HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#7061 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 02. 01. 10:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 02. 01. 09:45

Két antivírust nem is szoktam használni. Rég óta bevált a MW Fighter + AVAST + Comodo kombó. Még XP alatt is.

A tippet és a cikkeket köszönöm! Áttérek a Malware Bites szoftverének használatára.

Két antivírus kicsit kurva nagy gáz, már ne is haradugj, gányolás a köbön. Elég lenne csak az Avast vagy csak az MS Security Essentials, ha nem IE-t használsz, akkor spyware irtót sem muszáj feltenni. Sőt, ha router mögött vagy, akkor a tűzfalat is elhagyhatod, a routerek tartalmaznak hw-es tűzfalat, igaz csak befelé szűrik a forgalmat, de pont az a legfontosabb. Ha meg a kifelé menő forgalmat is ellenőrzés alá akarod vonni, akkor meg elég a Windows beépített tűzfala router mögött. Semmilyen Commodót meg malware szart nem kell nyakra-főre felkalapálni, gondolom nem azért vettél gépet, hogy 6 millió vírusirtó, 3 millió antispyware, és 1 millió tűfal fusson rajta úgy, hogy te ne tudd használni a gépet.

Két antivírus nem nagyobb védelmet, hanem kisebbet jelent, összeakadhatnak meg mindenféle problémát okozhatnak. Ráadásul a vírusirtók a spy/malware-eket is megfogják.

Persze az is fontos, hogy a Windows Frissítések legyenek fent, nem dísznek vannak, az SP1 óta nagyon sok frissítés született!!!!!!!!!!!!!!! Amellett tényleg elég 1 darab friss vírusirtó, esetleg mellé a Win beépített tűzfala bekapcsolva vagy kikapcsolva.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7062 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 01. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 02. 01. 09:45

Két antivírust nem is szoktam használni. ...

Mi a vélemyényetek?

A víruskereső/tűzfal választás egyrészt bizalom és hit kérdése. Másrészt erős a megszokás és az egyéni kezelhetőség (kézre-állóság) szerepe is. Ha mindenáron szeretnél tűzfalat, mert valamiért nem elegendő a windows beépített megoldása, akkor használd a Comodo CIS-t.

Másik lehetőség, személy szerint én is, maradnék a windows tűzfalánál, s választanék valami ingyenes antivírus megoldást, pl. Avast, Avira, AVG stb. Az MS féle Security Essentialst azt nem választanám... :) Az igaz, hogy alapbeállításban az Avast csak a vírusdefiníciókat frissíti automatikusan, magát a program részeket nem, erre ügyelj, a beállításokban át kell állítani. Nekem jó tapasztalataim vannak pl. az ingyenes Avira-val, érzésre kevésbé fogja vissza a gépet, mint az Avast, "hátránya" hogy nem tud magyarul, alapesetben pedig "túlinformál" azaz tálca felett kis ablakban értesít mindenről, de ez persze kikapcsolható. Laikusok gépére pedig a Panda Cloud Antivirus Free verhetetlen...

Mindkét megoldásnál offline ellenőrzéseket tervezz be, pl. heti egy-két alkalommal a Malwarebytes Anti-Malware-rel, s ne rágódj tovább az egészen. :)

Tesztek, amiket azért érdemes fenntartásokkal kezelni, mert ugye a múltra vonatkoznak mindig, illetve a merített vírusok is vita tárgyát képezik:

AV-TEST.ORG

Virus Bulletin

Vitára példa:

Link
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#7063 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 01. 15:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 02. 01. 10:02

Tömörítsd be (Windows Intézőben jobbklikk, majd küldés tömörített mappa, vagy Total Commanderben), elvileg ez egy text/html file, a tömörítő nagyon össze tudja tömöríteni, szarrá-húggyá. Ha mégse engedné a fórum csatolni, akkor SendSpace.com-ra, vagy Google Drive-ra vagy ilyesmire töltsd fel.

