HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#711 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 18. 14:18

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 12:30

ha valami nagyon olcsó dolog kell, aminél csak az számít, hogy megszólaljon, a minőség nem, és nem mostazonnal kell:

http://www.dealextre...ils.dx/sku.9723
http://www.dealextre...ils.dx/sku.5831
http://www.dealextre...ails.dx/sku.624

Gyorsan kellett, már vettem is (a közelben találtam egyet, utolsó darabot a boltban).

Te rendeltél már valaha a www.dealextreme.com -ról? Tényleg nagyon olcsón vannak ott cuccok és ingyenes szállítást is ígér.

Szerkesztette: Sipi- 2008. 03. 18. 14:18 -kor

#712 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 19:46

Létezik olyan, hogy egy vezetékes (korábban T-Com-os) telefonszám működjön párhuzamosan Inviteles számként is?
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#713 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 20:21

Idézet: NeCrO - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 19:46

Létezik olyan, hogy egy vezetékes (korábban T-Com-os) telefonszám működjön párhuzamosan Inviteles számként is?

Mármint, hogy minden karakter azonos körzetszám+hívószámban?
Elméletileg nem lehetséges, gyakorlatilag igen. Ilyen van pl. számhordozáskor, amikor az egyik szolgáltató még nem kapcsolja ki, a másik már beüzemeli a számot.
De ez csak nagyon rövid ideig tart. Attól, hogy a t-comos vonal még ott búg a kagylóban, az invitelesre futnak a hívások, így elérhetetlen leszel, amíg az új szolgáltatód/alközpontosod be nem köti a készülékedbe/központodba.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#714 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 20:43

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 20:21

Mármint, hogy minden karakter azonos körzetszám+hívószámban?
Elméletileg nem lehetséges, gyakorlatilag igen. Ilyen van pl. számhordozáskor, amikor az egyik szolgáltató még nem kapcsolja ki, a másik már beüzemeli a számot.
De ez csak nagyon rövid ideig tart. Attól, hogy a t-comos vonal még ott búg a kagylóban, az invitelesre futnak a hívások, így elérhetetlen leszel, amíg az új szolgáltatód/alközpontosod be nem köti a készülékedbe/központodba.

Mamám településén valami Inviteles fiatalok reklámozták hogy mindenféle plusz fizetése nélkül lehet átmenni Invitelhez, csak alá kell írni szerződést. Namost mamám nem volt otthon ekkor, viszont nagybátyám sikeresen aláírta (habár hivatalosan nem is az ő nevén van T-Com-os vonal).
A bibi ebben az, hogy őseimnek és nekem is Favorit Plus van, amivel eddig átalánydíjon belül hívtuk őt fel csúcsidőn kívül, de így most szépen fizethetünk emiatt a malőr miatt ha hívni akarjuk őt...
Mivel hó elején köttetett a szerződés, így gondolom 8napos elállási jog stb már nem lehetséges. Azóta telón hívták mamám, ha le akarja mondani dolgot, akkor 11e Ft-ot ki kell fizetni.
Azt a részét sem értem, hogy most akkor T-Comnál ők nem mondtak le semmit sem, akkor párhuzamosan megy kettő szolgáltatás egy vonalon??? :confused:
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#715 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 21:16

Idézet: NeCrO - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 20:43

Mamám településén valami Inviteles fiatalok reklámozták hogy mindenféle plusz fizetése nélkül lehet átmenni Invitelhez, csak alá kell írni szerződést. Namost mamám nem volt otthon ekkor, viszont nagybátyám sikeresen aláírta (habár hivatalosan nem is az ő nevén van T-Com-os vonal).
A bibi ebben az, hogy őseimnek és nekem is Favorit Plus van, amivel eddig átalánydíjon belül hívtuk őt fel csúcsidőn kívül, de így most szépen fizethetünk emiatt a malőr miatt ha hívni akarjuk őt...
Mivel hó elején köttetett a szerződés, így gondolom 8napos elállási jog stb már nem lehetséges. Azóta telón hívták mamám, ha le akarja mondani dolgot, akkor 11e Ft-ot ki kell fizetni.
Azt a részét sem értem, hogy most akkor T-Comnál ők nem mondtak le semmit sem, akkor párhuzamosan megy kettő szolgáltatás egy vonalon??? :confused:

