első újraindítást követően is kétszer "elszállt" a rendszer, mielőtt tényleges beboot-olt/felállt volna az OS.

Éppen az előtt a szakasz előtt történt, amikor a Win7 telepítő feldobja azt az ablakot, ahol a "Felhasználó neve" és a "Számítógép neve" adatokat kell megadni.

A restart után, még a boot alatt azonnal újra restart-olt a gép. Kiírta, hogy nem tudott elindulni... kiválasztottam a "legutóbbi helyes konfiguráció betöltése" opciót, de abban a pillanatban, egy villanásra egy Blue Screen tűnt fel, és ismét restartolt.
Utána a "Windows normál indítását" követően bejött a várt ablak, beírtam a felhasználó nevet, a gép nevét, felmásolt pár fájlt, és eljutottam az OS boot-ig. Azóta használom a rendszert.

Eggyel korábbi install során a Win7 + Alaplapi Chipset + LAN Driver + AHCI driver (más nem volt még telepítve), miután feltelepítettem a Catalyst-ot, újraindítottam, és nem sokkal a Win7-be belépést követően BSOD-t dobott.

Akkor nem hivatkozott semmilyen fájlra, hanem valami "DRIVER...."-el kapcsolatos hibáít írt ki a BSOD-ban felül (de nem az "IRQ not less or equal" szöveggel).

Nagyon bosszantó, és elkeserítő a dolog, mert így nem "üzembiztos" a számítógép. Használni is kellene már, munkára is... a levelezésemet 5 napja nem tudtam elolvasni... Plusz az ilyen hajnalokig húzódó "hegesztések" miatt kialvatlan is vagyok. (Miközben megyek reggel dolgozni.) Már a hócipőm tele van a számítógéppel!

Minden tippet, ötletet hálásan köszönök előre is!

Üdv: Piftuka

Nyomass egy teljes html riportot az AIDA64-gyel, legyen rajta minden. Szerintem drivergond lesz. Azon belül is a videókártya driverére gyanakszok. Frissítések fent vannak? Flash milyen van fent? Driveröket honnan szedted? A gyártó oldaláról? Remélem nem CD-ről, meg letöltős oldalakról. Ha a Win7 törős, akkor legalább rendes törős verzió legyen az nMagról.

Jól írták, használj 12.16-os Operát, ez az utolsó verzió, ami hagyományos Operából készült. Utána már csak Chrome alapú fosadék van. Esetleg a 12.16-os Opera használata mellett kezdj el barátkozni a Firefoxszal, mert nem lehet támogatás nélkül a 12.16-os Operát használni, előbb-utóbb nem úszod meg a FF-ra váltást.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7054 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 31. 07:32

Köszönöm a választ mindannyiótoknak! :respect:

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 01. 30. 09:09

Csak pár észrevétel:

- Miért használod azt a régebbi Opera verziót? Az utolsó "eredeti" Opera emlékeim szerint a 12.16-os, utána már Chrome alapúak.
- A IOBit Malware Fighter-t nyugodtan töröld le, kb. semmire se jó. (Amúgy a céggel semmi bajom, de ez a termékük szolidan mondva is fos.) Ha időként futtatod a Malwarebytes Anti-Malware Free-t, azzal sokkal nagyobb védelem alatt vagy.
- Próbáld meg, csak az Avast-ot vagy csak a Comodo-t telepítve előjön-e a hiba?
- A hálókártyád pontos típusa? Az Intel is tud néha rendesen szívatni a drivereivel...

- A tapasztalat miatt. Világ életemben Opera-t használtam (Win98 SE, WinME, WinXP, majd Win7 alatt), viszont Win7-et "csak" 3 éve, amióta az új gépem megvan. WinXP után az ismert módon mindig frissítgettem, de kitapasztaltam, hogy a 11.50 utáni (és több megelőző) változat igencsak bugos volt Win7 alatt, emiatt maradtam ennél a verziónál. (A HWSW Opera topicjában gyakori "vendég" voltam, de sajnos mára a fórummal együtt az is szinte "elhalálozott"! Nem néztem most meg, de lehet, hogy még az én sok hónappal korábbi kérdésem a legutolsó a topic-ban.)
Ez sem hibátlan, mert időnként böngészés közben "elszáll" a kezdetek óta, de amikor működik, akkor gyors, és tudja, ami nekem kell, és amit megszoktam.