Íme: AIDA64 Report

Még az Avast gyanús nekem. Ugye az friss verzió, és nem tört? Próbáld meg ingyenes Avasttal, [..]

Természetesen ingyenes, és naprakész az AVAST, csakúgy, mint a Comodo, és Malware Fighter (volt, amíg le nem töröltem órákkal ezelőtt).

Az "MS Security Essentials" szoftvert nem ismerem. Mit kell tudni róla? Megbízhatóak az MS ilyen jellegű szoftverei?

És ha már itt tartunk... "Rosszindulatú Windows szoftverek eltávolítására szolgáló eszköz, x64 – 2013. október (KB890830)" ezt érdemes telepíteni? Korábban ezt mindig kihagytam.

Gondolom erről van szó: Microsoft Windows 7 Ultimate SP1 x64 MSDN HUN, [..]

Arról van szó, és egyik cimborámnak hónapok óta hiba nélkül működik. Amúgy abban szinte biztos vagyok, hogy nem az OS "típusa" a gond, hiszen mint említettem a legelső hozzászólásomban, a régi, Win7 x64 Home telepítéssel is jelentkezett a hiba 3 év után. (Egyébként DAZ 2.2.1.)

Operáról meg tényleg lebeszélnélek. Egyszerűen meghalt, a fejlesztők feladták, [..] Az összes Opera-arc, akit ismerek, mostanra FF-ra váltott.

Szomorúan, és rendkívül csalódottan, de fejet hajtok! :-( Nagyon kedveltem az Opera-t.

Egyébként én is láttam egy kiábrándító statisztikai adatot arról, hogy világviszonylatban a részesedése 4% alá csökkent, miközben a Mozilla (és kis mértékben a Chrome) "hódít".

Megjegyzem, a Mozilla-t is használom évek óta, az IE-re optimalizált oldalak megjelenítésére, mert ez mindig az Opera gyengéje volt. Pozitívum az is, hogy a MozBackup segítségével könnyen el lehet menteni a beállításait.

De elképezlni sem tudom, hogyan fogom megszokni az Opera-ban megszokott beállítások hiányát, és a drasztikus sebességcsökkenést. (Mert mondhat bárki, bármit... az Opera kapcsán tényleg igaz volt a "villámgyors", és a "világ leggyorsabb böngészője" szlogen.)

Az Opera book-markjaimat, beállításaimat hogyan tudom importálni a Mozilla-ba?

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 02. 01. 10:15

Linux-ból a legújabb Ubuntu-t töltsd le a hivatalos lapjáról, [..]Persze ezt a linuxozást elég megejteni legutolsó esetben, mikor se az MSE, se a legújabb free Avast, se a Win7 Prof, semmi nem segít. Meg majd előtte megnézzük azt az AIDA64 riportot.

Ahogyan korábban említettem, én is a végére hagynám a külfönféle Live CD-kkel "szórakozást", és intenzív hardver tesztelést.

Elég lenne csak az Avast vagy csak az MS Security Essentials, ha nem IE-t használsz, akkor spyware irtót sem muszáj feltenni. Sőt, ha router mögött vagy, akkor a tűzfalat is elhagyhatod, a routerek tartalmaznak hw-es tűzfalat, igaz csak befelé szűrik a forgalmat, de pont az a legfontosabb. Ha meg a kifelé menő forgalmat is ellenőrzés alá akarod vonni, akkor meg elég a Windows beépített tűzfala router mögött.

Ha egy mód van rá (ha nem az okozza a BSOD-ot, maradok az AVAST-nál. IE-t egyébként nem használok.

A UPC féle "Trio L" csomagomhoz Wi-Fi router-es modemet adtak, de őszintén szólva nem tudom, hogy "aktív-e" ez a funkciója. Én ugyanis semmit nem telepítettem, nem konfiguráltam, csak csatlakoztattam a számítógépemhez az UTP kábellel.

