HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5481 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 16. 09:56

Figyeljetek már (elsősorban budapestiek)!
Mi miatt van az, hogy a metró időnként iszonyat erős fékezéssel megáll az alagútban, majd pár másodperc múlva megy tovább? :s
Eleinte azt gondoltam, hogy van valami minimális "követési távolság" az előző szerelvényhez képest, amit ha átlép az adott szerelvény, akkor a vezető megáll egy picit. De sokszor tapasztalom, hogy a megállóban ahol meg kell állnia, az előtt 5 méterrel teszi ezt meg (és ugyebár az előző metró olyankor már sehol nincs), majd 2 másodperc múlva megteszi a maradék 5 métert, és megáll ott, ahol amúgy is meg kellene! :blink:
Egy ismerősöm szerint meg ez valami elektronika vagy nem tudom, miszerint "leszabályoz" a metró egy bizonyos sebesség elérésénél, tehát ilyenkor nem is a vezető lassít le... de ezt kétkedve fogadtam, mert egyrészt túl gyakran tapasztalom, másrészt nem hiszem, hogy ezekben az ezeréves orosz metrókban lenne ilyen megoldás. :D Ha meg lenne, akkor miért nem raktak bele inkább valami "speed limitert", hogy a vezető ne tudjon átlépni egy bizonyos sebességet? :think:
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#5482 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2011. 11. 16. 09:56

Figyeljetek már (elsősorban budapestiek)!
Mi miatt van az, hogy a metró időnként iszonyat erős fékezéssel megáll az alagútban, majd pár másodperc múlva megy tovább? :s
Eleinte azt gondoltam, hogy van valami minimális "követési távolság" az előző szerelvényhez képest, amit ha átlép az adott szerelvény, akkor a vezető megáll egy picit. De sokszor tapasztalom, hogy a megállóban ahol meg kell állnia, az előtt 5 méterrel teszi ezt meg (és ugyebár az előző metró olyankor már sehol nincs), majd 2 másodperc múlva megteszi a maradék 5 métert, és megáll ott, ahol amúgy is meg kellene! :blink:
Egy ismerősöm szerint meg ez valami elektronika vagy nem tudom, miszerint "leszabályoz" a metró egy bizonyos sebesség elérésénél, tehát ilyenkor nem is a vezető lassít le... de ezt kétkedve fogadtam, mert egyrészt túl gyakran tapasztalom, másrészt nem hiszem, hogy ezekben az ezeréves orosz metrókban lenne ilyen megoldás. :D Ha meg lenne, akkor miért nem raktak bele inkább valami "speed limitert", hogy a vezető ne tudjon átlépni egy bizonyos sebességet? :think:

Az állomásra való beesési sebesség van korlátozva (mittomén, 30km/h). Ha ezt átlépi, akkor satu.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#5483 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2011. 11. 16. 10:00

Az állomásra való beesési sebesség van korlátozva (mittomén, 30km/h). Ha ezt átlépi, akkor satu.

De sokszor az van, hogy elindul az egyik megállóból, elkezd gyorsítani, és akkor jön egy ilyen satufék. A következő megálló ilyenkor még nagyon messze van. :s

#5484 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2011. 11. 16. 10:14

De sokszor az van, hogy elindul az egyik megállóból, elkezd gyorsítani, és akkor jön egy ilyen satufék. A következő megálló ilyenkor még nagyon messze van. :s

Nem tudom, az a fékezés miért van, de a metró úgy működik, hogy vannak pontok (a lámpáknál, meg az állomásnál), ahol a metró magától megáll, ha kell. Úgy van megcsinálva, hogy ha a vezető félúton meghal, akkor a következő megállónál a szerelvény akkor is megáll, és az ajtók kinyílnak.

Viszont van benne egy éberség-figyelő is. Azt hiszem a lábával kell nyomnia egy pedált folyamatosan a vezetőnek. Azt tudom elképzelni, hogy mikor elrről véletlenül leugrik, akkor vészfékez a szerelvény, és azért telik bele kis időbe, mire újra beindul, mert ilyenkor biztos el kell végezni egy procedúrát, hogy újra vezethető legyen a metró.