- Tényleg ennyire rossz? Ha lehet ilyet mondani nagy "rajongója" vagyok az IOBit csapatnak, mert a legtöbb szoftverükkel (az ingyenesek) csupa pozitív tapasztalatom van. A Malware Fighter is ilyen volt eddig. Miért tartod rossznak? (Most tekintsünk el attól, hogy ha ez okozza a BSOD-ot, mert akkor egyértelműen lecserélem.)

- Ki fogom próbálni, de egy megjegyzés. A régi, 3 éves Win7 telepítés során a Malware Fighter programverzióját több hónapja nem frissítettem (bár jelezte, hogy van új, de azt a tervezett Win7 reinstall miatt már nem raktam fel). Csak a definíciós fájlja volt ilyen szempontból "up to date".
Viszont az AVAST-ot éppen a BSOD-ok jelentkezése előtt frissítettem programverzió szempontjából is. Ahogyan írtam fentebb, közel 3 évig változatlan volt a rendszer szoftverkörnyezete a legfontosabb elemeket (alaplapi driverek - beleértve az integrált ethernet vezérlőt - még az alaplapi CD-ről telepítve, Catalyst, és Creative driver.) /Egyes applikációknak időnként a legújabb változatát telepítettem, valamint természetesen a tűzfal+vírusirtó+malware fighter állományok naprakészek voltak, és a Win7 is a rendszeresen használt Windows Update miatt./

Gyakorlatilag mind-mind akkor lett telepítve még, amikor 3 éve megvettem ezt a gépet, és felhúztam rá a Win7-et. Azóta hiba nélkül üzemelt 3 évig a fent említett régi hálókártya driver-el, és visszagondolva a BSOD előtt csak az alábbi, igazán komoly változás történt a szoftverkörnyezetben:

1. Három év után a 10.12-es Catalyst helyett a legújabb, 13.12-est telepítettem.
2. Installáltam az Opera 18-at. (Először az volt gyanús a régi Win7 alatt jelentkező kékhalál miatt, de mivel most az új Win7 alatt ez nem lett telepítve, mégis van ugyanaz a BSOD, így szerintem kizárhatjuk.
3. Az AVAST legfrissebb programverzióját telepítettem.

Ezek szinte egyszerre, 1-2 nap eltéréssel történtek meg, és pár nap elteltével kezdte el dobálni a BSOD-ot a Win7. Akkor még annyira nem volt furcsa, mert egyrészt - mint említettem - azt hittem, hogy az Opera18 kavart be, és az uninstall ellenére valószínűleg tönkretette a registry bejegyzéseket, emiatt BSOD-olt mindig Opera 11.50 alatt a gép. Valamint úgy voltam, hogy 1-2 héten belül úgyis újratelepítem a Win7-et, és akkor majd az megoldja a gondot.

- Intel 82578DC (alaplapra integrált ethernet vezérlő). Ismétlem: közel 3 évig az alaplapi CD driverével használva jól működött.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 01. 30. 11:03

Vas amúgy rendben van?

Őszintén merem remélni!

Lásd a fentieket... 3 évig kiválóan működött, hiba nélkül. Változás a hardverben (és a fő szoftverkomponensekben) nem volt. Sérülés semmit nem érhetett...

Hacsak bármi "magától" meg nem hibásodott... Na de ezt kitesztelni... a NETIO.SYS miatt - ha és amennyiben hardveres hiba - gondolom kizárólag az alaplapi hálózati vezérlő irányába kellene nyomoznom... Vagy tévedek?

(Tud valaki kölcsönadni egy Gigabit-es hálókártyát nekem? :-) )

Mindenesete első körben 100%-ban szeretném kizárni (sőt, valójában megerősíteni) a szoftveres hiba lehetőségét! Azt ugyanis könnyebb orvosolni, és nem kerül pénzbe.

BTW... Kérdés: a hálózati vezérlő meghibásodhat az intenzív használat (rendszeres, sok órás internetezés, és torrent) miatt? Most nem az "ad hoc" meghibásodásra gondolok, ami a világ összes elektronikus berendezésével bármikor előfordulhat, hanem tényleg attól, hogy intenzíven használja az ember arra, amire kell.