A hálózatot nem osztom meg másik számítógéppel, egyelőre csak az én gépem használja.

Honnan tudom meg azt, hogy van-e hardveres tűzfal használatban, vagy sem?

A Windows tűzfal hatékonyságával kapcsolatban pedig szkeptikus vagyok. Tényleg blokkol mindent? Szóval egy AVAST + Windows tűzfal megfelelő védelem egy otthoni felhasználó számítógépe számára?

(A Comodo tűzfalat egyébként nem "szórakozásból" használom immár közel 5 éve, hanem azért, mert azóta folyamatosan, és toronymagasan az első helyen áll a Matousec Firewall Challenge tesztekben.)

Persze az is fontos, hogy a Windows Frissítések legyenek fent, nem dísznek vannak, az SP1 óta nagyon sok frissítés született!!!!!!!!!!!!!!!

Tudom. Ezt is írtam az első hozzászólásomban. A Win7, alaplapi driver + LAN driver install-t követően rögtön a Windows Update frissítéseit töltöttem le.

Talán nem jó a sorrend?

Szerkesztette: Piftuka 2014. 02. 01. 15:47 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#7064 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 01. 16:20

En meg mindig Opera-t hasznalok, harmadakkora lelkesedessel, mint a 10.x verziok eseteben.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#7065 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 01. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2014. 02. 01. 16:20

En meg mindig Opera-t hasznalok, harmadakkora lelkesedessel, mint a 10.x verziok eseteben.

Most még. Még pár hónap, és garantálom, hogy iguángyíkember is tüzet fog rókázni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7066 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 02. 01:33

MS hibakaresői, LiveKB: http://technet.micro...ernals/bb897415
WinDbg: http://msdn.microsof...rdware/hh852365

#7067 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 02. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 02. 01. 10:53

A víruskereső/tűzfal választás egyrészt bizalom és hit kérdése. Másrészt erős a megszokás és az egyéni kezelhetőség (kézre-állóság) szerepe is. Ha mindenáron szeretnél tűzfalat, mert valamiért nem elegendő a windows beépített megoldása, akkor használd a Comodo CIS-t.[..]
Mindkét megoldásnál offline ellenőrzéseket tervezz be, pl. heti egy-két alkalommal a Malwarebytes Anti-Malware-rel, s ne rágódj tovább az egészen. :)

Köszönöm! Megfogadom a tanácsot. ;-) A Panda Cloud például ideális lesz a nővérem kis netbook-jához, mert a hírek szerint kevés erőforrást igényel. Jól olvastam, hogy a Malwarebytes Anti-Malware és a Panda Cloud "offline" módban működnek csak? Tehát valós idejű védelmet nem tudnak futtatni, de a definíciós állományuk naprakészen frissük, és manuálisan futtatva elég megbízható keresők.

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 02. 01. 10:53

Tesztek, amiket azért érdemes fenntartásokkal kezelni, mert ugye a múltra vonatkoznak mindig, illetve a merített vírusok is vita tárgyát képezik:
AV-TEST.ORG[..]

Nagyon régen olvastam utoljára ezt az oldalt, így el is felejtettem. Mondjuk a tesztjük alapján tényleg nem használnám a Microsoft megoldását. (Igaz, a legtöbb jól szereplő szoftver eredménye is változik 2 havonta. Ami egy időpontban jó, az két hónap múlva akár a középmezőnybe is kerülhet, és vica versa.)

#7068 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 02. 18:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2014. 02. 02. 01:33

Köszönöm az info-kat! :respect: (Utóbbinak egyébként kicsit körülményes a kezelése; azt már korábban is néztem.)

Tegnap reggel, amikor a fentebb idézett BSOD hiba jelentkezett, emiatt:

On Sat 2014.02.01. 7:21:19 GMT your computer crashed

This was probably caused by the following module: urlfilter.sys (UrlFilter+0x1C44)
[..]
file path: C:\Program Files (x86)\IObit\IObit Malware Fighter\drivers\win7_amd64\UrlFilter.sys
product: IObit Malware Fighter
[..]