Ja, az egy átba.....s.
Csak T-comos vonalad van, de fizetsz "kedvezményesen" az Invitelnek is.
Azt hittem, a tavalyi, vagy korábbi hasonló ügyek miatt már nem csinálják.
Olyan, mint a Tele2-s előhívós, csak fixre konfigolják a központban, így a szomszédot is az nvitel kapcsolásán kersztül hívod. Ezért nem változott a vonal valódi előfizetőjének státusza.
Asszem, fogyvéd.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#716 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 22:10

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 21:16

Ja, az egy átba.....s.
Csak T-comos vonalad van, de fizetsz "kedvezményesen" az Invitelnek is.
Azt hittem, a tavalyi, vagy korábbi hasonló ügyek miatt már nem csinálják.
Olyan, mint a Tele2-s előhívós, csak fixre konfigolják a központban, így a szomszédot is az nvitel kapcsolásán kersztül hívod. Ezért nem változott a vonal valódi előfizetőjének státusza.
Asszem, fogyvéd.

Azt mondod érdemes fogyvédhez fordulni?

#717 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 22:46

Idézet: NeCrO - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 22:10

Azt mondod érdemes fogyvédhez fordulni?

Valakit rosszul tájékoztattak (szándékosan?), és az nem a vonal előfizetője ezek szerint.
cweb2.invitel.co.hu/export/sites/ernesto/data/article/tajekoztato_CBC_vs_CPS.pdf

Tudtam, hogy volt már: https://forum.hwsw.h...howtopic=102865
belőle: http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...?showtopic=1050

sok szerencsét....

#718 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 16:58

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 14:18

Gyorsan kellett, már vettem is (a közelben találtam egyet, utolsó darabot a boltban).

Te rendeltél már valaha a www.dealextreme.com -ról? Tényleg nagyon olcsón vannak ott cuccok és ingyenes szállítást is ígér.

ja, rendeltem. van a termékek felett a shipping in x days (gondolom amíg ők beszerzik a cuccot), utána 3 nap alatt itt volt (összesen egy hét), de ez gondolom változó, szerintem nem nagyon lesz több egy hétnél.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#719 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 17:25

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 16:58

ja, rendeltem. van a termékek felett a shipping in x days (gondolom amíg ők beszerzik a cuccot), utána 3 nap alatt itt volt (összesen egy hét), de ez gondolom változó, szerintem nem nagyon lesz több egy hétnél.

És mivel fizettél? Paypal?

#720 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 11:15

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 17:25

És mivel fizettél? Paypal?

jahjah. mással szerintem nem is lehet.

#721 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 12:49

En is rendeltem egy 8-10 darabos csomagot, de meg nem tudtak osszeszedni... :) Sok olcso kacat, kivancsi vagyok mennyire lesznek hasznalhatoak (szunyogriaszto, lepesszamlalo, a fent szerepelt hangkartyak kozul egy, magnesek, etc.)

Szerk: most neztem, mar csomagoljak. :)

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 03. 20. 12:53 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#722 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 13:00

azért többnyire a minőség arányban áll az árral ;)
de az korrekt, hogyha kommentben leírják a termékről hogy szar, azt se moderálják ki.

#723 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 13:10

Ugye ezekre a cuccokra nincs semmilyen áfa és vám vagy bármi, egyéb költésg?

#724 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 13:11

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 13:00

azért többnyire a minőség arányban áll az árral ;)
de az korrekt, hogyha kommentben leírják a termékről hogy szar, azt se moderálják ki.

Mondjuk az vicces, hogy a 80 centes (~130 forint) 2.5" -> 3.5" IDE atalakito modult 1500-2000 forintert vesztegetik itthon a nepperek.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#725 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 13:21

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 13:10

Ugye ezekre a cuccokra nincs semmilyen áfa és vám vagy bármi, egyéb költésg?