Bocs, ha "noob" a kérdés! (Kérlek, tudd be a végső elkeseredés jelének! :-) ) Tudom... nincsen mozgó alkatrész, "csak" bitek mennek ide, oda, de azért...

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 30. 18:22

Nyomass egy teljes html riportot az AIDA64-gyel, legyen rajta minden. Szerintem drivergond lesz. Azon belül is a videókártya driverére gyanakszok.

Elkészítettem. Majdnem 7 MB lett. Ekkorát nem enged a fórum csatolni. :-( Ha bemásolom a tartalmát, akkor pedig több oldalt elfoglal, nem baj?

Frissítések fent vannak? Flash milyen van fent? Driveröket honnan szedted? A gyártó oldaláról? Remélem nem CD-ről, meg letöltős oldalakról. Ha a Win7 törős, akkor legalább rendes törős verzió legyen az nMagról.

- Ahogyan említettem, a probléma kettős. Lásd fentebb! A régi Win7 alatt a fő szoftverkomponensek nem voltak frissek, mégis működött minden... egészen a Catalyst 13.12, Opera 18 és legfrissebb AVAST installig.

- Az új Win7-et pedig már úgy telepítettem fel, hogy előtte az összes általam használt applikációnak a legújabb változatát töltöttem le, valamint az alaplapi driver-ek esetén az Intel honlapjáról a DH55HC-hez elérhető legutóbbi driver-eket.
És igen, természetesen minden a gyártó és/vagy fejlesztő honlapjáról származik.

- Igen, a Win onnan van. Módosítatlan, MSDN "Win7 SP1 x64 Ultimate Hun". (De ismétlem magamat, előtte másik Win7 volt, és azzal is jelentkezett... de csak 3 év múltán, és csak a Cat 13.12 + AVAST + Opera 18 frissítés után.)

Jól írták, használj 12.16-os Operát, ez az utolsó verzió, ami hagyományos Operából készült. Utána már csak Chrome alapú fosadék van. Esetleg a 12.16-os Opera használata mellett kezdj el barátkozni a Firefoxszal, mert nem lehet támogatás nélkül a 12.16-os Operát használni, előbb-utóbb nem úszod meg a FF-ra váltást.

Hiszek neked, nektek.

Fentebb leírtam, miért használom a 11.50-est. Mondjuk arra nem emlékszem, hogy a 12.16-ost is próbáltam-e anno, de tény, hogy a 11.50-et követő főbb frissítések mindegyike (lehet, hogy csak a 12.xx változatig) gyalázatosan bug-ozott nálam. Akkor adtam fel, és tértem vissza erre.

Most viszont biztosra megyek majd, és használni fogom a 12.16-ost. ;-)

Jut eszembe...

Ezen a MS féle support fórumon azt írják, hogy ez a NETIO.SYS hiba leggyakrabban valami külső vírusirtó telepítését követően jelentkezik.

A McAffee-vel gyakorlatilag garantált, a PC Tools-al sem ritka, de ott (és más fórumokon is, a fenti hibára rákeresve Google-ben) azt említik, hogy az AVAST is szokta okozni.

Kérdés:

Hogyan tudom a fenti fórumon látható módon megjeleníteni, "kinyerni" a Win7 féle minidump fájl tartalmát?

Mert azt írják, hogy ha ezt: "BUCKET_ID: X64_0xD1_NETIO!RtlCopyBufferToMdl+1d" a sort kimásolja az ember, és rákeres a guglival, akkor kiderül, hogy melyik vírusirtó okozza a problémát. (Ha az okozza.)

A BlueScreenView szoftvert kipróbáltam, de nem találtam benne olyan nézetet, mint amit ott a fenti fórumon látni. :think:

Szerkesztette: Piftuka 2014. 01. 31. 07:35 -kor

#7055 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 31. 09:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 01. 31. 07:32

Köszönöm a választ mindannyiótoknak! ...