--------------------------------------------------------------------------------
Conclusion
--------------------------------------------------------------------------------

4 crash dumps have been found and analyzed. A third party driver has been identified to be causing system crashes on your computer. It is strongly suggested that you check for updates for these driveon their company websites. Click on the links below to search with Google for updates for these drivers:

urlfilter.sys (URL Filter, IObit.com)"

eltávolítottam az IOBit Malware Fighter programot még akkor, reggel, és azóta (lekopogom: KOPP! KOPP! KOPP!) intenzív használat mellett sem jelentkezett a BSOD; immár 1,5 napja.

Most újratelepítem a Windows7-et, és remélem, hogy azt követően (immár a Malware Fighter nélkül) már minden rendben lesz az OS-el, és nem kell szembesülnöm hasonló hibákkal a jövőben! ;-)

#7069 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 02. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 02. 02. 18:05

Köszönöm! Megfogadom a tanácsot. ;-) A Panda Cloud például ideális lesz a nővérem kis netbook-jához, mert a hírek szerint kevés erőforrást igényel. Jól olvastam, hogy a Malwarebytes Anti-Malware és a Panda Cloud "offline" módban működnek csak? Tehát valós idejű védelmet nem tudnak futtatni, de a definíciós állományuk naprakészen frissük, és manuálisan futtatva elég megbízható keresők.
...

Mindkettő teljes értékű, de a Malwarebytes cucc akkor fizetős, ha folyamatos keresőnek akarod (Pro változat). Viszont ingyen kiváló offline-nak. A Panda Cloud ingyenes változata kis dolgokban (pl. tűzfal hiánya) tér el csak a fizetős Pro változattól, így lehet online védelemre alkalmazni.

A Panda Cloud ereje az újszerű megközelítésben van. Nem a gépeden történik a CPU izzasztó vírus keresés a rendszeresen letöltött "körözési lista" alapján, hanem a fájlok "ujjlenyomata" van felküldve a szerver felhőbe, ott történik azok azonosítása, majd ennek eredménye alapján jár el a gépeden lévő "pehelysúlyú" kis kliens program, engedi futni vagy törli (karanténba helyezi) azokat. Így jóval kisebb a CPU terhelés, viszont kell a net kapcsolat.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#7070 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 03. 01:51

drága emberek,

keresek egy számot.

The Orb - From A Distance (Lad Musician Mix)
ezittaz:

normális minőségben szeretném a hangot, persze ha a youtube-osoknál jobb minőségben előkerül a klip, az se baj :) köszi, kcs megminden
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#7071 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 03. 10:06

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2014. 02. 03. 01:51

drága emberek,

keresek egy számot.

normális minőségben szeretném a hangot, persze ha a youtube-osoknál jobb minőségben előkerül a klip, az se baj :) köszi, kcs megminden

From a Distance (12'' z Mix feat. The Corpral) - gondolom, ez ugyanaz a nota, oszt megse ez kell. Pedig flekk.
Tudom, tg megminden

Szerkesztette: *Iguana* 2014. 02. 03. 10:20 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#7072 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 03. 11:13

A Spotifyon csak masik mix van fent, ezt a valtozatot mashol sem igazan talaltam.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#7073 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 03. 11:39

másik verziókat találtam én is :) azért köszi :up:

#7074 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 03. 13:50

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2014. 02. 03. 01:51

drága emberek,

keresek egy számot.

ezittaz:

Fene a vájt füledbe ha ez se jó
:dj:

Szerkesztette: horex 2014. 02. 03. 13:50 -kor

"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#7075 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 04. 00:02

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2014. 02. 03. 13:50

fene bizony. de közelítünk :respect:

#7076 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 07. 18:18

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 02. 02. 18:30

Mindkettő teljes értékű, de a Malwarebytes cucc akkor fizetős, ha folyamatos keresőnek akarod (Pro változat). [..]