Egyszer voltam a metró irányítóközpontjában, ott mondták ezeket. Állatul nézett ki egyébként :)

Szerkesztette: szucsati 2011. 11. 16. 13:39 -kor

#5485 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 13:39

Feltetelezem van valami diagnosztika azert ezekben az oslenyekben is, aztan anno azt tarthattak biztonsagosnak, hogy ha nem stimmel valami, akkor satu. Meg a vonatokon is szokott lenni ilyen szar, amit folyton nyomni kell, hogy ne legyen satu, nehogy elaludjon a sofor, lehet valami ilyesmi szivatja a nepet.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5486 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 14:08

Nem hinnem, hogy az ebersegit folyon nyomni kene (napi x oran keresztul fizikailag keptelenseg is). Megallok kozott 1-2-3 jelzo van, ha vorosre fut a metro, ugyis veszfek lesz belole. Vonatnal ugy van, hogy elkezd zenelni vmi kutyu, es x masodpercen belul kell lenyomni lenyomni a megfelelo gombot/pedalt, es igy ebernek minosul a vezeto, kulonben jon a veszfek.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5487 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 14:17

Áhhhááá, na ezek már logikusnak tűnnek, köszi az infókat mindőtöknek! :respect:

#5488 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 11. 16. 14:08

Nem hinnem, hogy az ebersegit folyon nyomni kene (napi x oran keresztul fizikailag keptelenseg is). Megallok kozott 1-2-3 jelzo van, ha vorosre fut a metro, ugyis veszfek lesz belole. Vonatnal ugy van, hogy elkezd zenelni vmi kutyu, es x masodpercen belul kell lenyomni lenyomni a megfelelo gombot/pedalt, es igy ebernek minosul a vezeto, kulonben jon a veszfek.

Igen, ez így van most. De emlékszem, rá is kérdezett valaki, hogy úgy tudja, hogy egy gombot nyomni kell a vezetőnek, erre mondta ott az ürge, hogy nem gomb van, hanem egy pedál, amit folyamatosan taposnia kell. Nyilván ez ma már nem megfelelő, de akkor még jó volt :)

#5489 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 18:16

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 11. 16. 14:29

Igen, ez így van most. De emlékszem, rá is kérdezett valaki, hogy úgy tudja, hogy egy gombot nyomni kell a vezetőnek, erre mondta ott az ürge, hogy nem gomb van, hanem egy pedál, amit folyamatosan taposnia kell. Nyilván ez ma már nem megfelelő, de akkor még jó volt :)

Nem lehet folyamatos az éberségjelző nyomkodása. Ugyanis a folyamatos terhelés pont ugyanazt jelenti, mint a folyamatos terheletlenség: a vezető nem kommunikál a járművel.
Bizonyos időközönként kell megnyomni, tehát nincs a pedálra/gombra ráesve, vagy lefordulva a padlóra a vezér.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5490 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 18:57

Sowjetrassaban az is gyo... :D Egyebkent nem tudom, siman elkepzelheto szamomra, hogy tenyleg egy-ket regebbi megoldasnal eleg volt az ilyen. Aztan a mai ember laba nem birja es amikor lecsuszik, mert mar gorcsolne, akkor jon a veszfek. ;)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5491 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 19:27

lehet egy piros jelzés átlépése vagy az éberségi cucc, de hármason ha adott helyen áll meg többszr, akkor az lehet egy hiba is a programszőnyegben. a sínek között van az a lapos izé, gyakorlatilag az "vezeti" a metrót, ha ott van egy jelvesztés, akkor is padlófék van.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5492 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 17. 07:42

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 11. 16. 19:27

lehet egy piros jelzés átlépése vagy az éberségi cucc, de hármason ha adott helyen áll meg többszr, akkor az lehet egy hiba is a programszőnyegben. a sínek között van az a lapos izé, gyakorlatilag az "vezeti" a metrót, ha ott van egy jelvesztés, akkor is padlófék van.

Ha az 'adott helyen' az Árpád-híd előtti részt érted, akkor ott általában azért állnak meg, mert van ott egy 'garázs'szerűség és ott parkol egy-egy szerelvény. És azért szoktak ott megállni, mert odaad az egyik sofőr a másiknak valami cuccot.
Többször szemtanúja voltam ennek.