A böngésző is olyan program, amiből lehetőleg nem használunk régi verziót. Megértem, hogy ragaszkodsz az Operához, de akkor is a 12.16-t használd, s valóban, ismerkedj az alternatívákkal. A legújabb Opera nem más, mint egy Opera skin-es Chrome... Tehát vagy egyből Chrome, vagy Firefox... Persze, ott van még alapból az IE11 is. :rolleyes:

Talán ismert előtted is az az alaptétel, hogy nem igazán érdemes párhuzamosan futtatni több antivírus jellegű programot. Kell ugye egy elsődleges, ami folyamatosan aktív. S e mellé lehet egy offline, azaz nem memóriarezidens, a felhasználó által időközönként kézzel (esetleg ütemezve) futtatott kereső. Ugyanis nem azért van a gép, hogy az antivírus programokat futtassuk, hanem mert valamire szeretnénk használni.

Erre a másodlagos célra jelenleg az egyik legjobb választás ez a Malwarebytes Anti-Malware Free. Korábban amúgy volt egy lopás ügy is a két cég között: Link

A konkrét tesztet most nem találom, amire halványan emlékszem, csak ezt: Link

Lehet, hogy írtad valahol, de nem látom, milyen Ati VGA-d van pontosan?

Próbáld ki a WhoCrashed-et, ebben talán meg tudod nézni a dump fájlokat...

Szerkesztette: StSanya 2014. 01. 31. 09:50 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#7056 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 31. 09:53

Őszintén merem remélni!

Lásd a fentieket... 3 évig kiválóan működött, hiba nélkül. Változás a hardverben (és a fő szoftverkomponensekben) nem volt. Sérülés semmit nem érhetett...

Hacsak bármi "magától" meg nem hibásodott... Na de ezt kitesztelni...

Ezt nem remélni kell. Kondik, hűtés állapota, rendes táp, 3 féle Linuxos live CDvel meghajtás, aztán kiderül. Lehet megrángatsz 2 ablakot és ugyanígy szélthullik az egész. Fejet vakarni majd ráérsz utána, mikor nem hullik szét. Amúgy mire gondolták, mennyi ideig kellene menni az ilyen konfignak? És ha nem magától hibásodik meg, akkor kismanók hagynak egy cetlit az asztalon, hogy "mi voltunk"?

Ezek ilyen, időnként elmegy borér, évjárattól függetlenül.
Make love not Wor.

#7057 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 31. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 01. 31. 10:53

... 3 féle Linuxos live CDvel meghajtás, aztán kiderül. Lehet megrángatsz 2 ablakot és ugyanígy szélthullik az egész. ...

Vagy Hiren's BootCD.

#7058 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 01. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 01. 31. 09:53

Ezt nem remélni kell. Kondik, hűtés állapota, rendes táp, 3 féle Linuxos live CDvel meghajtás, aztán kiderül. Lehet megrángatsz 2 ablakot és ugyanígy szélthullik az egész.

A kondik állapota rendben van, a hűtés tökéletes, ha pedig megnézed az adataimat, láthatod, hogy a tápegységet tekintve sem "sz*rral gurigázom". ;-) Nem véletlenül építettem az Intel "Core i" procis gépemet Intel alaplapra. A stabilitás és a megbízhatóság volt a legfőbb szempont, amikor 3 éve úgy döntöttem, hogy új számítógépet vásárlok.

A 3 féle Live CD-s megoldást nem próbáltam, de őszintén szólva az nagy macera. (És melyiket kellene futtatni? Amúgy pedig sajnos nem vagyok "Linux guru".) És még mindig senki nem tudott egyértelmű minidump elemzést adni, pedig ott kellene szerintem kezdeni.

Félreértés ne essék, nagyon köszönök minden tippet! De annyit a Google alapján sikerült kiderítenem, hogy ez 99,99%-ban driveres eredetű hiba.

Egyébként az intenzívebb tesztelés megvolt... nem hullott szét. Csak akkor van BSOD, ha böngészés közben kattintok valamire.

Mondjuk Prime95 stress teszt-et még nem futtattam (majd megteszem), de mint említettem, első körben az eddigi minidump fájlok alapján van szükségem egy alapos elemzésre, és egyértelmű állásfoglalásra, hogy ez és ez a szoftver okozza. (Aztán, ha minden szoftveres hiba lehetőségét kizártam, jöhet a hardverek tesztelése, ami - ismétlem magamat - sokkal időigényesebb és macerásabb.)

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2014. 01. 31. 13:40

Vagy Hiren's BootCD.

És arról mit érdemes futtatni? Valamint honnan lehet letölteni valami igazán "up to date" változatát. Megnéztem a honlapját, és igencsak régi némelyik szoftver rajta.