Köszönöm a tanácsokat! :respect:

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 02. 02. 18:10

Most újratelepítem a Windows7-et, és remélem, hogy azt követően (immár a Malware Fighter nélkül) már minden rendben lesz az OS-el, és nem kell szembesülnöm hasonló hibákkal a jövőben! ;-)

Nos, ahogyan terveztem, újratelepítettem a Windows7-et, és ezúttal még véletlenül sem telepítettem az IOBit Malware Fightert. Nem akarom elkiabálni (KOPP! KOPP! KOPP!), de a BSOD azóta nem jelentkezett. Igaz, még olyan sokat nem teszteltem, viszont használom azért az Opera-t pár napja, esténként, és korábban ennyi idő után már mindig jelentkezett.

Viszont...

Tanácsotokra a 12.16-os Opera böngőszőt telepítettem fel, és elsőre jónak is tűnt. Sajnos csak elsőre!

Ugyanis az Opera 500-600 MB fizikai memóriát használ el, és az "opera_plugin_wrapper.exe" szintén ~200.000 MB-ot, ráadásul 25% körül pörgeti a CPU-t, a futó alkalmazások közül egyedülálló módon.

Feltételezem, hogy ennek köszönhető az, hogy kínszenvedés a böngészés vele. Ugyanis a betöltött lapok esetében is folyamatosan "recskázik" a merevlemez, amikor a görgőt megfogom, és próbálom az oldal tartalmát le, vagy feljebb lapozni. Másodpercekre "belefagy" az egész oldal a műveletbe...

Így ez használhatatlan. Eltávolítom, és megy vissza a 11.50-es (egyelőre "kísérleti jelleggel").

Ugyanis közben megtaláltam itt a fórumon azt is, hogy miért maradtam mindig annál a változatnál: HWSW Opera topic

Szomorú, hogy 2012.04.12. óta, a 11.50-es változattól egészen a 12.16-ig nem sikerült orvosolniuk a fent említett problémát!

(Tudom, tudom... használjak Mozilla-t... Használom is. De sajnos az oldalak betöltésekor gyalázatos lassú az Opera-hoz képest! :-( )

#7077 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 07. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 02. 07. 18:18

Ugyanis az Opera 500-600 MB fizikai memóriát használ el, és az "opera_plugin_wrapper.exe" szintén ~200.000 MB-ot, ráadásul 25% körül pörgeti a CPU-t, a futó alkalmazások közül egyedülálló módon.

Feltételezem, hogy ennek köszönhető az, hogy kínszenvedés a böngészés vele. Ugyanis a betöltött lapok esetében is folyamatosan "recskázik" a merevlemez, amikor a görgőt megfogom, és próbálom az oldal tartalmát le, vagy feljebb lapozni. Másodpercekre "belefagy" az egész oldal a műveletbe...

te, mennyi ramod van?

a plugin wrapper valamelyik plugin miatt pörög, esélyesen a flash lehet az, de a javát se tartom kizártnak, az nekem ki is van tiltva a gépeimről :)

Szerkesztette: qnadam 2014. 02. 07. 18:35 -kor

#7078 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 08. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2014. 02. 07. 18:35

te, mennyi ramod van?

a plugin wrapper valamelyik plugin miatt pörög, esélyesen a flash lehet az, de a javát se tartom kizártnak, az nekem ki is van tiltva a gépeimről :)

4 Gbyte DDR3 RAM van a számítógépemben, de miért számít ez?

Az eredeti kérdésem pedig okafogyottá vált, mert eltávolítottam a 12.16-os Opera böngészőt, és ismét a 11.50-est használom. Már első indításra az törént, amit vártam: a plugin_wrapper be sem töltődik, a memóriahasználat jelentős mértékben visszaesett, a böngésző pedig "hasít, mint villám az égen". :up: :dance:

Megjegyzem, szomorú, hogy a még régi Opera-k közül éppen a 12.16-os nem működik jól x64-es Windows7 alatt, pedig arra lett megírva! A 11.50 pedig x86-os, mégis minimális hibával - időnként "elszáll" - működik az általam használatos funkciókkal, és tényleg turbo gyorsasággal. (Most, hogy az OS nem régen volt újratelepítve, még gyorsabb is, mint legutóbb.)