#5493 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 17. 08:55

Nem, o arrol beszel, amikor a metro erkezik be a megalloba, normalisan fekez, majd egyszercsak dob egy veszfeket, megall, majd 10 sec mulva csorogva megteszi azt a maradek 5-25 metert.
Az Arpad-hidnal nem csak csomagot adogatnak, hanem a vezetofulken keresztul szemelyzet is kerul oda- illetve elszallitasra a tarolovaganyon levo szerelvenytol.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5494 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 17. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 11. 17. 07:42

Ha az 'adott helyen' az Árpád-híd előtti részt érted, akkor ott általában azért állnak meg, mert van ott egy 'garázs'szerűség és ott parkol egy-egy szerelvény. És azért szoktak ott megállni, mert odaad az egyik sofőr a másiknak valami cuccot.
Többször szemtanúja voltam ennek.

cuccot? max a pilótát vécére meg vissza, meg a váltást. de azt nem padlófékkel intézik :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5495 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 10:47

Konvertert keresek, amivel VOB-ból tudok dts-t létrehozni.
Tudom, google, de semmi kedvem kipróbálni 8félét, mire megtalálom a megfelelőt. Legyen egyszerű kezelőfelület, ofc ne qrja szét az eredeti jelfolyamot. Nem baj, ha nem ingyenes, csak ne legyen sok 100$+ :)

Thx,
J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#5496 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 13:49

Kerestem, hogy van-e html topic, de nem találtam.

Van egy fix méretű táblázatom, amit minden tekintetben (függőlegesen és vízszintesen) szeretnék középre igazítani (tehát nem a tartalmát, hanem magát a táblázatot). Próbálkoztam azzal, hogy
td style="vertical-align:middle;
, de nem akaródzik megfelelően működni. Úgy csináltam, hogy csináltam egy 100%*100% méretű táblázatot, amiben középre igazítottam ezzel, viszont ez csak fix függőleges méretű táblázatnál működik.

#5497 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2011. 11. 20. 13:49

Kerestem, hogy van-e html topic, de nem találtam.

Van egy fix méretű táblázatom, amit minden tekintetben (függőlegesen és vízszintesen) szeretnék középre igazítani (tehát nem a tartalmát, hanem magát a táblázatot). Próbálkoztam azzal, hogy
td style="vertical-align:middle;
, de nem akaródzik megfelelően működni. Úgy csináltam, hogy csináltam egy 100%*100% méretű táblázatot, amiben középre igazítottam ezzel, viszont ez csak fix függőleges méretű táblázatnál működik.

Tegyed a táblázat kódját center tagek közé: <center>táblázat</center> Egyszerű megoldás, működik, de mostanság nem divatos már, ahogy táblázatot sem nagyon használnak már, csak abszolút szemléltető táblázatokhoz. Helyette div-vel dolgoznak, abba teszik a tartalmat és a divet igazítják középre CSS-sel.

HTML topik meg itt van, ha lenne még kérdés.

Szerkesztette: Raynes 2011. 11. 20. 16:48 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5498 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 20. 23:58

iPad topikot nem is találok, elkúrtem a szoftverfrissítést, vagy ki tudja... Most tégla lett belőle, konstans kint van rajt, hogy dugjam itunesra, attól jó lesz. Csak az baszik felismerni, valami recovery módot ráerőszakoltam, de aztán felénél abbamarad.

Valaki ért hozzá, vagy kuka, vagy idoki?
Make love not Wor.

#5499 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 20:07

Sziasztok!

Legyetek szívesek, ajánljatok nekem egy megbízható, jól kezelhető, ingyenes képfeldolgozó programot! Olyan szoftverre van szükségem, amelynek segítségével egy képről (avagy képen) lehet retusálni dolgokat.

Tehát nem csak a "szokásos" fényerő, élesség, színkorrekció, és effektezési lehetőségek vannak, hanem pl. színnel kitöltés, a téma egy részletének kivágása, eltüntetése, "lefestése", stb.

Köszönettel: Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5500 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 21. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 11. 21. 20:07

Legyetek szívesek, ajánljatok nekem egy megbízható, jól kezelhető, ingyenes képfeldolgozó programot! Olyan szoftverre van szükségem, amelynek segítségével egy képről (avagy képen) lehet retusálni dolgokat.

Tehát nem csak a "szokásos" fényerő, élesség, színkorrekció, és effektezési lehetőségek vannak

Háde a gimp az ilyen, nem?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • Utolsó »