#7059 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 01. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 01. 31. 09:49

Talán ismert előtted is az az alaptétel, hogy nem igazán érdemes párhuzamosan futtatni több antivírus jellegű programot. Kell ugye egy elsődleges, ami folyamatosan aktív. S e mellé lehet egy offline, azaz nem memóriarezidens, a felhasználó által időközönként kézzel (esetleg ütemezve) futtatott kereső. Ugyanis nem azért van a gép, hogy az antivírus programokat futtassuk, hanem mert valamire szeretnénk használni.

Két antivírust nem is szoktam használni. Rég óta bevált a MW Fighter + AVAST + Comodo kombó. Még XP alatt is.

A tippet és a cikkeket köszönöm! Áttérek a Malware Bites szoftverének használatára.

Lehet, hogy írtad valahol, de nem látom, milyen Ati VGA-d van pontosan?

Sapphire Radeon HD5770. Egyébként a számítógépem konfigurációja az adataimnál megtalálható. (Katt a nevemre! ;-) )

Próbáld ki a WhoCrashed-et, ebben talán meg tudod nézni a dump fájlokat...

Köszönöm, kipróbáltam!

Íme:

--------------------------------------------------------------------------------
System Information (local)
--------------------------------------------------------------------------------

computer name: ISTI-PC
windows version: Windows 7 Service Pack 1, 6.1, build: 7601
windows dir: C:\Windows
Hardware: INTEL_, Intel Corporation, DH55HC
CPU: GenuineIntel Intel® Core™ i5 CPU 760 @ 2.80GHz Intel586, level: 6
4 logical processors, active mask: 15
RAM: 4225114112 total
VM: 2147352576, free: 1913188352

Crash Dump Analysis

Crash dump directory: C:\Windows\Minidump

Crash dumps are enabled on your computer.

On Sat 2014.02.01. 7:21:19 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\020114-18064-01.dmp
This was probably caused by the following module: netio.sys (0xFFFFF88001625A1D)
Bugcheck code: 0xD1 (0x8, 0x2, 0x0, 0xFFFFF88001625A1D)
Error: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
file path: C:\Windows\system32\drivers\netio.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: Network I/O Subsystem
Bug check description: This indicates that a kernel-mode driver attempted to access pageable memory at a process IRQL that was too high.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system that cannot be identified at this time.

On Sat 2014.02.01. 7:21:19 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
This was probably caused by the following module: urlfilter.sys (UrlFilter+0x1C44)
file path: C:\Program Files (x86)\IObit\IObit Malware Fighter\drivers\win7_amd64\UrlFilter.sys
product: IObit Malware Fighter
company: IObit.com
description: URL Filter
Bug check description: This indicates that a kernel-mode driver attempted to access pageable memory at a process IRQL that was too high.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: urlfilter.sys (URL Filter, IObit.com).
Google query: IObit.com DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

On Thu 2014.01.30. 19:50:25 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\013014-18751-01.dmp
This was probably caused by the following module: netio.sys (0xFFFFF88001625A1D)
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system that cannot be identified at this time.

On Thu 2014.01.30. 1:16:01 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\013014-34335-01.dmp
This was probably caused by the following module: netio.sys (0xFFFFF88001755A1D)
Bugcheck code: 0xD1 (0x8, 0x2, 0x0, 0xFFFFF88001755A1D)

Conclusion

4 crash dumps have been found and analyzed. A third party driver has been identified to be causing system crashes on your computer. It is strongly suggested that you check for updates for these drivers on their company websites. Click on the links below to search with Google for updates for these drivers:

urlfilter.sys (URL Filter, IObit.com)

If no updates for these drivers are available, try searching with Google on the names of these drivers in combination the errors that have been reported for these drivers and include the brand and model name of your computer as well in the query. This often yields interesting results from discussions from users who have been experiencing similar problems.

Okosabbak vagyunK?

Ennek megfelelően (és a fenti tanácsod okán) azonnal eltávolítottam az IOBit Malware Fighter-t. De...

Előtte, még tegnap olvastam este a hozzászólásodat, akkor telepítettem a WhoCrashed szoftvert, és a január 30-i mindump fájl alapján a két Netio.sys es rész között egy, a Comodo Security Help file (nem jegyeztem meg a nevét) szerepelt.