állítólag 28 euro felett vám+áfakötelesek a dolgok, elektronikai (vagy csak számtech?) cuccokra vám nincs. gyakorlatilag a kisebb csomagokat nem szokták piszkálni, meg sokszor kívülre kisebb értéket is írnak. de azt, hogy ajándék, senki sem hiszi el :D egyébként pedig rendeltem már kb 450-500$ért objektívet, amire kívül 20$ értékű used camera part volt írva, vámhivatalban rányomtak egy pecsétet, és kihozta a postás. (ha pesti vagy, értesítenek és be kell menni a vámhivatalba, vidéken nem tudom pontosan, hogy megy)

#726 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 13:34

En 45 eurorol tudtam, de az csak maganszemelytol maganszemelynek kuldott ajandekra igaz... ezt a 28 eurot is olvastam valahol, de most a magyarorszag.hu-n azt talaltam, hogy:

"Elhanyagolható értékű küldemények - Nem kell vámot és ÁFA-t fizetni a 22 euró összértéket meg nem haladó levél vagy postai csomag után. Ez a kedvezmény nem vonatkozik az alkoholtartalmú termékekre, a parfümökre és kölnivizekre, továbbá a dohány vagy dohánytermékekre." - forras

Samott

#727 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 18:28

Van kb 30 db 5-6-7-8 oldalas pdf file-m. Milyen progival tudom darabolni? Első 4 lap kéne 1 pdf-be, utolsó 2 lap meg külön... Ezt meglehet oldani? Van ahol 4 fele kéne 8 oldalas pdf-et ... Milyen progi? Nitro PDF-et használok nem találok benne ilyet... Sürgős lenne! Köszi!

#728 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 18:40

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 19:28

Van kb 30 db 5-6-7-8 oldalas pdf file-m. Milyen progival tudom darabolni? Első 4 lap kéne 1 pdf-be, utolsó 2 lap meg külön... Ezt meglehet oldani? Van ahol 4 fele kéne 8 oldalas pdf-et ... Milyen progi? Nitro PDF-et használok nem találok benne ilyet... Sürgős lenne! Köszi!

Adobe Professional tud ilyet. (asszem)  :D
Gondolom olcsóbb megoldás kell. Most hirtelen az jutott eszembe, hogy ha tudsz pdf-be nyomtatni, kinyomod úgy ahogy kell, ott lehet választani, hogy melyik oldalakat akarod.
Egyéb programot nem ismerek, de tuti van.

#729 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:22

Sziasztok!

Van két HP Proliant ML370 G3 és G4 szerver, rackben. Hogyan lehet ezeket kiszedni a rack sínből? Ki tudom húzni a szervereket kattanásig, de nem tudom kioldani, hogy kijöjjön a rackben rögzített sínből a gépre rögzített sín. Találkozott már valaki ilyennel? Van itt másfajta sínüünk, de perstze egyik sem olyan, mint az  :reklamacio:
Elnézést a képek minőségéért, de csak telefon volt nálam.

A sín külső része. Ennek a végén lévő pöcköt kell benyomni és akkor  tudom visszacsúsztatni a gépet a rackbe:
Kép

A sín középső része. Itt emel meg valami az előző képen említett pöcök. A többi sínünkön itt kellett megnyomni valamit és ki lehetett húzni a sínt.
Kép

Egyben az egész:
Kép

#730 Felhasználó inaktív   Gravobsky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 15:59

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:22

Hogyan lehet ezeket kiszedni a rack sínből?

Ez mindíg segít:
Kép
IntelE5200+CoolerMasterHyperTX2/GigabyteP35C-DS3R/GeilUltra 3Gb/XFXHD4830/SeagateBarracuda 80+160+500/PioneerDVR-216/EnermaxModu82+ 425W/CoolerMasterSileo/GeniusSlimstar/GigabyteM7800/Samsung223BW
Xbox360

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.