A JAVA-t pedig én nem tiltom ki a gépeimről, mert számos oldal kötelező jelleggel használja, és azt megkerülni nem lehet. Persze egy-egy informatív oldalon a "JAVA" hiánya miatt be nem töltődő tartalom talán még elviselhető. Viszont tekintettel arra, hogy a CIB Internetbank JAVA nélkül használhatatlan (el sem indul, be sem lehet rá jelentkezni), így a kérdés el is dőlt. Sajnos, vagy nem sajnos... kötelező jelleggel használnom kell a JAVA-t.

(Egyébként Te miért idegenkedsz tőle? Az erőforrás igénye miatt, vagy egyéb okokból?)

Szerkesztette: Piftuka 2014. 02. 08. 11:56 -kor

#7079 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 09. 14:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 02. 07. 18:18

(Tudom, tudom... használjak Mozilla-t... Használom is. De sajnos az oldalak betöltésekor gyalázatos lassú az Opera-hoz képest! :-( )

Pedig nincs más, majd be fogod látni hosszútávon. Jó, a FF lassú, kicsit cammog, de legalább mindent támogat, teljesen testreszabható, ehhez van a legtöbb addon, nem szarakodik benne sem a Flash, sem a Java, stb-stb..

Mondjuk arra még készülj fel, hogy a 29-es Firefoxban elcseszik a felhasználói interface-t (behozzák az Australis GUI-t), de a mostani 27-esben nincs még benne, meg még a 28-asban sem lesz. Van rá gyógyaddon, de sokan szívni fogják a fogukat miatta. Azért szólok előre, hogy ne essen rosszul, és ne érjen váratlanul. Én már megkaptam a képembe, a 29 alfa verzióval.

#7080 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 09. 16:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 02. 09. 14:59

Pedig nincs más, majd be fogod látni hosszútávon. Jó, a FF lassú, kicsit cammog, de legalább mindent támogat, teljesen testreszabható, ehhez van a legtöbb addon, nem szarakodik benne sem a Flash, sem a Java, stb-stb..

Az a probléma, hogy az Opera 11.50-hez képes nem "cammog", hanem egyenesen áll. (Más kérdés, hogy pl. Facebook-ot rég óta Firefox alól kell olvasnom, mert az Opera hibásan jeleníti meg annak gördítő sávjait, és a görgetés maga is teljesen bug-os.

Ráadásul jelenleg nem tudtam a Java-t működésre bírni alatta, ami probléma, mert a CIB internetbank-ot is Firefox alól kell(ene) használnom. (11.50-es Opera alatt valamiért nem akar működni a netbank Java plug-inja.)

Így egyelőre nem tudok bankolni, pedig már minden megoldást kipróbáltam, amelyre a Google alapján rátaláltam. Van valakinek ötlete arra, hogy Firefox 27.0 alá hogyan lehet "aktiválni" a Java plug-int?

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 02. 09. 14:59

Mondjuk arra még készülj fel, hogy a 29-es Firefoxban elcseszik a felhasználói interface-t (behozzák az Australis GUI-t), de a mostani 27-esben nincs még benne, meg még a 28-asban sem lesz. Van rá gyógyaddon, de sokan szívni fogják a fogukat miatta. Azért szólok előre, hogy ne essen rosszul, és ne érjen váratlanul. Én már megkaptam a képembe, a 29 alfa verzióval.

:blink: Rendben. :-) Köszi a figyelmeztetést! Lelkiekben felkészülök rá. ;-)

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • Utolsó »