Most furcsa módon nincsen ott. :think:

Sajnos, nem is tudtam beidézni, merthogy akkor nem küldtem el a választ, inkább lefeküdtem, mert az elmúlt 6 nap, napi 3-4 óra alvása nem tett jót. A gép viszont bekapcsolva maradt, egész éjjel ment, és nem volt BSOD.

Mint látható, ma reggel, amikor fórumoztam, egy honlap megnyitásakor elszállt, sajnos a gép újraindítása "magával vitte" a Comodo fájlra vonatkozó adatokat, hiszen a WhoCrashed is bezáródott nyilván a gép restart miatt.

A furcsa az, hogy a Win7 minidump fájlok közül is eltűnt. Nincs ott. Ezt nem értem.

Minden esetre most akkor a Comodo-t is távolítsam el? Hiszen az a legmegbízhatóbb szoftveres tűzfal megoldás évek óta.

Még ennyi érdemi információt találtam:
Topic: Comodo Firewall Board is Closed. (Read 17516 times)

Úgy tűnik, a Comodo is az integrált megoldást preferálja már. (Annak ellenére, hogy a külön Firewall-juk is frissült a legújabb, 6.xxxx változatra.) Amúgy korábban sajnos ezt is rosszul mondtam. Mármint azt, hogy csak a Catalyst, az Opera és az AVAST volt frissítve az első BSOD előtt, még a régi Win7 telepítés alatt. Mert nem csak azok, hanem a Comodo Firewall is frissült.

Mentségemre... a régi Win install során nem nyitottam meg hónapok óta a Comodo Firewall kezelőfelületét, "csak" update-eltem. Most viszont az új Win install során megnyitottam a konfigurálás miatt, és akkor tűnt fel, hogy ez a 6.xxxx sorozat már totál más felhasználói felülettel rendelkezik. Kizárásos alapon ezt használtam akkor is, hiszen mindig naprakészen tartottam.

Szóval még a végén kiderül, hogy sok év után Comodo-ék elcsesztek valamit, és a jelenlegi verzió hibát okoz Win7 alatt. (A BSOD issue-ra rákeresve, kb. 2-3 éve, a Comodo 5.2x változatokkal is volt egyszer ilyen. Akkor a MS netio.sys fájl update-je - megnéztem, ez a 2012. május-i fájl van nekem is -, és a Comodo 5.30 oldotta meg a problémát.)

Summa summarum:

Most erősen tanakodom, hogy a Comodo Firewall-t eltávolítom, és a komplett, ingyenes Comodo Internet Security-t telepítem fel, amely a tűzfalat és a malware védelmet is tartalmazza.

Az AVAST-ot is eltávolítom mellőle (bár halkan jegyzem meg, hogy pár éve egyszer, még XP alatt próbáltam, és etalon módon működött az AVAST + Comodo Antivirus + Comodo Firewall együtt. Ami ritkaság, mert két szoftveres vírusirtó tényleg soha nem szokta szeretni egymást).

Lehet, hogy a Comodo Firewall és a CIS nem teljesen ugyanazokat a fájlokat tartalmazza. (Annak ellenére, hogy előbbi, az utóbbinak óhatatlanul része.) Aztán, ha csak a CIS-t használva nem lesz BSOD, akkor maradok annál.

Másik verzió, hogy a CIS-t telepítem, letiltom benne a vírusirtót, és használom az AVAST-al kombinálva. (Amit amúgy a legjobb vírusirtónak tartok, így nem szívesen válok meg tőle.)

Ha és amennyiben a CIS stabil, a Firewall nem, akkor úgysem a CIS-ben lévő antivírus letiltása lesz probléma.

Ha pedig a Comodo bármelyik konfigurációjának jelenlegi, legfrissebb verziója "en bloc" bugos Win7 alatt, akkor egyrészt írok a support-juknak, hogy javítsák (hacsak maguktól már rajta nem vannak az ügyön), másrészt kell találnom valami ingyenes, megbízható tűzfal megoldást.

Mi a vélemyényetek?

#7060 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 01. 10:02

Elkészítettem. Majdnem 7 MB lett. Ekkorát nem enged a fórum csatolni. :-( Ha bemásolom a tartalmát, akkor pedig több oldalt elfoglal, nem baj?

Tömörítsd be (Windows Intézőben jobbklikk, majd küldés tömörített mappa, vagy Total Commanderben), elvileg ez egy text/html file, a tömörítő nagyon össze tudja tömöríteni, szarrá-húggyá. Ha mégse engedné a fórum csatolni, akkor SendSpace.com-ra, vagy Google Drive-ra vagy ilyesmire töltsd fel.

Még az Avast gyanús nekem. Ugye az friss verzió, és nem tört? Próbáld meg ingyenes Avasttal, vagy telepítsd újra a Wint, esetleg inkább MS Security Essentialst tegyél fel, egyrészt az sem rossz, másrészt csak próba erejéig. Ha maradsz az Avastnál (nálam is az a favorit, bár én személyesen nem használok vírusirtót), akkor fontos, hogy ne csak a vírusadatbázis, de az Avast keretprogramja is friss legyen.

Ennek az Ultimate Win7-nek mi a torrentszáma az nMagon? Gondolom erről van szó: Microsoft Windows 7 Ultimate SP1 x64 MSDN HUN, 2011-05-17-ei feltöltés, a torrent száma az URL-ben pedig 751698. Esetleg próbáld meg a 785639-ös id-jű torrentet, ez van meg nekem is, ez Win7 Prof x64 SP1 MSDN HUN, és semmi baj nem volt vele sose, tucatnyi gépre feltettem, ha DAZ loaderrel v.2+ verzióval aktiválod, akkor a frissítések is mennek rendesen, és a free Avastnak is rendesen futott rajtuk. Az Ultimate-ben semmi olyan nincs, ami otthonra kéne, és a Prof-ban nincs benne. Ha meg meghajtókat akarsz titkosítani meg ilyesmi, ami az Ultimate-ben benne van, de a Profban nincs, akkor felteszel ingyenes titkosítót, TrueCrypt pl., minden Ultimate feature-re van ingyenesen jobb alternatíva.

Amúgy az Ultimate-et mivel, hogyan törted?

Operáról meg tényleg lebeszélnélek. Egyszerűen meghalt, a fejlesztők feladták, és már csak a Chrome-ot másolják Opera név alatt, és használhatatlan szar lett az Operából, a Chromre húztak egy Opera skint, se könyvjelzőket, se semmit nem tud, még annyit sem tud, mint egy Chrome. Nem fogod tudni végtelenségig a 11.50-es és 12.16-os Operát használni. A web fejlődik, a szabványtámogatásokat (HTML5, CSS3, Dart, ilyesmik) fokozatosan hozzák be, a böngészők amúgy is fejlődnek. Nem lehet ma már megszokásból 6 millió éves böngészőt használni. Hidd el, előbb-utóbb nem úszod meg a FF-ra váltás, kezdj el vele most ismerkedni. Vagyis válthatsz Chrome-ra is, de azt előre mondom, hogy nem fogja bevenni a gyomrod, nagyon fapados szar, semmit nem tud, szinte semmit nem lehet rajta állítani. Sokszor még annyit sem lehet állítani rajta, mint egy IE-n, bár az IE-nél még a Chrome is ezerszer jobb. Az összes Opera-arc, akit ismerek, mostanra FF-ra váltott.

Linux-ból a legújabb Ubuntu-t töltsd le a hivatalos lapjáról, és vagy kiírod CD-re vagy LinuxLive USB Creator vagy Universal USB Installer valamelyikével készítesz belőle bootolható pendrive-ot. Bebootolsz róla, Kipróbálást nyomsz, úgy nem nyúl a gépedhez, memóriából fut, és kicsit használod fél-egy napig, böngészgetsz, de frissíteni felesleges (úgyis elveszik minden, a memóriából fut). Semmilyen guruság nem kell hozzá. Ha nem fagy, nem csinál furcsa dolgot, akkor valószínű a gép jó. Esetleg Memtest-et is lehet róla futtani a boot menüjéből (F6 megnyomására jön elő bootoláskor). Persze ezt a linuxozást elég megejteni legutolsó esetben, mikor se az MSE, se a legújabb free Avast, se a Win7 Prof, semmi nem segít. Meg majd előtte megnézzük azt az AIDA64 riportot.

Szerkesztette: Raynes 2014. 02. 01. 10:06 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.